Συζήτηση χρήστη:Egmontaz/Αρχείο1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Καλωσήλθατε στις αρχειοθετημένες συζητήσεις μου!

Αυτή είναι σελίδα αρχειοθέτησης παλαιότερων συζητήσεων, παρακαλώ μην κάνετε επεξεργασίες. Αν θέλετε να μου αφήσετε μήνυμα αφήστε το στην σελίδα συζήτησής μου. Ευχαριστώ!

Αρχεία παλαιότερων συζητήσεων: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Welcome (en)
Bienvenue (fr)
Willkommen (de)

Egmontaz, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια! --ΗΠΣΤΓ 07:56, 4 Μαΐου 2006 (UTC)

Απονομή[επεξεργασία κώδικα]

Ένα αστέρι για τα τόσα interwikis που πρόλαβες να βάλεις μέσα σε λίγες μέρες

Σου απονέμω το αστέρι των interwikis για τον μεγάλο αριθμό διαγλωσσικών συνδέσεων που έχεις ήδη εισάγει σε άρθρα. Μέτρησα σχεδόν 200 σε λίγες μόνο μέρες.--Focal Point 19:43, 10 Μαΐου 2007 (UTC)

Μετακίνηση χρήστη: Δεν το είχα ξανακάνει. Για πες μου δουλεύει; --Focal Point 07:30, 26 Μαΐου 2007 (UTC)

Μάλλον δε θα δουλεύει, βάζω την ειδοποίησή σου στο σημειωματάριο των διαχειριστών, νομίζω ότι ή έκανα κάτι λάθος ή μόνο οι γραφειοκράτες μπορούν να μετακινήσουν χρήστη.--Focal Point 07:36, 26 Μαΐου 2007 (UTC)

Μόνο οι γραφειοκράτες. Σου έφερα πίσω τη σελίδα. Περίμενε, κάποια στιγμή θα εμφανιστεί γραφειοκράτης και θα το κάνει. --Focal Point 07:40, 26 Μαΐου 2007 (UTC)

Φαζέλ Σάι[επεξεργασία κώδικα]

Το ı (i χωρίς την τελεία) στα τούρκικα προφέρεται πολύ ελαφρά και είναι κοντά στο δικό μας ε. Δεν μπορεί να αποδοθεί αλλιώς, Φαζέλ Σάι είναι σωστό.--Κωστής 21:44, 9 Ιουνίου 2007 (UTC)

Εικόνα:Fazıl Say 2.jpg[επεξεργασία κώδικα]

Η Εικόνα:Fazıl Say 2.jpg έχει διαγραφεί από την Τουρκική Βικιπαίδεια. Αν δεν θέλεις να διαγραφεί και εφ'όσων έχεις επικοινωνήσει με την ιστοσελίδα, ζήτα περισσότερα στοιχεία και προώθησε τα e-mail στο info-el@wikimedia.org. Θα πρέπει να φαίνεται ότι τα e-mail με τα οποία επικοινώνησες είναι πράγματι του διαχειριστή της ιστοσελίδας, π.χ. admin@fazilsay.net ή fazilsay@kadirdursun.com. — Geraki ΣΜ - 2007-06-11T 10:51Z.

Ισμαέλ Μπλάνκο[επεξεργασία κώδικα]

Εντάξει, δεν σβήστηκε τίποτα!--Κωστής 09:56, 18 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Σομμ[επεξεργασία κώδικα]

αν θες κοίταξε τους ορισμούς, και όπου νομίζεις διόρθωσέ τους, γιατί εγώ δεν τα ξέρω καλά τα στρατιωτικά. --Μυρμηγκάκι 10:13, 29 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Επεκτάσιμα[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου, και καλή χρονιά :) Ναι, δεν σημαίνει απαραίτητα κατά κυριολεξία γραμματική πρόταση. Καλύτερα είναι να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση η κρίση. Για τον συγκεκριμένο π.χ., αν το αφήσεις με μια πρόταση (έστω και με αυτές τις τέσσερις πληροφορίες), αφενός ο χρήστης που δεν ψάχνει ειδικές πληροφορίες θα έχει ξεχάσει τα πάντα σε δέκα λεπτά, αφετέρου αυτός που θέλει κάτι ειδικότερο δεν θα βρει παρά τις ημερομηνίες γέννησης/θανάτου. Είναι λίγο διαφορετική και πιο απαιτητική η κατάσταση για τα πρόσωπα απ' ότι για άλλα λήμματα (π.χ. για τη θερμίδα μπορεί να εξηγηθεί με 2-3 προτάσεις τι είναι). Οι πληροφορίες για τα περισσότερα πρόσωπα υπάρχουν στο αγγλικό συνήθως, και δεν χρειάζεται πολύς κόπος για να γραφεί/μεταφραστεί μια μικρή παράγραφος. Έτσι αντί το ελάχιστο των πληροφοριών, έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε κάτι λίγο πιο ολοκληρωμένο. Ας το κάνουμε! Φιλικά, Badseed απάντηση 22:28, 12 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

On line βιβλιο[επεξεργασία κώδικα]

Και το βιβλιο ηταν λαθος για αυτο το αλλαξα, το πραγματικο είναι αυτο --✻tony esopi λέγε 17:26, 20 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Συζητήσεις ανώνυμων χρηστών[επεξεργασία κώδικα]

Για το συγκεκριμένο θέμα σκοπεύω να ανοίξω κάποια στιγμή συζήτηση. Οι σελίδες συζήτησης που διαγράφω είναι παλιές. Δεν πρόκειται δηλαδή να διαγράψω κάποια σελίδα που έβαλες μήνυμα πρόσφατα. Ο λόγος που τις διαγράφω όταν τις βρίσκω μπροστά μου είναι αφενός γιατί καταναλώνουν τσάμπα χώρο, αφετέρου και σημαντικότερο γιατί πλέον η στάνταρ IP εκλείπει. Ένα μήνυμα που αφήνουμε σε κάποιον χρήστη με ανώνυμη IP μπορεί να θεωρηθεί «προσβλητικό» για κάποιον άλλον που θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον την ίδια IP.

