Συζήτηση προτύπου:Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πρότυπο:Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Διατήρηση, αναδιαμόρφωθηκε --C Messier 14:29, 2 Ιουλίου 2015 (UTC) (διαγραφή)
Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)


Διαγραφή Το πρότυπο ουσιαστικά προσπαθεί να χωρέσει την ευρεία κατηγορία Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. Δεν προσφέρει όμως κάτι παραπάνω από την κατηγορία μιας και ο αριθμός των σειρών είναι πολύ μεγάλος, με αποτέλεσμα να γίνεται δυσανάγνωστο.--Auslaender (συζήτηση) 15:22, 22 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

 • Προσφέρει, την ταξινόμηση ανά κανάλι και ανά έτος, αλλά και πάλι γίνεται τόσο μεγάλο που είναι δύσχρηστο (και δεν βλέπω να βασίζεται και σε κάποια πηγή). --C Messier 15:26, 22 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Διατήρηση Στο πρότυπο υπάρχει μια πιο οργανωμένη ταξινόμηση με βάση κυρίως το κανάλι (αλλά και το έτος όπως επίσης αναφέρθηκε). Κάποιος ο οποίος ψάχνει μια σειρά ενός καναλιού είναι πιο εύκολο να την ψάξει στο πρότυπο παρά στην ευρεία έννοια, ειδικά όταν δεν θυμάται ακριβώς τον τίτλο αλλά μόνο το κανάλι στο οποίο προβαλλόταν. Δεν θεωρώ ότι δεν είναι χρήσιμο ούτε δυσανάγνωστο. Όσο για πηγές, απ'όσο γνωρίζω σε κανένα πρότυπο δεν υπάρχουν πηγές. Τα άρθρα που βρίσκονται σε ένα πρότυπο θεωρητικά έχουν τις πηγές τους στις δικές τους σελίδες και όχι στο πρότυπο. Αν κάποια ή πολλά από τα άρθρα που αφορούν σειρές δεν είναι ολοκληρωμένα ή δεν αναφέρουν όσες πηγές πρέπει αυτό δεν έχει σχέση με το πρότυπο.
Αν θεωρείται ότι το πρότυπο δεν είναι χρήσιμο τότε ίσως θα μπορούσαν να γίνουν υποκατηγορίες σειρών με βάση το κανάλι; Η κατηγορία που ήδη υπάρχει είναι πολύ γενικευμένη. TeamGale 10:36, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Σχόλιο Γιατί να μην σπάσει σε μικρότερα πρότυπα (είτε με βάση τον τηλεοπτικό σταθμό, είτε ανά δεκαετία) ώστε να μην είναι πολύ μεγάλο και δυσανάγνωστο? Δεν είναι πολύ δουλειά, μπορώ να το κάνω και εγώ άμεσα αν συμφωνείτε. -- Spiros790 (συζήτηση) 12:21, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Και αυτό θα μπορούσε να γίνει (ανα τηλεοπτικό σταθμό είναι πιο καλά γενικά). Είναι παρόμοιο με τις υποκατηγορίες που πρότεινα πιο πάνω. Το πρότυπο όπως ανέφερα δεν νομίζω ότι δεν είναι χρήσιμο. Η διαγραφή είναι λίγο παρατραβηγμένη για μένα γιατί σίγουρα εξυπηρετεί. TeamGale 13:56, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Σχόλιο Νομίζω πως και οι δύο ιδέες είναι καλές - να δημιουργηθούν κατηγορίες ανά κανάλι και να "σπάσει" το πρότυπο σε μικρότερα και πιο ευανάγνωστα. Μάλλον συμφωνώ με τον/ην (;) TeamGale ο διαχωρισμός να γίνει κατά κανάλι.--Auslaender (συζήτηση) 15:10, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Ωραία. Ο διαχωρισμός είναι η καλύτερη λύση. Θα μπορούσα να το αναλάβω, αν κάποιος δεν μπορεί, αλλά δεν μπορώ/δεν έχω πολύ χρόνο αυτή την περίοδο. Μετά τα μέσα Φεβράρη θα μπορώ να ασχοληθώ πιο εντατικά αν κάποιος δε με προλάβει. Ο Spiros790 ήδη προσφέρθηκε για τα πρότυπα. Αν ακόμη ισχύει η πρότασή του και μπορεί να το κάνει θα ήταν καλό και θα μπορούσα να κάνω τις υποκατηγορίες ανά κανάλι και να χωρίσω όλες τις σειρές σε αυτές πιο αργότερα.
Υ.Γ. Auslaender ...την TeamGale :) TeamGale 15:25, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Ναι ισχύει. Θα τα κόψω σε πρότυπα με βάση το κανάλι, αφού αυτό είναι προτιμότερο. Θα ξεκινήσω σε καμιά ώρα. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:27, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Ωραία. Και αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει τις κατηγορίες θα τις κάνω εγώ μετά τα μέσα Φεβράρη. Thanks. TeamGale 15:32, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Να τα:

