Συζήτηση χρήστη:Kostisl/Αρχείο1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Kostisl, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια! 

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Το νομισματικό αστέρι

Kostisl σου απονέμω ένα τετράδραχμο, αντί για νομισματικό αστέρι, για τη μέχρι τώρα άοκνη συμβολή σου στα άρθρα των Ευρώ-νομισμάτων.--FocalPoint Συζήτηση 08:09, 30 Ιουλίου 2006 (UTC)

thank you very much[επεξεργασία κώδικα]

Hello. Thank you very much for article about Świętochłowice. I made an article about your city, in pl.wiki. You can see him here. Best regards, Szoltys TALK

Βοήθεια για σημαίες και εθνόσημα[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου και από εμένα. Εγώ ασχολούμαι, όπως γνωρίζεις, με τα βιογραφικά των εν ενεργεία ηγετών όλων των χωρών του κόσμου, τις σημαίες και τα εθνόσημα των κρατών. Τα μεταφράζω με αλφαβητική σειρά και πιστεύω ότι μέχρι τον επόμενο χρόνο θα τα έχω τελειώσει (η Βικιπαίδεια χρειάζεται χρόνο!). Ίσως μπορείς να με βοηθήσεις στα άρθρα για τις σημαίες και τα εθνόσημα, απλώς παραθέτοντας τις εικόνες των σημαιών και των εθνοσήμων, οι οποίες υπάρχουν ήδη στην αγγλική Βικιπαίδεια. --Lemur12Lemur12 11:02, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)

τουρκικές γλώσσες[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για τη βοήθεια με την εικόνα στις τουρκικές γλώσσες. :)--Valentin 14:50, 1 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Πρότυπο:Χρήστης Αγρίνιο[επεξεργασία κώδικα]

Ουάου πότε πρόλαβες, μόλις έφτιαξα το πρότυπο και το έβαλες πριν προλάβω να σε ειδοποιήσω! :) Lord Makro 12:50, 4 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Πολυτονικό[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Internet Explorer και το πολυτονικό. Τα γράμματα με τόνους και πνεύματα εμφανίζονται ως τετραγωνάκια. Γι'αυτό, όταν γράφουμε πολυτονικό, χρησιμοποιούμε το πρότυπο πολυτονικό μέσα στο κείμενο: {{Πολυτονικό|αβγδε}}, όπου αβγδε η φράση σε πολυτονικό. Καλό είναι κάθε φράση γραμμένη σε πολυτονικό να μπαίνει στα άγκιστρα αυτά (στο δεξί μέρος), ώστε να φαίνεται σωστά στους χρήστες ΙΕ. Κάθε φράση μπαίνει ξεχωριστά (εκτός αν είναι συνέχεια). Φιλικά--Αρχίδαμος 10:38, 10 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

αρίθμηση με τόνο ή με απόστροφο;[επεξεργασία κώδικα]

Πάντα έβαζα την αρίθμηση με τόνο, μέχρις ότου άρχισα να ανακατεύομαι με τη Wikipedia. Πηγαίνοντας στους Βυζαντινούς αυτοκράτορες π.χ., είδα ότι επικρατούσε η απόστροφος. Πίστεψα ότι μάλλον αυτή ήταν η πολιτική της wikipedia, αν και δε ρώτησα κανέναν. Ας ρωτήσουμε και κάποιον άλλο.--FLYAX 21:05, 23 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

7 σοφοί[επεξεργασία κώδικα]

Ήταν πολύ καλή ιδέα. Προτιμώ διορθώσεις από αέναες συζητήσεις, αν και συμμετέχω και σε αυτές.--FocalPoint Συζήτηση 20:06, 28 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Τop-level domain κωδικοί χωρών[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ που με βοηθάς στη δημιουργία των άρθρων για τους top-level domains διάφορων χωρών. Μόνος μου δεν θα μπορούσα να τους φτιάξω όλους. Φιλικά --Diamond συζήτηση 15:03, 30 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

To μόνο που φοβάμαι είναι μη φτιάξουμε το ίδιο άρθρο την ίδια στιγμή. --Diamond συζήτηση 15:09, 30 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Τα σέβη μου[επεξεργασία κώδικα]

Τα σέβη μου για την προσπάθειά σου στο Οθωμανική αυτοκρατορία --ΗΠΣΤΓ 21:52, 19 Οκτωβρίου 2006 (UTC)

Ευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για τις αξιόλογες παρεμβάσεις και προσθήκες σου στα άρθρα μου--Templar52 09:44, 20 Οκτωβρίου 2006 (UTC)

Σφήκες[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ! Τόσο απλό; Και νόμιζα ότι το 'χα δοκιμάσει! -- Ευγενία 15:22, 7 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Κατάλογος Σουλτάνων[επεξεργασία κώδικα]

Αν θέλεις σε παρακαλώ φτιάξε έναν οριστικό κατάλογο με τα ονόματα των Σουλτάνων όπως θεωρείς ότι πρέπει να αποδοθούν καλύτερα για να αλλάξω και τον κατάλογο στο οθωμανική αυτοκρατορία. Αν ο οριστικός κατάλογος είναι το πρότυπο που έφτιαξες, απλώς ειδοποίησέ με να προχωρήσω σε αλλαγές, έτσι ώστε να φαίνονται ορθά οι σύνδεσμοι--ΗΠΣΤΓ 13:07, 14 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Βικιπύλη βοήθειά μας[επεξεργασία κώδικα]

Στο Βικιπαίδεια:Βικιπύλη/Ορθοδοξία/Γνωρίζετε ότι έβαλα κάποια που μου ήρθαν στο νου, εννοείται ότι αν είχες ετοιμάσει άλλα, βάζεις τα δικά μου στο αρχείο ή απλά τα σβήνεις. Καλή συνέχεια--Αρχίδαμοςμίλα μου 15:32, 16 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Ήταν προφανές ότι ήταν με καλή διάθεση, αλλά και αυτό και το άλλο είναι καθαρή διαφήμιση κατά τη γνώμη μου. Προτείνω να σβήσουμε και το άλλο. Αν πιστεύεις όμως ότι δεν είναι ξεκάθαρο και εσύ ή άλλος θα το θεωρήσει λογικό, αντικατάστησε το delete με σγδ, να το συζητήσουμε.--FocalPoint Συζήτηση 09:40, 17 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Γειά, έκανες πολύ καλά να συνεχίσεις τη συζήτηση στο σωστό μέρος.--FocalPoint Συζήτηση 10:02, 17 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Interwiki[επεξεργασία κώδικα]

Άρχισα να γράφω ότι "Αν σε απασχολούσε πολύ θα το είχες βρεί". Μάλλον όμως έκανα όμως λάθος. Πιο εύκολα βρίσκεις κάτι τυχαία, όταν δεν το ψάχνεις. Άντε τώρα να δώσεις συμβουλή σε κάποιον που ψάχνει κάτι: "Άσε το και κάνε καμιά βόλτα χαζεύοντας...μπορεί να έλθει μπροστά σου"...θα σε νομίσει για τρελλό.--FocalPoint Συζήτηση 14:10, 18 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Ελληνικά εισαγωγικά[επεξεργασία κώδικα]

Τα ελληνικά εισαγωγικά προκύπτουν με το συνδυασμό των πλήκτρων δεξί Alt+[ ή Alt+Ctrl+[ («) και δεξί Alt+] ή Alt+Ctrl+[ (»). --Αναστάσιος 08:47, 8 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Μεταφυσικά φαινόμενα[επεξεργασία κώδικα]

Μην το πάρεις προσωπικά, φίλε Kostisl, αλλά έβαλα πρότυπο {{πηγή}} στον Άγ. Αθανάσιο που μόλις έγραψες για το άφθαρτο σκήνωμα και τα ιάματα. Είναι από τα πράγματα που προσωπικά θα προτιμούσα να μην αναφέρονται, αλλά πολλοί είναι άλλης άποψης, οπότε τουλάχιστον ας συμβιβαστούμε στην πηγή. Το θέμα -όπως καταλαβαίνεις- είναι η επαληθευσιμότητα. Για την Ορθοδοξία και για τους πιστούς, στη συνέχεια της Θεολογίας των Βυζαντινών πατέρων και μοναχών, το αν το θαύμα είναι επαληθεύσιμο δεν παίζει κανέναν ρόλο -αυτοί το εκλαμβάνουν ως δείγμα αγάπης του Θεού και αυτό τους φτάνει και τους περισσεύει. Η κοσμοθεωρία αυτή έχει τα όριά της, όταν έρχεται αντιμέτωπη με αλλοδόξους/αλλοπίστους/απίστους, οι οποίοι ζητούν αποδείξεις έξω από τη σχέση αγάπης με τον Θεό (που είναι η προϋπόθεση για το θαύμα). Απ' όσο ξέρω εκεί σταματά κανονικά η συζήτηση: κατά την ορθόδοξη αντίληψη τα θαύματα δε γίνονται για να αποδείξουν κάτι σε κάποιον, ή τα πιστεύεις ή όχι. Επειδή η ΒΠ έχει ως βάση της τη δυτική φυσιοκρατική επιστήμη, τα πράγματα σκουραίνουν. Υπάρχει τρόπος να διατυπωθεί το θαύμα με όρους τέτοιους (έξω από τη σχέση με τον Θεό); Για μένα προσωπικά όχι, για άλλους ίσως (αναφορά καταγεγραμμένων μαρτυριών ή διαδεδομένης αντίληψης). Δε θέλω να επιβάλω την άποψή μου, οπότε συμββάζομαι με μια τυπική επαληθευσιμότητα. Και λέω τυπική, γιατί και φωτογραφία του σκηνώματος να μου δείξεις, φυσικά δεν αποτελεί απόδειξη ότι είναι όντως ο Άγ. Αθανάσιος κι όχι κάποιος άλλος που τον αλλάζουν κάθε 10-20 χρόνια ή ότι δεν τον έχουν ταριχεύσει με κάποια μέθοδο. Απλά δε με ενδιαφέρει. Λάβε επίσης υπ'όψιν σου ότι παρόμοιο θέμα θα ετίθετο κι αν ισχυρίζονταν π.χ. οι Βουδιστές ή άλλοι αντίστοιχα. Συγγνώμη αν μοιάζει κήρυγμα, απλά ήθελα να εξηγηθώ.--Αρχίδαμοςμίλα μου 16:06, 8 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

TOC[επεξεργασία κώδικα]

Εικάζω ότι είναι τα αρχικά για το Table of Contents και ως εντολή σού βγάζει τα περιεχόμενα στο σημείο που θα τη βάλεις. Επειδή εκεί ήταν πολύ χαμηλά, τα έβαλα να εμφανίζονται πιο πάνω. Η αντίθετη εντολή είναι η __NOTOC__ για να μη σου βγάλει καθόλου περιεχόμενα.--Αρχίδαμοςμίλα μου 18:57, 25 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Μυρμιδόνες[επεξεργασία κώδικα]

Έχω δει ότι φέρνεις υλικό από τη livedia, εμπλουτίζοντας τη Βικιπαίδεια με έτοιμο κείμενο, όπως έχω κάνει και εγώ σε κάποιες περιπτώσεις. Ανάμεσα σε αυτά που έφερες ήταν και τέσσερεις γραμμές για τους Μυρμιδόνες. Η προσωπική μου άποψη (τονίζω το προσωπική) είναι ότι για τόσο λίγο κείμενο, δεν αξίζει τον κόπο να γίνεται άρθρο με το σήμα για τη livepedia. Γούστα βέβαια, σου λέω απλώς τη γνώμη μου.--FocalPoint Συζήτηση 15:31, 4 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Θανάτοι[επεξεργασία κώδικα]

Καλύτερα μου φαινόταν το Θανάτοι --Tonyλέγε 16:44, 4 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Συγγνώμη[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Kostis, με συγχωρείς, αλλά δεν το κάνω επίτηδες. μόλις τώρα είδα ότι στον Κατάλογο των Πρωθυπουργών είχα βάλει σε όλες τις εκλογές αντί για το σωστό "Ελληνικές βουλευτικές εκλογές" σκέτο το "εκλογές" και μόλις ξεκίναγα την νέα σελίδα σε υποχρέωνα να την ανακατευθύνεις. Συγγνώμη άρχισα να το διορθώνω στον Κατάλογο και δεν θα ξαναγίνει (το ελπίζω!)--Teles 15:12, 6 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