Συνέχισε λοιπόν να το κάνεις. Ένας λόγος που δεν έχουμε αρκετούς νέους χρήστες είναι ότι πολλές φορές βαριόμαστε να τους εξηγήσουμε γιατί αναιρέσαμε-διαγράψαμε-προτείναμε για ταχεία διαγραφή τη συνεισφορά τους. Η πρακτική σου βοηθά να αντιμετωπιστεί αυτό.

Χαίρομαι που επέστρεψες δυναμικά στο εγχείρημα. Η συνεισφορά σου το τελευταίο διάστημα είναι εξαιρετική. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:47, 21 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Πανόραμα[επεξεργασία κώδικα]

Ψυχραιμία, έχουμε δει και χειρότερα: κάποιον να αναστρέφει ένα άρθρο για περίπου έξι μήνες:). Αν ξαναεμφανιστεί θα πάρουμε κι άλλα μέτρα. Με την ευκαιρία, ειναι καλύτερα να επιφορτώνεις τις εικόνες σου στα Κόμμονς. Ούτως ή άλλως όλες οι εικόνες με ελεύθερη άδεια κάποια στιγμή εκεί μετααφέρονται, για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι από άλλα εγχειρήματα - Badseed απάντηση 22:58, 22 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Τα κόμμονς "δίνουν" εικόνες και στα υπόλοιπα ελληνόγλωσσα εγχειρήματα (Βικιλεξικό, Βικιβιβλία κλπ). Συν τοις άλλοις κάποιος ξενόγλωσσος χρήστης μπορεί να πάρει μια καλή ιδέα από τις δικές σου εικόνες, ή να χρησιμοποιήσει μια μετατροπή που έκανες. Οπότε είναι καλύτερα να πηγαίνουν εκεί. Καλή συνέχεια! - Badseed απάντηση 23:09, 22 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

ΡΣΟΣΔ[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλε! Νομίζω πως είναι τεράστια "σπατάλη", να δημιουργηθεί ξεχωριστό λήμμα για κάθε αυτόνομη περιοχή του εσωτερικού της ΡΣΟΣΔ, το οποίο θα έχει μόνο 2-3 γραμμές. Σε 15 λεπτάκια θα έχω τελειώσει τις διορθώσεις που μου ζήτησες. Επίσης θα συνδέσω τα λήμματα με τα σημερινά ομοσπονδιακά υποκείμενα (που πάνω-κάτω είναι τα ίδια) και εάν θέλεις να γράψεις κάτι ιδιαίτερο για την περίοδο που ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση, μπορείς να το προσθέσεις.
Για να μην παρεξηγηθώ, σκέψου κάτι αντίστοιχο: Είσαι ρώσος και ψάχνεις το λήμμα "Ευρυτανία" στη ρωσική wikipedia. Θα ήταν αντιλειτουργικό να υπάρχουν 5 λήμματα των είκοσι λέξεων το καθένα (Αρχαία Ευρυτανία, Μεσαιωνική Ευρυτανία, Ευρυτανία του Βασιλείου της Ελλάδος, Ευρυτανία της Κυβέρνησης του Βουνού, Μεταπολεμική Ευρυτανία). Καλύτερα ένα άρθρο των 200 λέξεων, παρά 5 που θα αποτελούνται από μία-δύο προτάσεις.
Επίσης, αφού θέλεις να ασχοληθείς με το αντικείμενο: (α) Για τη Ρωσία και τα παράγωγά της χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τον τύπο με το ένα σίγμα. (β) Όταν βάζουμε τη Ρωσία σε σύνδεσμο, εάν πρόκειται για την προ-1721 περίοδο τη συνδέεουμε με το Βασίλειο της Ρωσίας, εάν πρόκειται για την περίοδο 1721-1917 τη συνδέεουμε με το Ρωσική Αυτοκρατορία, εάν πρόκειται για τη μετά-1991 περίοδο τη συνδέουμε απλά με το Ρωσία. Τώρα που έφτιαξες και το άρθρο της ΡΣΟΣΔ, για τη σοβιετική περίοδο θα τη συνδέεουμε με αυτό.--Παναγιώτης Μπότσης 13:58, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου όσο συχνά θέλεις. Όσον αφορά την ερώτησή σου, τα τονίζουμε πάντα στη λήγουσα. Επίσης, κάθε φορά που τελειώνεις ένα κείμενο, θα μπορούσες να ενημερώνεις για να βάζω/διορθώνω τους εσωτερικούς συνδέσμους. Καλή συνέχεια, φίλε! --Παναγιώτης Μπότσης 14:20, 23 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Medieval II[επεξεργασία κώδικα]

Συμφωνώ ότι παραπομπές και βιβλιογραφία θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε ένα άρθρο για την επαληθευσιμότητα, αποτελούν τα θεμέλια πάνω στο οποίο οικοδομείται ένα αξιόπιστο άρθρο. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από την ποσότητα των παραπομπών αλλά να δίνεται έμφαση πρωτίστως στην ποιότητα τους: 3 εγκυρότατες και ενημερωμένες πηγές είναι σαφώς προτιμότερες από 30 ελάχιστα ενημερωμένες πηγές αμφίβολης αξιοπιστίας. Στην περίπτωση των videogames το manual αποτελεί τη βασική και εγκυρότατη πηγή τους, τη «Βίβλο» τους, διότι άλλωστε γράφεται από δημιουργούς του παιχνιδιού. Υπάρχουν manuals με πάνω από 100 σελ., με πάρα πολλές πληροφορίες για να μπορεί να γραφτεί τεράστιο και έγκυρο (αλλά όχι απαραίτητα ολοκληρωμένο) άρθρο για ένα παιχνίδι (έχω εντοπίσει σύνδεσμο που οδηγεί στην ηλεκτρονική μορφή του manual του Medieval II Total War και θα το συμπεριλάβω στις παραπομπές του άρθρου).

Σχετικά τώρα με το άρθρο Age of Empires, τονίζεται η απήχηση, ο αντίκτυπος του παιχνιδιού: πωλήσεις, σχόλια/απόψεις διαφόρων gamers, βαθμολογίες, expansions κτλ., τα οποία απαιτούν links υποστήριξης. Στο ελληνικό άρθρο Total War II όμως δίνεται έμφαση στο gameplay, το setting, τις δυνατότητες και επιλογές, την πλοκή, τη gaming experience, για τα οποία συνήθως αρκούν το manual και η προσωπική εμπειρία των συγγραφέων που έχουν ασχοληθεί με το videogame. Δεν δίνεται έμφαση στην εμπορική του πορεία και τις απόψεις διαφόρων gamers, του Τύπου κτλ.

