Συζήτηση χρήστη:Vchorozopoulos/2011

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Χαίρετε, καλή χρονιά και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την εορτή σου, έστω και καθυστερημένα! --Ttzavarasσυζήτηση 11:30, 7 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Ευχαριστώ. :) --JOHNNARAS, 7 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και σε εσένα για τη γιορτή σου (κάλλιο αργά παρά ποτέ)! Ναι, όντως χαθήκαμε... Φταίει εν μέρει και η αφέλειά μου λόγω της οποίας πίστεψα πως στις διακοπές θα αναπαυόμουν από τα του σχολείου. Αμ δε... --Jake(Σ) 13:32, 8 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Αμαν....δεν μου είπατε πως λέγεστε Βασίλης.....συγγνώμη. Αν και 12η Ιανουαρίου σας ευχομαι χρόνια πολλα! --JOHNNARAS, 12 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Διαχειριστής[επεξεργασία κώδικα]

Πως μπορώ να γίνω διαχειριστής; --Teomatra 18:03, 23 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Αμ δεν ξεχάστηκες μόνον εσύ, κάτι ανάλογο έπαθα κι εγώ με τις επιμέλειες και τις αναστροφές! Επομένως το συγγνώμην ισχύει και για μένα. Αν και βλέπω τη δουλειά σου (κάνω και μερικές επιμέλειες αν χρειάζονται, αλλά σπάνια χρειάζονται!!) και λέω "να στείλω μια καλησπέρα" αλλά ύστερα το ξεχνώ. Κι επίσης, ποτέ δε βαριέμαι ούτε τα μηνύματα ούτε τα μέιλ! --Ttzavarasσυζήτηση 18:12, 24 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Όχι Βασίλη δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Η κατηγορία θα εμπλουτιστεί με το χρόνο ούτως ή άλλως. --Ttzavarasσυζήτηση 18:50, 8 Μαρτίου 2011 (UTC)

Ε, όχι και να... ανακαλύψουμε κι άλλες τριόζες, έλεος!! Αυτό είναι... πρωτότυπη έρευνα SFriendly.svg!! Εννοώ πως εφόσον δεν υπάρχουν άλλες δεν είναι δυνατό να μην κάνουμε κατηγορία, επειδή πρέπει ντε και καλά να έχει πάνω από 4 άρθρα κάθε κατηγορία - εδώ εμπίπτουμε στην απαγόρευση της ανωτέρας βίας, είναι προφανές. Ούτε οι τριόζες να μείνουν χωρίς κατηγορία ούτε να είμαστε αυστηροί με την πολιτική. Βέβαια, σωστά λες, μπορεί και το ίδιο το λήμμα τριόζη να μπει στην κατηγορία, είναι προφανές. Αλλά και να μη μπει, πάλι καλυπτόμαστε. Η πολιτική ισχύει για κατηγορίες που έχουν, ας πούμε, δυνατότητα να περιλάβουν 50 μέλη αλλά στη ΒΠ έχουν γραφεί μόνο 2 - τότε δε θα δημιουργήσουμε κατηγορία. Εδώ δε χρειάζεται να τηρείται το γράμμα της οδηγίας αλλά το πνεύμα της. (Σκέψου όμως πατάτα που έκανα γράφοντας πως θα εμπλουτίσουμε τις... τριόζες, αυτά γίνονται άμα γυρίζεις από το σχολείο και κάθεσαι στο PC και στη Βικιπαίδεια! Πώς λέμε "της νύχτας τα καμώματα..."). --Ttzavarasσυζήτηση 22:11, 8 Μαρτίου 2011 (UTC)

Καλημέρα! Ευχαριστώ για την προσπάθεια "δικαιολόγησης" της πατάτας μου (έσπασε τζάμια!)! Νομίζω πως η τελευταία σου πρόταση είναι καλύτερη, κάνε το έτσι ώστε να είναι και η πίτα ολάκερη κι ο σκύλος χορτάτος! Αν και δε θα ενοχλούσε η κατηγορία με 2 μέλη αφού μόνο 2 υπάρχουν. --Ttzavarasσυζήτηση 07:33, 9 Μαρτίου 2011 (UTC)

