Συζήτηση χρήστη:Gaius Flavius Grecus/Αρχείο1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Γεια σου Gaius Flavius Grecus, καλώς ήρθες στη Βικιπαίδεια![επεξεργασία κώδικα]

   Signature.png Τα Πέντε Θεμέλια
   Nuvola apps filetypes.svg Συχνές Ερωτήσεις
   Crystal Clear action viewmag.png Βοήθεια
   Icon subjects.gif Εγκυκλοπαιδικότητα
   Monobook icon.svg Πολιτική
   Crystal Clear app kedit.png Αμμοδοχείο
   Nuvola apps package toys.png Εικόνες & Πολυμέσα

Χαιρόμαστε να σε έχουμε στην παρέα μας και ελπίζουμε να βρεις ευχάριστο το χρόνο που περνάς εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι εξαιρετικά εύκολη και τα κύρια προσόντα που πρέπει να διαθέτει κανείς για να γράψει είναι η αγάπη για τη γνώση, το πνεύμα συνεργασίας και το μεράκι. Εξέφρασε τη διάθεσή σου για τη διάδοση της γνώσης με θάρρος και κέφι. Ακολουθούν λίγες χρήσιμες συμβουλές.

Ξεκινώντας τις συνεισφορές:[επεξεργασία κώδικα]

 • Κάθε λήμμα περιλαμβάνει στην κορυφή το σύνδεσμο «Επεξεργασία». Προτού αρχίσεις να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι άρθρα, επισκέψου αρκετές σελίδες, κάνε κλικ στο «Επεξεργασία» και πάρε πολύτιμες ιδέες για το πώς γίνεται τι. Πολύ χρήσιμοι θα φανούν οι οδηγοί για Νέους Χρήστες και Επεξεργασίας Άρθρων.
 • Μπορείς να πειραματιστείς άφοβα στο Αμμοδοχείο χωρίς καμία απολύτως επίπτωση. Ακόμη όμως κι αν κάνεις κάτι λανθασμένα στις «επίσημες σελίδες», υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις.
 • Αναζήτησε στην Βοήθεια την απάντηση σε ό,τι απορία έχεις, καθώς και στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια. Αν δεν σε καλύψει αυτό μην διστάσεις να απευθυνθείς στην Αγορά της κοινότητας, ή και σε κάποιον άλλον χρήστη προσωπικά, αφήνοντας μήνυμα στην προσωπική σελίδα συζήτησής του.
 • Για ενστάσεις, απορίες και προτάσεις αναφορικά με το περιεχόμενο κάποιας σελίδας μπορείς να αφήσεις μήνυμα στη «Συζήτησή» του, κάνοντας κλικ στο σχετικό σύνδεσμο ψηλά στη σελίδα. Μπορείς να υπογράφεις τις παρατηρήσεις σου χρησιμοποιώντας τρεις περισπωμένες, έτσι: ~~~. Αν βάλεις τέσσερις θα προστεθεί και η ημερομηνία και ώρα. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης, ποτέ μην υπογράφεις στα άρθρα, η συνεισφορά σου σε κάθε άρθρο θα φαίνεται στο ιστορικό του.
 • Όταν νιώσεις ετοιμότητα για να δημιουργήσεις ένα λήμμα από το μηδέν, ακολούθησε τις οδηγίες του σχετικού οδηγού. Μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από τα Προτεινόμενα Θέματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από εκεί, είσαι ελεύθερος να ασχοληθείς με το θέμα που επιθυμείς.
 • Ρόλος των διαχειριστών της Βικιπαίδειας είναι η επόπτευση της εύρυθμης λειτουργίας του εγχειρήματος, η διαφύλαξη της πολιτικής και η προστασία από βανδαλισμούς. Η σελίδα τους θα είναι το μέρος που θα καταφεύγεις σε περιπτώσεις όπου η βοήθεια της Αγοράς υπήρξε ανεπαρκής, ή για πολύ τεχνικά ζητήματα. Οι διαχειριστές, βάσει των καθηκόντων τους καλούνται να λάβουν πολλές δύσκολες αποφάσεις τη μέρα, π.χ. φραγή βάνδαλων χρηστών, διαγραφή σελίδων που δεν καλύπτουν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας σε συμφωνία με την Πολιτική του εγχειρήματος.

Τρεις σημαντικοί κανόνες:[επεξεργασία κώδικα]

(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Καθολικός Λογαριασμός
Single User Login

Ακολουθούν τρεις πολύ σημαντικοί κανόνες στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη προσοχή:

 • Κάθε νέο λήμμα ή επεξεργασία πρέπει να τεκμηριώνεται αναφέροντας τις Πηγές των πληροφοριών που προστέθηκαν. Αυτό συμβάλλει στην αξιοπιστία του εγχειρήματος και διευκολύνει την περαιτέρω έρευνα των αναγνωστών.
 • Διαγράφονται άμεσα λήμματα που αποτελούν πιστή αντιγραφή ή ελαφρά παράφραση περιεχομένου άλλων ιστοσελίδων, βιβλίων και άλλων εντύπων. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που ο ίδιος ο κάτοχος της ιστοσελίδας-πηγής διαθέσει το περιεχόμενό της προς κοινή χρήση ή ενημερώσει τους διαχειριστές με e-mail. Ωστόσο επιτρέπεται ελεύθερα η μετάφραση κειμένων από ξενόγλωσσα άρθρα της Βικιπαίδειας (με σχετική αναφορά της πηγής στο τέλος).
 • Τα καινούρια άρθρα πρέπει να καλύπτουν κάποια ελάχιστα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας. Αυτά είναι προϊόν συζήτησης της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας, επιδέχονται αμφισβήτηση με ώριμη συζήτηση στη σελίδα τους ή στην Αγορά και δεν συνάδουν πάντα με εκείνα της αγγλόφωνης ή άλλης βικιπαίδειας. Την εγκυκλοπαιδικότητα των άρθρων ενισχύει η παράθεση έγκριτων πηγών. Άρθρα που κρίνονται μη-εγκυκλοπαιδικά τίθονται σε ψηφοφορία για Διαγραφή.