Η Βικιπαίδεια ενθαρρύνει πάρα πολύ τη διαρκή χρήση διαδικτυακών παραπομπών για λόγους επαληθευσιμότητας διότι αρκετοί αμφισβητούν την εγκυρότητα των άρθρων. Ασπάζομαι φυσικα τη στάση και τακτική της, αλλά με δυσαρεστεί η νοοτροπία ότι δεν πρέπει να κριθεί «αξιόλογο» ένα άρθρο που έχει συνταχθεί με χρήση ελάχιστων αλλά εγκυρότατων πηγών και που περιέχει πολύ λίγες παραπομπές (links-σύνδεσμοι). Να εξετάζουμε και επιδιώκουμε την ποιότητα και όχι την ποσότητα των πηγών. Μπορεί να πει κανείς τώρα ότι τα Featured Articles είναι άρθρα των οποίων η αξιοπιστία (ποιότητα) των πολλών παραπομπών έχει επαληθευτεί. Η θέση μου είναι ότι η αξιοπιστία των παραπομπών - πηγών έχει σημασία και όχι ο αριθμός τους (μικρός, μεγάλος, μεσαίος κτλ.). Φιλικά. --Morgatek 22:42, 24 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Πάπας Βιγίλιος[επεξεργασία κώδικα]

Μην βιαστείς. Για τον Πελάγιο Α πάω, κι αν τον ανεβάσω κι αυτόν απόψε. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:31, 28 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

if[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Τα if's ίσως δεν σου δούλευαν γιατί τα '|', '|-' κλπ μέσα σε μια συνάρτηση if αναπαρίστανται με θαυμαστικά (δες για παράδειγμα πως είναι ο κώδικας εδώ. Πάντως, όταν θες να κάνεις εκτεταμένες αλλαγές σε ένα πρότυπο, ειδικά όταν εμφανίζεται σε αρκετές σελίδες, είναι καλύτερα να το αντιγράφεις σε μια υποσελίδα και να κάνεις εκεί τις όποιες δοκιμές (αφενός δεν υπάρχει κίνδυνος να "σπάσεις" κάτι, αφετέρου δεν έχεις το άγχος να το αναστρέψεις γρήγορα αν κάτι δεν "πιάσει", οπότε δουλεύεις ανετότερα). Φιλικά, Badseed απάντηση 05:53, 1 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Καλό μήνα :) - Badseed απάντηση 14:18, 1 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Φραγές[επεξεργασία κώδικα]

Από πλευράς διαχειριστών δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης από τις φραγές, τουλάχιστον κάποιος που να γνωρίζω εγώ. Τώρα το ποιος είναι και ποιος ο λόγος..... ας μην εκφραστώ καλύτερα. --Alaniaris 15:39, 4 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Προς Θεού, δεν σου καταλόγισα καμία μομφή SFriendly.svg. Όσο για το πρήξιμο...άστα! Δεν ξέρω αν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω οι stewards ή κάποιος από το meta. Αλλιώς περαστικά μας! --Alaniaris 15:50, 4 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Καλησπέρα. Το πρότυπο OTRS μπαίνει όταν έχει σταλθεί μέηλ στο μεηλ της ΒΠ και έχει πάρει αριθμό εισιτηρίου (το μακρύ νούμερο σε κάθε πρότυπο). Επειδή σε αυτό το άρθρο το κείμενο απελευθερώθηκε εντός της βπ, χωρίς μέηλ, δεν μπορεί να μπει πρότυπο. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε το πρότυπο, όχι για λόγους επισημότητας όσο για λόγους ασφαλείας. Φιλικά --Alaniaris 14:19, 6 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)


Pplatis[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα, απλά μάλλον έχω κολλήσει διότι με τον παλιό μου λογαριασμό το έβρισκα αυτό Αλλά "Η ιδιότητα αυτοεπιβεβαιωμένου χρήστη είναι ένα επίπεδο πρόσβασης σε διάφορες λειτουργίες της Βικιπαίδειας.

Ενεργοποιείται αυτόματα σε κάθε χρήστη όταν έχουν περάσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες από την εγγραφή του." Οπότε οκ

Νεκροταφείο[επεξεργασία κώδικα]

Τέτοια ώρα δεν είναι επικίνδυνο να γράφεις τέτοιο άρθρο; :)----Lemur12 να΄στε καλά 01:22, 8 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Μιας και ασχολείσαι με αυτά τα βάσανα που λέγονται πρότυπα, μήπως μπορείς να προσθέσεις στο πρότυπο:Πληροφορίες χώρας μια διαίρεση για τα ΑΕΠ, σε ονομαστικό ΑΕΠ- ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης και σε άλλη στήλη το κατά κεφαλήν ονομαστικό ΑΕΠ, κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης; Δες το σχετικό πρότυπο της αγγλικής και πώς χρησιμοποιείται στο λήμμα για το Λιχτενστάιν. Θα θεωρούσα καλύτερο να μην βάλουμε και θέσεις στην κατάταξη για όλα, αλλά να γίνει συζήτηση. εδώ. Ευχαριστώ, ----Lemur12 να΄στε καλά 02:21, 10 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

