Συζήτηση πύλης:Ρωσία/Επιλεγμένη εικόνα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αρχείο επιλεγμένων εικόνων[επεξεργασία κώδικα]

Ιούλιος 2007
Μπασκίρ κλειδούχος στα Ουράλια, φωτογραφημένος στις αρχές του 20ού αι. από το Σεργκέι Προκούντιν - Γκόρσκι. Οι Μπασκίρ είναι το τέταρτο μεγαλύτερο έθνος της Ρωσίας, αριθμώντας περίπου 1.700.000 μέλη.
Αύγουστος 2007
Το Συντριβάνι του Σαμψών μπροστά από το Μέγα Παλάτι του Πέτερχοφ. Κτισμένο στα ΝΔ προάστεια της Αγίας Πετρούπολης ως εξοχική κατοικία της τσαρικής οικογένειας στις αρχές του 18ου αιώνα, το Πέτερχοφ ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Σεπτέμβριος 2007
Ναός στο Ιζβέβσκ, πρωτεύουσα της Ουντμουρτίας. Το Ιζβέβσκ γιγαντώθηκε κατά το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όταν μεταφέρθηκαν βιομηχανίες από τα κατεχόμενα δυτικά εδάφη. Εκεί παράγεται και το τυφέκιο «Καλάσνικοβ ΑΚ-47».
Οκτώβριος 2007
Μια πόλη 200.000 ανθρώπων, το Πετροπαβλόβσκ Καμτσάτσκι είναι πρωτεύουσα της Καμτσάτκα. Η Καμτσάτκα είναι ένα φυσικό γεωλογικό εργαστήριο, με 160 ηφαίστεια εκ των οποίων 29 ενεργά. Ένα από αυτά, το Κοριάκσκι, υψώνεται πίσω από την πόλη στα 3.456 μέτρα.
Δεκέμβριος 2007
Περιτριγυρισμένο από αρχαία δάση κέδρων στους ανατολικούς πρόποδες των Ουραλίων, το Χαντιμανσίνσκ είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου αυτόνομου θύλακα και έδρα μερικών από τις σημαντικότερες παγκόσμιες σκακιστικές συναντήσεις. Στη φωτογραφία απεικονίζεται το θέατρο της πόλης.
2008-2010
Ένα από τα έξι μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-27 της ακροβατικής ομάδας Russian Knights (Русские Витязи), ενώ προσγειώνεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουμπίνκα της Περιφέρειας Μόσχας.





Επιστροφή στη Βικιπύλη: Ρωσία