Κανένα πρόβλημα. Επισήμανέ τη για διαγραφή και θα το αναλάβω εγώ. --Ttzavarasσυζήτηση 14:09, 9 Μαρτίου 2011 (UTC)

Έγινε. Η λάθος κατηγορία διαγράφηκε. --Ttzavarasσυζήτηση 14:26, 9 Μαρτίου 2011 (UTC)

Δεν υπάρχει κανείς λόγος να μη συμφωνήσω, εξ άλλου σου θυμίζω και την οδηγία "be bold"! Την ερυθρόζη την είδα, μια χαρά άρθρο είναι. Όποτε μπορέσεις συμπλήρωσε και τη θρεόζη (δεν έχει σημασία που είναι ισομερές, δε νομίζω να έχουν τις ίδιες βιοχημικές ιδιότητες) - εξ άλλου, για να μεταφέρω και μια ρήση Κύπριου πρώην ηγέτη (παραλλαγμένη) "ό,τι γράψωμεν καλόν είναι" SFriendly.svg. Δυστυχώς γερμανομαθή και γνώστη της βιοχημικής ορολογίας δεν ξέρω καν αν διαθέτουμε στη ΒΠ (οι γερμανομαθείς δεν είναι και πολλοί, όσο για γνώστες ειδικευμένης ορολογίας στις θετικές επιστήμες είναι ακόμα λιγότεροι...). Δοκίμασε να πεις να το κοιτάξει κι ο Πασχαλίδης (Xhmikos), μπορεί να βρει κάτι που εμείς δεν είδαμε. Πάντα στη διάθεσή σου και καλή δύναμη, έχεις κάνει τρομερή προσπάθεια στην Οργανική Χημεία, η ΒΠ σου οφείλει πολλά. --Ttzavarasσυζήτηση 10:24, 11 Μαρτίου 2011 (UTC)

Για την εξαίρετη συνεισφορά σου σε άρθρα Οργανικής Χημείας

Μια ελάχιστη απονομή για τη συνεισφορά σου στα λήμματα Οργανικής (και όχι μόνο) Χημείας. Χωρίς αυτά (κι εσένα) η ΒΠ θα ήταν φτωχότερη. --Ttzavarasσυζήτηση 17:06, 16 Μαρτίου 2011 (UTC)

Στη ΒΠ δεν υπάρχει τίποτα που να μη διορθώνεται. Το σφάλλειν ανθρώπινο Βασίλη, μην ανησυχείς καθόλου. Το βασικό ήταν να μη πάρεις είδηση το λάθος, αφού το πήρες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά συνέχισε τις συνεισφορές σου και διόρθωσέ το όταν μπορέσεις. --Ttzavarasσυζήτηση 17:23, 16 Μαρτίου 2011 (UTC)

Νομίζω έχεις δίκιο, ο Βάρβογλης γράφει "στερείται αρωματικού χαρακτήρος διότι δεν πληροί τον κανόνα του Hückel" αν διάβασα σωστά. Δε θα είναι το πρώτο λάθος της αγγλικής ΒΠ εξάλλου... --Ttzavarasσυζήτηση 20:23, 17 Μαρτίου 2011 (UTC)

Ε, όχι και να πειράζει! Φυσικά και όχι, ειδικά αφού σκοπεύεις να τα αντικαταστήσεις στο μέλλον! --Ttzavarasσυζήτηση 21:05, 17 Μαρτίου 2011 (UTC)

Βασίλη οι μεγάλες ΒΠ έχουν γίνει ελαφρά ανεξέλεγκτες λόγω όγκου με συνέπεια να έχουν πάρα πολλά λάθη, όχι μόνο στις Φυσικές επιστήμες αλλά και σε πιο "προσγειωμένα" θέματα της καθημερινότητας, όπου συχνά ανακλάται η υπερβολή που διέπει τους Αγγλοσάξωνες (ιδιαίτερα τους Αμερικανούς) σε τέτοια θέματα. Έχουν βέβαια και αρκετά σωστά, αλλά η ιταλική με έχει απογοητεύσει στα θέματα των ορυκτών - πήγαινε σε ένα δικό μας λήμμα όχι και τόσο κοινού ορυκτού και δες το αντίστοιχο ιταλικό: "Il (τάδε ορυκτό) e un minerale". Τέλος του άρθρου (!!). Μη τις έχεις λοιπόν αυστηρά για μπούσουλα. --Ttzavarasσυζήτηση 21:33, 17 Μαρτίου 2011 (UTC)

