Συζήτηση χρήστη:Stella T98/Aρχείο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Mαραθώνιος βικιπαιδειας[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Στέλλα. Απ΄ότι βλέπω δείχνεις μεγάλο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό με θέμα τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο αν και νέα χρηστρια, γι αυτό τα αρκετά λήμματα που έχεις δημιουργήσει. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια!! (αν έχεις καμιά απορία είμαι στη διαθεσή σου) Σαμουράι (συζήτηση) 17:42, 17 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλημέρα Στέλλα. Για το που θα πρέπει να απαντάς το ίδιο πράγμα είναι αρκεί να συνεχίζεις την συζήτηση στη ίδια ενότητα που αυτή εχει ξεκινήσει πχ. (ενότητα Mαραθώνιος βικιπαιδειας) αλλά μπορείς να απαντάς και στη σελίδα συζήτησης του χρήστη που σου έχει στείλει ένα μήνυμα δημιουργώντας μια νέα ενότητα όπως ακριβώς έκανες με μένα.

Τώρα σχετικά με την ερώτηση σου για τις εικόνες και τις άδειες. Αν η εικόνα είναι στα commons δεν χρειάζεται να πάρεις καμιά άδεια γιατί είναι ελεύθερη να χρησιμοποιείται απ' όλες τις εκδόσεις της Βικιπαίδειας. Αν η εικόνα δεν είναι στα Commons και υπάρχει στη αγγλική έκδοση τότε θα πρέπει να την ανεβάσεις εσύ στη Ελληνική έκδοση.

Σαν δημιουργό της εικόνας γράφεις το όνομα της ιστοσελίδας που βρίσκεται η εικόνα και χρησιμοποιείς για άδεια χρήσης το πρότυπο Εύλογη χρήση προσθέτοντας μια αιτιολόγηση.

Μπορείς να χρησιμοποιείς τον παρακάτω κώδικα που σου γράφω (copy & paste) στο Επιφόρτωση αρχείου στο μενού της Βικιπαίδειας. (μπορείς να το δεις και στη φωτογραφία του λήμματος μου Χάινριχ Κράιπε). Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά σχετικά με την ερώτηση σου. Καλή συνέχεια!! Σαμουράι (συζήτηση) 08:54, 18 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι Η συγκεκριμένη εικόνα που έχω θέμα είναι απτο ίντερνετ και δεν υπάρχει στην αγγλική έκδοση της βικιπαίδεια (βασικά δεν υπάρχει αγγλική βικιπαίδεια για το αντίστοιχο θέμα)σε αντίθεση με αυτήν του Κράιπε που έλεγες. Παρόλα αυτά μπορώ να κάνω αυτό που με συμβούλεψες? Stella T98 (συζήτηση) 12:23, 18 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Κάνε αυτό που σε συμβουλεύω και χρησιμοποίησε των κώδικα ακριβώς όπως τον έχω γράψει. Το πολύ πολύ να διαγραφεί η εικόνα από τους διαχειριστές αν υπάρχει πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα. Αλλά δεν το νομίζω!! Σαμουράι (συζήτηση) 14:28, 18 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Α οκ θα δοκιμάσω Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Καλό βράδυ Stella T98 (συζήτηση) 16:13, 18 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα και από εμένα. Μπράβο για την συμμετοχή σου και τα λήμματα σου στον μαραθώνιο επεξεργασιών. Μια συμβουλή: Όσο μπορείς, να μεταγράφεις τα ξένα τοπωνύμια, ονόματα. Καταλαβαίνω ότι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι δύσκολο, οπότε μπορείς να μας ρωτήσεις για βοήθεια. Επίσης σου συστήνω να μεταφράζεις τα ονόματα διάφορων ομάδων (π.χ. εδώ). Το συστήνω, ώστε να γίνεται το όνομα της ομάδας πιο κατανοητό και σε χρήστες που δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά αλλά και (στα τοπωνύμια, ονόματα) να διαβάζεται πιο σωστά το όνομα. Είναι μια πρακτική που είναι ευρέως διαδεδομένη στον ελληνόγλωσσο τύπο και όχι μόνο, αλλά κατά τη γνώμη μου λάθος. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:43, 18 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα NikosLikomitros Ναι Θα προσπαθήσω να τα αποδίδω στα ελληνικά αλλά πραγματικά μερικές φορές ακούγεται χάλια η επακριβής μετάφραση Stella T98 (συζήτηση) 18:26, 18 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα και συγγνώμη για την παρέμβαση, απλά να σου πω ότι δεν χρειάζεται να γίνεται επακριβής μετάφραση, απλά μπορείς να κάνεις μετάφραση που να αποδίδει σωστά το πρωτότυπο, κι ας μην είναι "επακριβής" (γενικά μιλώντας)! Για τα κύρια ονόματα, τοπωνύμια κτλ δεν είναι καθόλου κακό να ζητήσεις και μια συμβουλή, απ' όποιον κρίνεις εσύ. Το έχω κάνει πολλές φορές, ειδικά για γαλλικά και γερμανικά ονόματα. --Ttzavarasσυζήτηση 15:23, 20 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Στέλλα. Ξέχασα να σου πω ότι ο συγκεκριμένος κώδικας που σου είπα αφορά για τις εικόνες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τώρα αν θες να συνεχίσεις και μετά τον μαραθώνιο αυτόν σε αλλά λήμματα βιογραφιών μπορώ να σε βοηθήσω. Εγώ ασχολούμαι κυρίως με τον κινηματογράφο (όπως ταινίες, βιογραφίες ηθοποιών, φεστιβάλς, βραβεία κτλ). Αποφάσισα να ασχοληθώ με τον μαραθώνιο για να ξεφύγω από την ρουτίνα. Επίσης θέλω να σου πω ότι κοίταξα ορισμένα λήμματα που έχεις δημιουργήσει και πρέπει να πω ότι κάνεις πολύ καλή δουλειά ως μια νέα χρηστρια. Ελπίζω να συνεχίσεις και μετά τον μαραθώνιο να συνεισφέρεις όσο μπορείς βέβαια στη Ελληνική Βικιπαιδεια. Καλή συνέχεια και είμαι στη διάθεση σου όπως πάντα !!Σαμουράι (συζήτηση) 13:14, 20 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι Ευχαριστώ πολύ, προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ως αρχάρια με αυτά που γράφω. Και εσύ πάντως έχεις γράψει πάρα πολλά σε αυτό το μαραθώνιο. Ναι η εικόνα που έλεγα αφορά αυτήν την περίοδο αλλά δε πρόλαβα ακόμα να την ανεβάσω, επειδή κάνω κάτι διορθώσεις σε άλλα λήμματα Stella T98 (συζήτηση) 15:23, 20 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Ο θαυμασμός μου για την επιμονή σου!

Καλημέρα Stella T98. Πραγματικά θέλεις τόσο πολύ σε αυτό τον μαραθώνιο να βγεις πρώτη σε αριθμό λημματων ? Προσωπικά δεν βλέπω το λόγο να ξεπατωθείς στη προσπάθεια σου να με φτάνεις κάθε μέρα σε αριθμό δημοσιευμένων λημμάτων. Υπάρχουν πολλοί μαραθώνιοι κάθε χρόνο και θα σου δοθεί η ευκαιρία να κερδίσεις σίγουρα σε κάποιον! Και να σου πω την αλήθεια δε ξέρω ποιο είναι το ειδικό βραβείο αυτού του διαγωνισμού και τελικά ποιος θα το πάρει. Γιατί αν πρόσεξες στο κείμενο γράφει για συνολικούς πόντους και όχι για συνολικό αριθμό λημμάτων. Οι πόντοι μπορεί να αναφέρονται και σε ποιότητα όχι μόνο σε ποσότητα λημμάτων. Και κάτι άλλο που πρέπει να αναφέρω για μένα είναι ότι έχω γράψει σχεδόν 1.000 λήμματα στη Βικιπαιδεια και μιας και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε μαραθώνιο είμαι αποφασισμένος να βγω πρώτος σε αριθμό λημμάτων.

Τέλος θα πρέπει να σου πω ότι σε θαυμάζω για την επιμονή που δείχνεις σε αυτό τον μαραθώνιο αν και νέα χρηστρια. (Η εξεταστική πως πάει αληθεια ?) Καλή συνέχεια αγαπητή μου και χαλάρωσε λίγο!!!Σαμουράι (συζήτηση) 05:03, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι Όντως αυτό στη τελική παίζει να μην έχει και κανένα νόημα. Κι μιας και είσαι αποφασισμένος να βγεις πρώτος σε αριθμό λημμάτων δε θα στο χαλάσω εγώ. Τώρα για την εξεταστική που ανέφερες, θα μπορούσε και καλύτερα να παέι αν και είναι ηλεκτρονικά και υποτίθεται πιο εύκολα. Να σε πω κάτι άλλο τώρα.Εκεί για την επιφόρτωση αρχείων που λέει άδεια χρήσης τι επιλέγω απτις επιλογές? Μήπως τίποτα και απλά εκεί στη σύνοψη γράφω αυτό για την αιτιολόγηση της άδειας που με έδειξες?Stella T98 (συζήτηση) 10:52, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Stella T98. Να σου πω πρώτα για το αρχείο. Αν θες για κάποιο ιστορικό πρόσωπο θα κάνεις αντιγραφή και επικόλληση ολόκληρο τον κώδικα που σου έστειλα μαζί με την άδεια χρήσης και στις επιλογές δεν θα επιλέξεις τίποτα . Αν θες να φορτώσεις κάποια άλλη εικόνα πχ αφίσα ταινίας στις επιλογές θα επιλέξεις για άδεια χρήσης σε κινηματογραφική ταινία. κτλ

Να επανέλθω στο μαραθώνιο λίγο. Αν θες να κερδίσεις τόσο πολύ το ειδικό βραβείο είμαι διατεθειμένος να σταματήσω. Δεν χάλασε ο κόσμος σιγά!! Απλά δεν θέλω να απογοητευτείς για την προσπάθεια που έχεις κάνει μέχρι στιγμής, και πρέπει να σου πω ότι θαυμάζω την επιμονή σου, για αυτό σου έστειλα και το αστεράκι !!! Το θέλεις πολύ το βραβείο ?? ή θες να το πάμε μέχρι τέλους και οποίος κερδίσει ?? Σαμουράι (συζήτηση) 13:33, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Σαμουράι Ο καθένας θα κάνει ό,τι μπορεί και όσο προλαβαίνει, αφού τελειώνει κι ολας σε λίγες μέρες ο μαραθώνιος. Τώρα θα δοκιμάσω να κατεβάσω την εικόνα που σε έλεγα. Ευχαριστώ πολύ πάντως γιατί το commons μ είχε σπάσει τα νεύρα με τα πνευματικά δικαιώματα.Stella T98 (συζήτηση) 16:28, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Περιγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Περιγραφή

Ιστορική φωτογραφία του (Όνομα προσώπου)

Πηγή

εδώ βάζεις το Url της ιστοσελίδας πχ. http://www.historic.de/Militar/Personen/Kreipe/Kreipe.htm historic.de

Ημερομηνία

2020

Δημιουργός

Εδώ βάζεις το όνομα της ιστοσελίδας πχ. (historic.de)

Άδεια
(Χρήση της εικόνας αλλού)

Δείτε παρακάτω.Αδειοδότηση[επεξεργασία κώδικα]

{{εύλογη χρήση|αιτιολόγηση=Η εικόνα αυτή είναι χρήσιμη για την βιογραφία του προσώπου καθώς το λήμμα κάνει αναφορά σε ιστορικά γεγονότα επομένως θεωρώ ότι πληρεί τα κριτήρια της εύλογης χρήσης}}

Καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια![επεξεργασία κώδικα]

Ένα αστεράκι για το δυναμικό σου ξεκίνημα στη Βικιπαίδεια!

