Συζήτηση προτύπου:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Συζητήσεις παλαιού προτύπου

On loan...[επεξεργασία κώδικα]

Είχα και έχω την καλή διάθεση να ακολουθήσω το πρότυπο, σε όλες τις επεξεργασίες, που κάνω από εδώ και πέρα. Έχω συναντήσει μια δυσκολία όμως: ενώ ακολουθώ πιστά τις υποδείξεις, ο δανεισμός δε φαίνεται ποτέ σωστά. Και αναγκάζομαι να το κάνω διαφορετικά. Μήπως υπάρχει κάποια περαιτέρω εξήγηση; Κάποια υπόδειξη; Βάζω, ο,τι λέει το πρότυπο: «ομάδα1δανεικός=yes Κολοπετινίτσα Α.Ο.». Έχω δοκιμάσει, επίσης, να μην ακολουθήσω την αύξουσα σειρά των αριθμών, αλλά να τοποθετήσω στην «ομάδα» τον αριθμό της ομάδας που ανήκει ο παίχτης. Τι μπορεί να κάνω λάθος; (Ίσως κάτι μου διαφεύγει και, υποτιμώντας κάποιες πληροφορίες, κατά λάθος, δεν το κάνω σωστά. Τι να πω;)(Μήπως για παράδειγμα, να μπει ένας παίχτης που διαθέτει όλες τις παραμέτρους του προτύπου;) --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 11:22, 28 Απριλίου 2014 (UTC)

Χρήστης:ΖῷονΠολιτικόν, πρέπει να βάζεις πρώτα κανονικά την ομάδα δηλαδή |ομάδα1=Κολοπετινίτσα Α.Ο. Σε όσες ομάδες είναι δανεικός προστίθεται και η αντίστοιχη παράμετρος. Δηλαδή, |ομάδα1δανεικός=yes. Ουσιαστικά, το yes λέει ότι στην ομάδα 1 ήταν δανεικός οπόταν πρέπει να εμφανιστεί το κατάλληλο σύμβολο. Xaris333 (συζήτηση) 09:51, 4 Μαΐου 2014 (UTC)

Ααα... Οκ, δεν το είχα καταλάβει. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ Χρήστης:Xaris333! --ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 10:51, 4 Μαΐου 2014 (UTC)

Μικρή βελτίωση πλαισίου ποδοσφαιριστή[επεξεργασία κώδικα]

Στο πλαίσιο με τα στατιστικά των παικτών υπάρχει η υποσημείωση, ότι αυτά αφορούν μόνο τα τοπικά πρωταθλήματα. Θεωρώ ότι έγινε εδώ μια ατυχής μεταφορά του αγγλικού domestic, μια και η φράση τοπικά πρωταθλήματα έχει ήδη άλλη έννοια και οδηγεί κάποιους σε παρανόηση. Θα πρότεινα την αντικατάστασή της στο πρότυπο με την λέξη εγχώρια, που αποδίδει και ακριβέστερα την έννοια που αποσκοπείται. --MedMan (συζήτηση) 09:06, 4 Μαΐου 2014 (UTC)

 Έγινε Xaris333 (συζήτηση) 09:52, 4 Μαΐου 2014 (UTC)

Βελτίωση του προτύπου[επεξεργασία κώδικα]

Ζητώ συγγνώμη κατ' αρχήν για την αλλαγή στο πρότυπο χωρίς συζήτηση, το θεώρησα απλό να γίνει διορθώνοντας τα λάθη γρήγορα, αλλά κάποιοι διαφώνησαν και δεν έχουν άδικο. --Francois-Pier (συζήτηση) 03:13, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Δέον είναι να μην αλλάξει τίποτα από όσα προβλέπει το πρότυπο και να έχει 100% συμβατότητα με το προηγούμενο, καθώς υπάρχει σε πάρα πολλά λήμματα. Σκοπός είναι να μην δημιουργεί λάθη σε λίστες άλλων προτύπων και να έχει δικές του λίστες λαθών.