Καλησπέρα. Μια βοήθεια πλιζ: Ρίξε μια ματιά στο Κάλιο και διόρθωσε / συμπλήρωσε ό,τι νομίζεις. Ευχαριστώ πολύ! --Ttzavarasσυζήτηση 20:30, 21 Μαρτίου 2011 (UTC)

Γιατί νομίζεις σου ζήτησα να το δεις; Κοίτα τι λέει εδώ (στην παράγραφο "Isolation"), το λέει με σαφήνεια και κατηγορηματικά... Επειδή κι εμένα δε μου πάει, τι προτείνεις; Ευχαριστώ πάντως για τις προσθήκες, έκαναν την εισαγωγή του άρθρου πάρα πολύ καλή! --Ttzavarasσυζήτηση 09:14, 22 Μαρτίου 2011 (UTC)

Α και ξέχασα! Αυτό που ζήτησες είναι εδώ για να έχεις μια λίστα με άρθρα που θέλουν επιμέλεια, πηγές, βελτίωση, επέκταση. Κι εγώ αυτά φτιάχνω, αλλά είναι πραγματικό χάος... SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 11:27, 22 Μαρτίου 2011 (UTC)

Μα, Βασίλη, αυτή είναι η έννοια της πηγής: "Εκεί το βρήκα, τσέκαρέ το, δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου". Άρα δεν τίθεται θέμα κοπυράιτ. Πολύ σωστό αυτό που λες, πρέπει να βάλουμε το σύμβολο της αμφίδρομης αντίδρασης για να στηρίξουμε αυτό που αναφέρει η πηγή ("Η απομάκρυνση αυτή βοηθά στο να συνεχίζεται η αντίδραση."). Κάνε λοιπόν όποιες προσθήκες / τροποποιήσεις κρίνεις απαραίτητες για να είναι 100% σωστό το άρθρο. Η λίστα δεν ξέρω αν είναι πλήρης, είναι αυτή που έστειλαν στο Γεράκι από το Υπουργείο μάλλον, έχει πολλές ελλείψεις βέβαια και πολλά θέματα που αναφέρονται σε ένα άρθρο (π.χ. φυσικές ιδιότητες οξυγόνου, παρασκευές οξυγόνου, αναφέρονται στο άρθρο Οξυγόνο, παρασκευές CO2 αναφέρονται στο άρθρο για το CO2 κ.ο.κ.). Τα άρθρα μας στην ανόργανη Χημεία πάσχουν από πηγές και επέκταση όπως ίσως είδες. Σχετικά με την επικοινωνία, είμαι καθημερινά εδώ, πρωί και απόγευμα-βράδυ - όταν λείπω συνήθως αφήνω μήνυμα στη σελίδα χρήστη μου - και θα λείψω 24 με 27 Μαρτίου οπότε δε θα με βρίσκεις καθόλου. Από 27 Μαρτίου βράδυ και μετά θα είμαι πάλι καθημερινά εδώ, το μέιλ μου το έχεις, στέλνε όποτε κρίνεις απαραίτητο, το έχω μόνιμα ανοιχτό και θα απαντώ σχεδόν αμέσως. Συμφωνώ με τις μίνι συσκέψεις, είναι πολύ πολύ χρήσιμες, κάποιες φορές "βγάζουν λαυράκια"! Ελπίζω να τα πούμε ξανά σύντομα - μη ξεχάσεις το Κάλιο!! SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 17:01, 22 Μαρτίου 2011 (UTC)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση , αν και πιστεύω ότι οι χρήστες θα πρέπει να υπογράφουν στις συζητήσεις, εκτός κι αν υπάρχει σταθερή ip που είναι αναγνωρίσιμη.--Ο Βικινέος ρίχτο 09:05, 8 Απριλίου 2011 (UTC)

