Συζήτηση προτύπου:Μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το παρόν πρότυπο βασίζεται στα προσωρινά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν το πληθυσμό των δήμων. Αυτό μπορεί να αποδεκτό για τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), που αποτελούνται από πολλούς δήμους, αλλά από εκεί κάτω αρχίζουν τα προβλήματα πχ, ότι η πόλη της Ρόδου έχει 118.623 κατοίκους, ταυτίζονται την πόλη με το δήμο Ρόδου, ο οποίος περιλαμβάνει όλο το νησί. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί το ίδιο δεν έγινε με την Κέρκυρα ή την Λέσβο (Μυτιλήνη). Γενικά, οριζόντας σε πληθυσμό πόλης το πληθυσμό του δήμου του οποίου έδρα είναι η πόλη σαν πληθυσμός πόλης περιλαμβάόνται με αυτό το τρόπο και πολλά χωριά τα οποία δεν βρίσκονται ούτε καν κοντά στην κύρια πόλη. Να θυμίσω ότι έχουν βγει και τα αποτέλεσματα του μόνιμου πληθυσμού. --C Messier 10:17, 18 Μαΐου 2014 (UTC)

Γενικά σαλάτα τα κάνει. Δεν είναι μόνο τα νησιά που ταυτίζονται πόλεις με δήμους, αλλά και π.χ. Ιωάννινα, Χανιά κτλ. Είναι χύμα όλα, δήμοι, πόλεις, πολεοδομικά συγκροτήματα και πάει λέγοντας. Σε πρότυπο κάτι τέτοιο δεν προσφερει τίποτα άλλο παρά σύγχιση και παραπληροφόρηση και το καλύτερο θα ήταν να διαγραφεί. Το ζήτημα πρέπει να τίθεται σε λήμμα για τις πόλεις της Ελλάδας που θα αποσαφηνίζονται όλα αυτά που δεν μπορούν να γίνουν σε πρότυπο. 94.65.149.245 21:20, 9 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)

Πιστεύω οτι εφτιαξε. Τωρα κλειδωστε το γιατι ο κοσμος δεν ξερει τι σημαινει "πληθυσμός οικισμού" και το βανδαλίζει ανελέητα

Πινακας[επεξεργασία κώδικα]

Ο πινακας αυτος ειναι σκετη παραπληροφορηση,