Συζήτηση χρήστη:Dimsar01/Αρχείο 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτή η σελίδα είναι αρχείο. Μην επεξεργάζεστε τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας. Παρακαλούμε απευθύνετε πρόσθετα σχόλια στην τρέχουσα σελίδα συζήτησης.


Καλώς ήρθες!


(de) Willkommen
(en) Welcome
(eo) Bonvenon
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(it) Benvenuto
(ru) Добро пожаловать

Dimsar01, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Αυτοί είναι μερικοί σύνδεσμοι που θα σου φανούν χρήσιμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (σύνδεσμος=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Signature_button_beta.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --C Messier 12:01, 26 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Eurovision[επεξεργασία κώδικα]

Η αλήθεια είναι ότι ασχολούμαι με τον διαγωνισμό, άλλωστε τον διαγωνισμό του 2015 αν προσέξεις στο ιστορικό έχω συνεισφέρει πολύ (αντικειμενικά μιλώντας). Απλά προσπάθησα κατά κάποιο τρόπο να "ξεκόψω" και τώρα επέστρεψα. Ευχαριστώ για την συμβουλή! --JeanisDEL, 19 Σεπτεμβρίου 2016, 2:47 (UTC)

Esc 2017 map[επεξεργασία κώδικα]

Στο ιστορικό του χάρτη παρατήρησα πως είστε ένα από τα άτομα τα οποία επεξεργάζονται τον χάρτη του διαγωνισμού τραγουδιού eurovision 2017. Η πρώτη μου παρατήρηση είναι πως το Μαυροβούνιο το οποίο επιβεβαίωσε την συμμετοχή του 3 μέρες πριν δεν περιλαμβάνεται, σε αντίθεση με το Αζερμπαϊτζάν. Και επίσης μπορώ και εγώ να επεξεργάζομαι τον χάρτη (χρωματίζοντας χώρες) ή είναι μόνο για διαχειριστές ή κάτι τέτοιο;; -JeanisDEL, 26 Σεπτεμβρίου 2016, 3:19 (UTC)

Dimsar01 Ευχαριστώ πολύ. -JeanisDEL, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 2:34 (UTC)
Συγνώμη και πάλι αλλά δεν έχω καταλάβει πως την ανεβάζουν στα commons :) --JeanisDEL, 1 Οκτωβρίου 2016, 9:10 (UTC)
Ευχαριστώ και πάλι! (αν μπορέσεις κοίταξε στην σελίδα συζήτησης του διαγωνισμού 2017 που έχω θέσει ένα θέμα). --JeanisDEL, 2 Οκτωβρίου 2016, 3:19 (UTC)
Στον χάρτη να βάλετε και την Ελλάδα . EurovisionGreenRooster (συζήτηση)
EurovisionGreenRooster (συζήτηση • συνεισφορά) Την έχω ήδη βάλει. Αν δεν εμφανίζεται κάνε εκκαθάριση τα δεδομένα περιήγησης του browser. --Dimsar01 (συζήτηση) 19:31, 15 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Eurovision 2017[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, ναι η μητρική μου γλώσσα είναι η Ελληνική , για ποιον λόγο ρωτάς; ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη EurovisionGreenRooster (συζήτησησυνεισφορά) 09:14, 14 Ιανουαρίου 2017 (UTC)‎.

EurovisionGreenRooster (συζήτηση • συνεισφορά) Απλώς, όταν κάποιος κάνει copy paste από άλλη Βικιπαίδεια ή σε άλλη περίπτωση γράφει κείμενο το οποίο είναι σαν να μεταφράστηκε στο Google Translate, κάποιος μπορεί να υποψιαστεί ότι ο χρήστης που έκανε αυτές της αλλαγές δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη γλώσσα. Μην ξεχνάς να υπογράφεις τα σχόλιά σου γράφοντας ~~~~ Καλή συνέχεια --Dimsar01 (συζήτηση) 10:39, 14 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Eurovision 2017[επεξεργασία κώδικα]

Αρχικά θα ήθελα να σας προτείνω το εξής. Αν και στο παρελθόν οι βανδαλισμοί υπήρξαν αρκετοί, προτείνω να ξεκλειδωθεί το λήμμα του διαγωνισμού, καθώς η ΒΠ είναι ελεύθερη για όλους τους χρήστες. Επίσης με το ξεκλείδωμα θα αυξηθεί το ενδιαφέρον των χρηστών και πιθανόν με την συνεισφορά τους το λήμμα να γίνει καλύτερο.