Στέλλα καταρχάς θα ήθελα να σε καλωσορίσω κι εγώ με τη σειρά μου στην οικογένεια της Βικιπαίδειας κι εύχομαι να παραμείνεις μαζί μας για μεγάλο διάστημα και να βοηθήσεις στο κτίσιμό της. Αν και καινούρια, έχεις συνεισφέρει ήδη αρκετά. Η δουλειά σου στον μαραθώνιο με θέμα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι εξαιρετική!

Θα μου επιτρέψεις δύο μικρές επισημάνσεις μορφοποίησης, καθώς βλέπω πως επαναλαμβάνονται τα ίδια «λάθη» στα λήμματα που δημιουργείς.

  • Η πρώτη έχει να κάνει με τις τις επικεφαλίδες των ενοτήτων και τις υποενότητές τους. Οι επικεφαλίδες των ενοτήτων είναι ένα επίπεδο πιο κάτω από τον τίτλο του λήμματος. Δηλαδή θα πρέπει να χρησιμοποιείς το "Επικεφαλίδα" (στον οπτικό επεξεργαστή) και όχι το "Τίτλος σελίδας". Στον κώδικα γίνεται με τη χρήση δύο ίσον (==). Ο "τίτλος σελίδας" ουσιαστικά αφορά μόνο τον τίτλο του λήμματος, οπότε μέσα στο κείμενο πρακτικά δεν χρησιμοποιείται. Για τις υποενότητες της επικεφαλίδας, κατεβαίνεις ένα επίπεδο (Επίπεδο 2 στον οπτικό επεξεργαστή, τρία ίσον (===) στον κώδικα). Για υποενότητα της υποενότητας "Επίπεδο 3"/τέσσερα ίσον (====) κοκ. Αυτό γίνεται για να είναι ξεκάθαρη η δομή και τι αναφέρεται πού. Δεν μεταβαίνεις από την επικεφαλίδα στο επίπεδο 5 ή 6, κάτι το οποίο πρόσεξα να συμβαίνει συχνά.
  • Η δεύτερη είναι για την προσθήκη του tag των παραπομπών στην ενότητα "Παραπομπές". Μην γράφεις μόνο την τίτλο της ενότητας, αλλά να προσθέσεις και το <references/> σε αυτήν. Αν δεν υπάρχει το tag, η Βικιπαίδεια ναι μεν προσθέτει αυτόματα τις παραπομπές στο τέλος του λήμματος, αλλά όταν/αν υπάρχει κάποια έξτρα ενότητα (π.χ. εξωτερικοί σύνδεσμοι) μετά από αυτή των παραπομπών, τότε θα υπάρξει πρόβλημα στη μορφοποίηση.

Καλωσόρισες και πάλι και μπράβο για την ως τώρα δουλειά σου! Καλή συνέχεια σου εύχομαι και καλές επεξεργασίες! Για ό,τι χρειαστείς, μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. Και οι πιο έμπειροι χρήστες όταν ξεκίνησαν δεν ήξεραν τα πάντα. Όλοι μας μαθαίνουμε με τον καιρό, αυτό δεν σταματάει ποτέ. TeamGale [talk] 13:47, 22 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα TeamGale
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Βασικά το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν ένα τυχαίο για μένα. Εδώ και χρόνια έχω ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και τυχαία είδα αυτό το διαγωνισμό και σκέφτηκα πως μπορώ να συνεισφέρω στην Ελληνική βικιπαίδεια για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τώρα για τα υπόλοιπα για να είμαι ειλικρινής δε τα έχω καταλάβει ακόμη., δλδ την επεξεργασία για τις υπενότητες και τις παραπομπές οπότε μάλλον μπορεί να τα ξαναεπαναλάβω τα λάθη αυτά αλλά όταν βρω το χρόνο θα δω να τα κατανοήσω για να μην τα ξανακάνω .Ο διαγωνισμός αν και είναι πολύ ωραίος είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός οπότε προσπαθώ να γράφω όσα και πιο πολλά μπορώ μαζί με την εξεταστική που με πιέζει.
Ευχαριστώ και πάλι α και ευχαριστώ για το αστεράκι επίσης,το είχα δει κι σε άλλους αλλά δεν ήξερα τι είναιStella T98 (συζήτηση) 18:08, 22 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
Καλησπέρα και από εμένα (και με συγχωρείτε για την παρέμβαση). Σε συγχαίρω και εγώ για την συμμετοχή σου στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα για τα ποιοτικά λήμματά σου. Ελπίζω να συνεχίζεις να συνεισφέρεις, όσο μπορείς, και μετά τον διαγωνισμό. Σχετικά με την σωστή μορφοποίηση των λημμάτων, μπορείς να διαβάσεις τα εγχειρίδια Βικιπαίδεια:Επιμέλεια και Βικιπαίδεια:Πολιτική (που περιέχει πολλά στοιχεία σχετικά με τους κανόνες της Βικιπαίδειας). Τέλος, τον Νοέμβριο λαμβάνει χώρα ο διαγωνισμός για την Ασία (Μήνας Ασίας), όπου μπορείς να συνδυάσεις τον διαγωνισμό με την συγγραφή λημμάτων για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ιστορία και άλλα θέματα σχετικά με την Ασία, μιας και στην Ασία παρουσιάζονται πολλές ελλείψεις για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (Ιαπωνία, Κίνα και πολλά άλλα λήμματα). NikosLikomitros (συζήτηση) 19:24, 22 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
NikosLikomitros Ευχαριστώ για την ενημέρωση .Μπορεί και σε εκείνο το διαγωνισμό να γράψω κάτι. Όταν θα βρω το χρόνο θα δω και τα εγχειρίδια που με πρότεινεςStella T98 (συζήτηση) 21:55, 22 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)
Ας ελπίσουμε ο διαγωνισμός να είναι το έναυσμα λοιπόν και να συνεχίσεις να συνεισφέρεις και μετά το πέρας αυτού και να εμπλουτίζεις ήδη υπάρχοντα λήμματα ή/και να δημιουργείς καινούρια. Υπάρχουν δυστυχώς πολλά κενά σε όλους τους τομείς στην ελληνική Βικιπαίδεια. Μετά τον διαγωνισμό μπορείς να μελετήσεις πιο χαλαρά την πολιτική του εγχειρήματος και να εξοικειωθείς περισσότερο με τη μορφοποίηση κτλ. Οι σύνδεσμοι που επισύναψε ο Νίκος παραπάνω σίγουρα θα σε βοηθήσουν. Σχετικά με αυτά που ανέφερα για της ενότητες και τις παραπομπές, εδώ μπορείς να δεις τι εννοούσα για τις ενότητες και εδώ (αν και φαίνεται και στην πρώτη εδώ είναι πιο καθαρό γιατί είναι μόνο του) για τις παραπομπές. Καλό ξημέρωμα και για απορίες, μην διστάζεις να ρωτάς. TeamGale [talk] 22:01, 22 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

TeamGale ευχαριστώ και ναι θα τα δω καλύτερα μετά το διαγωνισμό. θα μ άρεζε να συντάξω μερικές βιογραφίες προσώπων άσχετες με αυτόν τον πόλεμο που δεν υπάρχουν στα ελληνικά. Αλλά αυτό αργότερα.Καλό ξημέρωμαStella T98 (συζήτηση) 22:09, 22 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Κουτί πληροφοριών σε λήμμα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και πάλι Stella T98. Είδα την εικόνα που ανέβασες και το έκανες ακριβώς όπως σου είπα. Είδα επίσης και το λήμμα και πρόσεξα ότι η εικόνα ήταν εκτός του κουτιού πληροφοριων.

Μάθημα 1ο. Σε περίπτωση που οι πληροφορίες που θέλουμε να εμφανίζονται μέσα στο κουτί πληροφοριών δεν υπάρχουν στα wikidata, τότε προσθέτουμε εμείς όλες τις παραμέτρους που μας ενδιαφέρουν να εμφανίζονται. Αν πρόσεξες στο λήμμα σου έχω προσθέσει την εθνικότητα και την ημερομηνία γέννησης και θανάτου αντίστοιχα (μπορεί να υπήρχαν στα wikidata αλλά δεν εμφανιζόταν σε τι ηλικία πέθανε ο συγκεκριμένος).

Μάθημα 2ο. Αν η εικόνα που έχουμε ανεβάσει εμείς θέλουμε να μπει στο κουτί πληροφοριών τότε και πάλι προσθέτουμε την παράμετρο που αφορά την εικόνα. (μπορείς να δεις πως την έχω τοποθετήσει την εικόνα του Φραντς Σταουντέγκερ μέσα στο κουτί πληροφορίων)

Μάθημα 3ο. Μπορεί η εικόνα ενός προσώπου να είναι στα commons αλλά να μην εμφανίζεται στο κουτί πληροφορίων όταν συνδεόμαστε με τα wikidata. Τότε και πάλι προσθέτουμε την παράμετρο που αφορά τις εικόνες μέσα στο κουτί πληροφοριών και αμέσως η εικόνα εμφανίζεται κανονικά χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάτι άλλο. Αν η εικόνα του Φραντς Σταουντέγκερ βρισκόταν στα commons αλλά δεν εμφανίζονταν στο κουτί πληροφοριών το μόνο που έπρεπε να κάνεις ήταν να προσθέσεις την παράμετρο για τις εικόνες.