Είναι θέμα υπομονής. Καλό είναι να ενημερώνονται οι χρήστες για τους όρους των συζητήσεων. Πιστεύω όμως ότι έχει παραγίνει το κακό με τις ανώνυμες ip. Ακόμα και ψήφο είδαμε από ανώνυμο. Όσο για το άλλο με τις γλώσσες είμαι στη διάθεσή σου.--Ο Βικινέος ρίχτο 09:05, 9 Απριλίου 2011 (UTC)

Συγχαρητήρια[επεξεργασία κώδικα]

Συγχαρητήρια για την εκλογή σου στη θέση του διαχειριστή. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στον νέο αυτό ρόλο. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 14:42, 15 Απριλίου 2011 (UTC)


Συγχαρητήρια και χαλκέντερος φίλε Βασίλη. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία σου στο δύσκολο αυτό έργο και θα διαπιστώσεις σύντομα ότι το "χαλκέντερος" θα σου χρειαστεί... Όμως μην "τσιμπήσεις", απλά θέλει πολλή πολλή υπομονή. Κι ελπίζω να συνεχίσεις τη σημαντική σου συνεισφορά που είχες ως απλός χρήστης! SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 14:59, 15 Απριλίου 2011 (UTC)

Λαμπρά, λαμπρότατα! Τώρα θα σας έχουμε πιο πολύ και στα κοινά! Συγχαρητήρια για την εκλογή. ManosHacker 15:24, 15 Απριλίου 2011 (UTC)

Συγχαρητήρια για την εκλογή. Καλή επιτυχία και υπομονή με τους δύσκολους χρήστες. SV1XV (talk) 18:44, 15 Απριλίου 2011 (UTC)

Χρόνια Πολλά! Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 12:35, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Συγχαρητήρια για την εκλογή σου και πολύχρονος! --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 12:38, 17 Απριλίου 2011 (UTC)


Οοοο, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ Βασίλη, ό,τι επιθυμείς! Πάντα προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ΥΓΕΙΑ!! SFriendly.svg Ευχαριστώ και για το βικικέρασμα κι επιφυλάσσομαι! --Ttzavarasσυζήτηση 12:44, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Να τα εκατοστήσεις φίλε μου--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:38, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία, ευχαριστώ για το ευγενικό σου κέρασμά. Συγχαρητήρια και για την εκλογή σου.--Templar52 14:25, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Φαρούμ@να βενέφλια, σλουρπ, γκλουπ! Ααααχ, νόστιμο ήταν! Και του χρόνου με υγεία. Atlantia 14:39, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Δικαιώματα διαχειριστή[επεξεργασία κώδικα]

Σου παραδίδω την σφουγγαρίστρα του διαχειριστή.

Μόλις σου ενεργοποίησα τα δικαιώματα διαχειριστή. Χρησιμοποίησέ τα με σύνεση. Παραδίπλα και η σφουγγαρίστρα. SFriendly.svg

Μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

--geraki Talk 14:48, 15 Απριλίου 2011 (UTC)


να και ένα φαράσι, για να μην σπρώχνεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλί
Εγώ σου δίνω ένα φαράσι (σκούπα βρες μόνος σου) και δυο εργαλεία:

Καλή συνέχεια. --Focal Point 15:13, 15 Απριλίου 2011 (UTC)

Εγκυκλοπαιδικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Και μετά τις ευχές λίγο γκρίνια. Στις σελίδες για γρήγορη διαγραφή κρίνουμε με βάση την πολιτική του εγχειρήματος (Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα). Ότι δεν τεκμηριώνει την εγκυκλοαπδικότητά του δεν μπορεί και να παραμείνει. Το αν κάποιος χρειάζεται ή όχι αυτά που γράφει μία σελίδα δεν είναι κριτήριο. Τα παραπάνω δεν είναι άποψη μου, αλλά πολιτική.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:44, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Όπως είπα έτσι είναι η Πολιτική και πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν εφαρμόζουμε την πολιτική με βάση την προσωπική μας κρίση αλλά με βάση ότι υπάρχει καταγεγραμμένο. Δεν είναι τα πάντα εγκυκλοπαιδικά. Όποιος ενδιαφέρεται για τη διατήρηση κάποιου λήμματος ας φροντίσει να το τεκμηριώσει άμεσα. Το να ζητάμε για όλα διατήρηση πάντως δε λύνει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:39, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Χρόνια πολλά[επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα, μαζί με την ευχή «σιδεροκέφαλος» στη νέα σου ιδιότητα (συμπτωματικά, έχεις γενέθλια μαζί με κάποιον άλλο καλό μου φίλο ;)) --Jake(Σ) 14:07, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Εδώ στην επαρχία, «εξωβικιπαιδικός» όπως καταλαβαίνεις --Jake(Σ) 15:54, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Χρόνια σου πολλά[επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια πολλά και καλή επίτυχία στα νέα σου καθήκοντα.SFriendly.svg --Costas78 20:38, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Ήθελα να σου ευχηθώ από χθες καλό κουράγιο και καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα του διαχειριστή, θέση την οποία πιστεύω ότι αξίζεις απόλυτα, αλλά κάποια στιγμή ξεχάστηκα... Και σήμερα πριν λίγο ήρθε το βικικέρασμα οπότε σου εύχομαι ολόψυχα και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου.
Αλήθεια (επειδή είμαι και λίγο κουτσομπόλης !) θα ήθελα να μας πεις λίγα για τον εαυτό σου στη σελίδα σου όπως π.χ. πότε γεννήθηκες, πού σπούδασες, αν είσαι παντρεμένος κ.λ.π. όχι τίποτα άλλο αλλά για να μου φύγει η περιέργεια εκτός κι αν τα έγραψες κάπου και εγώ δεν τα είδα. Τον Τζαβάρα π.χ. τον είδα σε video σε μιά εκδήλωση για τα 10 χρόνια της ελληνικής βικι (νομίζω στη Λάρισα ;). Για πολλούς βικιπαιδιστές έχω τέτοιες απορίες, εκτός και αν είναι πολιτική της βικι να μην αποκαλύπτονται προσωπικά στοιχεία των χρηστών και δεν το ξέρω...--Xhmikos 14:42, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

χρόνια πολλά αγαπητέ Vchorozopoulos!--vanakaris 18:36, 17 Απριλίου 2011 (UTC)

Πολύχρονος και ότι επιθυμείς. --Γλαύκος ρίχτο 19:58, 17 Απριλίου 2011 (UTC) 19:56, 17 Απριλίου 2011 (UTC)
Χρόνια πολλά και κυρίως καλά! Όσο για την εκλογή σου εύχομαι να συνεισφέρεις και ως διαχειριστής το ίδιο καλά όπως συνεισέφερες μέχρι τώρα. --Egmontaℨ 21:40, 17 Απριλίου 2011 (UTC)
Καλή δύναμη. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσεις να προσφέρεις και από τα νέα σου καθήκοντα. Καλά να περνάς. ----Lemur12 να΄στε καλά 19:34, 18 Απριλίου 2011 (UTC)
Χρόνια πολλά (καθυστερημένα...) και σιδεροκέφαλος!!! --Alaniaris 10:24, 19 Απριλίου 2011 (UTC)

Πες κάτι[επεξεργασία κώδικα]

Πες μας τουλάχιστον πόσο χρονών είσαι και πού σπούδασες...--Xhmikos 17:40, 18 Απριλίου 2011 (UTC)

Πολύχρονος, με υγεία και ευτυχία. Ευχαριστώ για το κέρασμα. ----Lemur12 να΄στε καλά 19:22, 18 Απριλίου 2011 (UTC)

Συγχαρητήρια[επεξεργασία κώδικα]

Συγχαρητήρια για την εκλογή σου ως διαχειριστής.. αν και καθυστερημένα (γιατί βρίσκομαι σε ταξίδι εκτός Ελλάδος).. Ggia 05:15, 21 Απριλίου 2011 (UTC)

1 ή 2[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Μια ερώτηση. Ο χρήστης εδώ είναι ο ίδιος με τον χρήστη εδώ; Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 14:49, 26 Απριλίου 2011 (UTC)

Γύρισα[επεξεργασία κώδικα]

Γύρισα !--Xhmikos 19:17, 3 Μαΐου 2011 (UTC)

