Τζον Μπάμπκοκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Τζον Μπάμπκοκ
John Babcock 1920.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 23  Ιουλίου 1900[1]
Holleford crater
Θάνατος 18  Φεβρουαρίου 2010[2][1]
Σποκάν
Χώρα πολιτογράφησης Καναδάς
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα ηλεκτρολόγος
Στρατιωτική σταδιοδρομία
Βαθμός/στρατός /Αμερικανικός Στρατός
Πόλεμοι/μάχες Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος


Ο Τζον Μπάμπκοκ γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1900 σε μια φάρμα στο Οντάριο ήταν βετεράνος του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου. Στην ηλικία των 119 θεωρείτο ο τελευταίος εν ζωή Καναδός βετεράνος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Τον Φεβρουάριο του 1916, σε ηλικία 15 ετών κατατάσσεται στον στρατό δηλώνοντας πως είναι 18 ετών και αρχίζει η εκπαίδευσή του.

Προσπαθεί διακαώς να τοποθετηθεί στη πρώτη γραμμή του μετώπου, γνωρίζοντας ότι για να του επιτραπεί αυτό θα πρέπει να κλείσει το 19 έτος της ηλικίας του. Ωστόσο η επιμονή του φέρνει αποτελέσματα και τον στέλνουν στη Βρετανία όπου και αρχίζει η εκπαίδευσή του στο "Τάγμα των Νέων Στρατιωτών" που προετοίμαζε εφήβους για το μέτωπο.

Όμως δεν θα φτάσει ποτέ στα χαρακώματα καθώς στο διάστημα της εκπαίδευσής του υπογράφεται η ανακωχή των εχθροπραξιών.

Το 1920 αποφάσισε να ζήσει στις ΗΠΑ όπου και υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας από το 1921 έως και το 1924.

Μαθαίνει το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου και κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου προσπαθεί να στρατολογηθεί και πάλι στον αμερικανικό στρατό για να σταλεί να πολεμήσει.

Όμως και αυτή τη φορά δεν θα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου όπως ήθελε.

Η στρατολογική υπηρεσία του στρατού διαπίστωσε ότι δεν ήταν Αμερικανός υπήκοος και δεν είχε δικαίωμα να υπηρετήσει. Ο Μπαμπκοκ απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα το 1946.

"Σήμερα έφυγαν όλοι", είπε πρωθυπουργός του Καναδά, αναφερόμενος στους 650 χιλιάδες Καναδούς που υπηρέτησαν κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για το τέλος μιας γενιάς Καναδών που πάλεψαν για την ανεξαρτησία και το σεβασμό της χώρας στη διεθνή σκηνή.

Ο Καναδός πρωθυπουργός απέδωσε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τη φήμη που έχει η χώρα του για τον σεβασμό της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]