Συζήτηση χρήστη:37.6.11.70

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η μέταφραση του Χριστοδουου στο βιβλιο Νομοι Σολωνος (εκδωσεις θεσσαλονικής) και το λεξικό Lidell and scot μεταφράζουν την λέξη σαν έχεις ερωτική σχέση με κάποιον άλλο και όχι Εκπορνευτή , αλλά και για τον κάθε κακόπιστο παραθέτο ένα ακόμα απόσπασμα απο τιν Αισχίνη(στον όποιο μας διασώζεται ο νόμος) που λέει "Ο Τιμαρχος ουκετι δήπου φαίνεται μόνον ηταιρηκως αλλα και πεπορνευμένος" "ο τίμαρχος απο πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι υπέπεσε μόνο στην παράβασι του νόμου περι εταιρήσεων αλλά και στην τοιαύτην της πορνείας" Κατά Τιμάρχου 52 και εδώ έχει και το αρχαίο κείμενο http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC_%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85#p52 για τον ακόμα πιο ΚΑΚΟΠΙΣΤΟ.

Νόμιζω είναι φανερώ όπως και ότι αυτός που το μετέφρασε το μετέφρασε έτσι όπως ήθελε το συγκεκριμένο κομμάτι, και η πραγματική μετάφραση είναι συνάψη ερωτική σχέση με άλλον αθηναίο.Άλλωστε για την πορνεία υπάρχει άλλος σχετικός νόμος στον σολον δεν χρειάζονται δύο...


ΓΙΑ το αρθο Απόψεις υπέρ της ομοφυλοφιλίας

Αναφέρη το κείμενο που διέγραψα : - Ορισμένοι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν απόλυτα φυσική την έλξη που δοκιμάζει ένα ανθρώπινο ον από την ομορφιά ενός άλλου ατόμου, όποιο κι αν είναι το φύλο του. Ο ρήτορας Αισχίνης, όταν επικαλείται τους νόμους που διέπουν τις σχέσεις ανάμεσα σ' έναν άντρα κι ένα παιδί, αναφέρει τις συμπεριφορές που υπακούουν στις ανάγκες της φύσης. (Κατά Τιμάρχου, 138).

-Απάντηση Οποιος διαβάσει το συγκεκριμένο απόσπασμα θα δεί ότι δεν μιλάει για την ομοφυλοφιλία και αυτό αποδείκτείται στο ότι απο την αρχή αναφέρη ο Αισχίνης : "Γιατί εάν εκείνος που στην πράξι ήταν ενεργητικός ντραπή και προτιμάει να πληρώση χίλιες δραχμές στο δημόσιο ,παρά να παρουσιασθή μπροστά σας ενώ εκείνος που ήταν παθητικός στην πράξη έλθη εδώ να αγορεύση τότε πολυ σοφός ο νόμος που εμποδίζει τους διαφθαρμένους αυτόυς ανθρώπους να ανεβαίνουν στο βήμα"Κατά Τιμάρχου 46.Άλλωστε σε αυτην την δίκη ο Αισχίνης προσπάθουσε να υποστηρίξει ότι οι αντίπαλοι του είναι ομοφιλόφοιλη και διαφθαρμένοι και αστράτευτη έτσι ώστε να χάσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα και να αναιρεθή η μύνηση που του κάναν για προδοσία.

Αναφέρη το κείμενο που διέγραψα : -Ο κωμωδιογράφος Αριστοφάνης χαρακτηρίζει φυσική αναγκαιότητα την ομοφυλόφιλη επιθυμία, τοποθετώντας την δίπλα στην ετεροφυλόφιλη επιθυμία, την επιθυμία να φάμε, να πιούμε, να γελάσουμε. (Νεφέλες, 1075).εὐρύπρωκτος

-Απάντηση το αρχαίο κείμενο σε εκείνο το σημείο αναφέρει

"Σκέψαι γάρ, ὦ μειράκιον, ἐν τῷ σωφρονεῖν ἅπαντα 

ἅνεστιν, ἡδονῶν θ᾿ ὅσων μέλλεις ἀποστερεῖσθαι· παίδων, γυναικῶν, κοττάβων, ὄψων, πότων, καχασμῶν. Καίτοι τί σοι ζῆν ἄξιον, τούτων ἐὰν στερηθῇς ; " Δεν καταλαβαίνω απο πού προκείπτει " φυσική αναγκαιότητα την ομοφυλόφιλη επιθυμία".Προφανώς αυτός που το έγραψε αναφέρεται στην λέξη "παίδων" ,δηλαδή αναφέρεται ότι είναι φυσική αναγκαιότητα την παιδαραστική επιθυμία;προφανώς όχι.Στο συγκεκριμένο σημείο αναφέρεται στον αρχαιο ελληνικό θεσμό που υπάρχει και αναφέρεται εδω http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%82_%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 στο λήμμα Παιδεραστεία που εξηγείτε ότι δεν πρόκειται περι σωματικών επαφών.Γι α όποιον όμως έχει αμφιβολίες ας διαβάσει έστω το έργο το οποίο είναι πολυ μικρό και διασκεδαστικό να δεί πόσες φορές αναφέρει αρνητικά την λέξη "εὐρύπρωκτος " και την λακκοπρωκτον.