Κάπως έτσι δηλαδή Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες/Χημεία με αναφορές στην αγγλική βικι όπως έχεις εσύ ; --Xhmikos 15:32, 5 Μαΐου 2011 (UTC)

Αναρωτιέμαι πόσοι συμβουλεύονται και βλέπουν τα άλλα βικιεπιχειρήματα εκτός της βασικής εγκυκλοπαίδειας... Πότε θα τελειώσω το νιόβιο ;--Xhmikos 15:39, 5 Μαΐου 2011 (UTC)

Ελληνική Επανάσταση[επεξεργασία κώδικα]

Στο ρωσικό αναφέρονται οι πολιορκίες του Ναβαρίνου, η παράδοση της Μονέμβασης (δεν ξέρω αν είναι σωστό, αλλά μάλλον έτσι είναι), η παράδοση του Νεόκαστρου και του Παλαιόκαστρου. Επίσης υπάρχει η εξιστόρηση του Τζορτζ Φίνλεϊ. Τώρα, με βάση αυτών, δεν ξέρω αν οι τίτλοι ταιριάζουν. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 13:34, 9 Μαΐου 2011 (UTC)

Στο ρωσικό βρίσκονται σε εννιαίο άρθρο. Έψαξα στην αγγλική και είδα το άρθρο της αγγλικής ΒΠ για την Ελληνική Επανάσταση. Είδα αυτό το σημείο, αν και δεν βρήκα κάτι για αυτά που αναφέρει το άρθρο που σε ενδιαφέρει. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 13:01, 12 Μαΐου 2011 (UTC)

Σειρά Taylor[επεξεργασία κώδικα]

Γεια! Επανέφερα το ημx σε sinx (1) για συνέπεια με όλο το κείμενο - εμφανίζεται και παρακάτω και (2) γιατί δεν είναι λάθος είναι εξίσου (αν όχι συντριπτικά πιο συχνό) εμφανιζόμενο στη βιβλιογραφία (συντριπτικά στην σύγχρονη επιστημονική, έχω την αίσθηση ότι μόνο σε σχολικά βιβλία και πολύ παλιότερα βιβλία χρησιμοποιούνταν η ελληνική εκδοχή του διεθνούς συμβόλου sin ), οπότε εφόσον και οι δύο όροι είναι σωστοί καλύτερα να κρατιέται η συνέπεια εντός του άρθρου με βάση το τι χρησιμοποιήθηκε αρχικά. Φιλικά! --Egmontaℨ 12:12, 26 Μαΐου 2011 (UTC)

Ακόμη και σήμερα τα βιβλία χρησιμοποιούν την μη διεθνή ορολογία (ημ(χ) και συν(χ)) αλλά εδώ θα πρέπει να χρησιμοποείται μόνο η διεθνής (sin(x) και cos(x)). Πάντως τα βιβλία φυσικής του σχολείου έχουν κάνει κάποιο πρόοδο σε άλλους συμβολισμούς.. θα θυμάστε το τώρα χρησιμοποιείται το διεθνές το (a: acceleration). Ggia 13:09, 26 Μαΐου 2011 (UTC)

@Ggia τα σχολικά βιβλία ναι, αλλά τα σύγχρονα βιβλία εν γένει όχι (π.χ. πανεπιστημιακά).
@Vchorozopoulos, Φυσικά για το for all έχεις δίκιο, τα είχα αφήσει για μετά (και ότι αφήνεις για μετά μένει για πολύ συνήθως), επειδή είναι λίγο κουραστική η πατέντα να βάζεις ελληνικά σε τεχ. Θα το διορθώσω σύντομα. --Egmontaℨ 13:31, 26 Μαΐου 2011 (UTC)
Πατάτα και οξυζενέ; Όχι δεν το ξέρω. --Egmontaℨ 13:48, 26 Μαΐου 2011 (UTC)

Αν θέλετε το ζήτημα να το πάτε στην Αγορά. Εγώ διαφωνώ με χρήση μη διεθνής ορολογίας που χρησιμοποιείται μόνο στα σχολικά εγχειρίδια (όχι δηλαδή χρήση του ημ(χ) και συν(χ) κλπ). Ούτε συμφωνώ με άρθρα ειδικά φτιαγμένα για σχολεία.. Άρθρο-κείμενο ειδικά φτιαγμένο για σχολείο μπορεί να βρίσκεται στα βικιβιβλία ή στο βικιεπιστήμιο (με παραπομπή αν θέλουμε από το κύριο άρθρο). Ggia 16:16, 26 Μαΐου 2011 (UTC)