Αυτά προς το παρόν και σου δίνω δύο συνδέσμους για να βρεις όποιο κουτί πληροφοριών θέλεις στη Βικιπαιδεια. Ο σύνδεσμος αυτός είναι για το πρότυπο πληροφορίες προσώπου που περιέχει όλες τις παραμέτρους που μπορεί να χρειαστείς Πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου και ο σύνδεσμος αυτός είναι για όλα τα πρότυπα πληροφοριών Κατηγορία:Πρότυπα κουτιά πληροφοριών

ΥΓ. Για δάσκαλος πως σου φαίνομαι ? (ας αφήσουμε τα ψευδώνυμα ΟΚ. Με λένε Φώτη) Καλή συνέχεια και καλό βράδυ!!!Σαμουράι (συζήτηση) 19:25, 25 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλημέρα Σαμουράι Α τέλεια ευχαριστώ. Θα τα δω σίγουρα αυτά για τους πίνακες και Θα το δοκιμάσω σε άλλες βιογραφίες .Γενικά το είχα απορία αυτό για τους πίνακες γενικά και όχι μόνο για πληροφορίες προσώπου. Νομίζω κατάλαβα αυτό και γι την προσθήκη των στοιχείων μαζί με την εικόνα ενός προσώπου.Για τον συγκεγκριμένο τον Σταουντέγκερ το κουτί με τις πληροφορίες το είχα βάλει στην αρχή και μετά το είχα βγάλει γιατί τα στοιχεία στο commons για την γέννηση και το θάνατο του δεν συμβαδίζουν με αυτά που έχει σε βιβλία γι αυτόν .Πχ στη βιβλιογραφία λέει γεννήθηκε το 1923 και πέθανε το 1991 ενώ το wikidata λέει πως γεννήθηκε το 1921 και πέθανε το 1995.Το έψαξα λίγο περισσότερο και νομίζω πως αυτό που αναφέρεται στα βιβλία γι αυτόν είναι η αλήθεια οπότε θ αλλάξω το έτος γέννησης και θανάτου. Υ.Γ Καλός καλός τα λες πολύ επεξηγηματικά Φώτη. Καλή συνέχεια Stella T98 (συζήτηση) 08:27, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Βραβεία μαραθώνιου[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Stella T98. Έψαξα λίγο το θέμα σχετικά με τα βραβεία και σκέφτηκα να σε ενημερώσω μιας και έχουν απομείνει λίγες μέρες πια για την ολοκλήρωση του μαραθώνιου. Λοιπόν μπήκα στη Σερβική Βικιπαίδεια η οποία ήταν και αυτήν διοργάνωσε αυτόν τον μαραθώνιο.

Η Σερβική Βικιπαίδεια αναφέρει τα εξής:

Για κάθε νέο λήμμα που δημιουργείται ο χρήστης θα παίρνει δύο πόντους, ενώ για κάθε επέκταση υπάρχοντος λήμματος (που επιτρέπεται) ο χρήστης παίρνει έναν πόντο.

Τώρα σχετικά με τα βραβεία που το συζητήσαμε και λίγο. Σου δίνω τον σύνδεσμο με τα βραβεία που η Σερβική Βικιπαιδεια θα απονείμει στους χρήστες που συμμετείχαν και νομίζω ότι θα είναι και τα ίδια που θα δοθούν και στη Ελλάδα απλά δεν το ανέφεραν στο κείμενο της δράσης. Ο σύνδεσμος είναι Εδώ... Καλή συνέχεια (Φώτης)!! Σαμουράι (συζήτηση) 18:45, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

ΚαλησπέραΣαμουράι Τώρα το βλέπω αυτόν τον σύνδεσμο αλλά για να πω την αλήθεια δε κατάλαβα ακόμα τι ακριβώς είναι το βραβείο, απλά βλέπω δύο εικόνες.Stella T98 (συζήτηση) 20:12, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Υποψιάζομαι Stella T98 ότι αυτή η εικόνα του βραβείου που είδες και εσύ θα την τοποθετήσουμε στη κύρια σελίδα χρήστη μετά την ανακοίνωση των νικητών. Δεν ξέρω απλά υποθέτω ότι κάπως έτσι θα γίνει. Σε άλλους μαραθώνιους που έγιναν δόθηκαν χρηματικά έπαθλα σε βιβλία, ή και καρτ ποστάλ. Καλό βράδυ.Σαμουράι (συζήτηση) 20:25, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Σαμουράι Άντε να δούμε τι θα είναι. Αν και αν τελικά είναι μόνο μία εικόνα που τη βάζουμε στη σελίδα του χρήστη θα ξενερώσω. Αλλά οκ. Στην τελική εμπλουτίσαμε τη βικιπαίδεια. Καλό βράδυ.Stella T98 (συζήτηση) 21:06, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα. Εννοεί ότι το πρώτο βραβείο (που τα γραφόμενα του σημαίνουν 75 [χρόνια από τη] νίκη 1945-2020, από το λογότυπο των εορτασμών στη Ρωσία φέτος· στη Ρωσία η νίκη των Σοβιετικών στον Β' ΠΠ είναι σημαντικότατη εορτή στη χώρα) θα το πάρουν οι χρήστες (учеснике ουτσέσνικε, ρωσ. участник ουτσάστνικ) ενώ ο νικητής, ο πρώτος στη βαθμολογία (победника πομπέντνικα, ρωσ. победник παμπιέντνικ) θα κερδίσει το κάτωθι βραβείο. Το πιο θα είναι άραγε το βραβείο, θα το μάθουμε σύντομα. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:33, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

NikosLikomitros ναι πράγματι παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια στο ruptly την στρατιωτική παρέλαση της Μόσχας είχα συνειδητοποιήσει πως είναι η μεγαλύτερη γιορτή και λογικό αφού οι νεκροί ήταν άπειροι. Τώρα το βραβείο ναι θα το δούμεStella T98 (συζήτηση) 21:12, 26 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Τελική Ευθεία του Μαραθώνιου[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα Stella T98. Αύριο το βράδυ τελειώνει ο μαραθώνιος και δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει εμφανίστηκε και τρίτος διεκδικητής του ειδικού βραβείου, Αναφέρομαι στον Χρήστη Veron και μέχρι αυτήν την στιγμή έχει 39 λήμματα (μόνο χθες δημιούργησε νομίζω 5 ή 6) και αν συνεχίσει σήμερα και αύριο που είναι και η τελευταία μέρα του μαραθώνιου θα ξεπεράσει τα 50 λήμματα. Βάλε τα δυνατά σου Στέλλα και απ' ότι είδα είσαι στα 46 λήμματα και έχεις χρόνο να ξεπεράσεις τα 50 λήμματα στις δύο ήμερες που απομένουν. Υποθέτω ότι ο συγκεκριμένος χρήστης διαπίστωσε ότι κατεβάσαμε ταχύτητα τις τελευταίες 3 μέρες και το είδε σαν ευκαιρία να ξεπεράσει και τους δυο μας.

ΥΓ.Για το ειδικό βραβείο που ανέφερα προχτές θα συμφωνήσω και εγώ με τον NikosLikomitros μένει να δούμε πιο θα είναι. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!!!!Σαμουράι (συζήτηση) 08:33, 29 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

ΚαλησπέραΣαμουράι Ναι τις τελευταίες μέρες τον έχω προσέξει αλλά είπα ν μην το σχολιάσω.Ανεβάζει λημματα σε κατι ακυρες ώρες.Και επειδή εμεις ασχολήθηκαμε ολο το μηνα χωρίς σταματημο θα ηταν κριμα ν γινει ανατροπη τωρα.Οταν επιστρεψω σπιτι θ ανεβασω αμεσα κι αλλα.Κανε το ιδιο κ εσυ.Τα ξαναλέμε Stella T98 (συζήτηση) 09:20, 29 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Λοιπόν Σαμουράι Νομίζω πως πέρασα τα 50 λήμματα τώρα και μάλλον μέχρι να τελειώσουμε θα ανεβάσω κι άλλα(επειδή είχα υλικό και όχι για να σου σπάσω τα νεύρα) Πάντως ευχαριστώ πολύ για το κολπάκι για τις ιστορικές φωτογραφίες ,σήμερα ήδη 2 φορές το έκανα για τα λήμματα του Ρίμπεντροπ και Κουρτ Κνίσπελ. Εεε αυτά .Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία! Stella T98 (συζήτηση) 14:59, 30 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Stella T98. Πρώτα απ' όλα πρέπει να σου δώσω συγχαρητήρια που κατάφερες και βγήκες πρώτη στον μαραθώνιο αυτό. Νομίζω επίσης ότι θα πρέπει να είναι και η πρώτη φορά που κάποια αρχάρια σαν εσένα στην Βικιπαιδεια συμμετείχε σε μαραθώνιο και κατάφερε να βγει πρώτη. Έχω την εντύπωση ότι αυτός ήταν και ο στόχος σου άπο την αρχή. Επιπλέον έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά (για αρχάρια) και έχω διαβάσει όλα τα λήμματα σου.

Απομένουν λίγες ώρες ακόμη και δεν ξέρω αν προλαβαίνω να βάλω άλλο ένα λήμμα, γιατί η αλήθεια ότι ο μαραθώνιος αποδείχτηκε κουραστικός όσον αφορά την έρευνα μου για νέα λήμματα. Και νομίζω ότι θα πρέπει εγώ να απολογηθώ γιατί την προηγούμενη εβδομάδα σε πίεσα λίγο παρότι μου είχες πει για την εξεταστική (θα έλεγα ότι φέρθηκα λίγο ανόητα).

Έυχομαι να συνεχίσεις στη Βικιπαιδεια, δεν είναι απαραίτητο κάθε μέρα να βάζεις νέα λήμματα. Αυτά και αύριο θα σου στείλω μερικούς συνδέσμους που πιστεύω ότι θα τους βρεις ενδιαφέρον.