Μετά από αυτή την εισαγωγή σου εύχομαι καλές συνεισφορές! Φιλικά, Atlantia 11:50, 3 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αυτοκράτορες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ωραία δουλειά έκανες με τη μετάφραση του Καρίνου (οι περισσότεροι δεν κρατούν παραπομπές και πηγές). Λίγη μόνο προσοχή στα άγνωστα ονόματα (ψάχνε έγκυρες πηγές στο διαδίκτυο για να βρεις τη σωστή ελληνική απόδοση ή απλά ρώτα με στη σελίδα συζήτησής μου). Καλή συνέχεια!.--Dipa1965 17:34, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ. Μήπως έχεις κανένα συγκεκριμένο λίνκ ή πηγή στο ίντερνετ για μετάφραση λατινικών ονομάτων; Τα περισσότερα είναι προφανή, αλλά μερικά είναι πιο δύσκολα. Gaius Flavius Grecus 23:01, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Μάλλον δεν θα βοηθήσω και πολύ αλλά αυτό το λεξικό μεταφράζει τουλάχιστον τα ονόματα των Ελληνορωμαίων. Ίσως σταθείς τυχερός σε μερικούς. Να προσθέσω πως μπορείς να μεταφράσεις αν το επιθυμείς ελεύθερα βιογραφίες από εδώ γιατί δεν υπόκειται πια σε πνευματικά δικαιώματα. Φιλικά, Atlantia 16:42, 15 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Thanks Atlantia, το είχα βρει ήδη και ειναι καλό. Βρήκα ακόμα το Lacus Curtius, το Forum Romanum και κάτι άλλα. Gaius Flavius Grecus 16:47, 15 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Δυστυχώς κι εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω ιδιαίτερα. Από μνήμης διορθώνω τα ονόματα και από αναφορές σε ελληνόγλωσσα βιβλία. Το λεξικό του Smith που σου υπέδειξε η atlantia είναι κάπως πεπαλαιωμένο αν και πολύ καλύτερο από άλλα εκείνης της εποχής. To Lacus Curtius περιέχει κυρίως πρωτογενείς πηγές αλλά, από δευτερογενείς, το History of the Later Roman Empire του John Bagnall Bury είναι ακόμη αρκετά χρήσιμο.--Dipa1965 17:56, 15 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Κόλπα[επεξεργασία κώδικα]

Ave Gaius. Δες κόλπα να μαθαίνεις: [1]. --Focalius Pointius 19:27, 15 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ave Focalius Pointius Vikipedicus. Ευχαριστώ :) Θα έψαχνα να το βρω, εύκολο είναι. Gaius Flavius Grecus 19:31, 15 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Infoboxes[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα!
Νομίζω πως το πλησιέστερο που μπόρεσα να βρω είναι η σελίδα αυτή. Επιπλέον, οι αρχές που περιλαμβάνει η αγγλόφωνη οδηγία είναι πλήρως συμβατές με την ελληνόφωνη, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα κι εκείνη, προσέχοντας απλώς οι «ετικέτες» σου να είναι στα ελληνικά. Με τον όρο ετικέτες εννοώ τις λεξούλες αυτές που συνοδεύουμε με « = » για να προσθέσει μετά ο εκάστοτε χρήστης ότι θέλει, π.χ. « |εικόνα = ».

Νομίζω πως η καλύτερη μέθοδος, την οποία και χρησιμοποίησα κι εγώ στον πρώτο μου πρότυπο, είναι να βρεις ένα παρόμοιο πλαίσιο είτε στην ελληνόφωνη, είτε σε άλλη βικιπαίδεια και να το προσαρμόσεις, όπως θέλεις.

Όσον αφορά τη σελίδα τεκμηριώσης του προτύπου, δηλαδή τις οδηγίες χρήσης που θα διαβάζουν οι άλλοι για να χρησιμοποιούν το νέο πρότυπο, κλέψε ιδέες από εδώ.

Τελευταία συμβουλή, αν προσθέσεις στο πρότυπό σου τη δυνατότητα εισαγωγής εικόνας, μην ξεχάσεις να προσθέσεις και τη δυνατότητα ρύθμισης του μεγέθους της σε px (τα περισσότερα παραδείγματα που θα ανοίξεις την έχουν).