Δεν έφτιαξα μονάχα για το ΣΚΑΪ γιατί έχει μόνο μια σειρά από ό,τι βλέπω.

TeamGale, για τις κατηγορίες θα δούμε -ίσως κάτσω να βοηθήσω και εγώ αλλά σε άλλη φάση. Αν μας κάνουν τα μικρά πρότυπα να πιάσουμε να τα βάλουμε στα λήμματα. -- Spiros790 (συζήτηση) 16:28, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

 • Εγώ πιστεύω ότι είναι εντάξει για να αρχίσουν να μπαίνουν στα λήμματα. Οι κατηγορίες πιθανόν να θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο να φτιαχτούν; Δεν έχω καταπιαστεί και πολύ με δημιουργία κατηγοριών μέχρι σήμερα γι'αυτό και θέλω να το κάνω όταν θα είμαι πιο χαλαρή για να μην το κάνω βιαστικά και κάνω κάποιο λάθος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω, απλά θα πρέπει να περιμένει λίγο... Ευχαριστώ για τα πρότυπα. Σωστά πιστεύω ο ΣΚΑΙ δεν έγινε μιας και υπάρχει μόνο μια σειρά για το συγκεκριμένο κανάλι. TeamGale 21:31, 23 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Ok ξεκινάω να τα βάζω. -- Spiros790 (συζήτηση) 07:19, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
TeamGale τα έβαλα παντού. -- Spiros790 (συζήτηση) 08:42, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Σε ευχαριστώ πολύ Spiros790. TeamGale 09:59, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Να σαι καλά TeamGale. Αν τυχόν θες βοήθεια σε τπτ παρεμφερές άσε μου μήνυμα στην σελ. συζήτησης μου. Καλή συνέχεια. :)
 • Τεχνικό σχόλιο: Δεν θα μπορούσε να είναι πιο "έξυπνο" τεχνικά το αρχικό πρότυπο; Για παράδειγμα, να χρησιμοποιείται παντού το αρχικό πρότυπο, τα νέα πρότυπα που δημιουργήθηκαν να είναι υποσελίδες του και να εμφανίζονται με βάση τον τίτλο του λήμματος; Ή ίσως κάτι ακόμα πιο "βελτιωμένο" σε θέμα κώδικα; VJSC263IO (συζήτηση) 07:47, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
VJSC263IO, μπορούσα να το κάνω όσο "έξυπνο" και περίπλοκο θες, προγραμματιστής είμαι -στην ΒΠ κάνω πράγματα για χόμπι όταν κάνω διάλειμμα από το γράψιμο κώδικα (ή όταν είμαι άρρωστος SMocking.gif). Το θέμα είναι να είναι απλό το πρότυπο ώστε να μπορεί να καταλάβει πως δουλεύει οποιοσδήποτε χωρίς να τρέχει στον geraki ή εμένα ή στην Αγορά για ψύλλου πήδημα κάθε φορά που θέλει να το συντηρήσει ή να το ενημερώσει. -- Spiros790 (συζήτηση) 08:42, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Κατάλαβα τι λες. Ξέρω πως ασχολείσαι με τέτοια θέματα, γιαυτό και παραξενεύτηκα που δεν επέλεξες κάτι πιο σύνθετο. VJSC263IO (συζήτηση) 09:01, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