Έχω κάνει την έκδοση {{Πληροφορίες ποδοσφαιριστή/Δοκιμή}} η οποία έχει σαν κύριο σκοπό να εισάγει τις παραμέτρους:

 • ομάδακείμενο, ομάδα1κείμενο, ομάδα2κείμενο, ..., ομάδα39κείμενο
 • ομάδανέων1κείμενο, ομάδανέων2κείμενο, ..., ομάδανέων8κείμενο
 • εθνικήομάδα1κείμενο, εθνικήομάδα2κείμενο, ..., εθνικήομάδα9κείμενο
 • προπονητής1κείμενο, προπονητής2κείμενο, ..., προπονητής40κείμενο

Στην έκδοση αυτή είναι απλά συμβατό με το προηγούμενο και χρησιμοποιεί τις παραμέτρους αυτές για να μην γράφεται π.χ. ένας σύνδεσμος στην παράμετρο ομάδα1 και ο σύνδεσμος αυτός δημιουργεί λάθος στο flagicon που χρησιμοποιεί η παράμετρος μέσω του {{ft}}.

Η παρούσα έκδοση έχει χρήση σε λήμματα που κάνουν την παρακάτω χρήση παραμέτρων (η οποία δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις οδηγίες του προτύπου, βλ. τεκμηρίωση):

| ομάδα = Παλαίμαχος
| ομάδα1 = Κολοπετινίτσα (βοηθός)
| ομάδα2 = [[ΑΟ Κολοπετινίτσας|Κολοπετινίτσα]]
| ομαδα3 = {{flagicon|Ελλάδα}} Κολοπετινίτσα
| κ.λπ.

Με τη νέα έκδοση (δοκιμή) δίνεται μια νέα δυνατότητα χρήσης:

| ομάδα1κείμενο = Κολοπετινίτσα (βοηθός)
| ομάδα2κείμενο = [[ΑΟ Κολοπετινίτσας|Κολοπετινίτσα]]
| ομαδα3κείμενο = {{flagicon|Ελλάδα}} Κολοπετινίτσα
| κ.λπ.

Η παράμετρος ομάδα#κείμενο δεν κάνει χρήση του προτύπου και έτσι δεν δημιουργούνται λάθη, ταυτόχρονα ισχύει και η ομάδα# για να υπάρχει συμβατότητα. Η ομάδα# δεν καταργείται, πλέον όμως θα έχει την ορθή χρήση σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες. Καθώς δεν δικαιολογείται λαανθασμένη χρήση της εφ΄ όσον υπάρχει άλλη παράμετρος που την καλύπτει.

Αν για παράδειγμα έχουμε έναν προπονητή σε 3 ομάδες και η τρίτη δεν είναι στη σελίδα της {{ft}}, μπορούμε να γράψουμε.

| προπονητής1 = Χέρτα Βερολίνου | προπονητής1βοηθός=yes
| προπονητής2 = Χέρτα Βερολίνου
| προπονητής3κείμενο = {{flagicon|Ελλάδα}} Κολοπετινίτσα

| ομάδακείμενο = Παλαίμαχος

Σε μια β΄ φάση το πρότυπο {{Πληροφορίες ποδοσφαιριστή/Δοκιμή2}}: Αν ανακατευθυνθούν οι ξενόγλωσσες παραμέτροι clubs#→ομάδα#κείμενο, nationalteam#→εθνικήομάδα#κείμενο, κ.ο.κ., τότε μπορούμε να μεταφέρουμε τα πρότυπα από τις ξενόγλωσσες ΒΠ με μια απλή αντιγραφή, χωρίς να δημιουργούνται λάθη στις λίστες του flagicon. Δεν χρειάζεται να στεναχωριούνται οι συντάκτες για τις προσθήκες αυτές, καθώς το πρότυπο θα κάνει τις ανακατευθύνσεις από μόνο του. Πώς; Πολύ απλά, όταν βλέπει ξενόγλωσση παράμετρο για την ομάδα, τότε την βάζει στην αντίστοιχη παράμετρο #κείμενο, αν είναι ελληνική η παράμετρος τότε δεν πρόκειται για αντιγραφή οπότε την εμπιστεύεται, όπως ακριβώς και η τρέχουσα έκδοση.

Όσοι μπορούν να βοηθήσουν εντοπίζοντας λάθη, ή πιθανά μπερδέματα, παρακαλώ ας τα δηλώσουν στη συζήτηση (ή και να τα διορθώσουν στις δοκιμές). Ευχαριστώ. --Francois-Pier (συζήτηση) 03:13, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Συζήτηση[επεξεργασία κώδικα]

Διαφωνώ.