Άνοιξε διάφορα εδώ για πολλές ιδέες! Καλή δουλίτσα, Atlantia 09:57, 17 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Και για μια διαφορετική άποψη: Εγώ θα προτιμούσα πολύ περισσότερο οι «ετικέτες» να μείνουν στα αγγλικά εξασφαλίζοντας πλήρη συμβατότητα όταν κάνει κανείς copy-paste από εδώ στην αγγλική wikipedia και αντιστρόφως, αλλά εδώ τα μεταφράζουμε, οπότε δε σου προτείνω να πας κόντρα στο ρεύμα. --Focal Point 10:19, 17 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Atlantia και Focal, σας ευχαριστώ και τους δύο. Διάβασα αρκετά αλλά για νά'μαι ειλικρινής μπερδεύτηκα λίγο. Τα περισσότερα τα καταλαβαίνω, αλλά εαν είναι να αντιγράψω το πρότυπο των Ολλανδικών Επάρχιών τότε χρειάζεται πολύ δουλειά, διότι αυτό δεν είναι κλασσικό infobox, αλλά "infobox geography" με ενσωματωμένο "maptable" (σωστός;). Mου φαίνεται δύσκολο να το κάνω χωρίς βοήθεια.
Ως εκτούτου, σκέφτομαι να φτιάξω ένα όπως της Βουλγαρίας που είναι κλασσικό infobox με συνεχόμενες σειρές, όπως δηλαδή και των Καλαθοσφαιριστών και των Πιλότων Φόρμουλας1. Το Βουλγαρικό infobox όμως παίρνει μόνο δύο εικόνες τη μια κάτω από την άλλη. Άρα θα έχω μόνο α) χάρτη της Επαρχίας και β) σημαία της Επαρχίας, (δεν θα μπορώ να έχω και το coat of arms της Αγγλικής Βικιπαίδειας, εκτός αν βάλω και τρίτη εικόνα στο πρότυπο).
Όσον αφορά τις ετικέτες, πως γίνεται να είναι στα Αγγλικά και να φαίνονται στο άρθρο στα Ελληνικά; Ούτε αυτό το κατάλαβα καλά.
Περιμένω απαντήσεις σας. Gaius Flavius Grecus 23:39, 17 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Τώρα που το ξανακοιτάω, νομίζω οτι οι Αυτόνομες Κοινότητες της Ισπανίας μου κάνουν για να αντιγράψω τις Ολλανδικές Επαρχίες, οπότε ίσως δε χρειάζεται να προσπαθήσω να αλλάξω το Αγγλικό πρότυπο... Gaius Flavius Grecus 23:54, 17 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Πάρε το πιο απλό, κάτι που να είναι του χεριού σου. Όσο για αυτό που έλεγα με τα αγγλικά, δεν ξέρω αν γίνεται. Ενώ τα έγραφα ως επιθυμητό χαρακτηριστικό, αλλά ο αποδέκτης ήσουν εσύ, ενώ θα έπρεπε να ήταν χρήστες με εμπειρία στο θέμα. (πάντως εγώ αυτό με το maptable, πάντα μου άρεσε, ποτέ δεν το μελέτησα για να το καταλάβω :) ). --Focal Point 15:17, 21 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Θενκς Φόκαλ. Ήθελα να σιγουρευτώ ότι δεν θα κάνω συμβιβασμό στην ποιότητα με το να φτιάξω κάτι μέτριο. Θα παλέψω τις Αυτόνομες Κοινότητες. Τσιαρς. Gaius Flavius Grecus 18:57, 21 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αστεράκι[επεξεργασία κώδικα]

History Barnstar.png

Πριν από τέσσερα χρόνια ο FocalPoint μου είχε απονείμει το ίδιο αστεράκι για τη συνεισφορά μου σε άρθρα ιστορίας. Νομίζω πως είναι ωραίο να περνάει η ενθάρρυνση για συνέχεια της αξιόλογης δουλειάς από χέρια σε χέρια. Οπότε σύμφωνα και με τα λόγια του ιδίου «Είθε τα άρθρα που γράφεις να μεγαλώνουν και να πληθύνονται»! Καλές γιορτές, Atlantia 07:24, 22 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]


Αυτή η Atlantia με κάνει να κοκκινίζω. Γάιε Φλάβιε, σου εύχομαι καλή συνέχεια και από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ καλή. --Focal Point 08:25, 22 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Θενκς παίδες! Είναι ωραίο να σε ενθαρρύνουν! Σας εύχομαι καλές γιορτές επίσης :-) Gaius Flavius Grecus 09:56, 22 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Προσυπογράφω τα παραπάνω, για μια ακόμη ωραία και χρήσιμη δουλειά (Θεοφύλακτος Σιμοκάττης, Ιωάννης Μαλάλας). Επιτέλους δημιουργούνται άρθρα για τον ρωμαιοβυζαντινό κόσμο ο οποίος, αν και είναι πιο σχετικός με τον νεοέλληνα, είναι ο πιο αγνοημένος.--Dipa1965 12:07, 24 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Φυσικά και θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σχετικά με την συνεισφορά που, απ' ό,τι βλέπω από τα πρώτα δείγματα, αναμένεται λαμπρή!!! Χαίρομαι να διαβάζω ιστορικά άρθρα με πλήρεις μπλε συνδέσμους, πηγούλες και κανένα μα κανένα πρότυπο επιμέλειας πάνω τους!!! :) --Veron 13:17, 24 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
-Κι από μένα θερμότατα συγχαρητήρια! -V-astro 09:10, 27 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Ευχαριστώ συνάδελφοι. Δυστυχώς, είμαστε ακόμα σε μια κατάσταση όπου έχει κανείς πολλάαααα να διαλέξει για γράψιμο. Gaius Flavius Grecus 19:43, 24 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Κι εγώ με την σειρά μου σου απονέμω ένα εύγε για τα άρθρα σου, για ιστορικές περιόδους, που ομολογώ ότι δεν τολμώ να συνεισφέρω. Συγχαρητήρια και χρόνια πολλά έστω και μεταχρονολογημένα.--Γλαύκος ρίχτο 23:03, 27 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Ευχαριστώ Γλαύκο και V-astro, πολύ ευγενικό εκ μέρους σας. Χρόνια Πολλά επίσης, πιστεύω να είναι όλα ΟΚ στην Ελλάδα ;) Gaius Flavius Grecus 23:12, 27 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Λίστα και εξ. σύνδεσμοι στο Οφεράισσελ‎[επεξεργασία κώδικα]