 • Θα έλεγα "αξία σε μονάδες αγοραστικής δύναμης". Βάλε στο άλλο ξεχωριστό κατάλογο και ελπίζω να τον φτιάξω αργότερα. Είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα με τον Μπάντσιντ (εδώ. ----Lemur12 να΄στε καλά 02:46, 10 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Σιδηρούς Σταυρός[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ (και από εδώ). Όχι, δεν επρόκειτο να σε παρεξηγήσω για την απονομή, η οποία έχει ασφαλώς συμβολικό και όχι αλληγορικό χαρακτήρα! Μιας όμως και ξέρεις γερμανικά καλύτερα από εμένα (ich wisse kein wort), βάλε, αν θες, ένα χεράκι στη γερμανική ορολογία των άρθρων! --Ttzavaras 10:13, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Πράγματι, η SA είναι γνωστή και ως "Τάγματα εφόδου" (το αναφέρω στο άρθρο για τη Ναζιστική Γερμανία), ωστόσο σήμερα ο όρος δεν είναι πλέον δόκιμος, καθώς έχει επικρατήσει η χρήση του πρωτότυπου, αμετάφραστου όρου, όπως για την Σουστστάφελ που είναι γνωστότερη σαν Ές Ές. Η Παγκοσμιοποίηση βλέπεις! Πάντως όσο λίγα γερμανικά και να ξέρεις, καλύτερα από τα δικά μου, ανύπαρκτα, είναι! Ευχαριστώ για την ως τώρα συνεργασία, ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον! --Ttzavaras 22:57, 15 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Λεμούριος[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ. Έκανες πολύ καλά και χαίρομαι που έχω κάποιον που με βοηθά στα δύσκολα, όπως είναι για μένα τα πρότυπα και άλλα. Για τους καταλόγους των ηγετών κλπ. πιστεύω ότι είναι καλύτερα όταν δεν είναι πολύ μακροσκελείς να εντάσσονται σε άρθρο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα. ----Lemur12 να΄στε καλά 19:44, 14 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

no harm done[επεξεργασία κώδικα]

Μη σκας, και από μένα και από όλους μας περνάν πολλές φορές απαρατήρητα κάποια κόπυ. Αυτό είναι και το καλό του να γίνεται έλεγχος από πολλά άτομα: είναι σα να έχουμε πολλούς τερματοφύλακες κάτω απ' τα δοκάρια :) - Badseed απάντηση 22:39, 15 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Απορίες[επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ, ας απαντήσουμε αυτές (4 είναι πολλές;)

 1. Η σωστή άδεια είναι GPL. GFDL είναι η άδεια του περιεχομένου (των κειμένων) αλλά το λογισμικό mediawiki είναι GPL οπότε ακολουθούν και τα screenshots.
 2. Καλή τη πίστει ναι, λογικά είναι δική του δημιουργία. Αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί βέβαια, πάει για διαγραφή. Ωστόσο, θα έλεγα να ξεκινήσουμε από πιο προβληματικές εικόνες (π.χ. χωρίς ούτε άδεια ούτε δημιουργό, ή κατάφωρες παραβάσεις ΠΔ, ή εύλογης που δε στέκουν) και κατόπιν να δούμε και αυτές. Σχετικά είχαμε συζητήσει και στην Αγορά (περί ειδοποιήσεων χρηστών κλπ).
 3. Οτιδήποτε έχει ελεύθερη άδεια&στοιχεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο άρθρο εδώ ή σε άλλες γλώσσες ή να αξιοποιηθεί διαφορετικά (π.χ. δίνει στοιχεία ή παίρνει τροποποίηση) κανονικά δεν πρέπει να διαγράφεται, αλλά να πηγαίνει στα Κοινά. Και πάλι πάντως, δεν είναι πρώτη προτεραιότητα.
 4. Αυτό συμβαίνει επειδή είχε δημιουργηθεί τοπική σελίδα περιγραφής. Για να μη "φαίνεται" καθόλου εδώ πρέπει να διαγραφεί η τοπική σελίδα, όπως και έκανα.

Γενικά μην αγχώνεσαι. Τα επιφορτωμένα αρχεία είναι περίπου 6.500 και τα προβληματικά (λιγότερο ή περισσότερο) τα υπολογίζω περίπου στο 1/6 - 1/5. Οπότε, έχουμε δρόμο! - Badseed απάντηση 02:20, 17 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Καλημέρα. Καλύτερα είναι να ανεβαίνουν στο ίδιο όνομα και να σβήνουμε τις παλιές, για να γλιτώσουμε το πακέτο επανεισαγωγής των στοιχείων, αλλαγής ονόματος κλπ - Badseed απάντηση 04:01, 5 Μαρτίου 2009 (UTC)

Θα έχω το νου μου να σβήνω τις παλιότερες εκδόσεις όποτε ανεβαίνει καινούργια, δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Εδώ λίγη προσοχή γιατί σκοπός είναι όχι μόνο να μικρύνει η εικόνα, αλλά να μπορεί να κάνει και τη δουλειά της, δηλαδή παρουσίαση. Αν η εικόνα μικρύνει πολύ, δεν έχει και νόημα να την κρατήσουμε π.χ. σε αυτή με τα malware ουσιαστικά δεν φαίνεται κάτι πλέον (είναι απλά ένα παράθυρο που κάτι γράφει, χωρίς να φαίνεται τι). Εκτός από το μέγεθος, η εικόνα μπορεί να μικρύνει και κατά την ανάλυση. Δεν είναι όμως το πρόβλημά μας οι εικόνες των 50-80 kb, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες εύλογης, και καλύτερα θα ήταν να κάνουμε πρώτα αυτές.

Παρενθετικά οι περισσότερες αλλαγές που κάνεις με αντικατάσταση προτύπων κλπ μπορούν να γίνουν με μποτ έτσι ώστε και το χρόνο σου να μην τρως και οι πρόσφατες αλλαγές να μη γεμίζουν. Ενόχλησε εμένα ή το Γεράκι, ή γράψε εδώ - Badseed απάντηση 13:49, 6 Μαρτίου 2009 (UTC)

Αλλαγή άδειας[επεξεργασία κώδικα]

Και πολύ καλά έκανες και την άλλαξες, δική μου παράληψη. :) --Alaniaris 13:50, 17 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Σφραγίδα[επεξεργασία κώδικα]

Σωστός!--Κωστής 08:25, 18 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

μετάφραση[επεξεργασία κώδικα]

Δεν κάνω ακριβή μετάφραση ωστόσο πρέπει να το προσθετω? ναι ειναι τυπογραφικο λαθος. ξεραθηκα στα γελια οταν το ειδα. ακου σουλατανατο Zoroastris

Lead(II) acetate[επεξεργασία κώδικα]

 • Δεν είναι σωστή η απόδοση: Είναι άλας όχι εστέρας. Το σωστό στα ελληνικά ειναι «οξικός μόλυβδος». Το ΙΙ δεν το χρησιμοποιούμε (συνήθως) στα ελληνικά, γιατί είναι η συνηθισμένη κατάσταση οξείδωσης του μολύβδου. Πάντως γίνεται (πιο σπάνια) και η χρήση του όρου «διοξικός μόλυβδος». Στην περίπτωση του Lead(IV) acetate, για διάκριση το αποδίδουμε πάντα ως «τετραοξικός μόλυβδος», το παλιό αντικροτικό στην παλιά Super βενζίνη.

