Συζήτηση χρήστη:Parisinos~elwiki

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πάρε ένα ωραίο αστεράκι για την βοηθειά σου στα άρθρα σχετικά με την Παναχαική, Θα σε παρότρυνα να γράψης και κανα καινούργιο. --Tonyλέγε 19:25, 19 Μαρτίου 2007 (UTC) [απάντηση]

ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΝΔΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ[επεξεργασία κώδικα]

Ο Νικόλαος Ανδριακόπουλος σε ηλικία 15 χρονών γράφτηκε στον Παναχαϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, απ'όπου και διαγράφηκε λίγα χρόνια αργότερα. Αποχώρησε και μαζί με άλλους αθλητές ίδρυσε την ΓΕ Πατρών, στην οποία ήταν φυσικά και αθλητής. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι δυο σύλλογοι συγχωνεύτηκαν το 1923 σε Παναχαϊκή Γ.Ε.. Η μεγάλη μυϊκή του δύναμη οδήγησε τον Ανδριακόπουλο σε πολλές μεγάλες επιτυχίες.

ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ο Νικόλαος Ανδριακόπουλος σε ηλικία 15 ετών γράφτηκε στον Παναχαϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, όπου και ανήκε, εκτός από ένα διάστημα από το καλοκαίρι του 1895 μέχρι τις αρχές του 1896, που είχε μεταγραφεί στην Γυμναστική Εταιρεία Πατρών (Σωματείο που είχε προκύψει από διάσπαση του Παναχαϊκού τον Νοέμβριο του 1894 και με τον οποίο αργότερα - το 1923 - επανενώθηκε ως Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση). Εκεί ο γυμναστής Πετρουτζής τον είχε προτρέψει να ασχοληθεί μόνο με την αναρρίχηση. Επανήλθε στον Παναχαϊκό και έλαβε μέρος στους εσωτερικούς αγώνες του Συλλόγου και στους προκριματικούς αγώνες γιά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 όπου και προκρίθηκε. Λόγω αποκλεισμού άλλων αθλητών του Παναχαϊκού - όπως υποστήριξε το σωματείο - άδικα από τους Ολυμπιακούς αγώνες, ο Π.Γ.Σ. αποφάσισε να μην μετάσχει των αγώνων, αλλά οι αθλητές που είχαν πάρει την πρόκριση αποφάσισαν να μετέχουν ως φίλαθλοι. Η μεγάλη μυϊκή του δύναμη οδήγησε τον Ανδριακόπουλο σε πολλές μεγάλες επιτυχίες.

Ο λογαριασμός σας θα μετονομασθεί[επεξεργασία κώδικα]

22:58, 17 Μαρτίου 2015 (UTC)

Μετονομασμένος[επεξεργασία κώδικα]

04:20, 19 Απριλίου 2015 (UTC)