Τζάρεντ Κούσνερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζάρεντ Κούσνερ
Διευθυντής του Γραφείου της Αμερικανικής Καινοτομίας
Περίοδος
27 Μαρτίου 2017 – 20 Ιανουαρίου 2021
ΠρόεδροςΝτόναλντ Τραμπ
Προκάτοχοςθέση που δημιουργήθηκε
Διάδοχοςθέση που καταργήθηκε
Ανώτερος σύμβουλος του Προέδρου
Περίοδος
20 Ιανουαρίου 2017 – 20 Ιανουαρίου 2021
ΠρόεδροςΝτόναλντ Τραμπ
ΠροκάτοχοςΒαλερί Τζάρετ
Μπραϊαν Τις
Σαϊλα Μάρεϊ
ΔιάδοχοςΜαίκ Ντονίλον
Σέντρικ Ρικμοντ
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση10 Ιανουαρίου 1981 (1981-01-10) (43 ετών), Λίβινστγκτον, Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ
ΥπηκοότηταΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πολιτικό κόμμαανεξάρτητος/η πολιτικός και Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
ΣύζυγοςΙβάνκα Τραμπ
Παιδιά3
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Χάρβαρντ
Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
Stern School of Business
Frisch School[1]
ΕπάγγελμαΠολιτικός, Επιχειρηματίας
ΒραβεύσειςΜεγαλόσταυρος του Τάγματος του Αετού των Αζτέκων (2018)[2]
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζάρεντ Κόρεϊ Κούσνερ (γεν. στις 10 Ιανουαρίου 1981) είναι Αμερικανός επενδυτής, προγραμματιστής ακινήτων και εκδότης εφημερίδων και υπήρξε ανώτερος σύμβουλος του πεθερού του, Ντόναλντ Τραμπ, του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κούσνερ είναι γιος του πρώην προγραμματιστή ακινήτων Charles Kushner και είναι παντρεμένος με την Ιβάνκα Τραμπ , την κόρη του Προέδρου Τραμπ και σύμβουλος στον ίδιο τομέα. Ως αποτέλεσμα της καταδίκης του πατέρα του και της φυλάκισης για απάτη, ανέλαβε τη διαχείριση της εταιρείας ακινήτων του πατέρα του, Kushner Companies , με την οποία ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα. Αργότερα αγόρασε επίσης το Observer Media , εκδότη του New York Observer . Είναι συνιδρυτής και μερικός ιδιοκτήτης του Cadre , μιας διαδικτυακής πλατφόρμας επενδύσεων σε ακίνητα.

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του Tραμπ το 2016 , ο Κούσνερ βοήθησε στην ανάπτυξη και τη διαχείριση της στρατηγικής για τα ψηφιακά μέσα των Trump . Το 2017, ορίστηκε ως ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προκαλώντας ανησυχίες για νεποτισμό. Προκάλεσε επίσης διαμάχη για τις συγκρούσεις συμφερόντων του, καθώς συνέχισε να ασχολείται με τις επιχειρήσεις, ακόμη και να επωφελείται από προτάσεις πολιτικής για τις οποίες ο ίδιος πίεσε μέσα στην διοίκηση. Ο Κούσνερ δεν μπόρεσε να λάβει άδεια απόρρητης ασφάλειας μέχρι τον Μάιο του 2018, όταν ο Τραμπ φέρεται να παρενέβη για λογαριασμό του γαμπρού του.

Ως ανώτερος σύμβουλος του Προέδρου Trump , ο Kushner προώθησε έντονα το First Step Act , ένα νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης το οποίο υπέγραψε ο Trump το 2018. Ο Kushner συνέταξε το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση , το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 και ευρέως θεωρείται εξαιρετικά ευνοϊκό για το Ισραήλ. Ο Κούσνερ ήταν ο κύριος συμμετέχων στη διοίκηση Τραμπ σε συνομιλίες σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή , που οδήγησε στην υπογραφή των Συμφωνιών του Αβραάμ το 2020.[3][4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  2. www.forbes.com.mx/pena-impone-el-aguila-azteca-a-jared-kushner-yerno-trump/. Ανακτήθηκε στις 7  Ιουλίου 2020.
  3. Wood, Graeme (13 Αυγούστου 2020). «Why the UAE Made Peace With Israel». The Atlantic. Ανακτήθηκε στις 15 Αυγούστου 2020. 
  4. «Evangelicals, Democrats praise Trump's Israel-UAE deal: 'A peaceful Middle East is possible'». www.christianpost.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2020. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]