 • Δεν προσφέρει τίποτε καινούριο στο πρότυπο. Αν μια ομάδα δεν υπάρχει, απλά την προσθέτεις στη λίστα. Αλλά και πάλι μπορείς να γράψεις {{flagicon|Ελλάδα}} [[ΑΟ Κολοπετινίτσας|Κολοπετινίτσα]], οπόταν και πάλι εμφανίζεται σωστά. Είναι ο παλιό τρόπος γραφής, για τον οποίο φρόντισα να δουλεύει ώστε να μην δημιουργηθούν δυσκολίες στους χρήστες.
 • ένας σύνδεσμος στην παράμετρο ομάδα1 και ο σύνδεσμος αυτός δημιουργεί λάθος στο flagicon Σου ζητώ από χθες να δώσεις ένα παράδειγμα. Πες μου ένα λήμμα που δημιουργείται λάθος στο flagicon, λόγω του προτύπου πληροφορίες ποδοσφαιριστή, για να καταλάβω τι εννοείς.
 • Δώσε παράδειγμα με λήμμα που χρησιμοποιεί το πρότυπο όπως είναι τώρα και με τη μορφή που θα έχει με τις αλλαγές στο πρότυπο, για να καταλάβουμε τι εννοείς, αν θα έχει κάποια οφέλεια.
 • Πολύ απλά, όταν βλέπει ξενόγλωσση παράμετρο για την ομάδα, τότε την βάζει στην αντίστοιχη παράμετρο #κείμενο, αν είναι ελληνική η παράμετρος τότε δεν πρόκειται για αντιγραφή οπότε την εμπιστεύεται, όπως ακριβώς και η τρέχουσα έκδοση. Μα δουλεύει ήδη με τις αγγλικές παραμέτρους. Δώσε παράδειγμα τι εννοείς;

Από όσα έχω καταλάβει, μάλλον θα δυσκολέψει τη δουλειά μας η αλλαγή και δεν θα μπορεί να γίνει έλεγχος μέσω κατηγοριών. Αν έχω καταλάβει λάθος, παρακαλώ το χρήστη με βάση παραδείγματα να με διαψεύσει. Xaris333 (συζήτηση) 12:00, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Αγαπητέ Χάρη, φυσικά και έχεις καταλάβει λάθος, δεν θα αλλάξει καθόλου η δουλειά σου, η ίδια θα είναι. Κακώς χρησιμοποιείς απόλυτες φράσεις του τύπου δεν προσφέρει τίποτε καινούριο, διότι μπορεί να δουλεύει με τις αγγλικές παραμέτρους αλλά χτυπάει λάθη. Μου γράφεις ότι δεν σου έδωσα λήμμα, παρότι σου έδωσα λίστα με 362 λήμματα και μου είπες ότι ήταν 1500 και τα διορθώνεις σιγά-σιγά (δεν τα διορθώνεις όμως, παρά μόνο οπτικά), άρα σου έχω δώσει και παραδείγματα και θα το ξανακάνω, με συγκεκριμένο παράδειγμα όπως το ζητάς: --Francois-Pier (συζήτηση) 12:58, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Ο παίκτης Ηλίας Ταληκριάδης ενώ είναι σωστός οπτικά χτυπάει λάθος σε 5 παραμέτρους και μπαίνει στην Κατηγορία:Πρότυπο:Football teams για ομάδα που δεν υπάρχει στον κατάλογο, διότι έχει λάθος κώδικα. Αν αντικαταστήσεις το πρότυπο με τη /Δοκιμή2 (και τίποτε άλλο) παύει να χτυπάει τα λάθη και είναι πλέον σωστός και στον κώδικα. Δεν χρειάζεται να κάνεις καμία αλλαγή σε παραμέτρους και ο παίκτης αυτός είναι αντιγραφή από την αγγλική με τις αγγλόγωσσες παραμέτρους στο λήμμα του, τις οποίες πλεον τηρεί με συμβατότητα και όχι κατά προσέγγιση. Άρα όλα όσα αναφέρεις παραπάνω, για επιβάρυνση της δουλειάς σου και μη βελτίωση, που σωστά σε ανησυχουν, καλό είναι να τα επανεξετάσεις αφού μελετήσεις το πρότυπο και κατανοήσεις το πώς λειτουργεί. Σε παρακαλώ να το κάνεις γιατί έχεις εργαστεί περισσότερο από εμένα στο πρότυπο και θα βοηθήσεις καίρια στο να γίνεται χρήση χωρίς καταστρατήγηση των οδηγιών του, που εσύ έδωσες, και πρώτος πρέπει να τις τηρείς. Ευχαριστώ. --Francois-Pier (συζήτηση) 12:58, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Μάλλονς εσύ έχεις καταλάβει λάθος. Τα λήμματα τύπου Ηλίας Ταληκριάδης πρέπει να μπαίνουν στην κατηγορία. Το επιδίωξα αυτό. Στόχος είναι να μπορεί να εντοπίζονται και να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις για να συνάδουν με τα υπόλοιπα 1500. Θα σε παρακαλέσω να έχεις υπομονή. Τα 360 θα διορθωθούν πολύ σύντομα. Το πρότυπο δουλεύει μια χαρά και βοηθάει πολύ στον εντοπισμό λαθών. Δεν θα επανέλθω, απλά δεν θέλεις να καταλάβεις τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας. Κάνε ότι θες. Δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση για αλλαγές που δεν χρειάζονται. Ελπίζω να έχεις τη διάθεση να κάνεις και τις απαραίτητες διορθώσεις στα λήμματα όταν εμφανιστούν τα προβλήματα. Xaris333 (συζήτηση) 13:48, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Εγώ έχω πάντα την καλή διάθεση και ότι έκανα εδώ δεν το έκανα για μένα, δεν ασχολούμε με αυτά, τη διάθεση να βοηθήσω τη ΒΠ να λειτουργεί σωστά είχα και σύμφωνα με τη πολιτική του προτύπου η οποία αγνοείται, επίσης το πρότυπο μπορεί να βάλει το ίδιο τον Ταληκριάδη σε κατηγορία και όποιους άλλους σαν αυτόν μέσα από τους 360, με καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο και να βρει και άλλους αν υπάρχουν, αυτούς που δεν χτυπάνε λάθη αλλά είναι μη συμβατοί. Στόχος είναι να εντοπίζονται αυτά από το πρότυπο και όχι από λάθη σε άλλα πρότυπα. Η άποψή σου πάντως έγινε κατανοητή, σε ευχαριστώ που την κατέθεσες. --Francois-Pier (συζήτηση) 14:58, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Αλλαγή οδηγίας[επεξεργασία κώδικα]

