Συζήτηση χρήστη:Katikei

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Katikei/Αρχείο 1 στις 2021-02-20.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Ήθελα να σε ενημερώσω ότι στο λήμμα Καίτη Λαμπροπούλου αφαίρεσα τη θεατρογραφία καθώς το μποτ έχει τρελλαθεί και κάνει ανανέωση κάθε δυο λεπτά!!! Γενικά έχει προβλήματα αυτό το μποτ σε πολλές θεατρογραφίες,

Katikei (συζήτησησυνεισφορές)

Ok θα το τσεκάρω και αν χρειαστεί θα μιλήσω με τον δημιουργό του bot.

Δημιουργούν κάποιο σοβαρό πρόβλημα οι συχνές ενημερώσεις; Το κάνει πολύ καιρό τώρα; Έχω την αίσθηση ότι ανά περιόδους κάνει συχνά update αλλά μετά σταματάει...


Ευχαριστώ

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

δεν έχω παρατηρήσει να σου πω την αλήθεια. από τις 5 Ιουνίου πάντως που θα δεις και τη σχετική συζήτηση στην Αγορά, το κάνει, και σε δυο τρία άλλα.

Απαντήστε στο "Listeria bot"
MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Το Αρχείο:Kostis Livadeas.JPG είναι υποψήφιο προς διαγραφή

Μια εικόνα ή αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Kostis Livadeas.JPG, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τον δημιουργό ή την πηγή του. Είναι απαραίτητο να αναφέρεις τον δημιουργό και κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων του αρχείου ώστε να ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα καθώς και για να αναγνωρίζεται η πατρότητα του έργου. Αν ενδιαφέρεσαι για την διατήρησή του συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Οδηγίες και παραδείγματα συμπλήρωσης υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα. Ευχαριστώ.

Το Αρχείο:Kostis Livadeas.JPG είναι υποψήφιο προς διαγραφή

Η εικόνα ή τo αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Kostis Livadeas.JPG, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει πινακίδα σήμανσης άδειας χρήσης. Η παρουσία πινακίδας σήμανσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, δε σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες οι πληροφορίες για την πηγή του αρχείου, καθώς οι περισσότερες άδειες ελεύθερης χρήσης απαιτούν την αναφορά του δημιουργού. Ακόμη, όμως, και σε αρχεία χωρίς πνευματικά δικαιώματα, η καταγραφή της πηγής τους μπορεί να επιβεβαιώσει την εύλογη ή ελεύθερη χρήση τους, ώστε να μη διαγραφούν λόγω αμφιβολίας. Αν ενδιαφέρεσαι για τη διατήρησή του, συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Ευχαριστώ.

Katikei (συζήτησησυνεισφορές)

Πρόσθεσα τις πληροφορίες που έλειπαν. Εκτιμώ ότι είναι εντάξει. Ευχαριστώ για την ενημέρωση

Απαντήστε στο "Αρχείο:Kostis Livadeas.JPG"
ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορείς να αλλάξεις την μορφή εμφάνισης των wikidata - ή να μου πεις πως να το κάνω εγώ - στο συγκεκριμένο αλλά και σε άλλα λήμματα. Είναι πολύ προτιμότερη και αισθητικά και λειτουργικά η παραπομπή στον κατάλογο όπως είναι εδώ, ας πούμε στο λήμμα του Δημήτρης Κεχαΐδης

Ευχαριστώ πολύ

Katikei (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα,

με βάζει σε σκέψεις η πρόταση σας. Τα λήμματα των ηθοποιών και των σκηνοθετών έχουν διαφορετική φιλοσοφία ως προς τη δομή τους, από αυτήν των συγγραφέων. Π.χ. τα λήμματα των ηθοποιών έχουν συνήθως πίνακες με την φιλμογραφία, την τηλεοπτική και θεατρική τους παρουσία επειδή είναι σημαντικό κομμάτι της δημόσιας παρουσίας τους. Νομίζω ότι υποβιβάζεται υπερβολικά η παραστασιογραφία των ηθοποιών-σκηνοθετών αν μετατραπεί σε ένα απλό link, έναντι στους παραμείνοντες πίνακες του κινηματογράφου κ της τηλεόρασης (αργούμε ακόμα πολύ από το να μπορούμε να εμφανίσουμε τις πληροφορίες που και αυτοί έχουν ως link, καθώς δεν υπάρχουν τα δεδομένα που χρειάζονται στην wikidata). Αντίθετα στα λήμματα των συγγραφέων η επιλογή των links έγινε -μεταξύ άλλων- με τη σκέψη της παροχής με διακριτικό τρόπο μιας συμπληρωματικής και ενίοτε δευτερεύουσας -για το σύνολο του έργου ενός συγγραφέα- πληροφορίας που αφορά την παραστασιογραφία των έργων του.

Οι δύο διαφορετικές μέθοδοι αξιοποίησης των δεδομένων της wikidata (link και πίνακες) σε λήμματα της wikipedia έχει γίνει με πειραματισμό και με βάση συγκεκριμένες στοχεύσεις. Είχα σκοπό να τα παρουσιάσω σε κάποιο συνέδριο της wikidata και να πάρω το feedback της ευρύτερης Wiki Κοινότητας. Όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και δεν νομίζω να γίνει αυτό.

Εκτιμώ ότι χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ευρύτερη συζήτηση στην Ελληνική Wiki Κοινότητα καλό θα ήταν να μην αναλωθούμε στο να αλλάζουμε πίνακες και links που -αν μη τι άλλο- φέρουν αξιόπιστες πληροφορίες και διοχετεύσουμε την ενέργεια μας βελτιώνοντας και συμπληρώνοντας λήμματα που πραγματικά έχουν ανάγκη παρέμβασης σε ότι αφορά το Θέατρο και τις Ελληνικές Παραστάσεις.

Οι αλλαγές που προτείνετε δεν είναι αλλαγές που θα γίνουν στη "μορφή της εμφάνισης των wikidata" αλλά αλλαγές στον τρόπο εμφάνισης των queries που αντλούν δεδομένα από την wikidata και θα πρέπει διατυπωθούν αυτά τα queries -εκ νέου- σε γλώσσα sparql για κάθε λήμμα χωριστά. Αν η Κοινότητα αποφασίσει ότι κάτι τέτοιο είναι επιθυμητό είμαι στην διάθεση σας να σας βοηθήσω ή να δώσω διευκρινήσεις όπου χρειάζεται.


Καλή σας συνέχεια.

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Ομολογώ, ότι το σκεπτικό σας έχει βάση. Πράγματι, η κύρια δουλειά των ηθοποιών, που είναι το θέατρο, είναι τρομερά υποβιβασμένη σε σχέση με την τηλεόραση και όλες τις ανοησίες που έχουν κάνει κατά καιρούς. Θα συμφωνήσω οπότε, και ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Απαντήστε στο "Χρυσούλα Διαβάτη"
Δεν υπάρχουν παλαιότερα θέματα