Τώρα όσο αναφορά τις επεξεργασίες, παρατηρώ πως αν δεν σας αρέσουν τις αναιρείτε, υποστηρίζοντας απόλυτα την δική σας άποψη. Αυτό είναι λάθος καθώς το λήμμα δεν είναι μόνο δικό σας. Επίσης, "το όλα τα σόου" λέτε πως είναι σαφέστερο. Έγω προσωπικά πιστεύω το αντίθετο. Αλλά δεν στηρίζομαι εκεί. Στηρίζομαι στο γεγονός πως το "όλο τον διαγωνισμό" είναι περισσότερο ελληνικό. Τέλος, το λήμμα είναι σκέτη αντιγραφή του Αγγλικού, με την διαφορά ότι βρίσκεται στην ελληνική γλώσσα. Λάθος. Δεν είπα ότι δεν είναι πλούσιο κτλ απλά δεν πρέπει να δημιουργείται σύγχυση για μια δύο διαφορές. Όσο πιο εμπλουτισμένο τόσο το καλύτερο. --JeanisDEL (συζήτηση), 5 Φεβρουαρίου 2017, 2:46 (UTC)

Κόκκινοι σύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, οι κόκκινοι σύνδεσμοι είναι ένα από τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της Βικιπαίδειας. Είναι ένα κίνητρο για να γράψει κανείς νέα λήμματα. Για το λόγο αυτό (χωρίς να το παρακάνει κανείς), είναι επιθυμητό να υπάρχουν κόκκινοι σύνδεσμοι. --Focal Point 07:38, 10 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Πρότυπο:Infobox Eurovision[επεξεργασία κώδικα]

Θα μπορούσες να κάνεις μετακίνηση, ώστε να κρατηθεί και το ιστορικό. Tsolakoglou Συζήτηση 20:34, 14 Μαΐου 2018 (UTC)

@Tsolakoglou: Λες για το πρότυπο γενικά; Δεν το είχα κάνει copy paste, είχα πάρει το infobox song contest από την αγγλική ΒΠ και το είχα προσαρμόσει και μεταφράσει στα ελληνικά. Αν εννοείς τις υποσελίδες με τους χάρτες που άδειασα το περιεχόμενό τους, όταν τα μετέφερα μου φάνηκε πιο γρήγορο το copy paste και τώρα είπα να τα "διαγράψω" επειδή δεν χρησιμοποιούνταν κάπου. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 23:22, 14 Μαΐου 2018 (UTC)
Αναφεροόμουν, στις σελίδες με τους χάρτες. Γενικά όταν μετακινούμε μία σελίδα προτιμότερο είναι να γίνεται μετακίνηση μέσω των εργαλείων της Βικιπαίδειας παρά copy paste και έπειτα άδεισμα της προηγούμενης σελίδας. Tsolakoglou Συζήτηση 08:44, 15 Μαΐου 2018 (UTC)

Το Αρχείο:Eurovision winners map2.svg είναι υποψήφιο προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Η εικόνα ή τo αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Eurovision winners map2.svg, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει πινακίδα σήμανσης άδειας χρήσης. Η παρουσία πινακίδας σήμανσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, δε σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες οι πληροφορίες για την πηγή του αρχείου, καθώς οι περισσότερες άδειες ελεύθερης χρήσης απαιτούν την αναφορά του δημιουργού. Ακόμη, όμως, και σε αρχεία χωρίς πνευματικά δικαιώματα, η καταγραφή της πηγής τους μπορεί να επιβεβαιώσει την εύλογη ή ελεύθερη χρήση τους, ώστε να μη διαγραφούν λόγω αμφιβολίας. Αν ενδιαφέρεσαι για τη διατήρησή του, συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Ευχαριστώ. —MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:38, 29 Ιουλίου 2018 (UTC)

Πρότυπο:Πληροφορίες Χώρας[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, απάντησα στο Συζήτηση_χρήστη:Gts-tg/Διάλογοι_Β´#Πρότυπο:Πληροφορίες_Χώρας αλλά ίσως δεν το πρόσεξες. Σχετικά με την αλλαγή στο [1] οι στρογγυλεμένες γωνίες είναι κάτι που έχει γίνει με απόφαση της κοινότητας στο Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο_2017/Αύγουστος#Κουτιά_πληροφοριών ένα χρόνο πριν. Σε ότι αφορά τις γραμμές όμως καθώς και αν έχεις κάτι άλλο όμως που θα ήθελες να υπάρχει, αυτό μπορώ να το δω μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα με τους Βικιπαίδεια:Διαχειριστές διεπαφής. Gts-tg (συζήτηση) 05:28, 14 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)


Οκ τελικά βρήκα τρόπο να υπάρχουν και οι γραμμές χωρίς να επηρρεάζονται οι γωνίες και χωρίς να χρειαστεί αναμονή για το θέμα με την διεπαφή. Είναι εντάξει τώρα; Gts-tg (συζήτηση) 05:45, 14 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

