Συζήτηση χρήστη:Bourboulisk

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Welcome (en)
Bienvenue (fr)
Willkommen (de)

Bourboulisk, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --Dada 17:53, 3 Μαΐου 2006 (UTC)

Άρθρα[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου, και καλωσήρθες. Καταρχήν, επειδή δημιουργείς πολλά άρθρα με τη μια, θάθελα να σε ενημερώσω ότι κείμενα από άλλες πηγές, όπως ιστοσελίδες, βιβλία, εκδόσεις ή ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ, γιατί καλύπτονται από πνευματικα δικαιώματα. Οπότε ελπίζω τα κείμενα να είναι δικά σου. Επίσης, τα κείμενα χρειάζονται Επιμέλεια, οπότε ειναι καλύτερο να ολοκληρώνουμε ένα και μετά να προχωράμε στο επόμενο. Δεν μας κυνηγάει κανείς! Φιλικά Badseed απάντηση 19:25, 15 Νοεμβρίου 2006 (UTC)

Άλλο πράγμα να χρησιμοποιείς μία βιβλιογραφία και άλλο να αντιγράφεις από αυτή. Αν τα κείμενα σου είναι πιστή αντιγραφή από κάποιο βιβλίο, τότε πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Αν απλώς χρησιμοποιείς κάποιες πηγές, αλλά γράφεις πρωτότυπα κείμενα δεν τίθεται ζήτημα. --Dada* 19:41, 15 Νοεμβρίου 2006 (UTC)

Καλησπέρα. Όλοι είμαστε πορωμένοι εδώ, οι περισσότεροι τουλάχιστον :). Από τη στιγμή που καλύπτονται όντως από δικαιώματα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ, εκτός αν υπάρχει άδεια από το συγγραφέα. Στο ίντερνετ αρκετές φορές ίσως γίνονται τα στραβά μάτια, υπάρχουν όμως και φορές που δεν γίνονται (δες εδώ για παράδειγμα). Τα κείμενα της Βικιπαίδειας θέλουμε να είναι ελεύθερα από δικαιώματα και πρωτότυπα, για να μπορούμε να τα διακινούμε και ελεύθερα ("ελεύθερη" εγκυκλοπαίδεια σημαίνει και αυτό, εκτός από ανοιχτή), κι αυτό δεν γίνεται χωρίς την άδεια των συγγραφέων.

Αυτό που δεν απαγορεύεται είναι η χρήση στοιχείων από τις πηγές (γεγονότα, ημερομηνίες κλπ κλπ) για να δημιουργηθούν καινούργια, πρωτότυπα κείμενα (όπως στο Βολταίρος που αναφέρεις). Με αυτή τη λογική, μπορείς να βασιστείς στα στοιχεία των υπό δικαιώματα κειμένων και να γράψεις κάτι δικό σου. Φιλικά Badseed απάντηση 19:46, 15 Νοεμβρίου 2006 (UTC)

Το Αρχείο:Paralia mpiskinokampos zaxarws.JPG είναι υποψήφιο προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Η εικόνα ή τo αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Paralia mpiskinokampos zaxarws.JPG, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει πινακίδα σήμανσης άδειας χρήσης. Η παρουσία πινακίδας σήμανσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, δε σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες οι πληροφορίες για την πηγή του αρχείου, καθώς οι περισσότερες άδειες ελεύθερης χρήσης απαιτούν την αναφορά του δημιουργού. Ακόμη, όμως, και σε αρχεία χωρίς πνευματικά δικαιώματα, η καταγραφή της πηγής τους μπορεί να επιβεβαιώσει την εύλογη ή ελεύθερη χρήση τους, ώστε να μη διαγραφούν λόγω αμφιβολίας. Αν ενδιαφέρεσαι για τη διατήρησή του, συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Ευχαριστώ. --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 07:41, 10 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)