Done! --Υπογραφή: Χρήστης:Dead3y3 (σελίδα συζήτησης για επικοινωνία) 18:03, 1 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Σωστά το κατάλαβες. Δεν είναι αργά. Νωρίς ήλθες, βάλε καφέ και αρχίζουμε. --Focal Point 19:27, 1 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Παραδέχτηκες εεε; Χεχε. Αν μπορείς κοίτα τη συζήτηση του Dead3y3 μήπως ξέρεις τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έκανα. Τσίριο, Gaius Flavius Grecus 19:38, 1 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Το κοίταξε ο FocalPoint :) Το πρότυπο αυτό χρησιμοποιείται μετά από ένα εξωτερικό σύνδεσμο, όχι πριν. Μικροδιόρθωσα πάντως και το πρότυπο σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει πριν. --Υπογραφή: Χρήστης:Dead3y3 (σελίδα συζήτησης για επικοινωνία) 20:33, 1 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Εύκολο: Το πρότυπο πάει στο τέλος της γραμμής γιατί περιέχει μέσα κωδικό <br />. Αν δεις το Πρότυπο:Nl, έχει μέσα του το πρότυπο:γλώσσα που θα έπρεπε να έχει το br και σίγουρα το έχει, αλλά δεν καταλαβαίνω που. Α... το απάντησε ο ντεντάι στη συζήτησή μου (το πρότυπο είχε το <noinclude> σε νέα γραμμή), είναι καλύτερος από μένα σε τέτοια παλαβά, αν και θα μπορούσα να το δω κι εγώ αν το πονηρευόμουν, είναι σε επίπεδο που το καταλαβαίνω. --Focal Point 20:36, 1 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ, πολύ ωραία. Θενκς μποθ. Gaius Flavius Grecus 21:08, 1 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αναίρεση βανδαλισμού[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα αγαπητέ φίλε. Κανένα απολύτως πρόβλημα, αντίθετα εγώ οφείλω να ευχαριστήσω για τη βοήθεια - οι αναιρέσεις "συνεισφορών" δεν είναι έργο ενός αλλά όλων μας! Παρακολουθώ τις δικές σου συνεισφορές, οι οποίες είναι άξιες συγχαρητηρίων - έχεις φτιάξει πολύ αξιόλογα άρθρα που μας έλειπαν κι ελπίζω να συνεχίσεις έτσι! Και μη ξεχνάς: "Be bold"! Δεν υπάρχει έργο ενός ή δύο εδώ, όλοι συνεισφέρουμε στο μέτρο του δυνατού. Για όποια τυχόν βοήθεια πάντα στη διάθεσή σου! --Ttzavarasσυζήτηση 11:48, 3 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Είναι πολύ εύκολο: Πας από το μενού πάνω-πάνω στη σελίδα "Οι προτιμήσεις μου">Πληροφορίες χρήστη>Υπογραφή και βάζεις στο κουτάκι [[Χρήστης:Gaius Flavius Grecus|Gaius Flavius Grecus]]<sup>[[Συζήτηση Χρήστη:Gaius Flavius Grecus|''dice'']]</sup> (ή ό,τι άλλο θες στη θέση του "dice") SFriendly.svg. Τσεκάρεις το κουτάκι "Απλή υπογραφή (δίχως αυτόματη προσθήκη συνδέσμου)" και voilà! Αποθηκεύεις τις ρυθμίσεις και είσαι πανέτοιμος. Αν έχεις κάποια άλλη απορία, μη διστάσεις! --Ttzavarasσυζήτηση 19:26, 3 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Πάντα στη διάθεσή σου, αρκεί να μπορώ να βοηθήσω! Καλές συνεισφορές. SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 19:49, 3 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Παραπομπές[επεξεργασία κώδικα]

Αν χρησιμοποιείς Ίντερνετ Εξπλόρερ, η διαφορά είναι το μέγεθος, ενώ αν χρησιμοποιείς Φάιερφοξ, τις βλέπεις σε 2 στήλες. Αυτή είναι η διαφορά τους. Όσο για τη χρήση, εξαρτάται από τον καθένα, αν και θεωρώ ότι έως τις 20 παραπομπές, σκέτο παραπομπές, ενώ αν είναι περισσότερες από 20 μπορείς να βάλεις παραπομπές|2. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 16:57, 4 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Μια ματιά τώρα;--The Elder 14:32, 6 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

14 νέα άρθρα σε μία μέρα;[επεξεργασία κώδικα]

Ad Gaium Flavium Grecum, magnificum novum!

Δεν είμαι σίγουρη αν τα μέτρησα καλά αλλά.... Συγχαρητήρια! Πρέπει να είναι ρεκόρ! :) -Αχρήστης 08:03, 10 Μαΐου 2011 (UTC) (PS Τα λατινικά εννοείται στην τύχη!)[απάντηση]

Πριν φτάσουν τα μεσάνυχτα, τα έκανα 21! Κουράστηκα με τους Λομβαρδούς...! Gaius Flavius GrecusDialogus
Eδώ βλέπεις την επιλογή μετακίνησης

Σου εύχομαι να τα εκατοστήσεις! Αν θέλεις μπορείς να το αλλάξεις και μόνος σου κάνοντας μετακίνηση (καρτελάκι δεξιά στην οθόνη, δες και εικόνα). Εγώ προβληματίστηκα γιατί δεν βρήκα σχετική πηγή στα ελληνικά...

Αν συναντήσεις οποιαδήποτε δυσκολία πές μου! Καλή συνέχεια! :) - Αχρήστης 07:34, 11 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αντιγράφω από: Βικιπαίδεια:Γρήγορη διαγραφή σελίδων: "Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στις οποίες οι διαχειριστές επιτρέπεται να διαγράφουν σύμφωνα με τα κριτήρια σελίδες της Βικιπαίδειας επί τόπου, κατά την όψη ενός τέτοιου άρθρου, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα στις σελίδες συζήτησης των προς διαγραφή άρθρων. Οι μη διαχειριστές μπορούν να ζητήσουν από έναν διαχειριστή να διαγράψει μια τέτοια σελίδα προσθέτοντας το πρότυπο {{διαγραφή-αιτία|αιτιολογία}} ή {{δα|αιτιολογία}}, όπου στο «αιτιολογία» γράφονται με σαφήνεια οι λόγοι που κάνουν τη σελίδα υποψήφια για γρήγορη διαγραφή. Μπορείτε να προσθέσετε απλά το {{διαγραφή}}, αλλά η αιτολόγηση διευκολύνει τους διαχειριστές.