VJSC263IO υπάρχουν επίσης διάφοροι γκρινιάρηδες που λένε στην Αγορά και άλλες συζητήσεις για την "βρωμοδουλειά" του κώδικα, ότι είναι πολύ περίπλοκος και αποκλείονται όλοι εκτός από τους λίγους που τον καταλαβαίνουν (και άρα έχουν περισσότερη σε σχέση με τους άλλους δύναμη με κάποιο τρόπο ...). Ε, επειδή εγώ δεν τα γουστάρω αυτά, όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο. Καλό ΣΚ :) -- Spiros790 (συζήτηση) 09:41, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Σχόλιο Θα φτιάξω εγώ της κατηγορίες. Προτείνω όμως επειδή ακόμα δεν είναι μεγάλες, να φτιάξω μια γενικότερη Τηλεοπτικά Προγράμματα, πχ Τηλεοπτικά προγράμματα Mega, ώστε να μπορούν να μπουν και τα ριάλιτι κλπ. Αν κάποια γίνει πολύ μεγάλη τότε φτιάχνουμε και υποκατηγορία Τηλεοπτικές σειρές--Auslaender (συζήτηση) 09:27, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Σκεφτόμουνα κι εγώ για τα υπόλοιπα προγράμματα σε κάποια φάση αλλά δεν έχω ιδέα πόσα άρθρα υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Τηλεοπτικά προγράμματα Mega κτλ μου ακούγεται καλή ιδέα ώστε να μπουν και οι σειρές και τα προγράμματα μαζί. Από εκεί και έπειτα για σειρές (για ξεχωριστή κατηγορία) αν γίνουν οι κατηγορίες με τα προγράμματα πιστεύω ότι για την ώρα μόνο το Mega έχει αρκετές για να υποστηρίξει μια υποκατηγορία. Τι λέτε; TeamGale 09:59, 24 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το τι υπάρχει στο Κατηγορία:Τηλεοπτικές εκπομπές. Νομίζω πως για την ώρα ακόμα και για το Mega δεν χρειάζεται σχετική υποκατηγορία. Δες πχ στην αγγλόφωνη βίκι το Category:CBS network shows και πόσα λήμματα περιλαμβάνει. Σκέφτομαι να μετονομάσω την Τηλεοπτικές εκπομπές σε Τηλεοπτικές εκπομπές ανά κανάλι, μετά να φτιάξω μια υποκατηγορία Ελλάδα:Τηλεοπτικές εκπομπές ανά κανάλι και μετά τις αντίστοιχες υποκατηγορίες ανά ελλ. σταθμό. Ουσιαστικά την ίδια κατηγοριοποίηση με την αγγλόφωνη--Auslaender (συζήτηση) 13:48, 30 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Σε ευχαριστώ για την κατηγορία των εκπομπών. Απ' ότι βλέπω δεν είναι και πάρα πολλά λήμματα. Καταλαβαίνω τι λες συγκρίνοντας με το CBS αλλά η σύγκριση είναι "άδικη" αν συγκρίνουμε αναλογικά τα μεγέθη για μένα. Αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι γενικά η κατηγορία θα είναι καλυμμένη με τον όρο μόνο "εκπομπές". Απλά ανέφερα το Mega για το αν γίνουν υποκατηγορίες μόνο με σειρές αλλά μάλλον δεν θα χρειαστεί. Όπως επίσης δε νομίζω ότι χρειάζεται μετονομασία της κατηγορίας "Τηλεοπτικές εκπομπές" σε "Τηλεοπτικές εκπομπές ανα κανάλι". Πιστεύω θα ήταν καλύτερα να μείνει ως:
