Τζανκάρλο Μπερτσελλίνο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζανκάρλο Μπερτσελλίνο

Ο Τζανκάρλο Μπερτσελλίνο στη Γιουβέντους τη δεκαετία του 1960.
Προσωπικές πληροφορίες
Ημερ. γέννησης9 Οκτωβρίου 1941 (1941-10-09) (82 ετών)
Τόπος γέννησηςΓκατινάρα
Ύψος1,83 μ.
ΘέσηΑμυντικός

Ο Τζανκάρλο Μπερτσελλίνο (Giancarlo Bercellino, γεννημένος στις 9 Οκτωβρίου 1941) είναι πρώην Ιταλός ποδοσφαιριστής που έπαιζε ως αμυντικός. Μερικές φορές αναφέρεται ως Bercellino I, επειδή ο αδελφός του Silvino Bercellino ήταν επίσης ποδοσφαιριστής. Ο πατέρας του Teresio Bercellino έπαιξε επίσης ποδόσφαιρο επαγγελματικά στη Serie A.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε επίπεδο συλλόγου ο Μπερσελίνο ήταν πιο διάσημος για την περίοδο του με τη Γιουβέντους με την οποία έπαιξε πάνω από 200 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μεταξύ 1961 και 1969, σκοράροντας 14 γκολ και κερδίζοντας έναν τίτλο της Serie A και το Coppa Italia. Έπαιξε επίσης σε Αλεσάντρια, Μπρέσια και Λάτσιο. [1]

Διεθνή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε διεθνές επίπεδο, ο Barcellino εκπροσώπησε την Ιταλία σε έξι περιπτώσεις μεταξύ 1965 και 1968, και ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε το UEFA Euro 1968 εντός έδρας.

Στυλ παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπερσελίνο ξεκίνησε την καριέρα του ως σέντερ φορ στα νιάτα του, ο οποίος ήταν γνωστός για τον δυναμισμό, την ενεργητικότητα, τις εξαιρετικές του ικανότητες στην ντρίμπλα και το δυνατό και ακριβές χτύπημα, κάτι που τον έκανε επίσης ακριβή στηρίγματα και πέναλτι. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικός, όπου διέπρεψε λόγω της συνέπειας και του επίμονου στυλ παιχνιδιού του, που τον έκανε αποτελεσματικό στην άμυνα ενός εναντίον ενός καταστάσεων. Σε αυτόν τον νέο ρόλο του αμυντικού, ξεχώρισε για τη σωματική του δύναμη, την ικανότητα στον αέρα και την προσμονή του, αν και ήταν επίσης γνωστός για την τεχνική του και την ικανότητα του να σκοράρει από την άμυνα. [1]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γιουβέντους[2][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διεθνή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιταλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Stefano Bedeschi (9 Οκτωβρίου 2013). «Gli eroi in bianconero: Giancarlo BERCELLINO» (στα Italian). Tutto Juve. Ανακτήθηκε στις 4 Αυγούστου 2016. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  2. «Gli eroi in bianconero: Giancarlo BERCELLINO». Tutto Juve (στα Ιταλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]