Ελπίζω να είναι σαφές ότι αναφέρω τα βήματα για να σε διευκολύνω για μελλοντική χρήση και όχι επειδή βαριέμαι, έτσι; :) - Αχρήστης 12:24, 11 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Done. Καλή δουλειά! Στη διάθεσή σου! -Αχρήστης 12:44, 11 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

DEFAULTSORT[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Γάιε. To defaultsort είναι για την αλφαβητική ταξινόμηση των άρθρων στις κατηγορίες που τα προσθέτουμε. Για παράδειγμα αν προσθέσεις το άρθρο "Οδυσσέας Ανδρούτσος" στην κατηγορία:Οπλαρχηγοί του 1821 και δε χρησιμοποιήσεις το Defaultsort, αυτό θα ταξινομηθεί στο γράμμα Ο (αφού το όνομα του άρθρου είναι "Οδυσσεας Ανδρούτσος". Αν χρησιμοποιήσεις το: Defaultsort:Ανδρουτσος Οδυσσέας, τότε θα ταξινομηθεί στο γράμμα Α (Ανδρούτσος). Να θυμάσαι μόνο ότι δε χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τόνους με το defaultsort. Αν θες δες και εδώ Βοήθεια:Κατηγορία.--Harkoz 22:06, 11 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Να' σαι καλά.--Harkoz 22:25, 11 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Αβαροί[επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα ο τύπος το έγραψε, μετά το έσβησε, μετά το επανέφερα. Για να το μεταφέρεις 2-3 εκδόσεις πριν, μπορείς να αναιρέσεις όλες τις 2-3, ή απλά να πατήσεις την έκδοση (από το ιστορικό)(εκεί που γράφει ώρα, ημέρα), πατάς στο επεξεργασία (θα σου βγάλει προειδοποιήση, μην κάνεις αλλαγές) και μετά κόπι-πέιστ στο άρθρο. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 17:46, 12 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Όχι. Ή θα κάνεις αναιρέσεις ή τον τρόπο με το ιστορικό. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 18:02, 12 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

ΠαρακαλώSFriendly.svg Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 18:06, 12 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Card flava[επεξεργασία κώδικα]

... δεν ξέρω αν τα κατάφερα με τη λατινικούρα, αλλά ήθελα να σου δείξω κίτρινη κάρτα για αυτό. Ο συγκεκριμένος το πήρε μάλλον ψύχραιμα, αλλά σαν κίνηση ήταν λάθος. Μην αποτρέπεις ορεξάτους χρήστες από το να συνεισφέρουν, αντί να προσφερθείς να τους βοηθήσεις. Άσε τους χρήστες να γράφουν και μην τους εμποδίζεις. Καλή συνέχεια. --Focal Point 18:51, 13 Μαΐου 2011 (UTC) (Ερώτηση για το σπίτι: Πόσα άρθρα για πόλεις της Ολλανδίας γράφτηκαν στη Βικιπαίδεια από τη στιγμή που του έγραψες;).[απάντηση]

Καλή πίστη[επεξεργασία κώδικα]

Έτυχε να δω κάποιες λέξεις που επέλεξες στο γραπτό σου λόγο. Έχε καλή πίστη SNive.gif. Οι λέξεις είναι σαν τα φτερά της πεταλούδας. ManosHacker 23:25, 13 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Δεκτή η γνώμη σου. Έχεις κανένα σχόλιο γι αυτό εδώ; Gaius Flavius GrecusDialogus 23:28, 13 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]
Ακριβώς γι' αυτό σου έγραψα. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Πίνεις μπύρα; ManosHacker 23:31, 13 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]
Τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα τώρα και για πάντα. Δεν μπορεί κάποιοι να παίρνουν "κίτρινες κάρτες" για καλόπιστα σχόλια που αφορούν συγκεκριμένα, πρακτικά ζητήματα της βικιπαίδειας και άλλοι να ξεφεύγουν με την "καλή τους πίστη". Για να δούμε... Gaius Flavius GrecusDialogus 23:36, 13 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]
Καταλάβαμε τι θέλεις να πεις. Ακόμα και όταν παρεκτρέπονται οι άλλοι, έχε καλή πίστη εσύ. Κι αν την έχεις χάσει, δείχνε καλή πίστη. Αυτή η συμπεριφορά είναι ένα από τα πιο σοβαρά βήματα προς τον απόλυτο έλεγχο. ManosHacker 00:02, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]
Είμαι απόλυτα χαλαρός γιατί έχω κι άλλα σημαντικά πράγματα να κάνω στη ζωή μου από το να δέχομαι προσβολές στη βικιπαίδεια ;) Αν έχεις άποψη για αυτό που σε ρώτησα πες τη στα ίσια, όχι μισόλογα και συμβουλές, λες και τα ξέρεις όλα. Τσίαρς μεν. Gaius Flavius GrecusDialogus 00:10, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]
Έτσι και με ξαναδουλέψεις με τα τσίαρς δε σου ξαναμιλάω. Όπως σου μιλώ θα μου μιλάς. ManosHacker 04:21, 14 Μαΐου 2011 (UTC)