Προτείνω την μετατροπή της οδηγίας "Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες ομάδες υπολογίζονται μόνο για τα εγχώρια πρωταθλήματα" σε "Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες ομάδες υπολογίζονται μόνο για τις επίσημες διοργανώσεις" (ή όπως αλλιώς πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να γραφτεί καλύτερα...), κατά τα πρότυπα της γαλλικής με το σκεπτικό ότι τόσο τα εγχώρια κύπελλα όσο και οι διασυλλογικές διοργανώσεις συμπεριλαμβάνονται εξίσου στην επίσημη καταμέτρηση συμμετοχών ενός παίκτη μιας ομάδας (θυμάμαι, σε ελληνικό επίπεδο για να είμαι πιο κατανοητός, ότι είχα διαβάσει κάπου κάποιο τέτοιο μπέρδεμα όταν ο Ζέκα του Παναθηναϊκού είχε τιμηθεί για τις 100 συμμετοχές του με την ομάδα, ενώ μόνο στο πρωτάθλημα ήταν πολύ παρακάτω...), κι αυτό τεκμηριώνεται μέσω των πολλών επίσημων βραβεύσεων που έχουν υπάρξει κατά καιρούς από διάφορους συλλόγους για παίκτες τους... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:12, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Πιστεύω να εννοείς ότι θα υπάρχει μόνο η αναφορά από κάτω, και όχι να διορθωθούν τα σύνολα στα λήμματα, διότι θα ήταν πολύ χρονοβόρο κάτι τέτοιο. Αν είναι έτσι συμφωνώ. --Francois-Pier (συζήτηση) 10:22, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Διόρθωση της από κάτω σημείωσης εννοώ, σε πρώτη φάση, και όταν με το καλό κάποιος θελήσει να ανανεώσει τα στατιστικά τότε προσθέτει και τις υπόλοιπες συμμετοχές...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:31, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Δεδομένου ότι τα περισσότερα στατιστικά προέρχονται από την αγγλική ΒΠ ή από βάσεις δεδομένων που αφορούν μόνο τα εθνικά πρωταθλήματα, αν αλλάξει η φράση από κάτω, ουσιαστικά δημιουργούμε αναληθείς πληροφορίες στα περισσότερα λήμματα. Μόνο αν αλλάξουν τα στατιστικά μπορεί να αλλάξει και η φράση. Xaris333 (συζήτηση) 12:02, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Ε τότε θα πρέπει να τρέχει κάποιος μονίμως από πίσω μου να μαζέψει τα στατιστικά στα λήμματα ποδοσφαιριστών που φτιάχνω με πηγή την γαλλική ΒΠ... Και είναι πολλά τα άτιμα... 3 χρόνια δουλειά... SMocking.gif --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:08, 4 Ιουλίου 2014 (UTC)