--Vchorozopoulos 05:24, 20 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Εύλογη χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Δείξε λίγη εγκράτεια με τις εικόνες εύλογης χρήσης, ειδικά όταν υπάρχει μόνο μία φωτογραφία στα άρθρα (πχ. ηθοποιούς). Όταν αναγράφονται τα βασικά στοιχεία την περιγραφή της εικόνας μπορεί να παραμείνει, ανεξάρτητα αν είναι ζωντανοί ή όχι, έως ότου βρεθεί κάποια ελεύθερη εικόνα για να χρησιμοποιήσουμε. Αν τις βάλουμε όλες στο ίδιο καζάνι δεν θα μείνει ούτε μία! :) --Alaniaris 13:55, 21 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Χμ, από πότε εγκράτεια και νηστεία πάνε μαζί, εγώ πάντα νόμιζα ότι η νηστεία είναι ευκαιρία για πάρτι! SMocking.gif --Alaniaris 14:04, 21 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)


Δυναστεία Qing[επεξεργασία κώδικα]

Το Qing προφέρεται περίπου ως Τσιν. Ωστόσο, καλύτερα να το γράφουμε Τσινγκ, γιατί υπάρχει άλλη δυναστεία με το όνομα qin οπότε θα μπερδευτούμε αν τα έχουμε και τα δύο τσιν. --HIZUMI 12:46, 24 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Καμία αντίρρηση. Βασικά για διαγραφή είναι--The Elder 13:03, 27 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Γειά![επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου φίλε! Ευχαριστώ για την υποδοχή. Και αν ήσουν εσύ αυτός που μου έστειλε το μήνυμα για τα redirect που έφτιαξα (δεν υπάρχει υπογραφή, από το ιστορικό το είδα), οκ, θα το έχω υπ' όψην μου. :) - JEA13 10:52, 28 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Εθνικές ποδοσφαίρου[επεξεργασία κώδικα]

Δεν βιάζεσαι όχι. Είμαι προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να μετακινηθεί. Ναι γίνεται αυτόματα (από διαχειριστή). Γενίκα είμαι υπέρ της ομοιομορφίας και κατά των παρενθέσεων οπότε τίθεται δίλημμα. Θα προτιμούσα δηλαδή να μετακινηθούν όλα τα υπόλοιπα σε τίτλους χωρίς παρένθεση. Ωστόσο για λόγους ομοιομορφίας θα το μεταφέρω τώρα σε αυτό που προτείνεις και βλέπουμε.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:16, 28 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Πάπες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα εγώ σε ευχαριστώ που με απάλλαξες από μια δουλειά! SFriendly.svg.

Για το τέλος, δεν υπολογίζω ότι στο μέλλον θα γράφουμε με το ρυθμό του τελευταίου μήνα μόνο, αλλά με το μέσο όρο της βικιεπιχείρησης (ο οποίος πέφτει και αυτός). Έτσι, στους 4 αυτούς μήνες γράφτηκαν 157-73=84 άρθρα, άρα 21 ανά μήνα. Άρα, τα 108 υπολειπόμενα, διά 21, μας κάνει 5 και κάτι, άρα θα τελειώσει ο Ιούλιος και θα είμαστε στον Αύγουστο.

Φυσικά όλα αυτά βασίζονται σε παραδοχές και είναι ελαφρώς συμβατικά. Προσπαθώ όμως να το διατηρώ ενημερωμένο, μπας και διατηρηθεί και το ενδιαφέρον για συγγραφή! Να δούμε...--Κωστής 08:48, 1 Μαρτίου 2009 (UTC)


Καλή ιδέα. Ας κάνουμε το πείραμα, να δούμε αν θα δουλέψει. Ζήτα αν θες να γίνει εισαγωγή ιστορικού και τα σχετικά. Και φυσικά, βοηθάω όσο μπορώ--Κωστής 09:01, 1 Μαρτίου 2009 (UTC)
Ξεκίνησα! Ας δούμε το αποτέλεσμα της προσπάθειας...--Κωστής 19:48, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)
Έφτιαξα και δυο προτυπάκια για να φαίνεται από που ως που μεταφράζουμε--Κωστής 20:13, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)

Ανακατευθύνσεις[επεξεργασία κώδικα]

Είδα ότι πρότεινες για διαγραφή κάποιες ανακατευθύνσεις όπως το Γεώργιος Τέρτερ Β' -> Γεώργιος Τέρτερ Β΄. Είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση για το ποια από την δύο μορφές αναπαράστασης της κεραίας θα χρησιμοποιείται (απόστροφος ή τόνος) και δεν είχαμε καταλήξει κάπου, αλλά φαίνεται πως κλείνουμε προς τον τόνο (απλά επειδή αυτόν επέλεξαν οι δημιουργοί πολλών άρθρων), αλλά η χρήση της αποστρόφου δεν έχει απαγορευτεί ούτε αποθαρρυνθεί, ειδικά εντός των άρθρων, και οπωσδήποτε οποιαδήποτε μορφή χρησιμοποιείται στον τίτλο ενός άρθρου η ανακατεύθυνση από την άλλη μορφή είναι απαραίτητη. Δηλαδή δεν χρειαζόταν να διαγραφούν οι ανακατευθύνσεις, αλλά αντίθετα να δημιουργηθούν αν δεν υπήρχαν. — Geraki ΣΜ 09:44, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)

Χε χε, ταυτόχρονα! Θεώρησα ότι αφού ο αρχικός δημιουργός του άρθρου το έγραψε έτσι, έστω και αν είναι λάθος, μπορεί και κάποιος ακόμη να κάνει το ίδιο λάθος αλλά καλό είναι να οδηγηθεί στο σωστό άρθρο. — Geraki ΣΜ 09:48, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)