 • Ευχαριστώ για την κατανόηση!--Teles 15:18, 6 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Problem[επεξεργασία κώδικα]

Kostis, προσπάθησα να μετακινήσω το άρθρο "Zucchero" στο "Ζούκερο" αλλα μου βγάζει ενα πρόβλημα.. Ρίξε μια ματιά --Geomanjo 23:22, 16 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Το είδα αρχηγέ.. Ωραίος, thnx --Geomanjo 23:35, 16 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Το πιο γρήγορο πιστόλι στην Άγρια ...Δύση[επεξεργασία κώδικα]

Δύο λεπτά μετά που αποθήκευσα το άρθρο (Δύση (αποσαφήνιση)) επέστρεψα για να βάλω τα interwiki, και τα βρήκα εκεί. "Μα τι γίνεται, αφού τα ξέχασα...". Είσαι φοβερός! --S. Cruz 14:56, 20 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Hello Kostisl[επεξεργασία κώδικα]

Hey I am an America. I was hoping to make contact with you. Please respond to me on my talkpage on the English wikipedia! Thanx LoveMonkey 21:23, 1 Μαρτίου 2007 (UTC)

Ελσα Μαξγουελ[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια Amymoni 12:07, 9 Μαρτίου 2007 (UTC)

Πανελλήνιες[επεξεργασία κώδικα]

Τς τς τς, δεν είναι σωστό, τον οδηγήσατε σε 3ο revert.... Βλ. σχετικά συζήτηση Αρχίδαμου. Καλημέρα και καλή εβδομάδα -- Ευγενία 11:16, 12 Μαρτίου 2007 (UTC)

Τιμωρία για το σπίτι: Δε θα ξανααμφισβητήσω ποτέ ποτέ την κρίση του Αρχίδαμου και του Κωστή...- Τυφλή υποταγή στον Αρχίδαμο, απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κωστή, απεριόριστη αφοσίωση στον Badseed

Έτη[επεξεργασία κώδικα]

Καλύτερα μην φτιάχνεις άδειες σελίδες για έτη π.Χ. Μπορεί να γίνει και αυτόματα, αλλά θα είναι σαν να θέλουμε να ανεβάσουμε τεχνητά τον αριθμό των άρθρων. Αν όντως χρειάζεται να γίνουν ας γίνει μετά τα 20.000 άρθρα. — Geraki ΣΜ - 2007-03-14T 17:13Z.

Απονομή για interwikis[επεξεργασία κώδικα]

Απονομή αστεριού για την συμβολή του Χρήστης:Kostisl στην εισαγωγή interwikis

Σου απονέμω το αστέρι του Αρχι-ιντερβικιστή για τόσα και τόσα interwikis που έχεις εισάγει και σε άρθρα και σε κατηγορίες. Η απονομή αυτή γίνεται όχι μόνο μέσα από την ιδιότητά μου ως χρήστη της Ελληνικής Βικιπαίδειας, αλλά και με την ιδιότητά μου ως θερμού υποστηρικτή της Επιχείρησης Interwiki και ως χρήστη της αγγλικής Wikipedia. Για το λόγο αυτό, σου απονέμω το αστέρι αυτό και εδώ και εκεί.--FocalPoint Συζήτηση 20:33, 15 Μαρτίου 2007 (UTC)

20.000 άρθρα[επεξεργασία κώδικα]

Ευχές και για τα 100.000. Να είσαι εκεί. --FocalPoint Συζήτηση 08:42, 17 Μαρτίου 2007 (UTC)

Αυτό θα πει αχαριστία: Εδώ αφήνει ευχές και αλλού κουτσομπολεύει. Ο αγαπητός Φόκαλ μάλλον ζηλεύει που δεν ήταν η νεκρολογία το 20.000ό άρθρο, κι ας ισχυρίζεται τα αντίθετα. Τα συγχαρητήριά μου, εύχομαι δημιουργική παρουσία και στους μελλοντικούς σημαντικούς σταθμούς της Βικιπαίδειας. --Elena153 12:19, 17 Μαρτίου 2007 (UTC)
Ευχαριστώ, ειδικά για το πρώτο που είναι το πιο αναγκαίο!--Elena153 12:29, 17 Μαρτίου 2007 (UTC)

θα σκαγα, μπήκα από ξένο υπολογιστή για να δω που είμαστε,μπράβο μπράβο και εις ανώτερα!! - Αχρήστης 13:01, 17 Μαρτίου 2007 (UTC)

Το «επίσημο δούλεμα» (είδες, χρησιμοποίησα κι εγώ τα σωστά εισαγωγικά) ήταν αυτό. Ελπίζω να σου άρεσε.--FocalPoint Συζήτηση 18:39, 19 Μαρτίου 2007 (UTC)

Εικόνα:Chrysostomos smyrnis.jpg[επεξεργασία κώδικα]

Για την Εικόνα:Chrysostomos smyrnis.jpg πως γνωρίζουμε ότι ο ζωγράφος (ή φωτογράφος;) έχει πεθάνει πριν το 1936; — Geraki ΣΜ - 2007-03-17T 17:17Z.

Υπουργοί[επεξεργασία κώδικα]

Πιστεύεις ότι είναι απαραίτητο να αλλάζει η κατηγορία ανάλογα με τον τίτλο του υπουργείου; Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να έχουμε και Υπουργοί Δημοσίων Έργων της Ελλάδας και Υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ της Ελλάδας. — Geraki ΣΜ - 2007-03-23T 20:01Z.

Τονυ[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείς να βοηθήσεις εδω :[1] Δεν γνωρίζω τα μικρά ονόματα των Δημητρακόπουλου,Μαυρομιχάλη. Αν τα ξέρης βάλτα .--Tonyλέγε 15:55, 25 Μαρτίου 2007 (UTC)

Καλησπέρα. Αυτά που έσβησες σχετικά με τις εθνοσυνελεύσεις ,απο το πρότυπο, είχα σκοπό να βάλω κάτι, σε ποια κατηγορία προτείνεις ;;;; --Tonyλέγε 18:46, 26 Μαρτίου 2007 (UTC)

Και βέβαια χρειάζομαι την βοήθειά σου γιαυτό σου απευθύνθηκα. Όταν θα τα βάλω θα σε ενημερώσω.Με ενδιαφέρει η γνώμη σου σε αυτόν τον τομέα (πολιτική) γιατί εγώ είμαι λίγο άσχετος. --Tonyλέγε 19:00, 26 Μαρτίου 2007 (UTC)

Interwiki[επεξεργασία κώδικα]

«Όσοι είστε μπρος μου φύγετε κι οπίσω μου κρυφτείτε»
Τι έγινε, τα τέλειωσες όλα και αρχίσαμε τα interwiki στους χρήστες;
Δεν ήταν από παράβλεψη, το προτιμώ έτσι, θέλω μόνο να βάλω το κόμονς (αλλά πως μπαίνει;) --Focal Point 21:03, 30 Μαρτίου 2007 (UTC)

Ρίξε μια ματιά στο Χρήστης:FocalPoint, αν δεν έχεις δει ήδη το email μου. Θα το διασκεδάσεις.--Focal Point 07:35, 31 Μαρτίου 2007 (UTC)

Ισπανία[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Ευχαριστώ για την προσκλησή σου , με τιμά ιδιαίτερα, αλλά δεν έχω αρχείο ή υλικό για να σε βοηθήσω. --Tonyλέγε 14:28, 3 Απριλίου 2007 (UTC)

Αγγαρεία κάνω να μην μείνεις μόνος και μετά τρέχουμε για αντικαταθλιπτικά :))))))) . Γράφω το Ινστιτούτο Θερβάντες τώρα, μην το πιάσει κανείς, θα τσακωθούμε. --Focal Point 21:54, 3 Απριλίου 2007 (UTC)

Κατάλογος προέδρων της Δημοκρατίας της Ισπανίας Ρίξε μια ματιά στον τίτλο , δεν μου κάθετε καλά , για φτιαχτον σωστά τα καταφέρνης σε αυτά.--Tonyλέγε 22:05, 3 Απριλίου 2007 (UTC)

Ναι αλλα στην Αγγλική βλέπω έχει κι άλλους , εγω απο βιβλίο τα πήρα μόνο αυτούς έχει. --Tonyλέγε 22:08, 3 Απριλίου 2007 (UTC)

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι δυνατή η ένταξή μου στο Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ισπανία.--Adolapts 13:34, 4 Απριλίου 2007 (UTC)

Ισπανία[επεξεργασία κώδικα]

Συγγνώμη για την καθυστέρηση, τρέχω λίγο αυτές τις μέρες. Ομολογώ ότι η ιδέα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά προς το παρόν προσπαθώ να ολοκληρώσω σιγά σιγά το αρχαίο δράμα και μου πέφτει ήδη βαρύ... :). Θα προσπαθώ όταν ξαναβρώ λίγο χρόνο να επικεντρωθώ εκεί. thnx που με σκέφτηκες πάντως και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! - Αχρήστης 14:22, 4 Απριλίου 2007 (UTC)

OK .Δεν το ήξερα αυτό το έκανα σε όλα τα άρθρα. Είπα έτσι αλλά αν ψάξης όλο και κάτι βρίσκεις, αρχείο όντως δεν έχω, όσο μπορώ θα βοηθήσω.Ξέχωρα απο ένα μικρό βιβλίο. --Tonyλέγε 15:13, 4 Απριλίου 2007 (UTC)

Εισαγωγή άρθρου για μετάφραση[επεξεργασία κώδικα]

Η εισαγωγή άρθρου από την αγγλική βικιπαίδεια γίνεται με αίτηση (τριπλότυπο παρακαλώ) στο σημειωματάριο διαχειριστών. Ο κυριότερος λόγος (για να μην έχεις απορία) είναι ότι η διαδικασία περιλαμβάνει διαγραφές. Άλλους λόγους δεν ξέρω, αλλά επειδή φορτώνει πολύ το σύστημα, φαντάζομαι ότι υπάρχει ανησυχία μήπως γίνει μπάχαλο με τίποτα μαζικές εισαγωγές.--Focal Point 21:23, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Διαγραφή άρθρου[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα για άλλη μια φορά θα ζητήσω την βοήθειά σου αλλά και την γνώμη σου. Έχω δημιουργήσει το άρθρο Άμφια – Το ένδυμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κατηγορία ενδυματολογικές εκθέσεις το οποίο προτάθηκε για διαγραφή με το σκεπτικό ότι δεν μπορούμε να έχουμε όλες τις εκθέσεις που έχουν οργανωθεί στο μουσείο Μπενάκη στην Βικιπαίδεια (γιατί άραγε όχι) και ότι κάποιοι αναζητούν επιπλέον χώρο για δωρεάν διαφήμιση. Αλίμονο αν θεωρούμε μια επιτυχημένη μουσειακή έκθεση διαφήμιση!!!!! Επειδή την κάνει κάποιο Μουσείο, διαφημίζεται αυτό? Ένας πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός? Αν είναι έτσι και άρθρα που αναφέρονται στο ΝΑύπλιο, Ρόδο, Κρήτη κλπ μπορούν να χαρακτηριστούν διαφημηστικά. Εκτός αυτού στην αγγλική βικιπαίδεια υπάρχει κατηγορία Art exhibitions που ασχολείται όχι μόνο με εκθέσεις από αναγνωρισμένα Μουσεία και οργανισμούς αλλά και από ιδιώτες! Θα ήθελα να μου πεις την γνώμη σου ώστε στο μέλλον να αποφεύγω τυχόν λάθη! Σε ευχαριστώ Amymoni 17:55, 17 Απριλίου 2007 (UTC)

Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου. Πραγματικά με βοήθησες γιατί δεν ξέρω αν το είχες πάθει και εσύ ως νέος στη βικιπαίδεια αλλά κάπου στεναχωριέσαι όταν νομίζεις ότι προσφέρεις κάτι και τελικά σε διαγράφουν!! Αλλά όμως δεν το βάζω κάτω αρχίζω το άρθρο για τα άμφια! Απλά μου ήταν πιο δύσκολο να φτιάξω το άρθρο για τα άμφια αφού είχα την εμπειρία της έκθεσης. Σε ευχαριστώ και πάλι Amymoni 09:53, 18 Απριλίου 2007 (UTC)

Βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή έχω μπερδευτεί, αν μπορείς να μου εξηγήσεις, όταν χαρακτηρίζεται ένα άρθρο ως υποψήφιο για διαγραφή, την γνώμη (υπέρ-κατά-σχόλιο) τι θέτουμε στην ίδια σελίδα με το άρθρο, στη σελίδα συζήτησης του άρθρου ή κάπου αλλού, σε παρακαλώ εξήγησέ μου, γιατί το σχετικό άρθρο περί διαγραφών δεν είναι αρκετά σαφές.--Adolapts 13:36, 18 Απριλίου 2007 (UTC)

Βοήθεια Νο2[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν από μια φωτογραφία (εξώφυλλο έκδοσης) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τμήμα της!Amymoni 16:27, 18 Απριλίου 2007 (UTC)

Βοήθεια Νο3[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και πάλι. Νομίζω ότι το φελόνιο γράφεται με έψιλον και όχι με αι Φαιλόνιο. Έκανα απόπειρα να φτιάξω την μπεσαμέλ!!! Μάλλον όμως δεν είναι πολύ πετυχημένη!!! Amymoni 17:15, 18 Απριλίου 2007 (UTC)

Καλημέρα! Στην εγκυκλοπαίδεια του Δρανδάκη το βρήκα με έψιλον. Τώρα όμως που έψαξα στον Μπαμπινιώτη το είχα Φελόνι->Φαιλόνιο. Μήπως συνηθίζεται και με τις δύο γραφές? Ρώτησα και κάποιον που του έχω εμπιστοσύνη ως προς την ορθογραφία και μου είπε αι!! Τι κάνουμε? Μήπως έχεις καμιά απάντηση για το μύνημά μου Βοήθεια Νο2? Amymoni 09:05, 19 Απριλίου 2007 (UTC)

Καλησπέρα! Μπορείς σε παρακαλώ να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο για τα Άμφια γιατί συμπλήρωσα κάτι ακόμα? Ελπίζω να μην σε ενοχλώ με τις συχνές μου ερωτήσεις, απορίες κ.λπ. Amymoni 15:35, 19 Απριλίου 2007 (UTC)

Πρωινός συναγερμός[επεξεργασία κώδικα]

Αναμνηστικό παράσημο εις ανάμνηση της μάχης των τροχών --Focal Point 20:56, 27 Απριλίου 2007 (UTC)

Σχόλιο[επεξεργασία κώδικα]

Δεν είσαι βικιχολικός, είσαι bot. θα ειδοποιήσω για να σου απονεμηθεί επίτιμο bot status.--Focal Point 19:36, 2 Μαΐου 2007 (UTC)

Για βρισιά δε νομίζω, αλλά είναι κάτι σαν το "Η γυναίκα με τα μούσια, περάστε κόσμε να δείτε...20 λεπτά... Ο άνθρωπος - μποτ της Βικιπαίδειας...περάστε... 40 λεπτά..". Η ρεκλάμα ξου από μπροστά, μόνο σε συζητήσεις - μου φαίνεται σίγουρο (όλα τα βλέπεις...βλέπω).--Focal Point 20:05, 2 Μαΐου 2007 (UTC)

Λειτουργία[επεξεργασία κώδικα]

Σηκώνει πολύ ανάπτυξη οπότε έχεις δίκιο. Μπορεί να παραμείνει όμως η συνοπτική περιγραφή και να αναπτυχθεί σε διαφορετικό άρθρο--ΗΠΣΤΓ 12:11, 4 Μαΐου 2007 (UTC)

Κάνε το και διόρθωσε και το πρότυπο άγιος όταν τελειώσω Pls

Ρίξε αν θέλεις μια ματιά στο πρότυπο, για να δούμε τι κρατάμε, τι απορρίπτουμε και φυσικά έλεγξε την ορολογία. Αν δεν θέλεις να πειράξεις το πρότυπο ρίχτα στη σελίδα συζήτησης του προτύπου και τα αλλάζω αργότερα thnx--ΗΠΣΤΓ 12:41, 4 Μαΐου 2007 (UTC)

Εορτολόγιο[επεξεργασία κώδικα]

...έτσι σε περίπτωση που ήθελες να ακούσεις και μια άλλη άποψη. Δεν κολλάω, ζω και με τα δυο. --Focal Point 10:24, 5 Μαΐου 2007 (UTC)

τονυ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Όπως θα εχεις προσέξη βάζω στην Επειχήρηση Ισπανία άρθρα για αθλητικούς συλλόγους.Θα ήθελα να μπάινης να βοηθάς λίγο γιατί τα μεταφράζω πολύ δύσκολα και με μεταφραστή, η βοηθειά σου θα ήταν πολίτυμη. Μόνο όχι την ίδια ωρα και με ανχώνεις και εμένα , και τσακονόμαστε μπές την άλλη μέρα.--✻tony esopi λέγε 16:41, 6 Μαΐου 2007 (UTC)

κατηγορίες θανάτων[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την ορθή προσθήκη στις κατηγορίες θανάτων. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες (πχ. καρδιοπάθειες, δολοφονίες κλπ.) --(cubic[*]star(Συζήτηση(Email))) 20:35, 6 Μαΐου 2007 (UTC)

Χρυσόστομος Σμύρνης[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και την επεξεργασία. Επειδή έχω δει την προσφορά σου στο λήμμα Χρυσόστομος Σμύρνης, θέλω να σου αναφέρω, πως μετα απο 2-3 άρθρα που σκοπεύω να προσθέσω, θέλω να το αναμορφώσω πλήρως, καθότι θεωρώ πολύ σημαντική την προσφορά αυτού του ανθρώπου και είναι μια ιστορία που με συγκινεί πολύ. Θα σε ενημερώσω τότε και θα ζητήσω τη βοήθεια σου, για να δημιουργήσουμε ένα άρθρο ( και όποιος άλλος ) που αρμόζει, κατα ταπεινή μου γνώμη, σε αυτό το σπουδαίο άνδρα.--Θεοδωρος 09:17, 12 Μαΐου 2007 (UTC)

Ευρώπουλα[επεξεργασία κώδικα]

Σβηστήκανε στα κόμονς όλες οι φωτογραφίες των εθνικών όψεων των κερμάτων Ευρώ ή μου φαίνεται;--Αρχίδαμοςμίλα μου 13:33, 16 Μαΐου 2007 (UTC)

Ναι, αν τις έχεις, θα ήταν καλή ιδέα. Δε φαντάζομαι να έχουν πρόβλημα οι κεντρικές τράπεζες :-) Ξέρεις πού έγινε η συζήτηση για τη διαγραφή; εδώ--Αρχίδαμοςμίλα μου 13:55, 16 Μαΐου 2007 (UTC)

Ή ακόμα καλύτερα, μπορούμε να βγάλουμε δικές μας φωτογραφίες και να τις ξανανεβάσουμε στα κόμμονς. Το πρόβλημα δεν ήταν το fairuse αλλά η (μη) ελεύθερη άδεια του site της ΕΕ. Btw οι Can που βρέθηκαν; Είχε γίνει εισαγωγή χωρίς να φανεί; - Badseed απάντηση 14:00, 16 Μαΐου 2007 (UTC)

Δεν ξέρω αν μας λύνει το πρόβλημα το να βγάλουμε δικές μας φωτογραφίες, γιατί το κοπιράιτ είναι κυρίως στα ίδια τα σχέδια, όχι τόσο στις αναπαραγωγές τους. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα πρότυπο {{κέρματα Ευρώ}} και να γράψουμε ότι δεν είναι gfdl, αλλά υπόκειται σε συγκεκριμένους όρους. Για μας θα είναι fair use, αν και δικαιούμαστε μάλλον να τα χρησιμοποιήσουμε ως ΒΠ (δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση), αλλά θα φαίνεται ότι επιτρέπεται υπό όρους η αναπαραγωγή, όπως αυτό εδώ.--Αρχίδαμοςμίλα μου 14:08, 16 Μαΐου 2007 (UTC)
Τώρα είδα την απάντησή σου, υπάρχουν όλα εδώ για downloading--Αρχίδαμοςμίλα μου 14:09, 16 Μαΐου 2007 (UTC)

Στα Commons διαγράφηκαν ως μη ελεύθερες συγκεκριμένες εικόνες, όχι ως σχέδια. Λογικά υπάρχει ίσως ένα θέμα και με τα δικαιώματα των σχεδίων, γιατί απ' ότι είδα στις υπόλοιπες Βικιπαίδειες δεν αντικαταστάθηκαν ακόμα. Αν πάντως δεν προστατεύονται τα σχέδια ως τέτοια, μπορούμε να έχουμε σιγά-σιγά εικόνες ελεύθερες, θα βοηθήσουν και οι ξένοι ΒΙκιπαιδιστές (το ότι δεν το έχουν κάνει ακόμα με προβληματίζει) - Badseed απάντηση 14:14, 16 Μαΐου 2007 (UTC)

Όχι, ας περιμένουμε, δεν υπάρχει λόγος, αν και τελικά βλέπω ν τις επιφορτώνουμε εδώ. Αν τελικά τις ανεβάσουμε θα το κάνουμε στο ίδιο όνομα, αν αντικατασταθούν βλέπουμε, αν αποφασίσουμε ότι δε θέλουμε εικόνες πλακωνόμαστε ομαδικά και αφαιρούμε τους συνδέσμους. - Badseed απάντηση 18:49, 16 Μαΐου 2007 (UTC)

Χρόνια Πολλά και καλά![επεξεργασία κώδικα]

Για το πάρτυ!
Φίλτατε συμβικιπαιδιστά, έφερα το κατιτίς μου για να το ρίξουμε έξω! -- Αχρήστης 07:48, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε--ΗΠΣΤΓ 09:14, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Χρόνια πολλά --Templar52 09:24, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Χρονια Πολλα και καλα! Amymoni 10:24, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Και από μένα χρόνια πολλά. Έχει κανένα πηρουνάκι; ∫lnxdx =xlnx - x + c 12:26, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Χρόνια πολλά, Κωστή, και ό,τι επιθυμείς. Καλές συνεισφορές --Αρχίδαμοςμίλα μου 12:35, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Κι από μένα ότι πεθυμάς. - Badseed απάντηση 13:57, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Χρόνια πολλά πάντα με υγεία --✻tony esopi λέγε 14:17, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας! Κεραστείτε ελεύθερα!--Κωστής 08:34, 21 Μαΐου 2007 (UTC)
Κέρασμα

Χρόνια πολλά Κωστή. Πήρα ένα μεγάλο κομμάτι :) --Dada* 16:34, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Χρόνια πολλά ωρέ πατριώτη! Ο,τι επιθυμείς!! --Sith Lord Makro 20:45, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Χρόνια πολλά. Λίγο πριν το τέλος της μέρας.--Diu 20:48, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Ευχές από Λεμούριο[επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια πολλά και καλά για την ονομαστική εορτή σου. Με σημαία την υγεία και εθνόσημο τη χαρά (δεν ξεχνώ, όπως βλέπεις, τη βοήθεια που προσέφερες στα άρθρα μου για τις σημαίες και τα εθνόσημα, τα οποία συνεχίζω). --Lemur12 15:24, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Ευχές[επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια πολλά, πάντα με υγεία και πάντα με επιτυχίες βικιπαιδιστικές και μη!!! --Alaniaris 15:49, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ για τις ευχές, ανταποδίδω κι εγώ για χρόνια πολλά και καλά, με νέα βικι-ρεκόρ!--Elena153 21:12, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Βικιεπιχείρηση Πολιτική Επιστήμη[επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα από όλα χρόνια πολλά. Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά που μου έστειλες τις προάλλες. Πρέπει να πω ότι η Βικιεπιχείρηση σου για την Ισπανία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους τομείς. Συνεπώς βρίσκω εξαιρετική την πρότασή σου για "Βικιεπιχείρηση πολιτική επιστήμη" και θα ήθελα να γίνει σύντομα η αρχή. Αν ευκαιρείς στείλε συγκεκριμένες παρατηρήσεις για το πώς να ξεκινήσει το εγχείρημα. Θα προσπαθήσω μόλις βρω το χρόνο να ενημερώσω και κάποιους άλλους χρήστες που πιθανολογώ ότι έχουν σχετικό ενδιαφέρον. --Conudrum 18:35, 22 Μαΐου 2007 (UTC)