ΥΓ. Αυτό που έχεις γράψει στη σελίδα χρήστη (a history buff) υπόθετω ότι σπουδάζεις και ιστορία (δεν χρειάζεται να μου πεις). Και πάλι συγχαρήτηρια!!!!Σαμουράι (συζήτηση) 16:32, 30 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα και πάλιΣαμουράι Ευχαριστώ πολύ και φυσικά ευχαριστώ για τη βοήθεια. Και εσύ έκανες πάρα πολλά λήμματα που σε κάποια φάση έχανα το μέτρημα . Πολλά από τα δικά σου τα έχω δει και συμπέραινα πως σ αφορούν πολύ οι πολεμικές επιχειρήσεις με κωδικά ονόματα. Έκανες εξαιρετική δουλειά πάντως. Η αλήθεια είναι πως και εγώ έγινα υπερβολικά ανταγωνιστικιά και δεν χρειαζόταν να είμαι τόσο πολύ. Τη βικιπαίδεια πριν λάβω μέρος στο μαραθώνιο ελάχιστα την ήξερα. Βασικά δεν ήξερα ότι μπορεί να γράφει ο οποιοσδήποτε και χάρηκα που έμαθα πως μπορούσα κι γω να συνεισφέρω. Τώρα ναι όντως ήταν πολύ κουραστικός αλλά ο απολογισμός του είναι ευχάριστος. Στο μέλλον σίγουρα θ γράψω κι άλλα που αφορούν άλλες χρονικές περιόδους της ιστορίας. ΥΓ. Λοιπόν θα σου φανεί περίεργο αλλά σπουδάζω σε σχολή Θετικών επιστημών, απλά η ιστορία πάντα μ ενδιέφερε και δε τη προτίμησα γιατί σιχαινόμουν τα αρχαία. Κάτι άλλο τελικά μετράει ο αριθμός των λημμάτων ή το πόσο μεγάλα είναι.?Ο χρήστης για τον οποίο είχαμε μιλήσει έχει μερικά πολύ μεγάλα.Stella T98 (συζήτηση) 18:24, 30 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Νομίζω Stella T98 ότι μετράει ο συνολικός αριθμός λήμματων απ' ότι έχω διαβάσει στη Σερβική Βικιπαίδεια και όχι το μέγεθος. Αύριο θα ανακοινωθεί και τυπικά ο νικητής του Μαραθωνίου. Αυτό που ανέφερες για τις πολεμικές επιχειρήσεις ήταν σχετικά εύκολο να τις μεταφράσω σε σχέση με άλλα λήμματα του Β Παγκοσμίου πολέμου αν και δυσκολεύτηκα λίγο να τις βρω γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι πολύ μεγάλες σε μέγεθος. Σκέφτηκα αν το θέλεις βέβαια να συνεργαστούμε σε κάποιες ιστορικές περιόδους όπως πχ ο Ψυχρός Πόλεμος. Θα σου φανεί περίεργο αν μάθεις ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη λήμματων στη Βικιπαίδεια σε πολλές ιστορικές περιόδους όπως αυτήν που ανέφερα. Τώρα μιας και ανέφερα τις ελλείψεις κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ να γράφω. Επειδή μου αρέσουν οι παλιές κινηματογραφικές ταινίες (Φιλμ νουάρ δεκαετίας 1940) διαπίστωσα ότι υπήρχαν πολλά λίγα λήμματα γι αυτές. Καλό βράδυ!!!Σαμουράι (συζήτηση) 19:57, 30 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Σαμουράι ναι όντως η βικιπαίδεια είναι αρκετά φτωχή σε πολλούς τομείς. Εμένα μ αρέσουν πολύ και οι βιογραφίες ξένων ατόμων(πχ εγκληματιών) που βλέπω πως δεν υπάρχουν εδώ αλλά φυσικά και άλλα ιστορικά θέματα. Λοιπόν ναι θα δούμε αύριο Καλό βράδυ! Stella T98 (συζήτηση) 20:55, 30 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Μαραθώνιος λημματογράφησης και Βικιπαίδεια[επεξεργασία κώδικα]

Αστεράκι για την συνεισφορά σου στον διαγωνισμό για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. NikosLikomitros (συζήτηση) 13:20, 1 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Stella T98 και καλό μήνα. Με τη σειρά μου σε συγχαίρω και εγώ για την συμμετοχή σου στον διαγωνισμό για τον Β΄ ΠΠ, καθώς και για την ποιότητα των λημμάτων σου με το παραπάνω αστεράκι. Θα σου παραθέσω και έναν σύνδεσμο ώστε να δεις τις θεάσεις των λημμάτων σου για όποιο χρονικό διάστημα θελήσεις από την εγγραφή σου και έπειτα (το ορίζεις στο "Ημερομηνίες", εδώ ο κύριος σύνδεσμος γράφοντας τις ημερομηνίες που θέλεις-στον παραπάνω το έχω ρυθμίσει στο όνομα χρήστη σου για να το δεις ευκολότερα-). Σε αυτό το σύνδεσμο μπορείς να δεις τις προβολές ενός οποιουδήποτε λήμματος (το οποίο το γράφεις κάτω από το "Σελίδες" και χωράει ως δέκα σελίδες, εδώ από προεπιλογή εμφανίζει τις σελίδες γάτα και σκύλος). Στην ελληνική Βικιπαίδεια έχουμε αρκετές ελλείψεις σε πολλά θέματα κρίσιμης και μη σημασίας. Σχετικά με τις προβολές, πάντα την ημέρα που γράφεται το λήμμα είναι περισσότερες (ή την επομένη αν γράφτηκε αρκετά βραδυνή ώρα) λόγω επεξεργασιών, προβολών από χρήστες που διαβάζουν τα νέα λήμματα κτλ. Ιδιαίτερα, από παρατηρήσεις που έχω κάνει έχουμε πολλά κενά σε θέματα Ασίας, Αφρικής, Αμερικής κτλ. Για να πάρεις μια εικόνα των ελλείψεων που υπάρχει μπορείς να κοιτάξεις αυτή τη σελίδα (διασύνδεση σχολικών εγχειριδίων του Γυμνασίου), όπου ακόμα λείπουν πολλά θέματα που μπορούν να χρησιμεύσουν σε μαθητές και μη. Μπορείς να δεις και την σελίδα Βικιπαίδεια:Λήμματα ζωτικής σημασίας (επίπεδα 1-4), Βικιπαίδεια:Λήμματα προς επέκταση, το ευρετήριο λημμάτων του Gts-tg όπου πάλι λείπουν αρκετά λήμματα, τη σελίδα Χρήστης:P.a.a/Το λιβάδι με τις παπαρούνες και άλλες για να πάρεις μια γενική εικόνα για το τι λείπει και να πάρεις ιδέες. Μπορείς να διαβάσεις και τα εγχειρίδια που σου είχα στείλει λίγες μέρες νωρίτερα. Ελπίζω να συνεχίσεις να συνεισφέρεις, όσο μπορείς στην Βικιπαίδεια. Καλή συνέχεια, καλό διάβασμα και καλή επιτυχία με τη σχολή σου. ΥΓ: Σχετικά με την τριτοβάθμια, πόσο απαιτητική είναι; (σε δύο χρόνια δίνω πανελλήνιες, αλλά της θεωρητικής) NikosLikomitros (συζήτηση) 13:20, 1 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα NikosLikomitros Ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ και για το αστεράκι. Όταν βρω χρόνο θα κοιτάξω και τους συνδέσμους που με έστειλες τώρα και αυτούς που με έστειλες πιο παλιά. Η αλήθεια είναι ότι θα έχω σίγουρα αρκετές απορίες όταν θα τα διαβάζω .Σίγουρα μετά από ένα διάλειμμα θα προσπαθήσω να γράψω κι άλλα λήμματα .Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου έχω σίγουρα κάποια για βιογραφίες που δεν υπάρχουν εδώ στην ελληνική έκδοση που αφορούν πρόσωπα και γεγονότα αρκετά γνωστά. Επίσης Θα κοιτάξω και αυτά με τις ελλείψεις που είπες. Και το άλλο που μπορείς να βλέπεις τις προβολές που έχει η κάθε σελίδα το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Υ.Γ Εγώ προσωπικά έδωσα δύο φορές πανελλήνιες και μετά από πολύ κόπο πέρασα σε μία σχολή που επίσης είναι αρκετά απαιτητική σε διάβασμα λόγω της φύσεως των μαθημάτων και κουραστική γιατί έχω ένα σωρό εργαστήρια. Το μυστικό είναι να έχεις καλές περιεκτικές σημειώσεις ακόμα και αν αφήνεις αρκετά χρωστούμενα μαθήματα. Καλό διάβασμα και σε εσένα και ελπίζω να καταφέρεις να μπεις στη σχολή που θες!Stella T98 (συζήτηση) 19:06, 1 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Stella T98. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Το αξίζεις. Όποτε έχεις χρόνο. Για τις απορίες θα είμαστε πάντα εδώ να σου τις επιλύσουμε. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλές ελλείψεις παρόλο που πλησιάζουμε, όπως βλέπεις τα 200.000 λήμματα. Παλαιότερα οι ελλείψεις ήταν ακόμη μεγαλύτερες, και, ακόμη και το 2016 με σχεδόν 120.000 λήμματα είχαμε ελλείψεις σε πολύ βασικότερα θέματα (το 2016 έγιναν κάποιες ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αγορά για τις ελλείψεις, κυρίως από Ιούνιο και μετά). Ελλείψεις έχουμε και στα λήμματα που υπάρχουν, αναφερόμενος στο ότι λείπουν πολλά στοιχεία φυσικά. Μπορείς να δεις και την Αγορά, αλλά και το αρχείο συζητήσεων από το 2004 και μετά. Σχετικά με τις προβολές μπορείς να δεις πόσες έγιναν από εφαρμογή Βικιπαίδειας για κινητά, από την διαδικτυακή έκδοση για κινητά και από υπολογιστές, ενώ υπάρχει και επιλογή για συμπερίληψη ή μη ρομπότ. Επίσης είναι ένας καλός δείκτης να δεις τι θέματα έχουν απήχηση στις ειδήσεις, ποια θέματα έχουν ζήτηση και όχι μόνο. Όσο περνούν οι εβδομάδες οι προβολές ενός λήμματος στις περισσότερες περιπτώσεις αυξάνονται. Περισσότερες έχουμε τον χειμώνα, με ρεκόρ την περίοδο της καραντίνας όπως και σε πολλές άλλες Βικιπαίδειες. Γενικά το παρακολουθώ αρκετά το θέμα, μερικές φορές συγκρίνω τις προβολές ενός λήμματος που θα γράψω και με άλλες Βικιπαίδειες για να εκτιμήσω πως θα πάει εδώ. Στο Wikiscan, πατώντας "Grid", μπορείς να δεις τις προβολές των πιο προβεβλημμένων λημμάτων ανά εξάωρο, δωδεκάωρο και 24ωρο. Εδώ μπορείς να δεις τις προβολές της Βικιπαίδειας στα τελευταία δύο χρόνια (εκεί που λέει στα αριστερά Last two years μπορείς με τις μπάρες να μεγαλώσεις την διάρκεια ή να τη μικρύνεις, όπως επίσης πατώντας Daily μπορείς να δεις προβολές ανά ημέρα (πιο εύχρηστο για μικρά χρονικά διαστήματα) και το αντίστροφο (Monthly) για να δεις προβολές ανά μήνα. Στο "pageviews by country" μπορείς να δεις τις προβολές της Ελληνικής Βικιπαίδειας και στο Wikipedia - Ελληνικά να πατήσεις All wikis για να δεις τα στατιστικά για όλα τα βίκι του Wikimedia (Βικιλεξικό - λεξικό, Βικιθήκη - αποθετήριο ελεύθερων κειμένων, Βικινέα - ειδησεογραφικός ιστότοπος. Η Βικιπαίδεια έχει 7 αδελφά εγχειρήματα, το Βικιλεξικό, τη Βικιθήκη, τα Βικιφθέγματα, τα Βικινέα, το Βικιεπιστήμιο και τα Βικιταξίδια, εκ των οποίων μόνο τα δύο πρώτα είναι ενεργά στα ελληνικά πέρα από τη Βικιπαίδεια, ενώ είμαστε από τις λίγες σχετικά γλώσσες που έχουν ξεχωριστή έκδοση για τα παραπάνω). Υ.Γ. Εντάξει. Απλά να έχεις υπομονή, μιας και από μια σχολή συλλέγονται πολλές απαραίτητες γνώσεις για το μέλλον σου. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Γενικά οι σχολές που με ενδιαφέρουν περισσότερο είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντά μου (π.χ. πολιτική, ιστορία) αλλά μέχρι τότε υπάρχει πολύς καιρός. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία με τα διαβάσματα σου και τη σχολή σου. Τηρώ και εγώ κάποιες σημειώσεις στα θεωρητικά μαθήματα, εννοείται πως θα τις αυξήσω με τον καιρό. Εργάστηκες σκληρά και ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα. NikosLikomitros (συζήτηση) 20:04, 1 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Σελίδα χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Stella T98. Κοίταξα να δω αν βγήκαν τα αποτελέσματα του μαραθωνίου αλλά μάλλον απ' ότι βλέπω θα χρειαστούν λίγες μέρες γιατί θα πρέπει να γίνει έλεγχος στα λημματα του διαγωνισμού αν πληρούν τις προυποθεσεις (κείμενο 300 λέξεις το ελάχιστο). Αν σε ενδιαφέρει η καινούργια δράση του Οκτωβρίου έχει έπαθλο 300 ευρώ στην καλύτερη φωτογραφία.