Η αλήθεια είναι πως κρατάμε ή δημιουργούμε και ανακατευθύνσεις από τίτλους με συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη (προφανώς με μέτρο και κοινή λογική). Δες Βικιπαίδεια:Ανακατεύθυνση. — Geraki ΣΜ 10:15, 2 Μαρτίου 2009 (UTC)

Πίος[επεξεργασία κώδικα]

Όντως μεγαλοπιαστήκαμε! Είναι μεγάλο λήμμα μωρέ, και δε βλέπω να φιλοτιμείται κανένας άλλος να βοηθήσει. Είδες, καλές οι ιδέες για ομαδική μετάφραση κλπ, αλλά στην πράξη είμαστε πολύ ρηχή βικιπαίδεια.... Εντάξει, δε θεωρούνται λάθη αυτά που έκανες. Απλά εγώ έκανα μικροδιορθώσεις, ίσως το ψειρίζω υπερβολικά. Όσο για το πρότυπο, το είδα ότι είχε πρόβλημα και δεν ξέρω γιατί, νομίζω στην αρχή δεν είχε... Το τωρινό είναι πιο απλό, μου αρέσει λιγότερο από το προηγούμενο, αλλά τουλάχιστον λειτουργεί κανονικά. Είμαι κατά και για τις επιπλέον πληροφορίες που μπήκαν, το είχα πει και στη σελίδα συζήτησης, αλλά αφού υπήρχε άλλη άποψη...--Κωστής 22:53, 3 Μαρτίου 2009 (UTC)

Να θεωρήσουμε ότι απομακρύνθηκε ο Καλογεροπουλικός αντι-αγγλοσαξονικός τυφώνας και να συνεχίσουμε τη μετάφραση του λήμματος;--Κωστής 13:53, 18 Μαρτίου 2009 (UTC)

Πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Οι συζητήσεις είναι για να τις παρακολουθούμε, όχι για να το... παίζουμε διακριτικοί! Κατά συνέπεια καμία αδιακρισία! Ν Α Ι Ι Ι αυτό ακριβώς ήθελα να φτιάξω κι εγώ σαν πρότυπο αλλά δεν ήξερα πώς. Ανέβασέ το ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!! Περίμενα κάποιον συνάδελφο να το φτιάξει, γι' αυτό δεν "ανέβασα" άλλα ορυκτά! Ευχαριστούμε θερμά! --Ttzavaras 06:26, 5 Μαρτίου 2009 (UTC)

Το είδα φίλτατε και ευχαριστώ θερμά! --Ttzavaras 22:05, 5 Μαρτίου 2009 (UTC)
Μήπως έκανα κάποια πατάτα;; το πεδίο "σκληρότητα" δεν εμφανίζεται στο κουτί πληροφοριών στο αντίστοιχο λήμμα. Θα ήθελες, σε παρακαλώ, να του ρίξεις μια ματιά; Ευχαριστώ! --Ttzavaras 11:15, 7 Μαρτίου 2009 (UTC)

Subst[επεξεργασία κώδικα]

Παρακολουθούσα τη συζήτησή σας για τα πρότυπα (με τα οποία είμαι ελαφρά άσχετος όσο αφορά τα πολύ τεχνικά) και μου κίνησε την περιέργεια το Γεράκι...ε, και σε πέρασα στο φώτο-φίνις! :))))--Alaniaris 22:11, 5 Μαρτίου 2009 (UTC)

Πολύ Μεγάλος Αδερφός έχει πέσει με τις συζητήσεις, ντροπή ντροπή... Το πρότυπο είναι χάλια, το θέλαμε φυστικί με φούξια βούλες... Στο μοβ απλά δεν το δέχομαι! SFriendly.svg Πέρα από την πλάκα, ευχαριστούμε για την αμεσότατη απόκριση! Από κει και πέρα ο Ttzavaras νομίζω είναι ο πλέον κατάλληλος να προτείνει διορθώσεις. Thanks again! - Atlantia 19:09, 6 Μαρτίου 2009 (UTC)

Καλησπέρα! Ο φίλτατος Egmontaz έφτιαξε το πρότυπο βασιζόμενος στη σελίδα ενός ορυκτού, άρα διορθώσεις δεν έχω να προτείνω, αν κι αργότερα ίσως χρειαστεί μια μικρή προσθήκη (για την οποία ακόμα δεν είμαι βέβαιος). Τεχνικά, όμως, θα συμφωνήσω με την Atlantia: Ναι, το θέλαμε φυστικί με πορτοκαλί βούλες ή και ρίγες, αν δεν βγαίνανε οι βούλες και ίσως και τα γράμματα σε κάποια απόχρωση του καφέ (κουκουναρί, κομοδινί, ντουλαπί, κάτι τέτοιο τέλος πάντων!!) SFriendly.svg. Ευχαριστούμε ξανά τον Egmontaz! :)

Υ.Γ. Αμα δε βλέπει συζητήσεις όποιος γυρνάει στις αλάνες (!!!) ποιος θα δει; έεετσι πρέπει έεεετσ!!! --Ttzavaras 20:33, 6 Μαρτίου 2009 (UTC)

Château[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Ίσα ίσα, αυτό σημαίνει. «Πύργος» ή «Κάστρο» είναι πολύ σωστές αποδόσεις του όρου. - Atlantia 13:43, 8 Μαρτίου 2009 (UTC)

Αν έχεις αμφιβολία πες μου ακριβώς ποιο λήμμα επεξεργάζεσαι, μπας κι έχω ακούσει κάτι καλύτερο για το συγκεκριμένο μνημείο... - Atlantia 13:52, 8 Μαρτίου 2009 (UTC)

Κατάλαβα... Άρα επιθυμούμε να αποδώσουμε περισσότερο την έννοια της έδρας ενός άρχοντα. Δεν πειράζει, λογικά κατά την περίοδο της φεουδαρχίας, ο τοπικός ηγεμόνας έμενε σε κάποιο είδος παλατιού με οχυρώσεις, στρατώνα κτλ. όπου ίσως φιλοξενούνταν και απλοί άνθρωποι σε περιόδους εισβολών. Άρα δεν μας αποθαρρύνει να το πούμε κάστρο με αυτή την έννοια, κι ας μην είναι π.χ. τμήμα των οχυρώσεων μιας περιοχής. Άλλωστε το λεξικό μου μεταφράζει τη λέξη: πύργος, κάστρο, παλάτι, οχυρό, μέγαρο τσιφλικά, πύργος φέουδου... Άρα μια χαρά θα είναι. - Atlantia 14:08, 8 Μαρτίου 2009 (UTC)

Δήμοι του νομού...[επεξεργασία κώδικα]

Άσε τα πρότυπα να εντάσσουν τα άρθρα στις κατηγορίες. Και το «του» δε νομίζω ότι πείραζε. Τώρα π.χ. στους δήμους του ν. Χίου η κατηγορία έγινε μπάχαλο και είναι αταξινόμητα. Δεν έχω το χρόνο να ασχoληθώ αλλά μην τα ταξινομήσεις χειροκίνητα. Άστα οπως είναι και το ξανασυζητάμε.