Καλησπέρα. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όλα. Θα βοηθήσω και στην περιοδική ενημέρωση της πύλης. Πολύ σωστή η άποψη να ονομαστεί "πολιτική" κατά το politics, Politik κτλ για να αντλούμε από μεγαλύτερη δεξαμενή θεμάτων. Καλή αρχή εύχομαι. Για ό,τι άλλο στείλε μήνυμα. --Conudrum 13:20, 23 Μαΐου 2007 (UTC)

Αναρωτιέμαι[επεξεργασία κώδικα]

...αν θα είχες την όρεξη να ξεκινήσουμε μια βικισταυροφορία για να επεκτείνουμε τα υπάρχοντα άρθρα των πατριαρχών Κωνσταντινούπολης.--Diu 20:23, 29 Μαΐου 2007 (UTC)

Ναι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Προχώρα με το πάσο σου και όταν τελειώσεις θα συνεννοηθούμε για να τα αναπτύξουμε όσο μπορούμε. Καλή συνέχεια --Diu 20:47, 29 Μαΐου 2007 (UTC)

Νομισματική πρόταση από Λεμούριο[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Επειδή έχω δει ότι είσαι ειδικός στα νομίσματα και στα Οικονομικά, θα ήθελα να προτείνω τη βοήθειά σου σε κάποιο εγχείρημα για τις χώρες του κόσμου, στα νομίσματα όλων των κρατών (αν το ξεκινήσουμε τώρα, πιστεύω ότι μέσα στον επόμενο χειμώνα θα έχει ολοκληρωθεί). Θα το εντάξω στο πρόγραμμά μου, ξεκινώντας stubs. Αρχίζω από τη Ρουπία του Μαυρίκιου. Θα το προτείνω σε διαχειριστές. Ευχαριστώ --Lemur12 09:28, 3 Ιουνίου 2007 (UTC)

Βικιγενέθλια[επεξεργασία κώδικα]

Να τα κατοστήσεις μπρε και σιδεροκέφαλος :)))--ΗΠΣΤΓ 11:31, 7 Ιουνίου 2007 (UTC)

Mail[επεξεργασία κώδικα]

Ναι το είδα , αλλά είναι κωδικοποιημένο (τετραγωνάκια) και δεν μπορώ να το διαβάσω. --✻tony esopi λέγε 19:15, 8 Ιουνίου 2007 (UTC)

Τι ;; πότε είχες γενέθλια ;; να τα εκατοστήσεις --✻tony esopi λέγε 19:16, 8 Ιουνίου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ! Βικιγενέθλια ενός έτους ήταν, προχθές...--Κωστής 23:07, 8 Ιουνίου 2007 (UTC)

Εσύ 1 έτος, οι χρήστες 10.000 (1 τις χιλίοις του ελληνικού πληθυσμού και πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού με πρόσβαση στο internet, not bad). Βικι-χρόνια πολλά.--Focal Point 20:39, 8 Ιουνίου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ!!--Κωστής 23:07, 8 Ιουνίου 2007 (UTC)

Φαζέλ Σάι[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση. --Egmont 22:02, 9 Ιουνίου 2007 (UTC)

:)[επεξεργασία κώδικα]

Σ'ευχαριστώ! Να διούμε το περιεχόμενο τώρα!!!- Αχρήστης 12:02, 12 Ιουνίου 2007 (UTC)

Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Πολιτική[επεξεργασία κώδικα]

Μπράβο Kostisl πάνω στην ώρα! Καλή επιτυχία στο εγχείρημα. Σκεφτόμουν να ξεκινήσω σύντομα, ίσως και αύριο με το άρθρο υπερδύναμη. --Conudrum 12:25, 18 Ιουνίου 2007 (UTC)

Θόδωρος[επεξεργασία κώδικα]

Που ήσουν ρε Κωστή και χάθηκες;--Θεόδωρος 13:02, 16 Ιουλίου 2007 (UTC)

Μαυρισμένο σε φαντάζομαι, αλλίμονο σε μας που θα μας φάει η μαρμάγκα μεσα στην πόλη όλο το καλοκαίρι. Καλώς ήλθες λοιπόν, έστω και αν δεν είναι και τόσο ευχάριστη αυτή η επιστροφή.--Θεόδωρος 08:02, 27 Ιουλίου 2007 (UTC)

Ρόδος[επεξεργασία κώδικα]

Πατριώτη, κι εσύ Ρόδο πήγες;! Κι εγώ, πριν λίγες μέρες γύρισα και ετοιμάζομαι να γράψω το άρθρο Ρόδος (πόλη) ! --Lord Makro, Πρίγκιψ της Ευρυτανίας και Δούκας του Αγρινίου 10:32, 27 Ιουλίου 2007 (UTC)

...γρήγορος... (3')--Focal Point 20:13, 29 Ιουλίου 2007 (UTC)

 • Καλωσόρισες, φίλε Κωστή. Εγώ παραμένω στην Πιερία και περιοδεύω στα χωριά. --Lemur12 23:52, 29 Ιουλίου 2007 (UTC)
 • Μένω στη Ρόδο σας άρεσε;
 • Eγώ κατοικώ στην Ιαλυσό αλλά σχεδόν κάθε μέρα πηγαίνω στη Ρόδο. Τι σου άρεσε περισσότερο;--ZaDiak 07:00, 4 Αυγούστου 2007 (UTC)
 • Χα, χα, χα καλό το τελευταίο πάντως στη Ρόδο εκτός από τις παραλίες τις πρέπει να πας επίσης στο Σταυρό της Φιλερήμου, στην ακρόπολη της Λίνδου και στις Θερμές Πηγές της Καλλιθέας -οι οποίες ξανάνοιξαν φέτος 1η Ιουλίου μετά από αρκετά χρόνια-. Σε ποιο ξενοδοχείο έμενες;Δεν σου λέω το αυτονόητο (Κάστρο των Ιπποτών ή Παλιά Πόλη) γιατι απλά θεωρώ ότι είναι αυτονόητο.
 • Σταυρός της Φιλερήμου είναι ένας τεράστιος Σταυρός ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Φιλερήμου. Μπορείς να ανεβείς σε αυτόν μέσω εσωτερικής σκάλας και να χαζέψεις την τρομακτική θέα αλλά και να μην ανέβεις και πάλι τρομάζεις με τη θέα για να πας σε αυτόν έχει ένα μονοπάτι στο οποίο

έχει κάτι εικόνες από δεξιά που δείχνουν την πορεία του Χριστού προς τη σταύρωση και για αυτό αυτό το μονοπάτι ονομάζεται δρόμος των παθών. Ο Λόφος της Φιλερήμου είναι όπως στριβεις για να μπεις στα Τριάντα -προς τα πάνω όχι προς παραλία- όλο ίσια και θα τον βρεις. Έχει κανονικό δρόμο για τα αυτοκίνητα ώστε να ανεβαίνουν στην κορυφή και μετά να περπατάς το μονοπάτι και να πηγαίνεις στον Σταυρό.

Χε χε, εγώ πήγα στη Φιλέρημο και ανέβηκα και πάνω στο σταυρό! Πολύ ωραία θέα, όντως. Η Λίνδος φανταστική, το καλύτερο μέρος που πήγα (αν εξαιρέσουμε βέβαια την πόλη που είναι το κάτι άλλο και που είχα ξαναπάει παλιότερα). Οι παραλίες ωραίες αλλά δεν ενθουσιάστικα πολύ (εδώ στη δυτική Ελλάδα μας έχει κακομάθει σε αυτό το θέμα η Λευκάδα), επίσης μου έκανε εντύπωση το ότι περίμενα να γίνεται χαμός αλλά τελικά δεν είχε πολύ κόσμο. --Lord Makro, Πρίγκιψ της Ευρυτανίας και Δούκας του Αγρινίου 10:21, 4 Αυγούστου 2007 (UTC)

Ευχαριστίες[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ για το πρωινό σου μήνυμα!
ΥΓ. Η τούρτα πάνω με έκανε να νιώσω μια ληγούρα... Αν πάρω κομμάτι θα καταλήξω στο νοσοκομείο; Για να δούμε, 30 Ιουλίου μείον 21 Μαΐου μας κάνει...
Atlantia 11:28, 30 Ιουλίου 2007 (UTC)

Ρωσική Αρμενία[επεξεργασία κώδικα]

Thank you for the corrections was the text inaccurate? too much or will it be acceptable for future tweaks and typos, thank you.--Yegoyan 08:21, 31 Ιουλίου 2007 (UTC)

Τονυ[επεξεργασία κώδικα]

Χαίρομε που σε ξαναβλέπω, καλός ήρθες πάλι --✻tony esopi λέγε 15:13, 31 Ιουλίου 2007 (UTC)

Δεν το θυμάμαι να το ξανα είπαμε, αλλά κάνε το όπως νομίζεις δεν έχω πρόβλημα και όπως λες ΟΚ είναι, πάρτο επάνω σου και κανονισέ το εσύ, εγω συμφωνώ. --✻tony esopi λέγε 14:34, 1 Αυγούστου 2007 (UTC)

Επιμάνικα[επεξεργασία κώδικα]

Κωστή, επιμάνικα είναι φίλε, όχι επιμανίκια.--Θεόδωρος 22:34, 3 Αυγούστου 2007 (UTC)

Η λέξη σωστή είναι επιμανίκιο. Η ορολογία που έχει επικρατήσει είναι επιμάνικο. Δηλαδή και σε βιβλία και κείμενα της εκκλησίας επιμάνικο λέγεται. Οτι αρχικά ιστορικά είναι πιθανό να λεγόταν επιμανίκιο δεν το ξέρω και δεν είναι απίθανο να ισχύει, αλλα σήμερα ο εγκατεστημένος όρος, σε όλα τα βιβλία, είναι επιμάνικο.--Θεόδωρος 08:04, 4 Αυγούστου 2007 (UTC)

Πρόταση[επεξεργασία κώδικα]

Κωστή μήπως θα ήθελες να συμμετέχεις στην προσπάθεια που γίνεται για ίδρυση ελληνικού Βικιεπιστημίου;--ZaDiak 08:24, 4 Αυγούστου 2007 (UTC)

Aπορία Leopoldos[επεξεργασία κώδικα]

Δέν καταλαβαίνω επειδή είμαι λίγο αρχάριος στην Wikipedia ποιά είναι τα Interwiki μήπως τα ... ?? Kαι πού έχουν παραπέμψει λάθος??

Ταξινόμηση[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ για τη χρήσιμη επισήμανση--MARKELLOS 11:56, 3 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Εκλογικά αποτελέσματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, φίλε μου! Η απορία μου είναι γιατί αφαιρέθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών από το άρθρο Κοινότητα Οίας. Οι εκλογές αποτελούν ένα ιστορικό δεδομένο.--Klearchos Kapoutsis 15:14, 30 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Το άρθρο που αφορά το χωριό της Οίας είναι το Οία Θήρας. Το άρθρο Κοινότητα Οίας αφορά τμήμα της διοικητική διαίρεσης της Ελλάδας και τα αποτελέσματα των εκλογών θεωρώ ότι έχουν άμεση σχέση με αυτό. Επίσης, δεν αφορούν μόνο τις τελευταίες εκλογές, αλλά ΟΛΕΣ τις εκλογές που διεξήχθησαν μετά τον νόμο Καποδίστριας, με τον οποίο διαμορφώθηκε αυτό που σήμερα ονομάζουμε κοινότητα Οίας.--Klearchos Kapoutsis 22:08, 30 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Ερώτση για το άρθρο της Μελίνα Κανά.[επεξεργασία κώδικα]

Διαβάζοντας το άρθρο για τον Σωκράτη Μάλαμα, είδα ότι δεν υπήρχε link για τη Μελίνα Κανά. Λανθασμένα υπέθεσα ότι το άρθρο δεν υπάρχει και έτσι πήγα να το γράψω μόνος μου. Αφού τελείωσα ένα κομμάτι του άρθρου, ανακάλυψα από το search ότι το άρθρο τελικά υπάρχει (και σε αυτό έχεις κάνει edit και εσύ). Απορία τώρα: τι πρέπει να γίνει για την διπλοεγγραφή; Θα σβηστεί κάποιο από τα δύο εν καιρώ; Και αν θέλω να συνεχίσω να κάνω edit; Να το κάνω σε αυτό ποπυ είχες κάνει κι εσύ και να αφήσω αυτό που ξεκίνησα; Θενκς...