Άσχετες ανακατευθύνσεις[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί επανέφερες τις άσχετες ανακατευθύνσεις; Τι δουλεία έχει το άρθρο του οικισμού να ανακατευθύνει σε έναν πρώην δήμο που δεν έχει καμία πληροφορία μάλιστα για τον οικισμό; Το έχουμε συζητήσει και στην αγορά. Δεν είναι θεμιτές τέτοιες ανακατευθύνσεις. Αλλιώς ας πάει κάποιος να ανακατευθύνει όλους τους κόκκινους συνδέσμους στην σελίδα με τα προτεινόμενα άρθρα και να τα ανακατευθύνει σε ένα υπάρχον άρθρο που είναι σχετικό κατά τη γνώμη του. Θα ήταν δεκτό κάτι τέτοιο; --Costas78 18:49, 2 Ιουνίου 2011 (UTC)

ΟΚ. Με συγχωρείς αν φάνηκε λίγο έντονο το ύφος μου. Απλά είναι θέμα που έχει συζητηθεί πολλές φορές. Δεν δικαιολογείται ανακατεύθυνση για θέμα που θα έπρεπε να έχει ξεχωριστό άρθρο και ακόμα χειρότερα όταν ανακατευθύνει σε άρθρο που δεν διαθέτει κάποια σχετική παράγραφο --Costas78 19:47, 2 Ιουνίου 2011 (UTC)
Έχουν διορθωθεί τα περισσότερα. Απομένουν λίγοι νομοί ακόμα --Costas78 19:48, 2 Ιουνίου 2011 (UTC)

Εκθέματα[επεξεργασία κώδικα]

Θα μπορούσε να ακολουθηθεί το μοντέλο που προτείνεις αν κάποιος έχει τη διάθεση να κάνει καλή δουλειά στη συγχώνευση. Πάντως και έτσι όπως είναι τώρα, συνδυάζοντας τα μεμονωμένα άρθρα με τη σχετική κατηγορία (π.χ. Κατηγορία:Ελληνικά και Ρωμαϊκά εκθέματα στο Βρετανικό Μουσείο), έχουμε πάλι ένα συνολικό ή τουλάχιστον πιο γενικό αποτέλεσμα. Μεμονωμένα άρθρα σε συνδυασμό με καλή κατηγοριοποίηση δίνουν αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό που θα έδινε η συγχώνευση. Πάντως είναι κρίμα να διαγραφούν κάποια τέτοια άρθρα επιλεκτικά αφήνοντας το συνολικό αποτέλεσμα (που φαίνεται στην σχετική κατηγορία) ελλειπές --Costas78 21:15, 2 Ιουνίου 2011 (UTC)

Γιατί όμως να κάνουμε κάτι τόσο κοπιαστικό και να επέμβουμε τόσο δραστικά στον τρόπο που δουλεύουν οι χρήστες που δημιουργούν τα άρθρα, όταν έχουμε ήδη ένα παρόμοιο αποτέλεσμα συνδυάζοντας τα μεμονωμένα άρθρα με τις αντίστοιχες κατηγορίες. --Costas78 21:45, 2 Ιουνίου 2011 (UTC)

Καλησπέρα αγαπητέ! Όταν βρεις χρόνο συμπλήρωσε πηγές στο άρθρο Μονοξείδιο του άνθρακα. Ευχαριστώ! --Ttzavarasσυζήτηση 12:05, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)

ΤΥ, είσαι άψογος! --Ttzavarasσυζήτηση 20:38, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)

Πολύ πολύ καλά κάνεις! Δεν έχουμε και πολλές συνεισφορές στη Χημεία... εσύ κι ο Xhmikos είστε οι μόνοι που ασχολείστε με τον τομέα. --Ttzavarasσυζήτηση 19:14, 6 Ιουνίου 2011 (UTC)