ΥΓ. Χαίρομαι που επέστρεψες. Η απουσία σου αν και ολιγοήμερη ήταν αισθητή.SFriendly.svg--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:24, 18 Μαρτίου 2009 (UTC)

Οι παρανοϊκές εμμονές είναι κάτι που έχουμε κοινό. Ωστόσο δεν είναι πάντα τόσο παρανοϊκές όσο φαίνονται.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:57, 18 Μαρτίου 2009 (UTC)

Το ότι δε φαίνονται είναι θέμα cache--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:07, 18 Μαρτίου 2009 (UTC)

Συνεταιρισμος[επεξεργασία κώδικα]

Σωστα εχεισ δικιο δεν μπορω να χρισιμοποιήσω το υλικο απο την εργασια του Παπαγεωργίου, χωρισ την εγκριση του. 8α προσθεσω κατι αλλο εντοσ της εβδομαδας το οποιο 8α εχει την δικια μου σφραγιδα-γνωση και επεξεργασια. --Kammenos23 10:44, 22 Μαρτίου 2009 (UTC)

Τρβτκο[επεξεργασία κώδικα]

Κόψε την γλώσσα σου!χα,χα Το όνομα προφέρεται Τβρτκο Κοτρόμανιτς, ο τόνος προφέρεται στο ρ τβρ! τβρ! --Χρήστης Миланче Milanče 16:31, 27 Μαρτίου 2009 (UTC)

Τη γλώσσα σου δεν τη βλέπω καλά. Προσπάθησε να προφέρεις και την Τριέστη: Trst ... Είπες τίποτα;--Focal Point 19:18, 27 Μαρτίου 2009 (UTC)

Διαγραφές[επεξεργασία κώδικα]

Το σαπούνι το διέγραψα, εφόσον έχει μεταφερεθεί αλλού (και δεν υπάρχουν αντιρρήσεις) δεν υπάρχει λόγος διατήρησης/επιπλέον συζήτησης. Τα άρθρα μιας γραμμής επίσης πάνε για γρήγορη, αν και όπου μπορούμε/είναι σημαντικό θέμα κάνουμε επέκταση. Τώρα για την ποσότητα των προτάσεων διαγραφής, θα πρέπει να λάβεις υπόψη και το μέγεθος της κοινότητας. Οι σταθεροί/μόνιμοι χρήστες είναι γύρω στους 30. Το μήνα αυτό έκανες γύρω στις 30κάτι προτάσεις (νομίζω ότι όλες οι προτάσεις είναι δικές σου) οπότε με τέτοια βάση χρηστών αν γίνουν λίγο παραπάνω προτάσεις θα καταλήγουμε να σβήνουμε άρθρα με μια-καμία γνώμη από τρίτους, ενώ αν βρεθεί κι άλλος ένας με 30 επιπλέον προτάσεις, μάλλον θα γράφουμε περισσότερα στις συζητήσεις διαγραφών παρά στο κύριο namespace :) Δεν διαφωνώ με τη διαγραφή των περισσότερων από αυτά τα άρθρα/πρότυπα, αλλά το προτιμώ δέκα σημαντικά στο χώμα παρά ένα ασήμαντο να αλωνίζει δεν είναι παραγωγική λογική: χωρίς να ενστερνίζομαι τα περί γκρίζων ζωνών, Βικιπαίδειας με 50.000 καλά άρθρα και 950.000 μάπα κλπ, νομίζω ότι το πρόβλημα της Βικιπαίδειας είναι, στην παρούσα φάση τα δέκα που λείπουν και τα εκατόνδεκα που δεν έχουν πηγές. Καλώς δηλαδή γίνονται προτάσεις διαγραφής, αλλά μήπως πρέπει να ρίξουμε βάρος κυρίως αλλού, π.χ. δες το Αντιδικτατορικός αγώνας, που θα πάει κι αυτό για μεταφορά δεξερωπού (μάλλον στον αμπάκουλα) - Badseed απάντηση 15:38, 28 Μαρτίου 2009 (UTC)

Σίγουρα μέρος της επιμέλειας είναι και η διαγραφή ορισμένες φορές -ή το ξαναγράψιμο από την αρχή, λέω εγώ- αλλά από όσο αντιλαμβάνομαι τα περισσότερα άρθρα που είναι σε εκείνη την κατηγορία -ή τέλος πάντων αρκετά- μπορούν να "σωθούν" (λες και τα απειλεί κάνας μποαμπούλας μπρρ:) ). Αυτό που σκέφοτμαι, κυρίως, είναι ότι αν φροντίσουμε κάπως το περιεχόμενό μας, τότε θα έρθει κι άλλος κόσμος, και η διαδικασία ελέγχου -και όσον αφορά τις διαγραφές- θα γίνει ευκολότερη/πιο αξιόπιστη. Και αξιόπιστη με την έννοια ότι θέματα που μπορεί σε εμάς να φαίνονται ή να είναι μιας γραμμής, ή που δεν έχουν προβολή στο ίντερνετ (γιατί κακά τα ψέματα με αυτό δουλεύομε σε αρκετές περιπτώσεις για τη διασταύρωση της σημαντικότητας) μπορεί να είναι πραγματικά αξιοσημείωτα (και προσοχή εδώ δεν μιλώ για τους χαρακτήρες του bleach π.χ. αλλά για ουσιαστικά εγκυκλοπαιδικά θέματα). Και είναι επίσης άδικο το "δεν το 'χουμε με τη σύνθεση κειμένου"· πρώτον γιατί υπάρχουν εδώ χρήστες χωρίς ανώτερες γραμματικές "γνώσεις" που παρόλα αυτά συνεισφέρουν ένα κάρο κείμενα, δεύτερο γιατί τι σας έχουνε κάνει οι κακόμοιρες οι λέξεις :) Με αυτή την έννοια η προσωπική μου τουλάχιστον αντίληψη είναι να πέφτει το βάρος κυρίως στο περιεχόμενο. Ξαναλέω ότι καλώς γίνονται και προτάσεις διαγραφής και συγχώνευσης, απλά σε αναλογία με το μέγεθος και τις ανάγκες την παρούσα στιγμή της εγκυλοπαίδειας, όπως τις αντιλαμβάνομαι προσωπικά τουλάχιστον.

