Συζήτηση κατηγορίας:Κάστρα του Πριγκιπάτου της Αχαΐας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μήπως να την ονομάζαμε Φράγκικα κάστρα της Πελοποννήσου ; , εξαρτάται βέβαια ποια περιλαμβάνει η κατηγορία, όλα ; η αυτά που έφτιαξαν οι Φράγκοι ? [ανωνυμη ΙΡ]

Τι να σου πω; Εμένα καλό μου φαίνεται ως έχει. Πιστεύω ότι περιλαμβάνει αυτά που χρησιμοποίησαν οι Φράγκοι, όχι μόνο αυτά που έφτιαξαν. --Focal Point 18:58, 30 Μαρτίου 2013 (UTC)

Υπάρχουν Κάστρα που χτίστηκαν σε προϋπάρχουσες οχυρώσεις (πχ Ακροκόρινθος) και κάστρα που χτίστηκαν από την αρχή από την φραγκική αριστοκρατία. Η κατηγορία είναι πολύ γενική και δείχνει την απουσία γνώσης. Η κατηγορία μπορεί να σωθεί είτε προσθέτωντας δυο υποκατηγορίες τα κάστρα που οικοδομήθηκαν σε προϋπάρχουσες οχυρώσεις και σε αυτά που χτίστηκαν από την αρχή την περίοδο του Πριγκίπατου. Δεν πρέπει η κατηγορία να συμπεριλάβει τις οχυρώσεις των ενετικών κτήσεων, που οικοδομήθηκαν από τους Ενετούς ή αυτώνπου χτίστηκαν ή οικοδομήθηκαν κατά την περίοδο του Πριγκιπάτου του Μυστρά ή του Δεσποτάτου της Ηπείρου στην Στερεά. Vagrand (συζήτηση) 19:16, 30 Μαρτίου 2013 (UTC)