Γεια σου Γάιε. Μήπως το παρεξήγησες το σχόλιο του Φόκαλ; Πιο πολύ μου κάνει ότι είδε ότι έσβησες το "αργά" και σου λέει, "όχι δεν ήρθες αργά, πάνω στη στιγμή που όλοι μαζί έχουμε πέσει στη δουλειά στη βικι, καλωσήρθες" ή κάτι παρόμοιο... --Gf uip 00:37, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Γειά σου Gf uip. Το σχόλιό του αφορύσε αυτό εδώ το οποίο χρησιμοποίησα για πρώτη φορά στη σελίδα μου μετά τη διευκρύνηση του Dead3y3. Δεν μπορούμε να προσπαθούμε να μαντέψουμε τα "καλόπιστα" σχόλια των άλλων όταν μας βγάζουν "κίτρινες κάρτες" για τις αποδεδειγμένα καλόπιστες δικές μας παρεμβάσεις. Gaius Flavius GrecusDialogus 01:01, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε και τι σχόλια ανταλλάχτηκαν, είναι και περασμένη η ώρα. Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος σε ενοχλεί, καλά κάνεις και το λες, αλλά μην παίρνεις στα σοβαρά το λόγο όπως εκφέρεται στη βικιπαίδεια: είναι μισός και προσφέρεται για παρεξηγήσεις, όχι μόνο επειδή είναι γραπτός αλλά και επειδή τα σχόλια τα πετάμε από δω και από εκεί, χωρίς πολλά-πολλά. Επειδή έχω δει και άλλους να παρεξηγούνται (δίκαια ή άδικα) από σχόλια, στην τελική ένα εθελοντικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα είμαστε, ό,τι λέμε μεταξύ μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα, οι συνεισφορές μας μένουν... Gf uip 01:16, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]
Ωραία τα λες φίλε, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε κάποιον να γυρίζει από δω κι απο κεί με ανέκδοτα και ειρωνικά σχόλια του τύπου "δεν ξέρω αν τα κατάφερα με τη λατινικούρα" και "ερώτηση για το σπίτι". Αν το παράδειγμα συμπεριφοράς που δίνουν οι διαχειριστές είναι οι μαγκιές και οι προσβολές, τότε οι "συνεισφορές του εγχειρήματος" δεν έχουνε νόημα. Απλά πράγματα. Gaius Flavius GrecusDialogus 02:04, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ειρωνία ή όχι[επεξεργασία κώδικα]

Δεν ξέρω, εγώ δεν είναι κάτι ειρωνικό. Προσπάθησα να καταλάβω τι έγινε. Μπορώ να κάνω μια ερώτηση; Η παρεξήγηση άρχισε για το σχόλιο στη σελίδα του Πάτριοτ όσον αφορά την Ολλανδία (που μπορώ να πω πως αποθαρρύνει κάποιον που ήθελε ίσως να σε βοηθήσει). Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 07:52, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ. Άλλη φορά θα σε συμβούλευα να μην χρησιμοποιήσεις τέτοιο ύφος τύπου: Φύγε, εγώ θα κάνω μόνος τη δουλειά. Κάνε κάτι άλλο. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 07:52, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα φίλτατε. Όχι, δεν είναι ειρωνικό ούτε αγενές, πιθανόν να το θεώρησες έτσι επειδή δεν ξέρεις ακόμη τον Focal, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι το ακριβώς αντίθετο, είναι καλοπροαίρετο: Θέλει να πει πως ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσεις κάτι - στη συγκεκριμένη περίπτωση ας γράφτηκες πρόσφατα, η συνεισφορά σου είναι ήδη σημαντική. Ο καφές είναι για να μας κρατά σε εγρήγορση (!) και, τέλος, καλό είναι να αποφεύγονται σχόλια όπως αυτό προς τον Πατριώτη, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αποθάρρυνση κι αυτό είναι κάτι που κανείς μας (είμαι βέβαιος πως ούτε κι εσύ) δεν θα ήθελε! Αν δεις παρεμβάσεις από κάποιο χρήστη που δεν είναι σωστές, απλά ανάστρεψε τη συγκεκριμένη συνεισφορά βάζοντας ένα μικρό σχόλιο στη "Σύνοψη επεξεργασίας", π.χ. "δεν προφέρεται έτσι αλλά αλλιώς". Καλή δύναμη για να συνεχίσεις τις συνεισφορές! SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 09:14, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Καθόλου, ίσα ίσα προβάλλει την ελλειπή γνώση που έχει στη συγκεκριμένη γλώσσα, ως Δρ. των θετικών επιστημών, όπως κι εγώ, που επειδή ξέρω 10 λέξεις λατινικά δε σημαίνει πως ξέρω και τη γλώσσα... --Ttzavarasσυζήτηση 09:38, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Είμαι βέβαιος ότι το παρεξηγείς, αλλά δεν έχει σημασία. Πολύ καλύτερο να ασχοληθείς με τις συνεισφορές σου, αυτές μετρούν στη Βικιπαίδεια. SFriendly.svg --Ttzavarasσυζήτηση 10:06, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

welkom bij de griekse wikipedia! κάποιες φορές κάποιοι μπορεί να σε πικράνουνε αλλά μην δίνεις σημασία.. να θυμάσαι ότι ό,τι σου λέει ο focalpoint η εγώ ή οποιοσδήποτε εδώ δεν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από εσένα.. μπορείς απλά να το αγνοήσεις.. κοίτα να διαβάσεις την πολιτική ώστε να έχεις και εσύ γνώμη (θα δεις ότι παλαιοί χρήστες (διαχειριστές κλπ) διαφωνούν πολλές φορές στην ερμηνεία της πολιτικής - για αυτό σου λέω να την διαβάσεις και να έχεις γνώμη).. π.χ. δεν μπορείς να αποτρέψεις κάποιον να επεξεργαστεί ένα άρθρο σου.. δες την wikipedia ως μια περιπέτειας γνώσης όπου όσο πιο καλά τεκμηριωμένο (και ουδέτερο) είναι αυτό που γράφεις τόσο είναι δύσκολο να το αναιρέσει κάποιος.. καλώς όρισες! SFriendly.svg Ggia 10:07, 14 Μαΐου 2011 (UTC)