Βασίλη καλησπέρα κι από δω... ξέχασα να σου πω να ρίξεις μια ματιά στα Αλκίνια, είναι απαράδεκτο να έχουμε τόσο σημαντικό άρθρο ελλιπέστατο και χωρίς πηγές... ευχαριστώ προκαταβολικά! --Ttzavarasσυζήτηση 21:09, 20 Ιουνίου 2011 (UTC)

CH3-PH-CH3[επεξεργασία κώδικα]

What is the correct name of this compound? The article lists it as P-μεθυλομεθανοφωσφαμίνη, but in the isomer box of Αιθανοφωσφαμίνη, it's listed as P-μεθυλομεθανοφωσφαναμίνη. Albmont 22:51, 2 Ιουλίου 2011 (UTC)

  • In fact, I only noticed the error because there was an inconsistency in the article and the box. Because of cultural background, I can read and understand most greek roots, and I could see that there was an -an- missing in the methylomethanophosph-an-..., but I didn't know if it could be dropped due to haplology. Albmont 21:22, 4 Ιουλίου 2011 (UTC)
  • That's Alexander's ideal, isn't it? Uniting the whole world in one culture, as the amalgam of all cultures. Something that amazes me is how modern the ancient Greek and Roman texts are - take, for example, the Biblical texts, they are in no way similar to what we read in the newspapers or magazines; however, the ancient Greek and Roman texts, except for a few anachronisms, could easily pass for texts that were written just yesterday. Albmont 21:20, 6 Ιουλίου 2011 (UTC)
  • As long as we discuss topics to improve the articles, we can keep it here. For example, you mentioned Alexander's genius in Economy, it would be a great addition to many different articles! Albmont 12:32, 7 Ιουλίου 2011 (UTC)

αρωματικές[επεξεργασία κώδικα]

γεια χαρά, αν θες ρίξε μια ματιά στη Συζήτηση:Αρωματική ένωση--ワナカリ 19:31, 14 Αυγούστου 2011 (UTC)

Γεια σας, συγνώμη που ενοχλώ, είναι η πρώτη φορά που γράφω στη σελίδα συζήτησης, αλλά, θα μπορούσατε να διαβάσετε το πλουτώνιο που μόλις έχω μεταφράσει και να μου πείτε τη γνώμη σας.--ΣτέλιοςΠεριμένω απάντηση * 07:21, 24 Αυγούστου 2011 (UTC)

Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει αξιόλογο;;--ΣτέλιοςΠεριμένω απάντηση * 12:30, 24 Αυγούστου 2011 (UTC)

Impertinent vandal[επεξεργασία κώδικα]

User:Ελληνικοϛ=User:Ελληνικος is non-reformable and spreads angry MOUNTZA gestures recently. Blocks are only enraging him. It is predictable that after one week he explode again:

Here is proofing diff.

So to have here some permanent silence, can you enlarge finite block to infinite where block is not infinite? 212.227.29.156 15:45, 13 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Σας παρακαλώ δείτε το σημειωματάριο διαχειριστών [1] [2]. 09:42, 15 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Καλησπέρα, να ρωτήσω, μπορώ να αφαιρέσω τα μηνύματα πλέον πάνω από το άρθρο της pokerstars τώρα που τελείωσε η συζήτηση για την διαγραφή του; Ευχαριστώ --No1onsports 09:20, 14 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Καμήλα (λαϊκό δρώμενο)[επεξεργασία κώδικα]

Ενημερώθηκε το άρθρο. Έχω απαντήσει στη συζήτηση διαγραφής, ίσως με τις νέες πληροφορίες αναθεωρείσετε την άποψή σας. Σε κάθε περίπτωση η γνώμη σας είναι ενδιαφέρουσα και σεβαστή.15:20, 20 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Αριθμοί θέσεις[επεξεργασία κώδικα]

Το σχολικό βιβλίο της χημείας γενικής παιδείας β' λυκείου που θα το βρεις εδώ : http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/document/file.php/DSGL112/%CE%94%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A0%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%20%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AE/KEF.1.pdf από τη σελίδα 9 έως και 15 έχει ονοματολογία άκυκλων οργανικών ενώσεων. --Xhmikos 12:21, 16 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)