Τώρα για τα υπόλοιπα για να αρχίσω ανάποδα, δεν είπα ότι δεν ακούς τους άλλους. Προσωπικά έχω μετατοπιστεί ελαφρώς από το "βαράτε τις καμπάνες" στο "βαράτε βιολιτζήδες" με την έννοια ότι βλέπω πως μερικά πράγματα θα χρειαστεί να τα ξαναπούμε πολλές φορές μέχρι να γίνουν/ισχύσουν και πρακτικές που επαναλαμβάνονται παρά το ότι μπορεί να επιβαρύνουν τελικά (δε μιλώ για σένα αλλά γενικά). Πάντως, δεν είσαι ο μόνος που χρειάζεται να του βαράν και κάνα καμπανάκι, είναι και ο υποφαινόμενος :) - Badseed απάντηση 01:09, 2 Απριλίου 2009 (UTC)

Πειραιάς[επεξεργασία κώδικα]

δες εδώ http://old.mfa.gr/greek/greece/today/tourism/cities.html και φέρε έστω μισή παραπομπή ότι ο Πειραιάς είναι η τρίτη πόλη της Ελλάδας σε οτιδήποτε για να το σ μου γράφεις το παρακάτω???

www.minenv.gr/download/2007-02-12.koini.sinentefksi.typou.ton.ypourgon.pexode.kai.emporikis.naytilias.doc που λέει για ΠΣ Πειραιά κτλ

http://www.casinorio.gr/rio.html

http://www.ionianguide.com/pegasus/h002/keim.php?z82nr01=53&tb=Z82&tkeim=53&pcode=Z82_CD53

http://www.e-tipos.com/interactivity/story?id=312&page=21&selectedcategory=0

http://www.westnet.gr/westnet/patra/genikes_plirofories.scr

http://20gym-patras.ach.sch.gr/GREEK/patrashistory-greek.htm

και εσύ μπορείς να μου βρείς άλλα τόσα πως είναι 3η, το θέμα είναι να δούμε τα νούμερα της απογραφής του 2001 να κάνουμε τις σχετικές προσθέσεις δήμων και να βγάλουμε την ευρύτερη μεγαλύτερη πόλη.


(79.107.13.135 23:05, 29 Μαρτίου 2009 (UTC))

ΟΚ, Κακώς το έθεσα έτσι, υπάρχουν και τέτοιες αναφορές φυσικά. Το θέμα όμως είναι αν ο Πειραιάς θεωρείται ευρέως πόλη (που η γενική άποψη είναι ότι ο Πειραιάς, η Καλαμαριά, η Πέστη κτλ δεν θεωρούνται πλεον ξεχωριστές πόλεις), όχι αν είναι τρίτος (ενν. δήμος) σε πληθυσμό. Όπως βλέπεις εδώ η κοινή γνώμη είναι ότι δεν είναι πόλη. Άν θες να πείσεις για το αντίθετο άνοιξε συζήτηση σαν άνθρωπος, πείσε μας και μετά το αλλάζουμε, με τσαμπουκάδες και αυθαιρεσίες δεν λύνονται τα προβλήματα. Επιπλέον η απογραφή αντιμετωπίζει μόνο διοικητικές οντότητες και άρα Νομούς, δήμους και δημοτικά διαμερίσματα, δεν μιλάει για πόλεις. Δεν θα κάνουμε εμείς πρωτότυπη έρευνα για αυτό. --Egmontaz συζήτηση 23:09, 29 Μαρτίου 2009 (UTC)


Ας το θέσουμε αλλιώς το ζήτημα: Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιώς π.χ. δεν υπάρχει φαρμακευτικός σύλλογος Συκεών -Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά -ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ όχι Γλυφάδας, Αιγάλειω κτλ. -Πανεπιστήμιο Πειραιώς δεν υπάρχει πχ Πανεπιστήμιο Περιστερίου, Πανεπιστήμιο Θέρμης -ΤΕΙ Πειραιά το ίδιο -ΔΙΚΕΠΑΖ(Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων)με έδρα το Πειραιά. -Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς -ΟΛ Πειραιως οχι ΟΛ Περάματος ΟΛ Κερατσινίου κτλ. -η UNESCO το ονοματίζει ακόμα Νομός Πειραιώς και Νήσων -Όλοι οι παγκόσμιοι μετεωρολογικοί σταθμοί στο Internet, στην Ελλάδα στις πόλεις που αναφέρονται τον Πειραιά τον έχει όπως την Λαμία, την Κοζάνη και όχι πχ το Χαϊδάρι και τη Κηφησιά ή την Γλυφάδα.

-Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Πειραιώς όχι πχ Ελευσίνας ούτε Πετραλώνων

-Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά όπως Μεσολογγίου, Χανίων και όχι Πυλαίας

Επίσης δεν ξέρω κανά δήμο να ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΕ με πόλεις του εξωτερικού. Πόλεις με πόλεις αδελφοποιούνται από όσο ξέρουμε

  * Μασσαλία, Γαλλία -1984
  * Worcester, Ηνωμένες Πολιτείες
  * Οστράβα, Τσεχία 
  * Βαλτιμόρη, Ηνωμένες Πολιτείες
  * Galati, Ρουμανία -1985
  * Varna, Βουλγαρία
  * Σανγκάη, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας -1985

Με βρίσκεις πουθενά παράλογο?

Πρότυπο:Δήμοι νομού Θεσσαλονίκης[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό είχα κι εγώ στο μυαλό μου. Geraki ΣΜ 18:38, 30 Μαρτίου 2009 (UTC)