Φίλε μου σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και τη φιλική γνώμη σου. Ξέρω πολύ καλά τι πάει να πεί παραγωγή γνώσης γιατί κάνω δημοσιεύσεις στα καλύτερα περιοδικά του κόσμου, ως καθηγητής πανεπιστημίου. Όσο για τις συμπεριφορές, κάποιοι διαχειριστές γουστάρουν να "συνετίζουν" τους άλλους με ειρωνίες και εξυπνάδες, αυτό δε μ'αρέσει. Κατάλαβες; Αρχίζω να υποπτεύτομαι γιατί η griekse wikipedia είναι τόσο χαμηλά... Gaius Flavius GrecusDialogus 10:18, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]
Είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Αλλά υπάρχουν και πολλοί αξιόλογοι συντάκτες, πολλοί από τους οποίους αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα. Όσο για το χαμηλό επίπεδο θα έλεγα ότι γενικά ναι.. αλλά υπάρχουν και άρθρα τα οποία είναι πολύ αξιόλογα. Σκέψου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των άρθρων έχει γραφτεί από λίγους χρήστες (οι ενεργοί-ενεργοί χρήστες είναι λιγότεροι από 100). Για τόσους λίγους συντάκτες το περιεχόμενο δεν είναι τόσο κακό. Μιας και ασχολείσαι με δημοσιεύσεις θα σου επισήμανα την προσοχή ότι στην εδώ η πρωτότυπη έρευνα δεν επιτρέπεται. Άρα ό,τι συνεισφέρεις θα πρέπει να είναι από δευτερογενείς πηγές. Π.χ. περιεχόμενο το οποίο κάνει πρωτότυπη έρευνα και είναι δημοσιευμένο στο Χ αξιόπιστο-διεθνές περιοδικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί (θεωρείται δευτερογενής πηγή)... Αξιόλογη πρωτότυπη έρευνα δεν μπορεί με τίποτα να δημοσιευτεί εδώ (δεν έχει σημασία ποιος την κάνει - ας είναι και καθηγητής π.χ. στο TUDelft - που θεωρείται από τα καλύτερα πολυτεχνεία της Ευρώπης). Ας δημοσιευτεί πρώτα αλλού (τότε θα είναι δευτερογενής πηγή) και μετά μπαίνει εδώ.
Να θυμάσαι ότι ο διαχειριστής δεν έχει καμία μεγαλύτερη εξουσία από μένα ή από σένα. Ο διαχειριστής είναι απλά εκτελεστικό όργανο της πολιτικής. Π.χ. για να διαγραφεί ένα άρθρο πρέπει να γίνει πρώτα συζήτηση (ο διαχειριστής απλά εκτελεί την διαγραφή - δεν την αποφασίζει αυτός αλλά όλη η κοινότητα μαζί). Απλά έχει μερικά διαχειριστικά κουμπιά παραπάνω για αυτές τις "βαρετές" δουλειές. Αλλά σε θέματα διαμόρφωσης πολιτικής, περιεχομένου (που μας ενδιαφέρει) δεν έχει γνώμη που έχει μεγαλύτερη αξία από μας (που είμαστε απλοί χρήστες). Ggia 10:36, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Πρόβλημα[επεξεργασία κώδικα]

Πολλά είναι τα προβλήματα του ΙΕ, γι' αυτό εδώ και καιρό προτιμώ τον Firefox, που δεν εμφανίζει τέτοιου τύπου (αλλά και αρκετά άλλα!) προβλήματα. Για το συγκεκριμένο έχω δει κι άλλους χρήστες να παραπονιούνται, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει και πού οφείλεται. Ίσως είναι καλύτερα να ρωτήσεις τον Geraki που είναι πολύ καταρτισμένος περί τα τεχνικά του wiki. --Ttzavarasσυζήτηση 10:45, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ιδέα δεν έχω για τα θέματα με τον ΙΕ. Ίσως μια συζήτηση στο IRC του αγγλικού να βοηθούσε; Εδώ ο Geraki ξέρει καλύτερα και μάλλον και ο Dead3y3.

Με τη συζήτηση με τον Patriot, προφανώς η αντίδρασή μου αποδόθηκε με ενοχλητικό τρόπο, συνεπώς αποδέχομαι αυτό που μου έγραψες, ότι ήμουν λίγο υπερβολικός. Με χαρά διαπιστώνω ότι δόθηκε καλή εξήγηση (θα δώσω και πρόταση-λύση στη συζήτηση του Patriot8790).

Η λατινικούρα είναι σαφέστατα δική μου, γιατί δε γνωρίζω καθόλου λατινικά, αλλά ακόμη και το να βάλω μια λέξη που το λεξικό λέει κίτρινος, ξανθός, μπροστά από την αγγλική/γαλλική λέξη για την κάρτα, μου φάνηκε τολμηρό. Το αστείο αυτό λοιπόν πήγε στο βρόντο, γιατί δεν προκάλεσε χαμόγελο όπως ήλπιζα. Κρίμα.

Η έκφραση «ερώτηση για το σπίτι» ήταν άστοχη. Αν είχα την ευκαιρία να το ξαναγράψω, θα το διατύπωνα διαφορετικά ή δε θα το ανέφερα καθόλου.

Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν μαγκιά ή προσβολή ότι έγραψα. Αν το κατάλαβες έτσι, λυπάμαι γιατί θα έπρεπε να βρω άλλο τρόπο να το διατυπώσω.

Εκείνο το σχόλιό μου ήταν ένα «όχι δεν ήρθες αργά, καλωσόρισες» όπως σωστά συμπέρανε και άλλος Βικιπαιδιστής. Βλέποντας την απάντησή σου, με χαρά μου πίστεψα ότι το κατάλαβες.