 • Τηλεοπτικές εκπομπές (όπου θα μπορούν να μπουν όλα τα λήμματα με εκπομπές, ελληνικά ή ξένα, ανεξαρτήτως καναλιού) και υποκατηγορίες:
  • Τηλεοπτικές εκπομπές Mega, ΑΝΤ1, Alpha κτλ
  • Ξένες τηλεοπτικές εκπομπές
Τι λέτε; TeamGale 14:44, 30 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Φοβάμαι πως εδώ θα διαφωνήσω. Ο διαχωρισμός από τη μια τα ελληνικά κανάλι και από την άλλη οι σειρές στον υπόλοιπο κόσμο μου φαίνεται όχι ιδιαίτερα λογικός και πολύ ελληνοκεντρικός. Επιπλέον, είναι κατηγοριοποίηση που στο μέλλον θα αλλάξει σίγουρα, εφόσον προστεθούν πολλά λήμματα για σειρές πχ από την Αμερική (ήδη υπάρχουν αρκετά λήμματα) Βρίσκω πολύ πιο λογική μια κατηγοριοποίηση του τύπου
-Τηλεοπτικές εκπομπές ανά κανάλι
--Ελλάδα:Τηλεοπτικές εκπομπές ανά κανάλι
---Τηλεοπτικές εκπομπές Mega, Ant1 κλπ
Εναλλακτικά, απλά κάτω από την υπάρχουσα Κατηγορία:Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές βάζουμε Τηλεοπτικές σειρές Mega, Ant1 κλπ και «τελειώνουμε».--Auslaender (συζήτηση) 15:28, 2 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Auslaender Με αυτό τον τρόπο εγώ προσωπικά νιώθω ότι μοιάζει λίγο με "η υποκατηγορία, της υποκατηγορίας, την υποκατηγορία...". Γι' αυτό πρόσθεσα μια γενική υποκατηγορία "ξένες τηλεοπτικές σειρές" και απλά επειδή είδα την προσθήκη "Ελλάδα" σε κάποια από τις υποκατηγορίες που πρότεινες πιο πάνω αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Προσπαθώ απλά να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις γιατί στην αρχή νόμιζα ότι μιλούσαμε μόνο για ελληνικά προγράμματα μιας και το πρότυπο αφορούσε ελληνικές σειρές. Με την κατάταξη που έκανες, πού θα μπουν οι ξένες σειρές/εκπομπές; Θα προσθέσεις για παράδειγμα το Prison Break στον ΑΝΤ1 επειδή προβλήθηκε στον ΑΝΤ1; Και οι ξένες σειρές/εκπομπές που έχουν λήμματα αλλά δεν προβλήθηκαν στην Ελλάδα; Γιατί υπάρχουν και τέτοιες σειρές από μια γρήγορη ματιά που έριξα. Μήπως θα ήταν καλύτερο μιας και υπάρχουν πολλά λήμματα ξένων σειρών να γίνουν κατηγορίες ανά κανάλι και για τις ξένες; Η μια σκέψη που έχω με βάση αυτό είναι:

