Συζήτηση προτύπου:Δήμαρχοι Αγρινίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δεν περιλαμβάνονται οι "δοτοί" δήμαρχοι των περιόδων της κατοχής και της επταετούς Χούντας, όπως και οι δικαστικοί που διατέλεσαν δήμαρχοι σε μεταβατικές περιόδους. --Lord Makro 14:21, 1 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστή τακτική αυτή (νομίζω γίνεται και με τους πρωθυπουργούς κλπ.). Εφόσον διατέλεσε κάποιος δήμαρχος, έστω και με τη βία και διορισμένος κλπ., πιστεύω θα πρέπει να αναφέρεται. Το πρόβλημα είναι ότι οι πράξεις π.χ. που υπογράφουν ως δήμαρχοι (όπως και όλα τα επί χούντας διορισμένα όργανα) εξακολουθούν να έχουν ισχύ, με άλλα λόγια το ίδιο το δημοκρατικό κράτος τους "νομιμοποιεί" εκ των υστέρων και τους θεωρεί δημόσια όργανα (αλλιώς φυσικά θα παρέλυε το κράτος με την επάνοδο της δημοκρατίας). Ίσως να ήταν καλύτερο να μπουν με αστερίσκο ή κάτι τέτοιο. Για τους δικαστές, αν μιλάμε για θητεία κάτω του τριμήνου π.χ., μου φαίνεται σωστό--Αρχίδαμοςμίλα μου 14:37, 1 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Μπα εγώ θεωρώ οτι όλοι πρέπει να αναγράφονται αν θέλουμε να είμαστε τυπικά σωστοί. Αυτό έχει γίνει και με το πρότυπο των δημάρχων Πατρέων.--Eonwe 14:46, 1 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Όλοι πρέπει να αναγράφονται. Αλλιώς πρέπει να αλλάξει το πρότυπο σε: "Εκλεγμένοι Δήμαρχοι Αγρινίου" --Kostisl 15:12, 1 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

που δεν νομίζω οτι θα είχε νόημα:P--Eonwe 16:04, 1 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Εντάξει, περισσότερο αναφερόμουν στο σκεπτικό του Αρχίδαμου, ο προβληματισμός μου δηλαδή ήταν κυρίως το σύντομο της θητείας μερικών που τους έβαλαν για μερικούς μήνες δημάρχους. Μου φαίνεται περίεργο να υπάρχει η λίστα με τους δημάρχους με σημαντικές θητείες τόσων ετών και ανάμεσά τους να υπάρχουν και κάποιοι που τους έβαλαν για λίγους μήνες και "πέρασαν και δεν ακούμπησαν". Τυπικά, συμφωνώ πως πρέπει να υπάρχουν πάντως. Δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί και δεν έχω πολλές πληροφορίες για τα χρονικά διαστήματα που διετέλεσαν δήμαρχοι. Θα το κοιτάξω. --Lord Makro 13:10, 2 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Βάλε για όποιους ξέρεις. Έτσι εχω κάνει και με τους δημάρχους Πύργου--Eonwe 16:04, 2 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)