Συζήτηση κατηγορίας:Επιστήμες Γης και Περιβάλλοντος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Κατηγορία με τέτοια πομπώδη ονομασία μόνο στην ελληνική Βικιπαίδεια απαντάται. Ποια εγκυκλοπαίδεια φέρει λήμμα με τέτοια ονομασία; Επιστήμες γης είναι και οι γεωργικές! χωρίς όμως να είναι γεωεπιστήμες. Το περιβάλλον της Γης ήρθε από τον Σείριο; Ποια ξένη βικιπαίδεια φέρει τέτοιο τίτλο; Σε αντίθεση με τον απλούστερο Γεωεπιστήμες, που κυριαρχεί. Το δε Περιβάλλον είναι χώρος που η βιολογική του αντίληψη και η χρήση του εξετάζονται από την Οικολογία. Μη το κάνουμε σαν τις χαζοχαρούμενες ονομασίες κάποιων ελληνικών υπουργείων, που οι εξ αυτών αλληλοσυγκρουόμενες αρμοδιότητες αποτελούν μόνιμες πίστες λουνα-παρκρκ ! --Templar52 (συζήτηση) 07:21, 23 Οκτωβρίου 2014 (UTC)

Αποκαλείς δηλαδή χαζοχαρούμενα τα πανεπιστήμια και το υπουργείο παιδείας;--The Elder (συζήτηση) 07:28, 23 Οκτωβρίου 2014 (UTC)

Αναφέρθηκα σε ομοίως πομπώδεις ονομασίες υπουργείων. αλλά και το εν προκειμένω υπουργείο, μήπως πρόκειται για Παιδείας ή Παρα-Παιδείας; Όταν μάλιστα δημιουργήθηκαν δημόσια ΤΕΙ χωρίς να κατοχυρώνεται επαγγελματικά το πτυχίο των αποφοίτων! Μάλλον ότι εξυπηρετήθηκαν στόχοι του υπουργείου (μόνιμης υπ-) Ανάπτυξης των περιοχών εγκατάστασης των ΤΕΙ. Στις Επιστήμες του Περιβάλλοντος μπορεί ν΄ αναφερθούν και οι Γεωεπιστήμες, κατά χώρο, που όμως δεν είναι μόνο αυτές συνεπώς δεν είναι το ίδιο, ουσιαστικά πρόκειται για πολύ γενικότερο τίτλο (αχταρμά).--Templar52 (συζήτηση) 09:18, 23 Οκτωβρίου 2014 (UTC)

Θέστο στην Άγορά τότε για αλλαγή εξαρχής, γιατί είναι parent category--The Elder (συζήτηση) 09:25, 23 Οκτωβρίου 2014 (UTC)