--Focal Point 11:35, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Το συμπέρασμα των αποπάνω συζητήσεων[επεξεργασία κώδικα]

Μετά τις σχετικές συζητήσεις, επιστρέφω στο διαχειριστή Focal Point, την κίτρινη κάρτα και με το παραπάνω, για αυτή του τη συμπεριφορά:

 • Ένας χρήστης κάνει καλόπιστο σχόλιο για ένα πραγματικό, υπαρκτό ζήτημα της βικιπαίδειας
 • Ο διαχειριστής Focal Point απαντάει με ειρωνικά σχόλια και δίνει κίτρινη κάρτα στο αποπάνω χρήστη παντελώς αδικαιολόγητα
 • Τελικά, ο διαχειριστής παραδέχεται την κακή του συμπεριφορά έστω και μεταχρονολογημένα

Αναρωτιέμαι μήπως η κίτρινη κάρτα που του δίνω είναι λίγη. Την επόμενη φορά που θα υπάρξουν "μάγκικα" σχόλια στη σελίδα συζήτησής μου, το θέμα δεν θα μείνει μεταξύ κάποιων μελών και 2-3 διαχειριστών, αλλά θα απευθυνθώ σε όλη την κοινότητα. Gaius Flavius GrecusDialogus 13:03, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Δεν κατάλαβες τι σου έγραψα παραπάνω. Αυτό το «δε σου ξαναμιλάω» ήταν για να καταλάβεις το λάθος σου, που είναι πως δίνεις ψεύτικη εικόνα άνεσης με τις μάγκικες φράσεις τύπου «Τσίαρς μεν» που χρησιμοποιείς. Παρέσυρες λοιπόν στο «άνετο» τον Φόκαλ και σου μίλησε στην ίδια γλώσσα με χιούμορ, ενώ στην πραγματικότητα είσαι ευαίσθητος. Το χτύπημα των φτερών της πεταλούδας το έκανε η προσπάθειά σου να πείσεις για το άνετο στυλ σου. Συγνώμη που σε χαρακτηρίζω μα δεν το κατάλαβες μόνος σου και συγνώμη για τον καθρέφτη. Ο τρόπος που σου απευθύνθηκα, με στροφή 180 μοιρών, κλείνοντας παραπάνω ήταν θεατρικός για να νιώσεις τι σημαίνει πως «έχασα πλέον την καλή μου πίστη σε σένα». Δεν την έχω χάσει για κανένα. Θα σου πρότεινα να μη γυρίζεις όλους τους χρήστες αφήνοντας ραβασάκια και όποτε ενοχλείσαι από κάποιον, αν δε νιώθεις επαρκής να τον χειριστείς κατ ιδίαν, να απευθύνεσαι στο σημειωματάριο των διαχειριστών. Επίσης θα δεις πως μόνο μετά από δύο ημέρες θα καταλάβεις όσα σου γράφω τώρα, ότι κι αν πεις απαντώντας τώρα, και επειδή σε πίεσα σε μια από τις πιο ευαίσθητες χορδές σου, ίσως και παραπάνω. Αν μου απαντήσεις με επιχειρήματα του ποιος είπε τι κλπ σημαίνει πως χάνεις ακόμα την ουσία. ManosHacker 13:50, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ωραία τα λές, αλλά μην το κουράζουμε άλλο. Ο,τι έγινε-έγινε. Gaius Flavius GrecusDialogus 14:05, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]
Ωραία! Ελπίζω et in Wikipedia pax hominibus! --Ttzavarasσυζήτηση 16:58, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ποτέ δεν είναι αργά...[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Γάιε, το σχόλιο κατά τη γνώμη μου σχολιάζει θετικά την αλλαγή που έκανες αφαιρώντας τη λέξη "αργά" από τη σελίδα χρήστη σου και έχει την έννοια ότι ποτέ δεν είναι αργά για συνεισφορές στη Βικιπαίδεια. Γενικά συμφωνώ περισσότερο με την άποψη του Τζαβάρα. Ο χρήστης Φόκαλ είναι κατά τεκμήριο ένας από τους πιο καλοπροαίρετους χρήστες και ειλικρινά πιστεύω ότι είχε τη διάθεση να είναι φιλικός με το σχόλιο του. Ακόμα και με την "κίτρινη κάρτα" νομίζω ότι είχε την πρόθεση να αστειευτεί. Προφανέστατα το αστείο δεν πέρασε αλλά ελπίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να δοθεί συνέχεια σε αυτό. Οποιαδήποτε στιγμή πάντως θεωρήσεις πως κάποιος χρήστης σε προσβάλλει και δεν υπάρχει περιθώριο ειρηνικής επίλυσης της διαφοράς, μπορείς να αποτανθείς στο Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών και να ζητήσεις επέμβαση των διαχειριστών (ή των υπολοίπων διαχειριστών).

Αν και δε με έχεις ρωτήσει για το θέμα της "κίτρινης κάρτας", παίρνω καταχρηστικά (και κατά-Αχρηστικά) το θάρρος να εκφράσω γνώμη και για αυτό: Αυτό που προσπάθησε να εξηγήσει, προφανώς (όπως -προς τιμήν του- το παραδέχτηκε και ο ίδιος) με αποτυχημένο τρόπο, ο Φόκαλ, είναι ότι γενικά δεν προτείνουμε σε κάποιον άλλον χρήστη να μην ασχολείται με κάποια θέματα. Καλύτερο είναι να του προτείνουμε να τον βοηθήσουμε (πχ. να μας ρωτάει όταν δεν ξέρει κάτι), γιατί και ο άλλος μπορεί να προσβληθεί και εμείς υπερασπιζόμαστε ότι η Βικιπαίδεια είναι ένα "ελεύθερο" και "ανοιχτό" σε όλους εγχείρημα. Ελπίζω να μη σε κούρασα και να βοήθησα. Ανεξάρτητα με όλα τα παραπάνω η συμμετοχή σου στη Βικιπαίδεια είναι σημαντική και χρειαζούμενη και ελπίζω να μην επηρεαστεί! Φιλικά- Αχρήστης 16:21, 14 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]