Λεμούριος[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, Κωστή.Χαίρομαι που τα ξαναλέμε. Με χαρά σου ανακοινώνω ότι από την επιχείρηση Άτλας, οι σημαίες και τα εθνόσημα, τουλάχιστον για τις 194 ανεξάρτητες χώρες λαμβάνουν τέλος. Σειρά έχουν τα νομίσματα. Μπορείς να βοηθήσεις σε αυτά; Με φιλικούς χαιρετισμούς, --Lemur12 22:23, 18 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

 • Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά δούλευα πάνω στη σημαία της Ρουμανίας, με την οποία κλείνουμε έπειτα από ένα χρόνο και κάτι μήνες τα άρθρα για τις σημαίες των ανεξάρτητων κρατών. Για τα νομίσματα, θα έλεγα να παίρναμε κάποιο άρθρο για υπόδειγμα. Δεν ξέρω π.χ. να συμπεριλάβω αναλυτικούς κωδικούς και όλες τις υποδιαιρέσεις (100 σέντι, 200 σέντι. Επίσης, δε γνωρίζω κάποιους αυστηρά οικονομικούς όρους. Θα έχουμε επαφή για το θέμα, ελπίζω, και συζήτηση. Τυφλοσούρτης βέβαια θα είναι πάλι η αγγλική βικιπαίδεια και οι μεταφράσεις των σχετικών άρθρων. Το Σέντι της Γκάνας δεν ξέρω αν μας καλύπτει. Καλή συνέχεια, --Lemur12 23:23, 18 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Αρμόδιος[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ! μήπως... λέω.... μήπως... ξέρουμε και τπτ άλλον για αυτόν τον Άγιο/Μάρτυρα και δεν το στείλουμε για διαγραφή λόγω μισής σειράς; :-) - Αχρήστης 10:06, 19 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Αεροπορία Στρατού[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλε μου. Μήπως να μεταφερόταν το Αεροπορία Στρατού (Ελλάδας) στο Ελληνική Αεροπορία Στρατού? Φιλικά --Alaniaris 13:05, 19 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Το λέω στα πλαίσια της ομοιομορφίας που ακολουθείται με τα υπόλοιπα άρθρα των Ε.Δ. (Ελληνικός Στρατός Ξηράς, Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό). --Alaniaris 13:12, 19 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Το ξέρω φίλε μου. Ισως μελλοντικά γίνει και κάποιο άρθρο για το αεροπορικό κομμάτι του Ναυτικού. Να είσαι καλά --Alaniaris 13:17, 19 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Υποεπιχείρηση Θησαυροφυλάκιο[επεξεργασία κώδικα]

Γεια και πάλι,Κωστή. Έβγαλα ένα καινούργιο όνομα, εμπνευσμένος από τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, δεν ξέρω αν είναι άστοχο. SFriendly.gif Συμφωνείς στις ονομασίες; Επειδή έπρεπε να βάλουμε και σε αλφαβητική σειρά τις χώρες, έφτιαξα αυτό Κατάλογος των νομισμάτων των χωρών του κόσμου (είναι ακόμα σε εμβρυική μορφή). Μπορείς να βοηθήσεις να κάνουμε πινακάκι σε αυτό ή να ζητήσω τη βοήθεια κάποιου άλλου;--Lemur12 20:18, 19 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

 • Πράγματι αυτό που πρότεινε ο Φόκαλ είναι πολύ καλό πρότυπο. Στο αμμοδοχείο, όμως, που πειραματίστηκα, είδα ότι αφενός έχει πρόβλημα με τις σημαίες (τις θεωρώ απαραίτητο αξεσουάρ) , οι οποίες δε βγαίνουν όλες, αφετέρου να μπουν σε αλφαβητική σειρά σημαίνει μάλλον πολλά κόπι πέιστ. Επειδή υπάρχουν και τα ρομπότς ή μποτς, θα έλεγα να ζητούσα τη βοήθεια κάποιου διαχειριστή τουλάχισυον για τον πίνακα. Να μας κάνει δηλαδή ένα παράδειγμα και από κάτω συνεχίζουμε μετά. Είναι ΟΚ;--Lemur12 20:26, 19 Οκτωβρίου 2007 (UTC)
Καλημέρα Κωστή. Θα φτιάξω τις σημειώσεις στον κατάλογο. Αν τον χρειάζεσαι να τον ξεκλειδώσω και να επενέλθω αργότερα--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα-07:22, 22 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Βάνδαλος[επεξεργασία κώδικα]

Ναι το κατάλαβα. Είναι όλες νέες σελίδες και από τη συνεισφορά του μπορούν να εντοπιστούν εύκολα. Για αυτό και το σταμάτησα κιόλας.

Έλα ντε. Πάντως σήμερα θα τα περάσουμε τα 30.000 (δυστυχώς όχι ποιοτικά) άρθρα. --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα-08:23, 22 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Κιργιζία και Χίος[επεξεργασία κώδικα]

Δεν κάνει τίποτα. Θα φτιάξω αύριο τον κατάλογο, ώστε σε όλες τις χώρες να υπάρχει το ίδιο πρότυπο για να είναι πιό εύκολη η επεξεργασία του. Σχετικά με τη Χίο. Ναι έχω την καταγωγή, εξ ου και το username, αλλά δυστυχώς στη μεγαλούπολη μένω κι εγώ. Είχα εντοπίσει τη συνεισφορά σου για τη Χίο. Νόμιζα μάλιστα ότι είμαστε και πατριώτες αλλά είδα το Αγρίνιο στη σελίδα σου. Καληνύχτα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα-21:36, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Μητροπολίτες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θέλω τη συμβουλή σου για κάτι. Δημιούργησα άρθρα για δύο μητροπολίτες της σύγχρονης μητρόπολης Νικαίας. Όμως αντιμετωπίζω δυσκολία με την κατηγοριοποίηση τους καθώς η Κατηγορία:Μητροπολίτες Νικαίας είναι ήδη κατειλημμένη. Προς το παρόν τους έχω αφήσει στην Κατηγορία:Μητροπολίτες. Καμιά καλή ιδέα;--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα-17:51, 28 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Όντως το έλυσες, ευχαριστώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα-09:45, 29 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Ελληνοιταλικός[επεξεργασία κώδικα]

Ωραία άρθρο φτιάχνεις και μάλιστα απ'οτι είδα με μια πρόχειρη ανάγνωση δεν είναι απλώς μια ξερή μετάφραση.--Diu 22:31, 28 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Σαφώς..[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Κωστή, σαφώς και θα γραφτώ. Λες να ζητήσουμε και μέρισμά από το Ίδρυμα? Χαρές που θα κάνουν.... Πολύ καλή δουλειά το άρθρο για τον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο. --Alaniaris 17:32, 1 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Σήμασία έχει που το αποκτήσαμε και είναι ωραιότατο. Για αυτό σε ευχαριστούμε. Τώρα μια βδομάδα πριν μια βδομάδα μετα, είναι το τελευταίο. --Alaniaris 17:38, 1 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Καλωσορίσματα[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου, φίλε Κωστή. Επειδή στα καλωσορίσματα έχουμε έφεση και άλλοι βλέπε τη συζήτηση του χρήστη Μαρκέλλου και σκέψου τα λόγια του Γερακιού.[2] στη στήλη Καλωσόρισμα.

Φιλικά, Θησαυροφύλακας --Lemur12 22:55, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

RE:Υφαλοκρηπίδα[επεξεργασία κώδικα]

Κάτσε να γράψω πρώτα το σωστό, προς το παρόν έβαλα απλώς τον παλιό ορισμό σε παρατατικό :-). Τα συγχαρητήρια ανήκουν πάντως σε σένα για το ελληνικό σχεδιάγραμμα, το οποίο είναι άκρως κατατοπιστικό. Χωρίς αυτό οι ορισμοί θα ήταν ακατανόητοι. --Αρχίδαμοςμίλα μου 17:57, 6 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ναι, αυτό με το πρώτο το πρωί και τελευταίο το βράδυ με ανησυχεί λιγάκι αν είναι υγιές, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Βασικά το τελείωσα μάλλον, κάτι άλλο δεν έχω σε πρώτη φάση, ας έρθουν τώρα οι ωκεανογράφοι να αναλάβουν έργο:-) --Αρχίδαμοςμίλα μου 14:05, 7 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Θενκς[επεξεργασία κώδικα]

Είναι καλός ο όρος αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερο τον αφήσουμε έτσι ("wild card") γιατί δεν μου πολυταιριάζει για άρθρο μπέιζμπολ. Καλό βράδυ, Θησαυροφύλακας --Lemur12 22:15, 8 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Thanks[επεξεργασία κώδικα]

Το <<ευτυχώς>> μάλλον στον Αθήνα πάει! Ευχαριστώ πάντως που πήρες χρόνο να διαβάσεις μερικά απο τα άρθρα μου :D Θέλω να σου πω και εγώ ένα μπράβο και για την δική σου συνεισφορά και επίσης μπράβο για το 20.000ό άρθρο! Καλή συνέχεια!! --tRoUbLe πές το 22:31, 8 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Εισαγωγή[επεξεργασία κώδικα]

14:07 (Μητρώο εισαγωγών) (διαφ.; ιστορ.) . . CeeKay (Συζήτηση | Συνεισφορά | φραγή) (εισήγαγε το List of prime ministers of Italy: 188 εκδόσεις από το en:List of prime ministers of Italy)

Έχει γίνει η εισαγωγή εδώ και αρκετή ώρα. Νόμιζα θα το πρόσεχες γι'αυτό δε σε ειδοποίησα. ∫lnxdx =xlnx - x + c 12:20, 9 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Tony[επεξεργασία κώδικα]

Ήταν ΟΙ είχες δίκιο το επιβεβαίωσα , αν και το άλλαξε ο Καλογ. Tony Esopi

Μπορώ αλλά αύριο απόψε είναι λίγο δύσκολο. --✻tony esopi λέγε 23:02, 14 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ιωάννης Ε΄ Ιεροσολύμων[επεξεργασία κώδικα]

Είσαι σίγουρος για το interwiki, γιατί εγώ δεν βρήκα κάτι σχετικό και η ένδειξη δε σε βγάζει πουθενά, στον κατάλογο των Πατριαρχών το όνομα είναι κόκκινο.--Adolapts 13:20, 14 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Εγκλήματα[επεξεργασία κώδικα]

Ρωτώ εσένα και τον Αλανιάρη μήπως έχετε τη Συμεωνίδου-Καστανίδου, «Εγκλήματα κατά της ζωής»;--Αρχίδαμοςμίλα μου 13:35, 14 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Αν μιλάμε για αυτό του 1974, το έχω κι εγώ και δεν είναι πάρα πολύ διαφωτιστικό σε αυτό που ψάχνω. Ευχαριστώ πάντως --Αρχίδαμοςμίλα μου 13:55, 14 Νοεμβρίου 2007 (UTC)
Έτσι είναι, τα αριστουργήματα γράφονται άπαξ, δε χρειάζονται update :-) --Αρχίδαμοςμίλα μου 13:59, 14 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Υποθέσεις[επεξεργασία κώδικα]

Εμμέσως πλην σαφώς έχεις υποθέσει ότι μέχρι τώρα γράφω σε χωράφια μου :) .--Focal Point 14:40, 18 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Βικιτσιφλικάς. Ναι. Μικρός βέβαια. Όχι σαν την αφεντιά σου.--Focal Point 14:48, 18 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ειδα το πινγκ πονγκ του Ειρηνοδικείου, αλλά κατηγοριούλα δε βάλατε...--Focal Point 15:35, 18 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Massimo D'Alema[επεξεργασία κώδικα]

Να είσαι καλά φίλε --Alaniaris 15:48, 18 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Παίσιος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, άργησα λίγο αλλά ελενξα και το διόρθωσα όπως είδες είχες δίκιο. --✻tony esopi λέγε 16:43, 18 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Τατάρνα[επεξεργασία κώδικα]

