Συζήτηση προτύπου:Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πιστεύω ότι το πρότυπο θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τους προέδρους της μεταπολίτευσης. Ή έστω να γίνει πλήρης ιστορική αναδρομή όπως στο αγγλικό. Επίσης, το βρίσκω τουλάχιστον άκομψο να "διακοσμούνται" τα άρθρα των προέδρων της δημοκρατικής περιόδου με το σήμα της δικτατορίας.--hypnotist 18:28, 14 Απριλίου 2009 (UTC)

Διαφωνώ εν μέρει, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει γενικό ώστε να περιλαμβάνει γενικώς τους αρχηγούς κράτους (είτε δημοκρατίας είτε δικτατορίας είτε μοναρχίας) Έτσι το πρότυπο εκτός από πλοήγηση δίνει και μια εποπτεία στην χρονική εξέλιξη του θεσμού. (κοινώς το αγγλικό με καλύπτει απόλυτα, όσο για τις εικόνες, όσο λιγότερες τόσο καλύτερα, οπότε πάλι όπως το αγγλικό, μόνο ο θυρεός του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Την εγκυκλοπαίδεια άλλωστε δεν την ενδιαφέρει (ως προς το πρότυπο τουλάχιστον) γιατί και πως και αν καλώς ήταν κάποιος αρχηγός τους ελληνικού κράτους αλλά μόνο αν ήταν. Και δεν είναι δυνατόν να βάλουμε σε κάθε αλλαγή και τον όχι και τόσο αντίστοιχο θυρεό (το πουλί, το βασιλικό εθνόσημο, το εθνόσημο του βασιλείο κ.ο.κ) άλλωστε αυτά μεγαλώνουν το πάχος του προτύπου χωρίς λόγο. --Egmontaz συζήτηση 18:36, 14 Απριλίου 2009 (UTC)

Η εποπτεία της εξέλιξης δίνεται πολύ καλύτερα από έναν κατάλογο, όπου υπάρχει και περισσότερος χώρος για επεξηγήσεις και σημειώσεις και φυσιολογική ροή κειμένου. Το πρότυπο είναι για ευκολία στην πλοήγηση και καλό είναι να είναι σύντομο και να περιέχει εντελώς συναφή άρθρα. Μια καλή ιδέα επίσης από την αγγλική είναι ο καταμερισμός σε χρονικές περιόδους, όπως π.χ. για τα νόμπελ.--hypnotist 18:49, 14 Απριλίου 2009 (UTC)
δεν έχει νόημα το σπάσιμο, καμιά τριανταριά είναι όλοι και όλοι (και τα νόμπελ τα σπάσανε για να πηγαίνουν 25-25 το τελευταίο είναι μικρό γιατί δεν γέμισε ακόμα η 25ετία). Η εποπτεία έχει να κάνει και με την πλοήγηση, αν δεν υπάρχει και μια υποτυπώδης έννοια εποπτείας τότε δεν έχει νόημα το πρότυπο, στην πλοήγηση βοηθάνε εξίσου και οι κατηγορίες, και αν δεν ήταν έτσι τους πρωθυπουργούς π.χ. θα τους βάζαμε αλφαβητικά και όχι με χρονολογική ιεραρχία. Οι αρχηγοί του ελληνικού κράτους είναι αρκετά συναφή άρθρα. και εφόσον είναι εφικτό να μπουνε όλοι μαζί από θέμα χώρου δεν βλέπω γιατί να τους χωρίσουμε σε τριάδες και εξάδες και να έχουμε και χρονικά κενά (αν βάλλουμε αλλού βασιλιάδες αλλού προέδρους)--Egmontaz συζήτηση 19:01, 14 Απριλίου 2009 (UTC)

Έκανα κάποιες αλλαγές, με χρονολογική σειρά και χωρίς τους βασιλείς. Τι λέτε;--hypnotist 20:23, 14 Απριλίου 2009 (UTC)

Πολύ καλύτερο από πριν. Αν και θα προτιμούσα και τους βασιλιάδες, δεν επιμένω ιδιαίτερα, ίσως αν δεν ενωθούν, να υπάρχει ένας σύνδεσμος στο πρότυπο προς ένα κατάλογο των βασιλιάδων της Ελλάδας (και αντίστροφα), αλλά ας πει την γνώμη του και κανένας άλλος --Egmontaz συζήτηση 20:29, 14 Απριλίου 2009 (UTC)
Νομίζω έτσι είναι μια χαρά. Οι βασιλιάδες δεν χωράνε στον πρότυπο «Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας». Αν το πρότυπο ήταν «Αρχηγοί του Ελληνικού Κράτους», τότε το συζητάγαμε. Dimitrissss 20:52, 14 Απριλίου 2009 (UTC)
Εννοείται ότι αν μπουν βασιλιάδες ο τίτλος θα είναι «Αρχηγοί του Ελληνικού Κράτους». Πέρα από όλα τα άλλα γλυτώνουμε και από πολλά προβλήματα. Π.χ. 67-73 δεν υπήρχε Πρόεδρος αλλά αντιβασιλέας, το πολίτευμα ήταν ακόμα τυπικά βασιλευομένη δημοκρατία.