Τα χρονικά της Νάρνια: Η τελευταία μάχη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τα χρονικά της Νάρνια:
Η τελευταία μάχη
Εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης.
ΣυγγραφέαςΚλάιβ Στέιπλς Λιούις
ΤίτλοςThe Chronicles of Narnia:
The Last Battle
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσης4  Σεπτεμβρίου 1956
ΜορφήΝουβέλα Φαντασίας
ΘέμαNarnia
Εμπνευσμένο απόΑποκάλυψη του Ιωάννη
ΣειράΤα χρονικά της Νάρνια
ΧαρακτήρεςDigory Kirke, Polly Plummer, Peter Pevensie, Lucy Pevensie, Edmund Pevensie, Eustace Scrubb, Jill Pole, Puzzle, Shift, Tirian, Jewel, Roonwit, Farsight, Tash, Rishda, Emeth, Poggin, Aslan και Mr. Tumnus
ΤόποςNarnia
Calormen
Aslan's Country
ΒραβείαCarnegie Medal
LC ClassOL71169W
LΤ ID21001359
ΠροηγούμενοΤα χρονικά της Νάρνια: Ο ανεψιός του μάγου και Τα χρονικά της Νάρνια: Ο ασημένιος θρόνος

Τα χρονικά της Νάρνια: Η τελευταία μάχη (αγγλικά:The Chronicles of Narnia:The Last Battle) είναι ένα παιδικό μυθιστόρημα υψηλής φαντασίας σε συγγραφή του ΚΣ Λιούις , που εκδόθηκε από τους The Bodley Head το 1956. Ήταν το έβδομο και τελευταίο μυθιστόρημα των Χρονικών της Νάρνια (1950–1956). Όπως και τα άλλα μυθιστορήματα της σειράς, εικονογραφήθηκε από την Pauline Baynes και το έργο της έχει διατηρηθεί σε πολλές μεταγενέστερες εκδόσεις.

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα διαδραματίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον κόσμο της Νάρνια και τα Αγγλικά παιδιά που έχουν παίξει ρόλο στην ιστορία της Ναρνία φτάνουν σε αυτήν μόνο στη μέση της αφήγησης. Το βιβλίο αυτό επίσης διαδραματίζεται περίπου 200 χρόνια μετά τα γεγονότα του Ασημένιου Θρόνου και περίπου 2500 χρόνια πάλι στο σύμπααν της Νάρνια (και 49 χρόνια στη Γη) από τη δημιουργία του κόσμου που διηγείται το βιβλίο Ο ανεψιός του μάγου. Ένα ψεύτικο Ασλάν έχει δημιουργηθεί στα βορειοδυτικά σύνορα και η σύγκρουση μεταξύ αληθινών και ψευδών Ναρνιανών συγχωνεύεται με αυτήν μεταξύ της Narnia και του Calormen, των οποίων οι άνθρωποι λατρεύουν τον Tash. Καταλήγει με τον τερματισμό του κόσμου από τον Άσλαν, μετά από μια «τελευταία μάχη» που ουσιαστικά έχει χαθεί.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]