Ναι φίλε μου, με τη λίμνη πιάτο μπροστά στο σπίτι μου. Κοντοχωριανός (εννοώντας από κάποιο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας ή μέσα από το Αγρίνιο)? --Alaniaris 21:35, 23 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Αν μου λένε λέει, το μισό χωριό, οικογενειακοί φίλοι, με πολλούς έχουμε κουμπαριές. Την επόμενη φορά που θα έρθεις θα πιούμε καφέ στο καραούλι μου! Το σπίτι μου είναι πάνω στην πλατεία του χωριού, υπερυψωμένο σε σχέση με τον δρόμο, με απέραντι θέα στη λίμνη. --Alaniaris 21:47, 23 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ρεκόρ[επεξεργασία κώδικα]

Μπα, άμα το ψάξεις έχει κάτι συζητήσεις τρελές. Πταίσμα το παρόν :)--ΗΠΣΤΓ 23:14, 23 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Με την όγδοη αλλά έγινε--ΗΠΣΤΓ 23:25, 23 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Μα είχε γίνει μακαρόνι αυτή η συζήτηση, έπρεπε να κατεβάσεις μια κατσαρόλα κείμενο για να γράψεις κάτι! Τα έκανα μπουκίτσες λοιπόν :) . --Focal Point 23:51, 23 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Καλλίνικος (αρχιτέκτονας)[επεξεργασία κώδικα]

Μπράβο για το interwiki. Εγώ ο ξύπνιος κοίταξα μόνο στην αγγλική.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 23:01, 25 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο[επεξεργασία κώδικα]

Δήλωσες συμμετοχή.Για αρχή πρέπει να δούμε ποια άρθρα χρειαζόμαστε. Περισσότερα μετά.Downfoot1Απαντήστε ---

ΒΕ:Ποδόσφαιρο

Για να βοηθήσετε την Βικιεπιχείρηση Ποδόσφαιρο μπορείτε να:

 • Επεκτείνετε κάποιο άρθρο στην κατηγορία ποδόσφαιρο-Επέκταση.
 • Δημιουργήστε νέα άρθρα (μπορείτε να πάρετε ιδέες από εδώ).
 • Προωθήστε την Επιχείρηση Ποδόσφαιρο, βάζοντας αυτό το πρότυπο στη σελίδα σας.
 • Προτείνετε και σε άλλα μέλη να συμμετάσχουν.
 • Όταν συνεισφέρετε σε ένα άρθρο σχετικό με το ποδόσφαιρο,μπορείτε στη συζήτηση του άρθρου να προσθέτετε αυτό το πρότυπο.


Καλές Συνεισφορές!Downfoot1Απαντήστε

Hi![επεξεργασία κώδικα]

επιστολή Kostisl,

Could you please help me translate this article to Greek (.el):

This is the link to the English version of the Puerto Rican Independence Party.

εγκάρδιες ευχαριστίες!!! ;)

Independent Sapho 04:20, 11 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Εισαγωγή[επεξεργασία κώδικα]

Δεν είναι τπτ φίλε. Να είσαι καλά --Alaniaris 14:59, 29 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Εισαγωγή[επεξεργασία κώδικα]

Είχα φύγει από τον υπολογιστή. Το εισήγαγα τώρα. Στη διάθεσή σου. ∫lnxdx =xlnx - x + c 17:35, 11 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Για τη Θέουτα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, Κωστή. Αναφορικά με το Συζήτηση:Σημαία της Θέουτα θέλω να σου πω ότι σέβομαι αυτό που λες, όμως η γενική που τελειώνει σε -α δεν ακούγεται ωραία, ούτε φυσικά φαίνεται ωραία γραμμένη. Η ανακατεύθυνση σώζει την κατάσταση. Για να σου αποδείξω και η Ζάμπια, το Μεξικό, η Ρουάντα έχει επικρατήσει να έχουν γενικές : της Ζάμπιας, του Μεξικού, της Ρουάντας και δε λέμε Ο γερουσιαστής της Βόρεια Καρολίνα ή ο δίσκος της Δανάη. Από την άλλη μεριά, κάποια έχουν επικρατήσει: λέμε σημαία του Μονακό και όχι σημαία του Μονακού.

Και για μια "μέση" λύση θα πρότεινα να βάζουμε σε γενική την ιδιότητα του επίμαχου κύριου ονόματος, π.χ. αντί: η σημαία της Μελίγια, να βάλουμε: η σημαία του θύλακα Μελίγια. Τώρα βέβαια σε τίτλο αυτό θα βγει ...μακαρόνι, αλλά είναι μια άλλη ιστορία. Καλή συνέχεια, --Lemur12 18:25, 16 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Διεθνές Δικαστήριο[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι σε μερικές περιπτώσεις "πηγαίνει" πιο καλά, π.χ. σημαία της Κένυας- ναι, αλλά πράγματι σημαία της Σρι Λάνκα. Ίσως θα έπρεπε να πάμε την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο για το θέμα SFriendly.gif. Εύχομαι όχι να τα εκατοστήσεις αλλά και να τα χιλιάσεις στη σελίδα συζήτησής σου. Είναι η 100ή ενότητα. Καλή συνέχεια, --Lemur12 14:21, 17 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Το έφερα. Το έχει πάρει εργολαβία ο Αλανιάτης το κόλπο από ότι βλέπεις τώρα τελευταία. :) --Focal Point 21:06, 17 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Μπαλάκι[επεξεργασία κώδικα]

Έγω το έριξα το μπαλάκι. Για να δούμε θα το πιάσεις; Καλά Χριστούγεννα.--MARKELLOSΧρόνια πολλά 18:24, 24 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Γειά σου Κωστή, δυο λογάκια είχα γράψει στον Economist, δε νομίζω ότι είναι σωστό να το θεωρούμε "μετάφραση".--Focal Point 14:20, 30 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

ΠΟΛΕΜΟΟΟΟΟΟΣ μέχρις εσχάτων...και μετά...συζήτηση. :) (κάποια άλλη μέρα όμως, όταν φτάσουμε με το καλό το 1 εκ. άρθρα).--Focal Point 16:35, 31 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Πρότυπο καλωσορίσματος[επεξεργασία κώδικα]

Να σου θυμίσω ότι το Πρότυπο:Καλωσόρισμα είναι καλύτερα να μπαίνει στις σελίδες συζήτησης των νέων χρηστών με αντικατάσταση (δηλ. {{subst:καλωσόρισμα}} ) ώστε να ενσωματώνεται ο κώδικας και όχι το πρότυπο στην σελίδα. Η τοποθέτησή του σαν πρότυπο το οδηγεί ώστε να βρίσκεται σε εκατοντάδες σελίδες βαραίνοντας το σύστημα, και επιπλέον είναι καλό το καλωσόρισμα που έχεις κάνει σε ένα χρήστη να μείνει ως έχει και να μην αλλάζει όποτε κάνουμε αλλαγές στο πρότυπο. Κατά καιρούς συνηθίζω να κάνω την αντικατάσταση σε όλες τις σελίδες με το Gerakibot για ότι ξέφυγε, αλλά είναι καλύτερα να γίνεται η αντικατάσταση από την αρχή για να μην μπερδεύονται οι νέοι χρήστες. — Geraki ΣΜ 13:18, 2 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφορά στη σάτυρα[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να αιτιολογήσετε τις αναιρέσεις που κάνετε στον τομέα της συζήτησης του άρθρου.

Νομίσματα[επεξεργασία κώδικα]

Γεια χαρά και καλή χρονιά. Γιατί πιστεύεις ότι οι γενικές στα ονόματα νομισμάτων δεν ταιριάζουν; Τις έβαλα με το άρθρο καθώς φαίνεται πιο σωστό. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα και μια ιδέα για το νόμισμα των Κομορών. Φράγκο Κομορών ή Φράγκο των νησιών Κομόρες, όπως το είδα σε έναν Άτλαντα της Δομής; --Lemur12Καλή χρονιά 00:37, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

OK. No problem. Απλώς ήθελα να το συζητήσουμε, γιατί πολλές φορές δημιουργούνται προβληματάκια στην απόδοση (π.χ. κομοριανό φράγκο). --Lemur12Καλή χρονιά 22:46, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ο νοών νοείτω[επεξεργασία κώδικα]

Και για το Τριώδιο;--MARKELLOSΚαλή χρονιά 21:52, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Κι εγώ αυτό είχα σκεφτεί για αρχή. Το τριώδιο όμως δεν τελειώνει το Μ. Σάββατο; Το αγγλικό μιλάει για μία μικρότερη περίοδο.--MARKELLOSΚαλή χρονιά 21:58, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ναι συμφωνώ μαζί σου (όπως κατάλαβες). Κάνε τη μετακίνηση. Μπέρδεψα το βιβλίο με την περίοδο.--MARKELLOSΚαλή χρονιά 22:00, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Το Τριώδιο να το αφήσουμε προσωρινά ανακατεύθυνση; Γιατί οι περισσότεροι σύνδεσμοι μάλλον στο βιβλίο αναφέρονται. Αλλά και ότι θα ασχολούμασταν παραμονή (πέρασε 12) των Φώτων με το Τριώδιο, τη Σαρακοστή και τη Διακαινήσιμο... Αυτή βέβαια είναι η βικιπαίδεια.--MARKELLOSΚαλή χρονιά 22:05, 5 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ανά εθνικότητα[επεξεργασία κώδικα]

(η συζήτηση μεταφέρθηκε στην Αγορά)

Διευκρίνηση[επεξεργασία κώδικα]

Δες σε παρακαλώ πολύ εδώ [3]. Νομίζω ότι μια επαρκή απάντηση θα πάρεις αν διαβάσεις στην αγορά το Φραγή or not φραγή και αν μπεις στον κόπο να κοιτάξεις τις συνεισφορές μου τις τελευταίες τρεις μέρες. Μακάρι να ήμασταν παιδική χαρά... Δεν ξέρω αν σε έχει πειράξει κάτι άλλο. - Αχρήστης 00:41, 8 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Οι υπαινιγμοί σου με προσβάλλουν Κωστή, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό. Καληνύχτα.- Αχρήστης 01:01, 8 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

thumb|Η φραγήΑγαπητέ Κωστή, Το να πει κάποιος "είναι παράλογο ότι 1+1=3" είναι διαφορετικό από το να πει "ο Χ είναι παράλογος". Το πρώτο είναι χαρακτηρισμός μιας πράξης ενώ το δεύτερο είναι χαρακτηρισμός ενός ατόμου. Με αυτό το σκεπτικό και έχοντας υπόψη μου το Βικιπαίδεια:Όχι προσωπικές επιθέσεις αφαίρεσα το σχόλιο σου όπως θεώρησα ότι όφειλα να κάνω ως χρήστης της Βικιπαίδειας (και όχι ως διαχειριστής). Αντιθέτως ένα σχόλιο του τύπου "παρακαλώ να συμβάλλετε με επιχειρήματα, το παιδική χαρά δεν είναι επιχείρημα" θα με έβρισκε μάλλον σύμφωνη. (Και αν αυτό σε καθησυχάζει, ναι κι εγώ θεωρώ ότι μερικές φορές τα σχόλια του χρήστη Καλογερόπουλου είναι προκλητικά. Όταν ήμουν νεότερος χρήστης μάλιστα με τρόμαζε κιόλας -νομίζω ότι κάπου το έχω αναφέρει και στον ίδιο κατά το παρελθόν- φοβόμουν μη με πιάσει στο στόμα του! :) Αυτό είναι πολύ διαφορετικό όμως με το να πεις στον άλλο "είσαι έτσι" ή "είσαι γιουβέτσι". Και εν κατακλείδι, και μέσα στα πλαίσια του "ουδείς αλάνθαστος" βέβαια, νομίζω ότι γενικά καλά τα πάει και ως χρήστης και ως διαχειριστής) Αυτά για την αφαίρεση.

thumb|Η διαγραφή και το κλείδωμαΓιατί σου είπα ότι προσβλήθηκα τώρα:

 1. Μίλησες για "διαχειριστικά κόλπα"
 2. και ο υπαινιγμός ήταν "Τώρα, το πώς εσύ, άλλος διαχειριστής, δε θεωρείς προσβλητική τη φράση αυτή και το ύφος αυτό, αλλά το σχόλιό μου που προσπαθεί να υποδείξει τη λαθεμένη συμπεριφορά, και αφήνεις το δικό του σχόλιο, αφαιρώντας το δικό μου, είναι άξιο απορίας..."