Τους παρακάτω κώδικες μπορείς να τους τοποθετήσεις στη σελίδα χρήστη (αντιγραφή & επικόλληση) και ο σύνδεσμος που σου δίνω έχει επιπλέον πρότυπα που μπορείς να διαλέξεις. Πρότυπα χρηστών

Καλή συνέχεια και καλή ξεκούραση γιατί σου χρειάζεται!!!Σαμουράι (συζήτηση) 17:15, 1 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

ΙΣΤ Το αγαπημένο θέμα αυτού του χρήστη είναι η Ιστορία.
22 Αυτός ο/η Βικιπαιδιστής είναι 22 χρονών, 6 μηνών, και 8 ημερών,
στις: 24 Ιανουαρίου, 2021.


ΚαλησπέραΣαμουράι Ωραία. Αυτά τα πρότυπα τα έβλεπα και σε άλλους και θα τα ψάξω περεταίρω. Αυτά για τις προϋποθέσεις δε γνωρίζω πως τα ελέγχουν και γενικά αν είμαστε οκ αλλά ελπίζω να μη πάρει πολλές μέρες και να έιναι όλα εντάξει. Και βασικά ξέρεις ποιος τα ελέγχει? Τον είδα το νέο διαγωνισμό αλλά δεν με ενθουσίασε να τρέχω να βγάζω φωτογραφίες. Οπότε δε θα συμμετέχω .Εσύ θα συμμετέχεις? Και ναι θα κάνω ένα διάλειμμα και μετά θέλω να γράψω για ένα πρόσωπο που η αγγλική βικιπαίδεια του είναι αρκετά μεγάλη και πρέπει να σκεφτώ πως θα τα μαζέψω. Πάντως και εσύ πρέπει να ξεκουραστείς. Μία απορία .Τα λήμματα μπορώ να τα βάλω κάπου αλλού πέρα από την αρχική σελίδα του χρήστη?

Καλή συνέχεια!Stella T98 (συζήτηση) 19:21, 1 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Για το ποιος κάνει έλεγχο τα λήμματα του μαραθώνιου πιστεύω ότι είναι αυτοί που έχουν αναλάβει. Άλλοι χρήστες ή και διαχειριστές. Οσον αφορά Stella T98 για τον νέο διαγωνισμό που με ρώτησες δεν νομίζω να συμμετάσχω παρότι το έπαθλο των 300 ευρώ είναι αρκετά δελεαστικό, γιατί τα προτεινόμενα μέρη που έχει η λίστα δεν πιστεύω ότι θα κερδίσει κάποια φωτογραφία αν ανεβάσω πχ. Μύλος του Παπά ή το Α' αρχαίο θέατρο.

Τώρα σχετικά με το αν μπορείς να βάλεις κάπου αλλού τα λήμματα σου. Και βέβαια μπορείς Στέλλα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μια νέα πρόχειρη σελίδα όπου θα την χρησιμοποιείς γι' αυτό τον λόγο. Την σελίδα αυτήν του αρχείου σου μπορείς να την δώσεις διάφορα ονόματα όπως πχ. Χρήστης:Stella T98/Αρχείο ή Χρήστης:Stella T98/συνεισφορές κτλ. Το πως θα διαμορφώσεις αυτήν την σελίδα του αρχείου σου το αφήνω στη κρίση σου.

Ετσι έχω κάνει και εγώ και σου δίνω τους συνδέσμους για να δεις και ποια λήμματα έχω γράψει μέχρι στιγμής. Ο σύνδεσμος αυτός είναι για τα λήμματα που έχω κάνει για τον κινηματογράφο,και ο σύνδεσμος αυτός είναι για τα υπόλοιπα (συμπεριλαμβάνονται και τα λήμματα που έκανα για τον Β' Παγκοσμιο Πολεμο).

Τέλος θέλω και την άποψη σου για τα λήμματα που έχω κάνει στη Βικιπαιδεια, κοίτα λίγο τα αρχεία μου και πες μου. Καλό βράδυ!!!!!Σαμουράι (συζήτηση) 20:11, 1 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Σαμουράι Ναι θα τα κοιτάξω τα λήμματα σου και θα σε πω τη γνώμη μου.Γενικά πάντως να ξέρεις είμαι λίγο άσχετη με θέματα που αφορούν τον κινηματογράφο.Καλό ξημέρωμα!Stella T98 (συζήτηση) 22:29, 1 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Σαμουράι Λοιπόν τα είδα τα αρχεία και έχεις μεγάλη γκάμα θεματολογίας .Τα περισσότερα πρόσωπα στις βιογραφίες δε τα γνωρίζω. Πολύ μαρέσουν τα Γενικά Λήμματα που έχεις όπως την υπόθεση με το μπλε διαμάντι ή τη μάχη του Αλκατράζ(όπως και η θρυλική απόδραση του 62 είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία). Από ό,τι κατάλαβα σε ενδιαφέρει πολύ το οργανωμένο έγκλημα. Εγώ σκέφτομαι να ασχοληθώ με μεμονωμένους εγκληματίες. Εεε άσχετο μήπως ξέρεις τι ακριβώς είναι το DEFAULTSORT και το Authority control?Stella T98 (συζήτηση) 11:00, 3 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Stella. Πρώτα να σου πω για το DEFAULTSORT. Αυτό το τοποθετείς πριν τις κατηγορίες του λήμματος και χωρίς τόνους για να διευκολυνει την κατηγοροποιήση στη βικιπαιδεια πχ.

...Παραπομπές....
DEFAULTSORT:Κομνηνος, Λακης
Κατηγορία Ελληνες Ηθοποιοί

Αν πας μετά στη κατηγορία Ελληνες Ηθοποιοί θα δεις ότι το λήμμα εχει τοποθετηθεί στο γράμμα «Κ» (Κομνηνος) και οχι στο «Λ» (Λακης)

Για το Authority control έχει να κάνει με την ευρεση του προσώπου συνήθως σε καταλόγους στο διαδίκτυο.

Εχω λίγο περιέργεια για τις βιογραφίες εγκληματιών που είπες. Εχω κάνει κάποιες αν έχεις δει (Νίκος Παλαιοκώστας, Κάρλος το Τσακάλι, Αλέξαντερ Σολόνικ κτλ) Ξέρεις την απόδραση του Αλκατράζ ???

Τοποθέτησε τον παρακάτω κώδικα στη σελίδα χρήστη και αν θες μπορείς να προσθέσεις και άλλα ενδιάμεσα


el Αυτός ο χρήστης έχει ως μητρική γλώσσα την Ελληνική.
Flag of Greece.svg Αυτός ο χρήστης ζει στην Ελλάδα.
22 Αυτός ο/η Βικιπαιδιστής είναι 22 χρονών, 6 μηνών, και 8 ημερών,
στις: 24 Ιανουαρίου, 2021.
Birthday cake.jpg Η Στέλλα έχει γενέθλια στις 16 Ιουλίου
Noia 64 apps karm.svg Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει εδώ και
4 μήνες και 18 μέρες

ΙΣΤ Το αγαπημένο θέμα αυτού του χρήστη είναι η Ιστορία.


