Ζάουμε Ντουκ Γκιλιότ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Τζάουμε Ντουχ Γκιλότ)
Τζάουμε Ντουχ Γκιλότ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jaume Duch Guillot (Ισπανικά)
Γέννηση4  Φεβρουαρίου 1962
Βαρκελώνη
ΚατοικίαΒρυξέλλες
Χώρα πολιτογράφησηςΙσπανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΚαταλανικά
Ισπανικά
Γαλλικά
Αγγλικά
Ιταλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Βαρκελώνης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεκπρόσωπος τύπου
δικηγόρος
διδάσκων πανεπιστημίου
δημοσιογράφος
ΕργοδότηςΠανεπιστήμιο της Βαρκελώνης
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΈνωση Δημοκρατικού Κέντρου
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ζάουμε Ντουκ Γκιλιότ (Jaume Duch Guillot, γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1962 στη Βαρκελώνη), είναι ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου[1] . Τη θέση αυτή κατέχει προσωρινά από τον Ιούλιο του 2006 και μόνιμα από τον Ιούλιο του 2008.

Καθήκοντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ως φερέφωνο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Duch Guillot απαντά σε ερωτήσεις για θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως θεσμικού οργάνου και σε διάφορα αιτήματα των μέσων ενημέρωσης, ιδίως των διαπιστευμένων δημοσιογράφων που εργάζονται στις Βρυξέλλες. Με την ιδιότητα αυτή, ο κ. Duch Guillot προεδρεύει τακτικά των συνεδριάσεων με σκοπό την ενημέρωση του Τύπου για τις δραστηριότητες των Συνόδων Ολομέλειας και βοηθά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις σχέσεις του με τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Jaume Duch Guillot είναι επίσης διευθυντής της Διεύθυνσης Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Διεύθυνση Μέσων Ενημέρωσης περιλαμβάνει την υπηρεσία Τύπου, τη μονάδα "Επικοινωνία μέσω Διαδικτύου", τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες και το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι του Κοινοβουλίου (EuroparlTV)[2] .

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν γίνει εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου και διευθυντής, ο κ. Duch Guillot ήταν επικεφαλής της μονάδας "Αίθουσα Τύπου" (1999-2006) και σύμβουλος Τύπου του τότε προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χοσέ Μαρία Χιλ Ρόμπλες.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη διοίκηση του Κοινοβουλίου ως διοικητικός υπάλληλος το 1990, ενώ νωρίτερα διετέλεσε βοηθός της βουλευτίνας Κονσεπσιό Φερέ της Δημοκρατικής Ένωσης της Καταλονίας (1987-1989) και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης[3] . (1986-1990). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

Ο Jaume Duch Guillot μιλά ισπανικά, καταλανικά, γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και ζει στις Βρυξέλλες [4] . Έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα για θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επικοινωνία.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]