@Gts-tg: Όντως, δεν το είχα προσέξει. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο και νομίζω αντικαθιστά πλήρως τη "λειτουργικότητα" του geogrpahy vcard. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 12:03, 14 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Θέση Βικιπαίδειας[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Dimsar01 το γεγονός ότι η βικιπαίδεια είναι αμερικανική Ιστοσελίδα δεν σημαίνει ότι σε όλες τις χώρες υπάρχει κοινή γραμμή. Για παράδειγμα η τουρκική βικιπαίδεια αναφέρει τα Ιμια ως διεκδικούμενο νησί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ στην ελληνική βικιπαίδεια αναφέρεται σαν νησί της Ελλάδας. Αυτό δείχνει ότι η κάθε βικιπαίδεια λειτουργεί υποκειμενικά. Για αυτό τον λόγο ζήτησα να μετονομάσθει το λημμα σύμφωνα με την ελληνική και την κυπριακή πολιτεία. Τώρα οσο αναφορά την αναγνώριση ως ανεξάρτητο κράτος πράγματι δεν αναφέρεται ως αναγνωρισμένο κράτος. Ωστόσο αναφέρεται τουρκοκυπριακο σύνταγμα, εκλογές, κόμματα κλπ, που είναι χαρακτηριστηκά κράτους. Θέλω να σε ευχαριστησω που μου επετρεψες ξανά να επεξεργαστω τα λήμματα ΕΛΛΑΔΑ και ΤΔΒΚ. Δεν θα επεξεργαστώ μέχρι το περάς της ψηφοφορίας. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 12:26, 13 Ιανουαρίου 2019 (UTC)Βαγγέλης 5 (συζήτηση) 11:43, 13 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

@Βαγγέλης 5: Η ΒΠ πρέπει να είναι αντικειμενική. Αν ισχύει αυτό που μου λες για την τουρκική ΒΠ, κακώς γίνεται και δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. Όπως σου είπα, το λήμμα μπορεί να μετακινηθεί σε έναν μη γενικό τίτλο (δηλαδή, όχι "Κατεχόμενα" για παράδειγμα) με βάση τον κανονισμό WP:COMMONNAME, ο οποίο λέει ότι προτιμάται το συνηθισμένο όνομα όπου είναι δυνατό (στο συγκεκριμένο άρθρο είναι δυνατό γιατί η ονομασία ΤΔΒΚ δεν είναι αναγνωρισμένο όνομα κράτους από τον ΟΗΕ). Το ότι στην βόρεια Κύπρο κάνουν εκλογές, ακολουθούν δικό τους σύνταγμα κλπ. δεν μπορούμε να το αφαιρέσουμε καθώς είναι αληθείς πληροφορίες και με την αφαίρεσή τους η ΒΠ χάνει την ουδετερότητά της. Α, και τι εννοείς "σου επέτρεψα"; Δεν σου απαγόρευσα να επεξεργαστείς κάποιο άρθρο. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 12:26, 13 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Αρχικά στην ψηφοφορία που πραγματοποιείται στην σελίδα χρήστη μου δεν θα αποφασιστεί αν ο νέος τίτλος θα λέγεται Ψευδοκράτος ή κατεχόμενα. Αν βγεί το ΥΠΕΡ θα ψηφιστεί μια από τις ονομασίες που υποθηκαν στην σελίδα συζήτησης ( ανάμεσα τους και οι ονομασίες ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ και ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ). Πιστεύεις ότι η ονομασία Βόρεια Κύπρος ή κατεχόμενη Κύπρος είναι καλύτερη? Όλες οι προτάσεις είναι δεκτές, αρκεί να αλλάξει το ΤΔΒΚ καθώς η πλειοψηφία των χρηστών δεν συμφωνεί με τον τίτλο αυτόν. Επίσης δεν ζήτησα να διαγραφούν οι αναφορές στο σύνταγμα, τις εκλογές ή τα κόμματα απλώς είπα ότι αποτελούν χαρακτηριστικά κράτους τα οποία δεν πρόκειται να σβήσω. Τέλος μάλλον το θέμα της απαγόρευσης το παρεξήγησα. Κάποιος ( όχι εσύ) μου απαγόρευσε να επεξεργαστώ τα λήμματα Ελλάδα και ΤΔΒΚ. Απλώς νόμιζα ότι εσύ μου το ξανά επέτρεψες.Συγνώμη --Βαγγέλης 5 (συζήτηση) 13:55, 13 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε μου από στην ψηφοφορία επικράτησε το όνομα Βόρεια Κύπρος με ποσοστό 60%. Κάνω αίτηση μετονομασιας του λήμματος Βαγγέλης 5 (συζήτηση) 20:55, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Ωραία εγώ θα προσπαθήσω να το αλλάξω. Ελπίζω να μην το επαναφέρετε Βαγγέλης 5 (συζήτηση) 15:51, 23 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Συγγνώμη...[επεξεργασία κώδικα]

Συγγνώμη για όσα έγιναν. Καληνύχτα.--Καστανομάτης (συζήτηση) 22:54, 2 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Μπορείς να το φτιάξεις αυτό;[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου Dimsar01. Μιας και ασχολήθηκες με το λήμμα για τους προσωκρατικους, μήπως μπορείς να το φτιάξεις αυτό; [2] Δεν καταλαβαίνω τι έγινε. Η σχολή της Μιλητου είναι η σχολή της Ιωνίας. Προσπάθησα να το κάνω μπλε σύνδεσμο, αλλά κάπως χάλασε. Και αυτό το redwd δεν ξερω τι ειναι. Cinadon36μίλαμου 20:46, 4 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Ευχαριστώ! Πολύ γρήγορος! Cinadon36μίλαμου 20:49, 4 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

@Cinadon36: Παρακαλώ —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 20:50, 4 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)