Συζήτηση κατηγορίας:Έλληνες ανά καταγωγή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Χρήστης:Loginn22 Χρήστης:Vagrand Είναι αλήθεια πως φαίνεται λίγο μπερδεμένο το θέμα. "Έλληνας" είναι αυτός που έχει ελληνική υπηκοότητα; Ή αυτός που έχει ΚΑΤΑΓΩΓΗ από Ελλάδα (και μπορεί να έχει ξένη υπηκοότητα); Ή και τα δύο; Εγώ φαντάζομαι ότι τυπικά ισχύει το πρώτο, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Όπως και να'χει, εάν δεν ισχύουν και τα δύο, τότε πράγματι Έλληνες αλβανικής καταγωγής‎ και Σέρβοι ελληνικής καταγωγής‎ ένα από τα δύο μάλλον δεν είναι σωστό.Altick (συζήτηση) 21:38, 27 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

  • Ακριβώς αυτό υποστηρίζω εξ΄αρχής, είναι άτοπο και οξύμωρο, ο χρήστης έχει τοποθετήσει στην υποκατηγορία Έλληνες ανά καταγωγή, την κατηγορία Κατηγορία:Έλληνες|καταγωγή, με σαφή προσδοιορισμό σε αυτόν που έχει ΚΑΤΑΓΩΓΗ από Ελλάδα! Είναι προτιμότερο να απαλειφθεί η κατηγορία στις ενότητες του τέλους της σελίδας για να μην υπάρχει το μπέρδεμα. --Loginn22 (συζήτηση) 22:47, 27 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Στην ελληνική Βικιπαίδεια κατηγοριοποιούμε κυρίως κατά εθνικότητα. Η κατηγορία Κατηγορία:Έλληνες αλβανικής καταγωγής είναι Έλληνες με διτή εθνικότητα. Η παρούσα κατηγορία συνδέεται με την αγγλική έκδοση ως "καταγωγή" (origin), εντάσσοντας "ethnic origin"(εθνική καταγωγή) και "national origin" (υπηκοότητα) αφηνοντάς την ως πιο γενική που μπορεί να περιέχει περισσότερες υποκατηγορίες.--Vagrand (συζήτηση) 02:50, 28 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

  • Αν κατάλαβα δηλαδή καλά, τα άρθρα Γάλλοι, Ιταλοί, Αλβανοί, θα αποκτήσουν την κατηγορία:Έλληνες ανά καταγωγή. Δεν αφήνει καμία γενική έννοια η αγγλική βικιπαίδεια και δεν είναι και στις πολιτικές της εγκυκλοπαίδειας αυτό. Στην σελίδα της αγοράς πήγαινε, για να δεις τι εννοώ για την αγγλική και την Ελληνική. --Loginn22 (συζήτηση) 05:09, 28 Νοεμβρίου 2015 (UTC)