Συζήτηση κατηγορίας:Κβαντική μηχανική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Κβαντική Μηχανική είναι υποκατηγορία της Κατηγορία:Μηχανική η οποία είναι ήδη υποκατηγορία της Κατηγορία:Φυσική, άρα θα πρέπει να αφαιρεθεί η Φυσική. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από προηγούμενη συζήτηση. Πer 09:34, 5 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Η κβαντική είναι ένα από τα θεμελιώδη παρακλάδια της φυσικής. Θεωρώ καλό να είναι και απευθείας κάτω από τη κατηγορία φυσική. Θα μπορούσε αν θέλαμε αυστηρά δέντρο μάλλον να αφαιρεθεί η κατηγορία μηχανική παρά η κατηγορία φυσική. Διότι όταν λέμε "μηχανική" σκέτο εννοούμε συνήθως την "κλασσική μηχανική". Ωστόσο οι κατηγορίες δεν είναι δέντρο. Και έτσι αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουμε στη μηχανική και τη κβαντική μηχανική και τη στατιστική μηχανική, παρ'οτι συμφ με τους τόμους Berkeley Physics είναι ξεχωριστά από τη μηχανική.--vanakaris 10:10, 5 Ιανουαρίου 2010 (UTC)
Δε γίνεται στα μισά άρθρα να εφαρμόζεται αυστηρή πολιτική και στα άλλα μισά όχι (εκτός κι αν αυτό εξυπηρετεί κάποιο προσυμφωνημένο σκοπό οργάνωσης της Βικιπαίδειας). Κα;λήτερα να βγάλουμε την κατηγορία μηχανική (ή να δημιουργήσουμε αποσαφήνιση κατηγορίας). Πer 10:33, 5 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Μα ποια αυστηρή πολιτική? Σε παρακαλώ γίνε πιο συγκεκριμένος. Αν θες να μην υπάρχει και το κατηγορία:φυσική και το κατηγορία:μηχανική, ώστε η μία υπερκατηγορία να μην είναι υποκατηγορία της άλλης τότε ok ας αφαιρεθεί η κατηγορία:μηχανική. Τελοσπάντων υπάρχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα με άλλες κατηγορίες. Άλλωστε η κατηγοριοποιήση οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου ποτέ δεν μπορεί να είναι χωρίς αντιφάσεις και προβλήματα. Σχετικά με αυτό δες Michel Foucault H Aρχαιολογία της Γνώσης.--vanakaris 12:46, 5 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

σύμφωνα με τη συζήτηση εδώ, ένα άρθρο δε μπορεί να ανήκει σε μία κατηγορία κια την υπερκατηγορία της. Πer 14:04, 5 Ιανουαρίου 2010 (UTC)
Θα έλεγα "καλό είναι" να μην ανήκει .... Μην είμαστε απόλυτοι! Συμφωνούμε άρα να βγάλουμε την κατηγορία μηχανική.--vanakaris 14:22, 5 Ιανουαρίου 2010 (UTC)
Εντάξει την έβγαλα. Πer 15:42, 5 Ιανουαρίου 2010 (UTC)