 • Τηλεοπτικές εκπομπές (όπου θα μπορούν να μπουν όλα τα λήμματα με εκπομπές, ελληνικά ή ξένα, ανεξαρτήτως καναλιού) και υποκατηγορίες:
  • Τηλεοπτικές εκπομπές Mega, ΑΝΤ1, Alpha κτλ
  • Τηλεοπτικές εκπομπές ABC, CBS κτλ

Έτσι θα υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία όπου θα μπουν όλες οι εκπομπές και αρκετές υποκατηγορίες με τα κανάλια κάτω από την μια γενική κατηγορία. Αν κάποιο κανάλι δεν έχει αρκετές εκπομπές για να υποστηρίξει κατηγορία από μόνο του, τότε για την ώρα να μείνουν οι εκπομπές μόνο στη γενική κατηγορία μέχρι ίσως να μαζευτούν για δική τους υποκατηγορία.
Και η άλλη σκέψη (μιας και υπάρχουν ήδη κατηγορίες για Αμερικάνικες κτλ τηλεοπτικές σειρές) είναι:

 • Ελληνικές τηλεοπτικές εκμπομπές
  • Ελληνικές τηλεοπτικές Mega, ANT1 κτλ
 • Ξένες τηλεοπτικές εκπομπές
  • Αμερικάνικες τηλεοπτικές εκπομπές
  • Ισπανόφωνες τηλεοπτικές εκπομπές κτλ

Το "ελληνοκεντρικό" σχόλιο δεν το κατάλαβα για να είμαι ειλικρινής. Στην ελληνική ΒΠ είμαστε. Το βρίσκω λογικό να διαχωρίζονται τα ελληνικά προγράμματα με τα ξένα. Δεν βλέπει όλος ο κόσμος ξένες σειρές κτλ και μπορεί να θέλει να ψάξει μόνο ελληνικές σειρές. Δεν υπάρχει λόγος να τις μπλέξουμε με τις ξένες. Οι υπόλοιποι τι γνώμη έχουν γενικά για την κατηγοριοποίηση; Θα ήταν καλό να υπάρχουν και άλλες γνώμες. TeamGale (talk) 10:44, 3 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

TeamGale, να ξεκινήσω από το τελευταίο. Δεν είμαστε στην ελληνική ΒΠ, είμαστε στην ελληνόφωνη SFriendly.svg. Υπό την έννοια πως για την τήρηση της ουδετερότητας πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ελληνικά θέματα με ίσο βάρος όπως στα μη ελληνικά. Υπό αυτή την έννοια το να διαχωρίζουμε όλες τις σειρές του πλανήτη σε ελληνικές και μη δίνει υπερβολικό βάρος στις ελληνικές.
Τώρα, για το που θα έμπαινε στην κατηγοριοποίηση μου το Prison Break, θα έμπαινε στο Τηλεοπτικές εκπομπές ανά κανάλι/ΗΠΑ:Τηλεοπτικές εκπομπές ανά κανάλι/Τηλεοπτικές εκπομπές Fox και αντίστοιχα για τις σειρές που δεν έχουν παιχτεί στην Ελλάδα.Ή, αν πάμε στη δευτερη υποκατηγοριοποίηση που προτείνω, θα ήταν Τηλεοπτικές σειρές/Αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές/Τηλεοπτικές σειρές Fox. Η σύμβαση είναι η κάθε σειρά να μπαίνει στην κατηγορία του καναλιού που πρωτοπαίχτηκε.--Auslaender (συζήτηση) 08:45, 10 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)
Auslaender Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Δεν είχε τύχει να διαβάσω το συγκεκριμένο κομμάτι με την ουδετερότητα πιο πριν. Απ' ό,τι είδα έχεις φτιάξει και τις κατηγορίες. Μια απορία όμως...γιατί χρησιμοποιήσες τη λέξη "σειρές" και όχι "εκπομπές"; Δεν είχαμε καταλήξει στο "εκπομπές" για να μπουν όλα τα προγράμματα (σειρές, εκπομπές κτλ) του κάθε καναλιού; TeamGale (talk) 21:13, 12 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)
Έβαλα το Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές υποκατηγορία και στο Ελληνικές τηλεοπτικές εκπομπές και έφτιαξα και το Τηλεοπτικές εκπομπές ανά χώρα. Οκ τώρα;--Auslaender (συζήτηση) 10:22, 13 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)