Τι συνέβη;;;;;[επεξεργασία κώδικα]

Χωρίς να γίνει κάποια επεξεργασία τελευταία στο πρότυπο εκείνο άλλα μέγεθος και πλέον καταλαμβάνει τη μισή εικόνα. — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 09:58, 5 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Παράδειγμα; Xaris333 (συζήτηση) 10:34, 5 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)


Διορθώθηκε. Πρότυπα μπαμπούσκες και "μη προστατεύετε τα πρότυπα"... Μόνο 3682 λήμματα κρέμονταν από αυτό. - geraki (συζήτηση) 10:43, 5 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

«εγχώρια πρωταθλήματα»[επεξεργασία κώδικα]

Γράφει το πρότυπο: «Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες ομάδες υπολογίζονται μόνο για τα εγχώρια πρωταθλήματα». Ποιας χώρας; Και αν είναι μόνο μιας χώρας τότε γιατί μόνο μίας και γιατί μόνο αυτής; - geraki (συζήτηση) 14:41, 8 Απριλίου 2020 (UTC)

Εννοεί ότι δεν υπολογίζονται τα κύπελλα και οι ασπίδες και φυσικά οι διεθνείς διοργανώσεις (π.χ. Τσάμπιονς Λιγκ). Μόνο τα πρωταθλήματα σε οποιαδήποτε χώρα. Παρουσιάζεται μια ομάδα και δίπλα γράφει τα στατιστικά του ποδοσφαιριστή με την ομάδα αυτή. Τα στατιστικά αφορούν μόνο το εγχώριο πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα που συμμετέχει η ομάδα στη χώρα της. Τόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσει κάποιος αναγνώστης; Xaris333 (συζήτηση) 14:53, 8 Απριλίου 2020 (UTC)


 • α) μπορεί να μείνει με την απορία γιατί να μην καταγραφεί ένα σημαντικό γκολ του σε διεθνή διοργάνωση (δεν είναι περισσότερο σημαντικό;)
 • β) μάλλον είναι ανούσιες αυτές οι πληροφορίες στο συγκεκριμένο σημείο επειδή
  • συγκρίνουν κάτι μεταξύ ανόμοιων θέσεων: συγκρίνονται τα γκολ που έβαλε ο ίδιος ποδοσφαιριστής από διαφορετικές θέσεις, συγκρίνονται τα γκολ που έβαλε ένας επιθετικός (σίγουρα περισσότερα) και ένας αμυντικός (σίγουρα λιγότερα) ή ακόμη και ένας τερματοφύλακας (πρακτικά μηδενικά)
  • στα περισσότερα λήμματα επαναλαμβάνονται τα ίδια ή με περισσότερες λεπτομέρειες σε πινακάκι σε αντίστοιχη ενότητα
  • το στοίβαγμα της πληροφορίας εκεί δυσκολεύει και την ανάγνωση και την ανανέωση. Για το τελευταίο, πρακτικά ελάχιστα λήμματα βλέπω να ενημερώθηκαν μετά τη δημιουργία τους.

-- geraki (συζήτηση) 17:46, 8 Απριλίου 2020 (UTC)


Μίλα ξεκάθαρα. Τι προτείνεις να γίνει. Το πρότυπο είναι έτσι εδώ και πολλά χρόνια, δεν ήταν δική μου απόφαση ποια γκολ μετριούνται και ποια όχι. Εγώ έτσι το βρήκα νομίζω. Μάλλον αντιγραφή από αγγλική ΒΠ είναι. Ρωτώ ξανά: τι προτείνεις να εμφανίζεται. Xaris333 (συζήτηση) 18:20, 8 Απριλίου 2020 (UTC)