Συζήτηση Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών/checklist

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να επεξεργαστούν αυτή την σελίδα όπως και όλες τις υπόλοιπες. Πέρα από αυτό:

  1. Η πλειοψηφία των προβληματικών εικόνων δεν βρίσκεται στην Κατηγορία:Εικόνες με άγνωστα πνευματικά δικαιώματα, αλλά στον μεταβαλλόμενο κατάλογο του Μητρώου Επιφορτώσεων. Για τον έλεγχο αυτών των εικόνων είναι απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος του Μητρώου.
  2. Δεν περνούν όλα τα θέματα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων από τη διαδικασία του OTRS. Έχουμε συμφωνήσει στο χρονικό όριο των 10 ημερών, πέρα από το οποίο τα σχετικά άρθρα διαγράφονται. Οι λίστες παρακολούθησης ή η μνήμη ότι για μια σελίδα έχει ξεπεραστεί το χρονικό όριο αφορούν τον ένα διαχειριστή. Οποιοσδήποτε όμως διαχειριστής είναι απαραίτητο να μπορεί να διαγράψει σελίδες χωρίς να εξαρτάται από τον έναν. Δεν μπορεί να γίνει αυτό χωρίς κάποιος να κοιτάξει την σχετική κατηγορία.--Dead3y3 Συζήτηση 04:36, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)[απάντηση]


Φυσικά είναι αυτονόητο, περιττή η αναφορά. Αφού όμως είναι για την εξυπηρέτηση των διαχειριστών, θα πρέπει να έχει το περιεχόμενο που εξυπηρετεί τις ανάγκες τους.

Ακριβώς όπως λες και παρακάτω (ότι δεν περνούν όλα τα θέματα από το OTRS) οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να ελέγχει το μητρώο επιφορτώσεων (που περιλαμβάνει όλες τις εικόνες που ανέβηκαν στην Βικιπαίδεια, όχι μόνο προβληματικές) για τυχόν προβλήματα και να τα σημειώνει. Εκεί που χρειάζεται διαχειριστής είναι όταν επιβεβαιώνεται πρόβλημα (Κατηγορία:Εικόνες με άγνωστα πνευματικά δικαιώματα). Συνεπώς το μητρώο επιφορτώσεων δεν είναι κάτι που είναι χρήσιμο στους διαχειριστές περισσότερο από τους υπόλοιπους χρήστες. Και κακώς περιγράφεις το OTRS σαν διαδικασία. Εργαλείο είναι, για μια διαδικασία (λήψη e-mail) που είχαμε και πριν την δημιουργία του (το OTRS απλώς συγκεντρώνει τα e-mails που πριν κρατούσε ο καθένας).

Όχι ότι σκάω δηλαδή, απλώς περιμένω να περάσει η ώρα για να φύγω... Geraki ΣΜ - 2007-01-20T 06:20Z.

Μιας κι εγώ περιμένω να περάσει η ώρα για να φύγω,να πω καταρχήν ότι κακώς θεωρείς ότι οι παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων είναι τσιφλίκι κάποιου διαχειριστή (όπως ακριβώς και τα πρότυπα δεν είναι τσιφλίκι κανενός χρήστη, σωστά;), και φυσικά κανείς διαχειριστής δεν εξαρτάται από τον "έναν". Ο έλεγχος και το ξαναγράψιμο copyrighted άρθρων είναι κάτι που μπορούν να κάνουν όλοι, και κακώς νομίζω ότι υπάρχει αυτό το λινκ εδώ. Αλλά γουατέβα. Για το Μητρώο Επιφορτώσεων αυτό που είπε ο Ιέραξ, όπως και για το OTRS, που είναι εργαλείο και μάλιστα πολύ χρήσιμο. - Badseed απάντηση 10:27, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Οκ για το μητρώο. Όμως τουλάχιστον οι διαχειριστές θα πρέπει να ξέρουν που βρίσκονται οι εικόνες που έχουν προταθεί για διαγραφή (Βικιπαίδεια:Εικόνες και πολυμέσα προς διαγραφή ή Κατηγορία:Εικόνες και πολυμέσα υποψήφια για διαγραφή).

Πράγματι, το rewrite είναι κάτι που μπορούν να κάνουν όλοι οι χρήστες, Αλλά το delete δεν είναι. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητος ο έλεγχος στην Κατηγορία:Παραβίαση Πνευματικών Δικαιωμάτων. --Dead3y3 Συζήτηση 20:25, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)[απάντηση]