Αναφέρη το κείμενο που διέγραψα : Ο τραγικός Ευριπίδης δεν βρίσκει καλύτερο τρόπο να δικαιολογήσει τον Λάιο που απήγαγε τον νεαρό Χρύσιππο, απ' το να τον βάλει να λέει: Τα υπολόγισα όλα, αλλά η φύση με ανάγκασε να το κάνω. (Απόσπασμα, 840).

-Απάντηση το αρχαίο κείμενο σε εκείνο το σημείο αναφέρει Το συγκεκριμένο απόσπασμα ανήκει στα " Αποσπάσματα αμφίβολα ή νόθα" Που αναγράφονται στο βιβλίο Ευριπίδης "Αποσπάσματα 6 Φιλοκτήτης, Φοίνιξ, Φρίξος, Χρύσιππος, Αποσπάσματα αγνώστων δραμάτων, Αποσπάσματα αμφίβολα ή νόθα" εκδώσεις κάκτος και έχω μια εκδώσει απαντά του Ευριπίδη τα οπόια αυτα τα αποσπάσματα δεν υπάρχουν και γενικών δεν θεωρούνται αξιόπιστα απο την επιστημονική κοινότητα.

Αναφέρη το κείμενο που διέγραψα : -Αντιφατική και με παλινωδίες εμφανίζονται οι απόψεις του φιλόσοφου Πλάτωνα. Σε ολόκληρο το πρώτο μέρος του έργου του Συμπόσιο, παρουσιάζει την ερωτική επιθυμία σχεδόν σαν αποκλειστικά ομοφυλόφιλη. Στο έργο αυτό περιέχεται η περίφημη απολογία του αντρικού έρωτα. Αν οι άντρες που έλκονται αυθόρμητα από άτομα του δικού τους φύλου καταλήγουν στο να παντρεύονται γυναίκες, αυτό συμβαίνει τυχαία, από λάθος και κάτω από την πίεση του περιβάλλοντός τους. Παίρνουν γυναίκα και κάνουν παιδιά γιατί υποχρεώνονται από τη συνήθεια, χωρίς να οδηγούνται σ' αυτό από τη φύση. -Απάντηση

Απο πού είναι αντιφατικές οι απόψεις του φιλοσόφου;Το έργο λέει μια μικρή ιστορία και την συζήτηση κάποιον ανθρώπος αναφέρει δε συγκεκριμένα τον αλκιβιάδη να είναι πολύ μεθυσμένος και να λέει ότι την είχε πέση στον Σωκράτη και αύτος δεν ένδωσε(Ο οπόιος Αλκιβιάδης θεωρήται ότι ήταν ο μεγαλύτερος γυναικάς τότε και προφανώς πρόκεται για τα λόγια ενός μεθυσμένου).Στο 185d,4(τουλάχιστον έτσι το αριθμή το κείμενο η oxford) λέγει "ότι αρετή γ ένεκα"(με σκοπό την αρετή) ξεκαθαρίζοντας αυτά που ΕΊΧΑΝ ΠΕΙ ΣΤΟ ΠΡΏΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ όπως αναφέρτη και το κείμενο "Σε ολόκληρο το πρώτο μέρος " και δε πιο κάτω ξεκαθαρίζει τα πάντα και λέει ότι στο ζήτημα της φιλοσοφίας και της αρετής εμπίπτει και το ζήτημα της "παιδεραστίας"

Αναφέρη το κείμενο που διέγραψα : -Επιφυλακτικός ήταν και ο Σωκράτης, ανησυχώντας περισσότερο για την εδραίωση μιας σχέσης ανάμεσα στην ομοφυλοφιλία και την αναζήτηση της σοφίας, της ηθικής ανάτασης, της επιδίωξης του καλού, αποκαλύπτοντας τη βούλησή του να δαμαστεί το άλογο στοιχείο του ερωτισμού.

-Δεν αναφέρεται ούτε πηγή ούτε τίποτα.

Αναφέρη το κείμενο που διέγραψα : Ο ηθικολόγος Πλούταρχος αναφέρει: Ο ευγενής εραστής της ομορφιάς νιώθει έρωτα για κάθε πλάσμα εξαιρετικό και με υπέροχα φυσικά χαρίσματα, χωρίς να τον σταματάει καμιά διαφορά φυλετικού χαρακτήρα. (Ερωτικός).

-Ο εραστής ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΉ Εξηγείται εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%82_%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 στο λήμμα Παιδεραστεία

Σε παρακαλώ μην συνεχίζεις να κάνεις κακόβουλες επεξεργασίες. Αν εξακολουθήσεις να βανδαλίζεις την Βικιπαίδεια, όπως έκανες στη σελίδα Αλέξης Τσίπρας, θα υποστείς φραγή.—Corleoneμη τα μασάς!@ 18:03, 27 Απριλίου 2015 (UTC)[απάντηση]


Αυτή είναι μια σελίδα συζήτησης για ένα ανώνυμο χρήστη που δεν έχει δημιουργήσει ακόμη ένα λογαριασμό ή δεν τον χρησιμοποιεί. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε την διεύθυνση IP για να τον/την αναγνωρίζουμε. Οι διευθύνσεις IP μπορεί να χρησιμοποιούνται από διάφορους χρήστες. Αν είστε ένας ανώνυμος χρήστης και πιστεύετε ότι σας απευθύνονται άσχετα μηνύματα, παρακαλούμε δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να αποφύγετε περαιτέρω σύγχυση με άλλους ανώνυμους χρήστες.