Καλή συνέχεια!!!Σαμουράι (συζήτηση) 17:17, 3 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Σαμουράι Καλησπέρα ,αυτά για το DEFAULTSORT και το άλλο τα είδα να τα προσθέτει κάποιος σε κάποια λήμματα και για αυτό απόρησα. Μάλλον αυτό για τους εγκληματίες δε το διατύπωσα καλά. Ναι τους είδα αυτούς που λες. Εννοούσα βασικά πως θ γράψω μόνο για μεμονωμένα άτομα και όχι και για συμμορίες όπως εσύ. Τη απόδραση απτο Αλκατράζ την είχα δει παλιότερα σε ντοκιμαντέρ αλλά και στην ταινία με τον Ίστγουντ. Και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι πως επίσημα δε βρέθηκαν ποτέ. Εγώ λέω να γράψω για τον Τίμοθι Μακβέι που είδα πως δεν έχει βιογραφία στα ελληνικά και έχω διαβάσει αρκετά γι αυτόν. Είχε επανέλθει το όνομά του στην αμερικανική επικαιρότητα με την επανέναρξη των ομοσπονδιακών εκτελέσεων τον Ιούλιο. Καλή ιδέα?Stella T98 (συζήτηση) 20:45, 3 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Υποψήφια καλά λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα Stella T98. Σε αυτό που με ρωτάς είναι πολύ καλή ιδέα και να σου πω την αλήθεια δεν το είχα προσέξει ότι έλειπε από την Ελληνική Βικιπαιδεια. Ξέχασα να σου πω τις προάλλες που ασχολούμασταν με τον μαραθώνιο για την διαδικασία σε ότι αφορά την ποιότητα των λημμάτων. Επειδή έχεις γράψει και πολλά λήμματα για τον μαραθώνιο θεωρώ ότι μερικά από αυτά μπορούν να ανήκουν στη κατηγορία των καλών λημμάτων ή των προβεβλημένων (δηλαδή αυτών που εμφανίζονται στη κεντρική σελίδα της Βικιπαιδειας). Σου δίνω τον σύνδεσμο να διαβάσεις σχετικά με αυτή την διαδικασία (εγω ήδη έχω βάλει το λήμμα «Νύχτα και Ομίχλη» και περιμένω την αξιολόγηση, η οποία αργεί συνήθως)

ΥΓ. Κάθε μέρα που περνά μη νομίζεις και εγώ μαθαίνω ακόμη παρόλο που έχω σχεδόν 3 χρόνια στη Βικιπαδεια. Τα ξαναλέμε. Καλή συνέχεια!!!Σαμουράι (συζήτηση) 12:13, 4 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι Γιατί έσβησες τους συνδέσμους? Μου ήρθε ειδοποίηση για αυτό το πρόσεξα. Επειδή είμαι καινούρια δε νομίζω να είχα ελπίδες να έχω λήμμα που θα κρινόταν καλό. Αλλά οκ.Stella T98 (συζήτηση) 13:40, 5 Οκτωβρίου 2020 (UTC)


Καλησπέρα Stella. Τους συνδέσμους τους έσβησα γιατί θεώρησα οτι δεν σου χρειάζονται πια μιας και είδες τα λήμματα μου, εκτός και αν θες να στους ξαναδώσω που δεν έχω αντίρρηση. Σε ότι αφορά τα καλά λήμματα δεν παίζει κανέναν ρόλο αν είσαι καινούργια ή παλιά αρκεί το λήμμα που θα προτείνεις να πληροί τα κριτήρια. Εξάλλου κάνεις και καλή δουλειά γι' αυτό στο πρότεινα. Σκέψου το λίγο και μετά αποφάσισε αν θα το κάνεις.

Το σημερινό λήμμα για τον Μάκβει μου άρεσε και έκανα κάποιες διορθώσεις αν το πρόσεξες, αναφέρομαι στη παράθεση κειμένου που θα πρέπει να το γράφεις με αυτόν τον τρόπο για να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο κείμενο. Μιας και λέγαμε για το Αλκατράζ, έκανα το λήμμα για το Φρούριο Αλκατράζ προτού μετατραπεί στη γνωστή διαβόητη φυλακή. Αυτά και τα ξαναλέμε, Καλή συνέχεια και καλό βράδυ!!!Σαμουράι (συζήτηση) 18:56, 5 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι Διάβασα στη σελίδα της αγοράς σχετικά με τα καλά λήμματα και μπορώ να πω πως αποθαρρύνθηκα αρκετά από το να προτείνω κάποιο για αξιολόγηση. Επίσης εκτέλεσα όπως με είπες αυτό για τα αποσπάσματα. Υ.Γ Ενώ είπα να σταματήσω να ανεβάζω λήμματα ,νομίζω πως λόγω του μαραθώνιου εθίστηκα λίγο σε αυτό. Καλή συνέχεια!Stella T98 (συζήτηση) 18:28, 6 Οκτωβρίου 2020 (UTC)


Καλημέρα Stella. Δεν ξέρω αν είναι εθισμός αλλά εγώ το βρίσκω λίγο ενδιαφέρον, από την άποψη ότι μαθαίνω εγώ ο ίδιος για ανθρώπους ή ιστορικά γεγονότα σαν τον μαραθώνιο που συμμετείχαμε και στη συνέχεια το δημοσιεύω κατά κάποιο τρόπο ώστε να μπορούν και άλλοι να το διαβάσουν. Ένα από τα πρώτα λήμματα μου ήταν για τον Πορφύριο Ρουμπιρόζα, Ανέφερα για παράδειγμα τον Ρουμπιρόζα γιατί ο λόγος που έκανα το λήμμα ήταν επειδή με κέντρισε η προσωπικότητα του, ο οποίος κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ μέχρι σήμερα (το λέω αλλά μπορείς να διαβάσεις και το λήμμα). Παντρεύτηκε τρεις από τις πιο πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Και σκέφτομαι πολλές φορές ότι αξίζει ο κόπος να μαθαίνεις για πρόσωπα που υπήρξαν κάποτε και στη συνέχεια να τα γράφεις στη Ελληνική Βικιπαιδεια. Είναι ένα χόμπι περίπου για μένα, και μην νομίζεις ότι ανεβάζω κάθε μέρα λήμματα. Αναλόγως την διάθεση που έχω και την εποχή. Η αλήθεια είναι ότι φέτος το έχω παρακάνει λίγο, ίσως και λόγω του κορονοϊού. Εχω την εντύπωση ότι και σένα σε ενδιαφέρουν οι προσωπικότητες κάποιων ανθρώπων (μόνο εγκληματιών?).

ΥΓ. Αν σε ενδιαφέρει να κάνεις λήμμα για τον Εμίλ Μπυσόν. Είχα κάνει λήμμα για την γαλλική ταινία Μπάτσος και Δολοφόνος που αναφέρεται σε αυτόν και νομίζω ότι ήταν και ο τελευταίος που εκτελέστηκε στη Γαλλία προτού καταργηθεί η θανατική ποινή. Και το τώρα που το διάβασα, ο Επιθεωρητής Ροζέ Μπορνίς που τον συνέλαβε απεβίωσε φέτος σε ηλικία 101 ετών!!! Ο νικητής του μαραθώνιου ποτέ θα ανακοινωθεί. ξέρεις κάτι?? Καλή συνέχεια και καλό ξημέρωμα!!!Σαμουράι (συζήτηση) 22:57, 6 Οκτωβρίου 2020 (UTC)


Καλησπέρα Σαμουράι Ναι πράγματι αυτά που διαβάζεις και σε ενδιαφέρουν είναι ωραίο μετά να τα μεταφέρεις και στη βικιπαίδεια. Οι βιογραφίες με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα αλλά όχι απαραίτητα μόνο εκείνες που αφορούν εγκληματίες. Απλά είδα ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στο συγκεκριμένο τομέα. Μετά από ένα διάλλειμα θα τον ψάξω τον Εμίλ Μπυσόν και θα προσπαθήσω να βγάλω βιογραφία γι αυτόν (επειδή είμαι πανάσχετη με τα γαλλικά θα πάρει λίγο χρόνο). Πληροφοριακά όπως διάβασα και χτες γράφοντας για τον Βάιντμαν, ο τελευταίος που αποκεφαλίστηκε στη Γαλλία ήταν ένας Tυνήσιος το 1977. Τώρα που ανέφερες ηλικίες θυμήθηκα τον εισαγγελέα Μπέντζαμιν Φέρεντς στο λήμμα για τη δίκη των Einsatzgruppen που είναι ακόμα ζωντανός! Επειδή σε ενδιαφέρει πολύ ο κινηματογράφος ,βρήκα τη ταινία τα παιδιά του παραδείσου ή Les Enfants du Paradis που γυρίστηκε στη διάρκεια του πολέμου. Δε ξέρω αν υπάρχει σχετικό λήμμα γι αυτήν αλλά αν θες ψάξτην. Τώρα για τον διαγωνισμό δεν έχω ιδέα τι γίνεται και δε νομίζω να ρωτήσω στη αγορά ή στη σχετική σελίδα για αυτό το θέμα. Μπήκα πριν λίγο στη σερβική σελίδα που με είχες στείλει και είδα πως εκεί τουλάχιστον έχουν βαθμολογήσει τους συμμετέχοντες. Ελπίζω σύντομα να βγει κάτι και εδώ. Αλήθεια τόσο πολύ αργούσαν γενικά και στους άλλους προηγούμενους διαγωνισμούς?Stella T98 (συζήτηση) 09:45, 7 Οκτωβρίου 2020 (UTC)


Καλησπέρα Stella. Για τον μαραθώνιο που είπες δεν ξέρω πόσο αργούσαν τα αποτελέσματα άλλων προηγουμένων διαγωνισμών γιατί δεν συμμετείχα και δεν με ενδιέφερε να μάθω. Πάντως τώρα που κοίταξα την Σερβική βικιπαιδεια δεν είχε και ιδιαίτερη μεγάλη απήχηση, αφού η μεγαλύτερη βαθμολόγηση έφτασε τους 24 πόντους (δηλαδή 12 λήμματα). Μόνο εμείς οι δυο ξεπεράσαμε τα 100 λήμματα και συνολικά πρέπει να είναι γύρω στα 260+...Θα πάρει μέρες ακόμη βλέπω. Σε ρώτησα γιατί ήσουν πρώτη στα λήμματα και σκέφτηκα μήπως σου έστειλαν κανένα μήνυμα προτού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Για τον Εμίλ Μπυσόν απ' ότι κοίταξα λίγο η αγγλική βικιπαδεια δεν γράφει πολλά, αλλά η γαλλική σαφώς γράφει περισσοτέρα. Εγώ χρησιμοποιώ το Google translate και μεταφράζω σε όποια γλώσσα θέλω (ρωσικά, ιταλικά, γαλλικά κτλ). Για την ταινία που ανέφερες την έχω ακουστά και θα κοιτάξω να κάνω το λήμμα, γιατί όχι!!!