Κωστή ανέβασα δίπλα την οθόνη που βλέπει ένας διαχειριστής: Ουσιαστικά η διαφορά με την οθόνη ενός χρήστη είναι ότι έχει δυο επιλογές παραπάνω: τη φραγή και τη διαγραφή. Δεν ενέργησα ως διαχειριστής αφαιρώντας το σχόλιο αλλά σαν χρήστης. Σα διαχειριστής θα μπορούσα να επιβάλλω φραγή, μια ενέργεια στην οποία όπως έχω δηλώσει πρόσφατα στην αγορά δεν πολυπιστεύω (ειδικά για ενεργούς χρήστες). Εάν θεώρησες προσβλητικό το σχόλιο του Καλογερόπουλου (εγώ προφανώς δεν το θεώρησα) θα μπορούσες και εσύ όπως και οποιοσδήποτε άλλος -χωρίς να είναι διαχειριστής- να το αφαιρέσεις. Ακόμα και τώρα μπορείς να το κάνεις ή επίσης εάν θεωρείς ότι το δικό σου σχόλιο δεν ήταν προσβλητικό μπορείς να το επαναφέρεις (αυτό ειδικά δε θα το συμβούλευα γιατί νομίζω ότι είναι καραμπινάτη περίπτωση-ίσως δεν το συνειδητοποιείς για εσύ δεν το έβλεπες έτσι όταν το έγραφες). Πάντως ενήργησα σύμφωνα με την κρίση μου για το τί θεωρώ σωστό και φυσικά δε διεκδικώ το αλάνθαστο. Από κόλπα δεν κατέχω... :)

Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση μου από τη θέση του διαχειριστή είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση σου και των υπολοίπων χρηστών χωρίς φυσικά να εγκαταλείψω τη θέση του ενεργού χρήστη. Πάντως επειδή έχω την αίσθηση ότι εδώ και κάποιον καιρό υπάρχει μια γενικότερη δυσαρέσκεια και δυσπιστία από την πλευρά σου, θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι δε γνωρίζω προσωπικά τους υπόλοιπους διαχειριστές (ουτε με γνωρίζουν)και ούτε έχω κάποιον λόγο να τους "προστατεύω". Τέλος επειδή νομίζω ότι το το κλίμα στη Βικιπαίδεια δεν είναι καλό (το δικό σου σχόλιο δεν ήταν δυστυχώς το μοναδικό που έχω αφαιρέσει το τελευταίο διάστημα) εύχομαι ειλικρινά τα πράγματα να πάνε καλύτερα στο μέλλον. Πέρασαν και τα Θεοφάνεια αλλά φως δεν είδα! Φιλικά- Αχρήστης 15:44, 9 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Σχόλιο[επεξεργασία κώδικα]

Η αλήθεια είναι ότι δεν φροντίζω για το public image μου εδώ μέσα και φυσικά δεν πρόκειται να το κάνω ούτε στο μέλλον. Υπάρχει ωστόσο μια βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο σχόλια. Το ένα αφορά σε μια πραγματικότητα -κατά την άποψή μου- της Βικιπαίδειας, είναι γενικό. Το δικό σου είναι προσωπικό. Υπάρχει επίσης και μια άλλη διαφορά. Μπορώ να αποδείξω ότι έχουμε γίνει παιδική χαρά. Εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι το παιδική χαρά είναι αναληθές και αγενές;--ΗΠΣΤΓ 01:14, 8 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Αλτσχάιμερ[επεξεργασία κώδικα]

Δεν είναι τίποτα, η ηλικία είναι, και γω τα ίδια... Αλλά μιας και το χω το χούι και μου δωσες την ευκαιρία, μήπως θα μπορούσες να βάζεις πηγές τουλάχιστον στα νέα άρθρα σου;; Ευχαριστώ :)-Αχρήστης 22:28, 11 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Παταφυσική[επεξεργασία κώδικα]

Μπορεί. Δεν θα με πειράξει αν ξαναγυρίσει πίσω. Αλλά αφού και στο κείμενο δεν είναι πολύ αυστηρός το προτίμησα χωρίς τόνο. Άλλωστε υπάρχει ανακατεύθυνση, η οποία θα προτιμούσα να μείνει. Η παταφυσική μου είναι διεθνώς γνωστή ως λέξη, αλλά σε καμιά γλώσσα δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι πρέπει να είχε τόνο ή πνεύμα. --Μυρμηγκάκι 12:06, 14 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

όπως σου είπα, δεν το πολυψάχνω. Αρκεί να υπάρχει ανακατεύθυνση 'γιατί 'κανεις ΄δεν "βάζει άπόστροφο `πριν ¨το Π. --Μυρμηγκάκι 12:14, 14 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Meetup in Athens[επεξεργασία κώδικα]

Please visit the Agora, where I specified our hotel location :) Greetz, Jonathan Groß 00:04, 17 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Hello! Why has the proposition already been moved to the archive? I don't think we#ve come up with a plan yet. I'd like to make a precise appointment because our travel schedule is pretty tight. Greets, Jonathan Groß 23:55, 9 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)

Would you please be so kind to answer? Thanks! Jonathan Groß 14:00, 12 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)

Danke für Deine Antwort! Der Vorschlag ist prima, ich werde ihn an die Mitfahrer weitergeben. Allerdings sollte der Termin nochmal im März groß ausgerufen werden, damit wir möglichst viele Besucher zusammenkriegen. Gruß, Jonathan Groß 16:08, 15 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)

Entschuldige, dass ich mich so spät erst wieder melde. Auf die Exkursion kommen voraussichtlich 39 mit: 35 Studenten, 4 Dozenten. Allerdings sind nur drei davon Wikipedia-Autoren, und ich glaube nicht, dass von den anderen irgendeiner interessiert ist.

Was ich mir wünsche: Eine Seite wie Βικιπαίδεια:Συναντώ (Wikipedia:Treffen), auf der Treffpunkt, Datum, Zeit stehen. Dort könnten sich auch die interessierten Teilnehmer eintragen; wir könnten vorplanen, etc. Gruß, Jonathan Groß 21:20, 2 Μαρτίου 2008 (UTC)

Ok, ich hab die Seite angelegt. Du kannst doch so gut Deutsch; wärest Du so nett, die Seite ins Griechische zu übersetzen? Wir können uns auch nochmal im Chat treffen, und ein bisschen was besprechen. Gruß, Jonathan Groß 15:30, 7 Μαρτίου 2008 (UTC)

Es ist dringend nötig, dass wir nochmal sprechen! Jonathan Groß 12:08, 10 Μαρτίου 2008 (UTC)

Wir brauchen einen neuen, GEEIGNETEN Treffpunkt! Βικιπαίδεια:Συνάντηση. Jonathan Groß 19:32, 11 Μαρτίου 2008 (UTC)

Τελικά έγινε η πρώτη συνάντηση?και αν ναι, πως πήγε?Ήθελα πολύ να έρθω αλλά δεν μπόρεσα.Επλίζω να γίνει η προγραμματισμένη επαναληπτική! Ppapadeas 18:08, 3 Απριλίου 2008 (UTC)

Ουπς![επεξεργασία κώδικα]

Μαλλον συμπεσαμε στην επεξεργασία του Ισμαέλ Μπλάνκο! Συγνώμη που σου έσβησα κάποια που είχες επιμεληθεί, αλλά επικαλύπτονται από τον πίνακα! Egmont 09:49, 18 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ζαχό[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Εικόνες εύλογης χρήσης δεν μπαίνουν σε άρθρα όπου θα μπορούσε να υπάρξει ελεύθερη φωτογραφία-κάποιος θα μπορούσε να βγάλει μια φωτό του Ζαχόπουλου όταν -ελπίζω- γίνει καλά. Θα πρέπει να είναι απαραίτητ για την εικονογράφηση κάποιου θέματος, πράγμα που δεν νομίζω ότι ισχύει εδώ: καλύτερα να τα γράψουμε με κείμενο (θα κάνω μια προσπάθεια αργότερα) - Badseed απάντηση 18:20, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Δεν είναι ακριβώς παραβίαση, απλά νομίζω ότι δεν στέκει ως εύλογη. Την κρατάω όμως προς το παρόν, θα μπορούσε ίσως να μπει όταν αναπτυχθεί κάπως το άρθρο (π.χ. σε μια παράγραφο για τον αντίκτυπο των γεγονότων κλπ) αλλά όχι τώρα. - Badseed απάντηση 18:25, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Κουτί πληροφοριών σχεδιαστών μόδας[επεξεργασία κώδικα]

Κωστή γειά. Εχω πολύ καιρό να σε "ενοχλήσω" και να που έφτασε η ώρα. Θέλω να φτιάξω κουτιά πληροφοριών για τους σχεδιαστές μόδας. Συμβουλευόμενη την αγγλική wikipedia θα πρέπει να περιέχουν τα εξής στοιχεία: εικόνα = λεζάντα = όνομα = εθνηκότητα = γέννηση = τόπος γέννησης = θάνατος = τόπος θανάτου = όνομα εταιρίας = σημαντικές δημιουργίες = βραβεύσεις = ιστοσελίδα = Μπορείς να με βοηθήσεις να το κάνω? Σε ευχαριστώ amymoni(υπογράφω μονη μου γιατί με τις ~ δεν ξέρω άμα μου βγει) Amymoni 21:25, 25 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Χριστόδουλος[επεξεργασία κώδικα]

Εφόσον είσαι σίγουρος για αυτό και θεωρείς αξιόπιστη τη δήλωση, κάνε τη σχετική αλλαγή. Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση πάντως το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια γράφεται στον τύπο πως γεννήθηκε στην Ξάνθη (και από την επίσημη σελίδα της εκκλησίας μεταξύ άλλων) χωρίς να υπάρξει μια διάψευση/διόρθωση. Επίσης ειναι περίεργο το ότι κατέβηκε στην Αθήνα (Θεσσαλονίκη θα ήταν πιο λογική επιλογή) αλλά φυσικά εικασίες τώρα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε - Badseed απάντηση 21:17, 30 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ο.Κ. - Badseed απάντηση 21:22, 30 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ερώτηση για ναούς[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου, Κωστή. Μιας και τον τελευταίο καιρό ασχολείσαι με θρησκευτικά άρθρα, ίσως θα γνωρίζεις. Μήπως ξέρεις κάποια ιστοσελίδα με κατάλογο όλων των ναών ανά οικισμό και νομό; Ή μήπως υπάρχουν μόνο σε όσες Μητροπόλεις έχουν ιστοσελίδα; Ευχαριστώ και καλή συνέχεια, ----Lemur12 να΄στε καλά 22:35, 4 Φεβρουαρίου 2008 (UTC).

