Σχέσεις Ισραήλ και Ναουρού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σχέσεις Ισραήλ-Ναουρού
Map indicating locations of Israel and Nauru

Ισραήλ

Ναουρού

Οι σχέσεις Ισραήλ-Ναουρού αναφέρονται στις διπλωματικές και άλλες σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ναουρού. Το Ισραήλ έχει μη κατοικών πρεσβευτή στην Ιερουσαλήμ και επίτιμο προξενείο στο Γιαρέν, ενώ η Ναουρού έχει επίτιμο προξενείο στο Ρος ΧαΑγίν.

Το 2010, ο Πρόεδρος της Ναουρού, ο Μαρκ Στέφεν και ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ναουρού Κιερέν Κέκε μαζί με τον Πρεσβευτή της Ναουρού στα Ηνωμένα Έθνη Μαρλέν Νόσες επισκέφθηκαν το Ισραήλ και στη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος Στέφεν εξέφρασε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Μάρκους Στέφεν επίσης φύτεψε δέντρο με τον Πρόεδρο της Μικρονησίας Εμανουέλ Μόρι προς τιμήν των διπλωματικών σχέσεων.[1]

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δώρισε 72.000 δολάρια στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Ναουρού. Δύο εβδομάδες αργότερα, το Ναουρού ψήφισε κατά του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το οποίο χαρακτήρισε το καθεστώς της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ "άκυρο και κενό".[2]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. The Presidents of Micronesia and Nauru Plant Olive Trees in the Forest of Nations
  2. Israel, David (28 Δεκεμβρίου 2017). «Netanyahu Gifts Micronesian Island Country that Supported Israel at UN Vote». The Jewish Press. Ανακτήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]