Δεν χρειάζεται να κάνεις συχνά νέα λήμματα. Μπορείς και ένα την εβδομάδα ή και δύο, εξαρτάται από το μέγεθος του λήμματος που διαλέγεις. Στην περιπτώση του ΜακΒέι θα έλεγα ότι ήταν και ιδιαίτερα μεγάλο (98 KB) και πιστεύω ότι θα σου πήρε και πολύ χρόνο για να το κάνεις. Πολλοί χρήστες διαλέγουν συνήθως μικρά σε όγκο αν δεις τις Νέες Σελίδες που γίνονται κάθε μέρα. Θα έλεγα έναν μέσο όρο 2,400 εώς 4,000Kb. Τα ξαναλέμε. Καλή συνέχεια!!!Σαμουράι (συζήτηση) 12:53, 7 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Σαμουράι Ναι δε θα συνεχίσω να ανεβάζω λήμματα με τέτοια συχνότητα. Βασικά δε προλαβαίνω τώρα πλέον με τη σχολή. Όντως το λήμμα του ΜακΒέι με πήρε αρκετές μέρες να το ολοκληρώσω αλλά ευτυχώς δε παρέλειψα κάτι να γράψω. Νομίζω πως πρέπει να είναι και πιο μεγάλο απτο αντίστοιχο αγγλικό. Πάντως ελπίζω όντως στο τέλος κάτι να μας πουν για το μαραθώνιο. Φαντάζεσαι να μη γίνει τίποτα? Άσχετο Παρατήρησα πως ένα λήμμα συγκεκριμένα να πω το Χόουπ Χιξ τέθηκε για διαγραφή γιατί θεωρήθηκε μη εγκυκλοπαιδικό πρόσωπο η συγκεκριμένη. Δεν είναι λίγο υποκειμενικό τι θεωρείται εγκυκλοπαιδικό? Γενικά με τόση ευκολία θέτεις κάτι για διαγραφή? Stella T98 (συζήτηση) 18:07, 7 Οκτωβρίου 2020 (UTC)


Καλημέρα Stella. Αυτό που είπες για την εγκυκλοπαιδικότητα, νομίζω ισχυει ότι όλα τα λήμματα που δημιουργούνται δεν πρέπει να είναι πρωτότυπη έρευνα άλλα να υπάρχει μαι επαληθευσιμότητα για αυτό που αναφέρει. Θυμάμαι όταν έκανα το λήμμα για την Συμφωνία της Τζέντα (αναφέρομαι στη συμφωνία που είχε κάνει ο Ώνασης με τον Σαουδαραβα Βασιλιά Ιμπντ Σάουντ), γύρισα άνω κάτω το διαδίκτυο για να βρω υλικό που να τεκμηριώνει αυτά που ήξερα. Τελικά το βρήκα στα αρχεία του Στειτ Ντιπαρμεντ των ΗΠΑ. Και επιπλέον αυτό το λήμμα δεν υπάρχει σε καμιά άλλη γλώσσα της Βικιπαιδεια. Αν δεν έβρισκα πηγές το λήμμα θα διαγραφόταν οπωσδήποτε.

Καλά το κατάλαβα ότι σου πήρε πολύ χρόνο για το λήμμα του Μακβέι. Από την άλλη διακρίνω όμως ότι έχεις το ίδιο θέμα με μένα. Σου αρέσει να είναι ολοκληρωμένο το λήμμα και όχι μια δουλειά του ποδαριού. Θα μπορούσες για παράδειγμα να κάνει ένα μικρό λήμμα για τον Μακβει, έτσι απλά για να υπάρχει.

Γι αυτό που είπες για την σχολή και τα μαθήματα σου, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα σου και όταν βρίσκεις κάποιο ελεύθερο χρόνο να γράφεις στη Βικιπαιδεια. Είμαι στη διάθεση σου πάντα να ξέρεις και γράψε λήμματα όποτε μπορείς. Εξάλλου έχει αρχίσει να μ' αρέσει ο ρόλος του δασκάλου!!!

Τέλος για τα αποτελέσματα του μαραθώνιου κάνε λίγες μέρες υπομονή Στέλλα και θα ανακοινωθούν τυπικά βέβαια, είσαι η πρώτη σε λήμματα και σίγουρα έχεις κερδίσει το ειδικό βραβείο.

Κάτι άσχετο με την βικιπαδεια. Από την Μακεδονία κατάγεσαι? Χρησιμοποιείς συχνά ένα γλωσσικό ιδίωμα που απ' ότι γνωρίζω μόνο στη Μακεδονία υπάρχει.

Αυτά να μην μακρυγόρησω άλλο...Καλή συνέχεια όποτε μπορείς και καλό ξημέρωμα!!!Σαμουράι (συζήτηση) 22:04, 7 Οκτωβρίου 2020 (UTC)Καλημέρα Σαμουράι Ναι κατάλαβα αυτό για την εγκυκλοπαιδικότητα αλλά η συγκεκριμένη στο λήμμα που τέθηκε για διαγραφή ,υπάρχει ήδη ως τεκμηριωμένο πρόσωπο στην αγγλική βικιπαίδεια. Οπότε θεωρώ βλακεία κάποιος να σε λέει ότι κρίνει πως είναι για διαγραφή το λήμμα που έφτιαξες. Έκανα μεγάλο λήμμα γι τον ΜακΒέι γιατί είδα πως και η σελίδα για το βομβαρδισμό της Οκλαχόμα είναι μεγάλη. Οπότε ταίριαζε να το κάνω έτσι. Σποραδικά θα γράψω κι άλλες βιογραφίες. Ελπίζω πάντως πριν το τέλος του μήνα να έχουν βγει τα αποτελέσματα. Και ναι είμαι από Μακεδονία, Θεσσαλονίκη γεννήθηκα. Μία τελευταία απορία ,πως μετονομάζω μία σελίδα λήμματος όταν το όνομά του προσώπου είναι λάθος γραμμένο? Διορθώνω ένα λήμμα ενός κρατούμενου του Αλκατράζ. Stella T98 (συζήτηση) 10:05, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)


Καλημέρα Stella. Γιατί τελευταία απορία? Εχεις πολλά ψωμιά ακόμα για να μάθεις στη Βικπαιδεια. Εδω είμαι εγώ για να σου λύνω τις απορίες. Τώρα σε αυτό που με ρώτησες, αναφέρεσαι στον περίφημο «Birdaman of Alcatraz» αν δεν κάνω λάθος! Το είδα και εγώ ότι είναι λάθος γραμμένο το όνομα του. Στη ταινία που την έχω δει 2-3 φορές αποκαλείτε ως Ρόμπερτ Στράουντ και όχι Στρουντ που είναι στη Βικπαιδεια. Για να το διορθώσεις λοιπόν Στέλλα θα το κάνεις από υπολογιστή που είναι και πιο εύκολο.

Στη πάνω μπάρα του λήμματος εκεί που γράφει δηλαδή «Συζήτηση, Ανάγνωση, Επεξεργασία... κτλ» εσύ επιλέγεις το «περισσότερα» όπου εμφανίζεται η επιλογή «μετακίνηση» την επιλέγεις όπου στο κάτω μέρος έχει την φόρμα «Μετακίνηση Σελίδας». Αφήνεις την επιλογή «Λήμματα» όπως είναι και δίπλα γράφεις τον νέο τίτλο που θες (Στράουντ στη περίπτωση μας) και από κάτω έχει την «Αιτιολογία», όπου γράφεις διόρθωση τίτλου και μετά επιλέγεις «Μετακίνηση Σελίδας». Αυτό ήταν όλο!!!

ΥΓ. Την ξέρω την Θεσσαλονίκη και έχω αρκετά χρόνια να έρθω. Σπούδαζε η αδερφή μου Αγγλική φιλολογία στο ΑΠΘ (στην Ιπποδρομίου έμενε). Μου έχει λείψει να σου πω την αλήθεια. Καλή συνέχεια!!!Σαμουράι (συζήτηση) 12:20, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος...75 χρόνια μετά[επεξεργασία κώδικα]

Συγχαρητήρια για την πρώτη θέση στο μαραθώνιο λημματογράφησης για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκ μέρους των διοργανωτών σου απονέμω το αστέρι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μαζί με πολλές ευχές για περισσότερες δημιουργικές συνεισφορές. Εκτός από αυτό όμως, θα λάβεις δώρο και ένα βιβλίο σχετικό με το διαγωνισμός. Θα σου σταλούν οδηγίες μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις λεπτομέρειες. Καλή συνέχεια--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:17, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

MARKELLOS Καλησπέρα. Πραγματικά ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και το δώρο.Stella T98 (συζήτηση)

Αφού ανακοινώθηκαν κι επίσημα τα αποτελέσματα, μπορώ επιτέλους να σου στείλω επισήμως τα συγχαρητήριά μου για την εξαιρετική συνεισφορά σου κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου λημματογράφησης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Χαίρομαι πολύ που με αφορμή τον μαραθώνιο, η Βικιπαίδεια απέκτησε άλλη μία πολύ καλή χρήστρια και με διάθεση να συνεισφέρει εποικοδομητικά στο εγχείρημα. Καλή συνέχεια, καλές επεξεργασίες και καλή ανάγνωση! Καταλαβαίνοντας πως σου αρέσει η ιστορία, είμαι σίγουρη πως θα απολαύσεις το βιβλίο που άξια κέρδισες! SFriendly.svg TeamGale [talk] 18:52, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

TeamGale Ευχαριστώ πολύ, στο μέλλον έχω κατά νου να γράψω αρκετά κυρίως για ιστορία και όχι μόνο. Και όλο αυτό επειδή τυχαία διάβασα για αυτόν το μαραθώνιο .Stella T98 (συζήτηση) 19:24, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Ναι, το θυμάμαι πως τυχαία είδες για τον διαγωνισμό, οπότε η χαρά του να σε κερδίσει η Βικιπαίδεια είναι διπλή. Τώρα που δεν τρέχει κανένας διαγωνισμός, είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Δεν χρειάζεται να πιέζεσαι. Είμαι σίγουρη πως θα συνεισφέρεις αρκετά και κυρίως, ποιοτικά, λήμματα στο μέλλον. TeamGale [talk] 20:43, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Απονομή βραβείου[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και πάλι Στέλλα μόλις πήρα ένα αστεράκι για την συμμετοχή μου στο μαραθώνιο του β Παγκοσμίου πολέμου.!!!

Μόλις βρήκα και την μετακίνηση της σελίδας που με ρώτησες προηγούμενος για κινητά τηλέφωνα. Είναι το εξής : Ειδικό:ΜετακίνησηΣελίδας/Όνομα σελίδας Η διαδικασία που ακολουθείς είναι η ίδια που σου περιέγραψα νωρίτερα. Σαμουράι (συζήτηση) 17:21, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)


Καλησπέρα Σαμουράι Συγχαρητήρια Φώτη για τη δουλειά που έκανες ολόκληρο μήνα. Ήσουν παρά πολύ καλός και πολύ ανταγωνιστικός και πραγματικά ευχαριστώ για τη βοήθεια σου. Δε νομίζω να ξαναυπάρξει διαγωνισμός που θ έχω τόσα πολλά να γράψω σαν κι αυτόν τώρα. Αχ τελικά με πρόλαβε άλλος στη διόρθωση του λήμματος του Στράουντ αλλά εντάξει. Υ.Γ Και πραγματικά η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη. Λάρισα δεν έχω πάει ποτέ για να πω την αλήθεια αλλά πρέπει κι εκεί να είναι ωραία! Καλή συνέχεια!!!Stella T98 (συζήτηση) 19:34, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Συγχαρητήρια Stella και από μένα για το ειδικό βραβείο που κέρδισες, αν και το υποψιάστηκα κάποια στιγμή ότι μπορεί να είναι κάποιο βιβλίο, επειδή στο μαραθώνιο που γίνεται την άνοιξη δίνονται αρκετά βιβλία. Ομολογώ ότι ήσουν παρά πολύ καλή αν και αρχάρια και το κέρδισες επάξια!!καλή ανάγνωση και θα περιμένω να μου πεις αν σου άρεσε. Καλό βράδυ!!Σαμουράι (συζήτηση) 19:45, 8 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Ρυθμίσεις Email[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Stella. Σε αυτό που ανέφερε ο MARKELLOS για το μήνυμα που θα σου σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για περαιτέρω οδηγίες για την παραλαβή του δώρου σου, θα πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει στον λογαριασμό σου στη Βικιπαιδεια τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να δέχεσαι μηνύματα μεσω email. Αν δεν το έχεις κάνει αυτό Στέλλα σου λέω πως να το κάνεις.