Σαρώνεις[επεξεργασία κώδικα]

Σαρώνεις βλέπω σήμερα.--Focal Point 20:27, 8 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)

Χρόνια πολλά[επεξεργασία κώδικα]

Χαιρετίζω την αναγγελία της επιστροφής σου. Ελπίζω να φέρεις και γλυκά, καμιά μπιρίτσα κατιτίς, δεν τη γλιτώνεις που γιορτάζεις σήμερα, πριν τις 26 SFriendly.gif! Κωστή, χρόνια πολλά και καλά, με υγεία και ευτυχία, προσωπική και επαγγελματική. Η επιχείρηση σε περιμένει! ----Lemur12 να΄στε καλά 14:20, 21 Μαΐου 2008 (UTC)

Χρόνια πολλά με υγεία. Αντί να σου κάνουμε εμείς δώρα όμως μας έκανες εσύ, την επικείμενη επιστροφή σου.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:25, 21 Μαΐου 2008 (UTC)

Πατριωτάκι χρόνια σου πολλά, ότι επιθυμείς! Υγεία και ευτυχία! --Alaniaris 16:57, 21 Μαΐου 2008 (UTC)

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα.--Templar52 19:27, 21 Μαΐου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ θερμά όλους σας για τις ευχές σας και τα καλά σας λόγια! Επέστρεψα σήμερα, ελπίζω δριμύτερος!...--Κωστής 19:00, 26 Μαΐου 2008 (UTC)
Welcome back λοιπόν--ΗΠΣΤΓ 20:10, 26 Μαΐου 2008 (UTC)

Καλος ηρθες πάλι. --✻tony esopi λέγε 13:37, 27 Μαΐου 2008 (UTC)

Αθανάσιος Α΄[επεξεργασία κώδικα]

Συγνώμη για την ενόχληση αλλά γιατί έσβησες την παραπομπή στο PLP (Prosopographisches Lexikon der Palaiologenzeit; Πρόκειται για έργο αναφοράς για προσωπικότητες της περιόδου--Adolapts 08:35, 28 Μαΐου 2008 (UTC)

Αργεντινή[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Αυτο κοίταζα κι εγώ τώρα. Δεν ξέρω αν κάποιο από τα δύο είναι σωστότερο για να το υιοθετήσουμε.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:27, 16 Ιουνίου 2008 (UTC)

Μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:30, 16 Ιουνίου 2008 (UTC)

Κυπρος[επεξεργασία κώδικα]

Για σου Κωστή. Εαν νομίζεις ότι στη Κυπρο΄υπάρχει κράτος τουρκικό, ελα κοντά να μας το πείς 194.154.149.212 12:04, 17 Ιουνίου 2008 (UTC)

Καλησπέρα Κωστή μου. Θα μπορεί να τα δει, η φραγή επηρεάζει την επεξεργασία, κατά τα άλλα η πλοήγηση επιτρέπεται κανονικά. --Alaniaris 12:21, 17 Ιουνίου 2008 (UTC)

Φυσικά! Σίγουρα θα είμαι εκεί για το Δεκαπενταύγουστο, οπότε σε περιμένω για καφέ στο καραούλι! --Alaniaris 12:45, 17 Ιουνίου 2008 (UTC)

Τονυ[επεξεργασία κώδικα]

Για έλα να μας πείς κι εσυ την γνώμη σου εδώ [4] . Επώνυμους ενοώ αυτούς που έχουν δώσει το όνομα τους σε ενα λαό , ή πόλη. Θα το έγραφα . --✻tony esopi λέγε 14:29, 19 Ιουνίου 2008 (UTC)

My User Name[επεξεργασία κώδικα]

Geia sas, i want to change my username, because i don't like it (Isimsizzorbebe). I want to change with (ZoRCoCuK), but i don't know that how and where am i change my username... Can you help me ? Euxaristws, Antio sas!!! Noia 64 apps xeyes.png *** Эɱ®εč¡κ ***ve saz arkadaşı 17:08, 22 Ιουνίου 2008 (UTC)

Έτοιμος Nestorius --✻tony esopi λέγε 16:23, 28 Ιουνίου 2008 (UTC)

Κοιτα τα μειλ σου --✻tony esopi λέγε 16:57, 28 Ιουνίου 2008 (UTC)

Ακαδημαικοί[επεξεργασία κώδικα]

Σωστά τα λές. Απο εβδομάδα που θα αρχίσω να ασχολούμαι πάλι με την ακαδημία, θα το διορθώσω.--Diu 10:27, 30 Ιουνίου 2008 (UTC)

Απορία για links σε σελίδες / εικόνες[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου.

Είδα ότι μου άλλαξες το link που έβαλα στο άρθρο 'Ίμβρος': Ζίβκοβ

Δικό μου λάθος που το έβαλα ως εξωτερικό link ενώ είναι αναφορά σε εσωτερικό σύνδεσμο της wikipedia.

Μια απορία όμως.. όταν θέλω να δώσω link μέσα στο κείμενο σε μια εικόνα πως το κάνω;; Με το παραπάνω τρόπο εισάγει την εικόνα κατευθείαν μέσα στο κείμενο.. Εκεί χρησιμοποιούμε εξωτερικά links όπως το παρακάτω;

π.χ. :

{http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1:20070700_Imbros_Sxoinoudi_01.jpg Σχοινούδι}

Όπου { -> [ και } -> ].

Και το πάνω παράδειγμα είναι από την σελίδα για την Ίμβρο..

Ggia 12:19, 2 Ιουλίου 2008 (UTC)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Ggia 11:43, 3 Ιουλίου 2008 (UTC)

100[επεξεργασία κώδικα]

Να τα εκατοστήσεις! Dimitrissss 00:14, 10 Ιουλίου 2008 (UTC)

Δεν γίνεται και δεν ξέρω γιατί:/--Diu 16:10, 15 Ιουλίου 2008 (UTC)

Λεχ Βαλέσα[επεξεργασία κώδικα]

Μπράβο Κωστή! Ήταν ένα από τα άρθρα που είχαμε «βαρεθεί» να βλέπουμε στις Επιθυμητές σελίδες κάθε φορά που ανοίγαμε τις Πρόσφατες Αλλαγές.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:56, 15 Ιουλίου 2008 (UTC)

Τονυ[επεξεργασία κώδικα]

Μια χαρά , εσύ τι κάνεις ;; σε χάσαμε . Υπήρχε ήδη το άρθρο γιαυτό μάλλον, το έσβησα. --✻tony esopi λέγε 19:23, 15 Ιουλίου 2008 (UTC)

Πηγή άρθρων[επεξεργασία κώδικα]

 • Φίλε Κωστή, μεγάλο μέρος των βιογραφικών άρθρων που δημιουργείς προέρχεται από τον ιστότοπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο αποδίδεις ως Πηγή αυτών των άρθρων (βλέπε πχ Πατριάρχης Ακάκιος, Πατριάρχης Ευφήμιος, Πατριάρχης Φραβίτας κλπ). Εντούτοις, στις περισσότερες περιπτώσεις το υλικό που είναι αναρτημένο εκεί είναι απλώς πλήρης αντιγραφή των αντίστοιχων άρθρων από τους Πατριαρχικούς Πίνακες (1885-1890) του Μανουήλ Ι. Γεδεών (πχ Ευφήμιος, Φραβίτας, κλπ). α) Νομίζω θα ήταν ορθότερο σε αυτές τις περιπτώσεις να αναφέρεις την πρωτογενή πηγή, η οποία απλώς φιλοξενείται στον ιστότοπο του Πατριαρχείου. β) Γνωρίζουμε την ιστορική/επιστημονική αξιοπιστία του έργου του Γεδεών; Είναι τα γραφόμενά του ιστορικά/επιστημονικά έγκυρα ώστε τα βικιλήμματα να βασίζονται εξολοκλήρου σε αυτά; Φιλικά, -- pvasiliadis  20:43, 25 Ιουλίου 2008 (UTC)
 • Καλώς. Αυτό που λες εννοούσα, να γράφεται δηλαδή «Μανουήλ Γεδεών, Πατριαρχικοί Πίνακες, από το site του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Είναι διαφορετικό να λες ότι "αυτό το λέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο" απ' ό,τι "αυτό το λέει ο μελετητής/ιστοριοδίφης Μανουήλ Γεδεών" —ως προς την ακριβολογία, ως προς τη βαρύτητα, ως προς την απόδοση των οφειλόμενων στην προφανή αρχική πηγή και τον συγγραφέα της αλλά και ως διευκρίνηση ότι πρόκειται για παράθεση πηγής από το Πατριαρχείο και όχι για δικό του πόρισμα. Αν μπαίνει η πραγματική πηγή, κι όχι απλώς ο φορέας που την αναπαράγει, ο ίδιος ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να κρίνει την πηγή και τον συγγραφέα της. Καλό κουράγιο για τη συνέχεια... -- pvasiliadis  23:15, 25 Ιουλίου 2008 (UTC)

Μπορείς να αναφέρεις και τα δυο. Το πρώτο, αφού εκεί τα βρήκες αναρτημένα και το δεύτερο, εκεί από όπου προέρχονται για θέματα copyright. Για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων, έχε υπόψη σου πάντως: Μανουήλ Γεδεών (1851-1943), άρα δεν έχουν απελευθερωθεί (1943+70=2013, νομίζω 70 είναι έτσι;). Αντιγραφή δεν επιτρέπεται.--Focal Point 06:26, 26 Ιουλίου 2008 (UTC)

"Μακεδονία"[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Κώστα σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Παρ' όλα αυτά δεν είχα κανέναν σκοπό εκνευρισμού και γιατί να εκνευριστώ για 2-3 που θέλουν να λένε τα Σκόπια Μακεδονία; Το θέμα είναι ιστορικό και δεοντολογικό μόνο. Ασ' τον τρελό στην τρέλα του!!! Chronis 25 11:23, 29 Ιουλίου 2008 (UTC)

Όπως πάμε δεν νομίζω οτι θα καταφέρω να κάνω καμια εισαγωγή άρθρου σου. Όλο κάποιος με προλαβαίνει ή απλώς δεν είμαι συνδεδεμένος όταν πρέπει!--Diu 13:49, 29 Ιουλίου 2008 (UTC)

Βασικά δεν είχε την σελίδα στην λίστα παρακολούθησης (τώρα την έβαλα) οπότε δεν έβλεπα τις όποιες αιτήσεις. Αν υπάρχει η δυνατότητα, εγώ προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα.--Diu 15:42, 29 Ιουλίου 2008 (UTC)

Δεν παύει όμως να είναι αυστηρές και υπερβολικές για μερικούς.--Diu 22:57, 29 Ιουλίου 2008 (UTC)

Διπλο-Μπεσσικτάς[επεξεργασία κώδικα]

OK, έγινε. Καλά είμαι, εύχομαι και εσύ. Καμιά αρχειοθέτηση της αλληλογραφίας σου λέω να κάνεις.--Focal Point 15:03, 2 Αυγούστου 2008 (UTC)

Αθλήματα όχι αγωνίσματα Ολυμπιάδων[επεξεργασία κώδικα]

Δεν είναι σωστός ο τίτλος της Κατηγορίας "Αγωνίσματα Ολυμπιακών Αγώνων" που δημιούργησες. Το σωστό είναι "Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων". Ως αγωνίσματα εννούνται σε κάθε άθλημα οι επι μέρους αγώνες. Π.χ. στο άθλημα του στίβου τα 100μ., 200μ. κλπ.TB5050 09:53, 3 Αυγούστου 2008 (UTC)

Ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για το αστέρι. Καλό τρίημερο! TB5050 09:51, 14 Αυγούστου 2008 (UTC)

Σχόλιο[επεξεργασία κώδικα]

Λόγω της φραγής του ο pvasiliadis δεν μπορεί να (σου) απαντήσει για αρκετό καιρό. Αφαίρεσα λοιπόν το σχόλιο από τη συζήτηση διαγραφής της ευαγγελικής σχολής. Μπορείς να το επαναφέρεις, αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα - Badseed απάντηση 00:40, 25 Αυγούστου 2008 (UTC)

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ναι, σχεδόν όλες είναι κατηγορίες με 1-2 άρθρα ή οι υπερκατηγορίες τους που περιέχουν μόνο τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Προσπαθώ να κάνω το σύστημα κάπως πιο ευέλικτο, αλλά φυσικά αυτή είναι μια δουλειά που θα πάρει καιρό. Το καλύτερο θα ήταν να γίνει γενικότερη συζήτηση περί κατηγοριών να δούμε τι ακριβώς θέλουμε από αυτό το namespace, αλλά δε το βλέπω να γίνεται - Badseed απάντηση 19:06, 3 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Δυνητικά, οι περισσότερες κατηγορίες είναι χρήσιμες. Θέλω να πω δηλαδή ότι δεν έχω δει κάτι περίεργο (εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις) του στυλ "Κοκκινομάλληδες βασιλιάδες" που υπήρχε στην αγγλική. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το (πλήρες) δέντρο της αγγλικής ή κάποιας άλλης μεγάλης ΒΠ δεν ανταποκρίνεται στο δικό μας μέγεθος. Είναι θεμιτό μια κατηγορία με 200 άρθρα να είναι σπασμένη (τα κριτήρια σπασίματος είναι άλλη συζήτηση) αλλά μια των δέκα άρθρων σπασμένη στα 3 ή στα 4 μάλλον δυσκολεύει την πλοήγηση και σε ένα βαθμό και την ταξινόμηση. Και πάλι, και για δέκα να πρόκειται πάλι δεν τις καταργώ αλλά είτε τις κρατάω και επαναφέρω τα άρθρα και στην κύρια είτε φτιάχνω κατάλογο - Badseed απάντηση 19:17, 3 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)