Στην πάνω μπάρα της Βικιπαιδεια εκεί που γράφει «οι προτιμήσεις μου» στη σελίδα που θα σου ανοίξει πηγαίνεις στις «Επιλογές διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» όπου θα πρέπει να προσθέσεις έναν λογαριασμό Email που έχεις (gmail.com yahoo.com κτλ), στη συνέχεια να κάνεις επιβεβαίωση και τέλος να επιλέξεις και τις παρακάτω επιλογές:

1)Ενεργοποίηση e-mail από άλλους χρήστες 2)Να επιτρέπεται σε καινούργιους χρήστες να μου αποστέλλουν email (αν θες την επιλέγεις αυτήν)

Τέλος κάνεις αποθήκευση των προτιμήσεων σου!!

Στα ανάφερω αυτά Στέλλα γιατί στο παρελθόν κάποιοι χρήστες δεν είχαν ενεργοποιήσει το email στη Βικιπαιδεια και έχασαν το δώρο τους, καθώς δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους διοργανωτές. Αν το έχεις κάνει ήδη αγνόησε ότι σου έγραψα. Καλή συνέχεια!!!Σαμουράι (συζήτηση) 12:57, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

ΚαλησπέραΣαμουράι Χτες το βράδυ μου στάλθηκε το σχετικό μήνυμα στο μέιλ μου. Βασικά όταν συνδέθηκα για πρώτη φορά στη βικιπαίδεια είχα δώσει ένα μέιλ οπότε δε χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο, σωστά? Και πριν λίγο απάντησα στο μέιλ αυτό μέσω της βικιπαίδειας και έγραφε ότι στάλθηκε. Βέβαια τώρα δε ξέρω που μπορώ να δω το ιστορικό των απεσταλμένων μηνυμάτων εδώ στη βικιπαίδεια.Stella T98 (συζήτηση) 14:55, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα και πάλι Stella. Φοβήθηκα μήπως και δεν το είχες κάνει από την αρχή και χάσεις το δώρο και σκέφτηκα να σε ενημερώσω άμεσα. Για να δεις τα απεσταλμένα μηνύματα υποθέτω ότι αυτά θα πρέπει να εμφανιστούν στο EMAIL σου. Εντάξει είναι πάντως ρυθμισμένο, απλά περίμενε το δώρο σου αν έδωσες τα στοιχεία διεύθυνσης σου.Σαμουράι (συζήτηση) 15:46, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Σαμουράι Ναι ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση. Σήμερα είπα να μη γράψω για εγκληματία πάλι.Stella T98 (συζήτηση) 16:00, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Δεν κάνει τίποτα Stella. Εγώ σήμερα έγραψα για τρομοκρατικές οργανώσεις , μια γερμανική και μια ελληνική!! Καλό είναι πάντως να διευρίνεις την θεματολογία σου για να μην γίνεται ρουτίνα και βαριέσαι από ένα σημείο και μετά.Καλή συνέχειαΣαμουράι (συζήτηση) 16:08, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Stella T98. Σχετικά με το βιβλίο, εφόσον το βιβλίο είναι επιλογής σου, θα παραγγελθεί διαδικτυακά. NikosLikomitros (συζήτηση) 16:12, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)
@NikosLikomitros: Η κοινότητα της Βικιπαίδειας δε συνεργάζεται με κανένα βιβλιοπωλείο. Το δώρο είναι από το Wikimedia Community Usergroup Community Greece, το οποίο επίσης σε συνεργάζεται με κανένα βιβλιοπωλείο. Ας μην κάνουμε παρκαλώ διαφήμιση χωρίς λόγο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:12, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)
@MARKELLOS: Συγνώμη τότε, λόγω της παλαιότερης εμπειρίας με διαγωνισμούς όμως προσπάθησα να δώσω μια ιδέα στη χρήστρια για το πως πάνε τα επόμενα βήματα για το θέμα. Έγινε και μια σχετική αλλαγή στην απάντηση για να αφαιρεθούν τα ανακριβή στοιχεία. NikosLikomitros (συζήτηση) 17:21, 9 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Peaky Blinders[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Stella. Τι βλέπω; λήμμα για τηλεοπτική σειρά!! Νόμιζα ότι σε ενδιέφεραν μόνο οι βιογραφίες, αλλά καλό είναι να επεκτείνεις την θεματολογία σου. Με το βιβλίο του διαγωνισμού τι έγινε το παρέλαβες;Σαμουράι (συζήτηση) 15:57, 17 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι Ναι όντως έλεγα ότι με τις σειρές και το σινεμά δε πολυασχολούμαι, αλλά η συγκεκριμένη σειρά είναι πασίγνωστη και με έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε λήμμα για αυτήν. Η αλήθεια είναι ότι τη τελευταία βδομάδα δε σκόπευα να γράψω κάτι κυρίως λόγου χρόνου αλλά και διάθεσης. Πρόσφατα είχα ενοχληθεί με κάποιους ξερόλες εδώ μέσα που με υπεροπτικό ύφος υποτιμούν τους υπόλοιπους χρήστες. Αλλά αυτά πρέπει να τα αγνοώ μάλλον. Και ναι μου ήρθε το βιβλίο και ευτυχώς δεν ήταν κάποιο που ήδη έχω. Τώρα δε ξέρω αν επιτρέπεται να πω ποιο είναι.Stella T98 (συζήτηση) 19:05, 17 Οκτωβρίου 2020 (UTC)


Οχι Stella δεν είναι απαραίτητο να μου πεις τον τίτλο του βιβλίου, απλώς έτσι ρώτησα. Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς περαιτέρω με λήμματα για την τηλεόραση εχω να σου πω κάποια πράγματα. Καλό βράδυ!!!Σαμουράι (συζήτηση) 21:29, 17 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλημέρα Σαμουράι Επειδή δε ξέρω ακόμα με τι θα ασχοληθώ στο μέλλον ,θα σε ρωτήσω αργότερα σχετικά με αυτό που ανέφερες.Είχα μια άλλη απορία σχετικά με αυτό που σε είχα ρωτήσει πως θ μπορούσα ν φτιάξω σελίδα πρόχειρου που ν μην την χρησιμοποιώ σαν πρόχειρο.Ακόμα δεν κατάλαβα πως γίνεται αυτό. Stella T98 (συζήτηση) 05:52, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Πρόχειρες σελίδες χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Stella Με είχες ρωτήσει αν θυμάμαι καλά που μπορείς να βάλεις τα λήμματα που έχεις δημιουργήσει. Μάλλον δεν στο εξήγησα καλά όπως έπρεπε και γι' αυτό δεν το κατάλαβες.

Ολες οι «πρόχειρες σελίδες» που δημιουργείς στη Βικιπαιδεια μπορείς να τις χρησιμοποιείς εσύ όπως θέλεις και μπορείς και να τις διαγράψεις και όποτε θέλεις εσύ τοποθετώντας το πρότυπο «διαγραφή» (μέσα σε αγκύλες {{}}) στο πάνω μέρος της σελίδας που έχεις δημιουργήσει αλλά πλέον δεν τις χρειάζεσαι.

Παράδειγμα: Χρήστης:Stella T98/πρόχειρο/Αρχείο Οπως βλέπεις έχουν δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος σελίδας με κόκινο χρώμα, όπως είναι και με τα λήμματα που δημιουργείς για πρώτη φορά με την διαφορά ότι αυτήν η παραπάνω σελίδα είναι «δικιά σου» (δηλαδή είναι πρόχειρη). Αν την επιλέξεις τότε θα δημιουργήσεις μια νέα πρόχειρη σελίδα στη Βικιπαιδεια. Στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας τοποθετείς το πρότυπο «πρόχειρο χρήστη» (μέσα σε αγκύλες {{}}) και μετά κάνεις αποθήκευση. Είναι απλό νομίζω, και μπορείς να κάνεις όσες πρόχειρες σελίδες θέλεις. Εγώ για παράδειγμα έχω τις πρόχειρες σελίδες «Αρχείο κινηματογράφου και Αρχείο» αυτές που σου είχα δείξει για να δεις τα αρχεία λημμάτων μου. (Οι δύο αυτές σελίδες μου πρόχειρες είναι και τις διαγράφω αν θέλω, απλά εγώ τις χρησιμοποιώ σαν αρχείο)


Συνοπτικά δημιουργείς τον σύνδεσμο (πχ. Χρήστης:Stella T98/πρόχειρο/Αρχείο) που εσύ θες και μετά τοποθετείς το πρότυπο «πρόχειρο χρήστη» όπως ανέφερα πιο πάνω στο πάνω μέρος της σελίδας και κάνεις αποθήκευση. Μπορείς να διαλέξεις ότι ονομασία θες εγώ απλώς ανέφερα για παράδειγμα την λέξη «Αρχείο». Μπορείς να τις ονομάζεις πχ. Πρόχειρο1, Πρόχειρο2 Πρόχειρο3 ..κτλ. ή Πρόχειρο/Αρχείο, Πρόχειρο/Συνεισφορά κτλ. Αν έχεις απορία και πάλι πες μου ΟΚ?Σαμουράι (συζήτηση) 19:26, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Καλησπέρα Σαμουράι Ναι ναι ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση .Οπότε ουσιαστικά σε γλώσσα κώδικα βάζω ότι είναι πρόχειρο και δίνω όνομα .Θα προσπαθήσω να φτιάξω τέτοιες σελίδες γιατί το ένα πρόχειρο δε φτάνει. Καλό βράδυ!!!Stella T98 (συζήτηση) 21:15, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Μπορείς να κάνεις όσες σελίδες θες με αυτόν τον τρόπο Stella και μέσα να προσθέτεις περιεχόμενο για επεξεργασία ή για την δημιουργία του αρχείου σου. Καλό βράδυ τα ξαναλέμε!!!Σαμουράι (συζήτηση) 22:27, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)