Συζήτηση Βικιπαίδεια:Πολιτική διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

από την αγγλική βικιπαίδεια. σε πολλά σημεία έχω γράψει κάποια πράγματα όπως "κατάλληλη λίστα" αυτό είτε γιατί δεν ήξερα την αντίστοιχη ελληνική είτε γιατί δεν υπάρχει ελληνική. Μέσα στο άρθρο δείχνω τα άρθρα της αγγλικής που χρησιμοποιήθηκαν αλλά η πολιτική της ελληνικής δεν θα μπορούσε να ταυτίζεται με αυτήν της αγγλικής καθώς διαφέρουμε ως προς το μέγεθος και σε μερικές περιπτώσεις και στην ίδια την φύση μερικών προβλημάτων. --Lucinos 15:34, 9 Σεπτεμβρίου 2005 (UTC)

Αλλαγή του "Βοήθεια:Διαγραφή σελίδων"[επεξεργασία κώδικα]

Χμου. Μου φαίνεται πως παρότι η σελίδα καλύπτει τις ανάγκες του θέματος, μετά την πρόσφατη αλλαγή μετά την οποία το "πως να διαγράψετε μια σελίδα" δείχνει εδώ, νομίζω θα έπρεπε η σελίδα να έχει κάπως διαφορετική μορφή. Να εστιάζει δηλαδή πρώτιστα στην διαδικασία διαγραφής, αναλυκτικότερα, και ύστερα να εξηγεί την πολιτική επί του θέματος, ή να υπάρχει ξεχωριστή σελίδα πολιτικής διαγραφής. Τι λέτε;--Δνόφος 22:42, 13 Δεκεμβρίου 2005 (UTC)

Συζήτηση περί διαγραφές - ψήφους - κλπ[επεξεργασία κώδικα]

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Νο1: Προς την κοινότητα: Ουσιαστικά ένας ανώνυμος σε μια σελίδα συζήτησης προτάσεων διαγραφής λημμάτων, που λέει την άποψή του με επιχειρήματα βάσει πολιτικής, έχει τα ίδια δικαιώματα με κάποιον "επώνυμο" χρήστη (που όπως λέτε δεν ψηφίζει απλά αλλά παρουσιάζει επιχειρήματα βάσει πολιτικής) που κάνει το ίδιο πράγμα. Μήπως τα Symbol support vote.svg Υπέρ., Symbol oppose vote.svg Κατά. και τα συγγενικά πρότυπα πρέπει να καταργηθούν; Νο2: Προς τον Ggia Αν μπορείς να μου εξηγήσεις κάτι που με συγχωρεις δεν μπορώ να κατανοήσω. Αναφέρεις ότι λόγω της παλαιότερης συζήτησης σχετικά με το πρότυπο της Θράκης, αποφάσισες να συνεισφέρεις ανώνυμα ή δεν κατάλαβα σωστά; Τότε ποιος ο λόγος να αναφέρεις μετά ότι οι IP και ο Ggia είναι ο ίδιος χρήστης ! Θέλω να πω ότι οδηγηθήκαμε σε αυτήν την όλη κατάσταση επειδή έμπειροι χρήστες, συγνώμη σύντροφοι βικιπαιδιστές, παιδιαρίζουν με αναιρέσεις, αντί να βρουν στοιχεία που υποστηρίζουν ή όχι την επιστημονική γραφή της ιστοσελίδας των δωδεκαθεϊστών. Δηλαδή αν βρήσκατε κάτι από αυτά που έγραφε το κείμενο ανακριβές, σημαίνει πολύ πιθανόν ότι η ιστοσελίδα δεν την έγραψε κάποιος με σοβαρές γνώσεις και επιστημονική γραφή, είτε είναι επιστήμονας (αρχαιολόγος, ιστορικός κτλ) είτε όχι.--Vagrand (Συζήτηση) 22:02, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Εγώ πάντως είμαι Symbol support vote.svg Υπέρ. της κατάργησης των Symbol support vote.svg Υπέρ. και Symbol oppose vote.svg Κατά. από τις συζητήσεις διαγραφής, ίσως όχι δια ροπάλου ή κανονισμού, αλλά με την υιοθέτηση μιας netiquette ανάμεσα στους μόνιμους χρήστες για τη μη-χρήση τους - Badseed απάντηση 22:18, 17 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Μπορείς να κόβεις και ψωμί με το χέρι αν φοβάσαι τα μαχαίρια στο σπίτι, Μπάντσιντ. Τα  • , Symbol support vote.svg Υπέρ., Symbol oppose vote.svg Κατά., Symbol neutral vote.svg Ουδέτερο., Symbol opinion vote.svg Σχόλιο είναι οπτικά εργαλεία για να αποπνέεται αυτό που ονομάζεται «αίσθηση», δηλαδή γενικευμένη αλλά και ειδική άποψη, περί και επί του θέματος. Το οπτικό σημάδι  • (του επιχειρήματος) ανήκει σε όλους, και στις ip, τα Symbol support vote.svg Υπέρ., Symbol oppose vote.svg Κατά. και Symbol neutral vote.svg Ουδέτερο., όχι. Τα βάρη οφείλουν να λαμβάνονται από τα  • , τα οποία επιβάλλεται να είναι διακριτά, από όποιον και να προέρχονται, και κατόπιν να αναγνωρίζεται αν οι εγγεγραμμένοι τα θεωρούν βάσιμα ή όχι με ψήφο. Μπορείς να δεις την αντίστοιχη εικόνα που προτείνω στην Αγορά. Κακώς ζητάς να καταργήσεις την πολιτική (ψήφοι στα επιχειρήματα) μόνο και μόνο επειδή αδυνατείς να βρεις τρόπο να την εφαρμόσεις. Ιδού και ορίστε ο τρόπος. ManosHacker 00:09, 18 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Ίσως, εκεί που οι ψήφοι πλέον ελέγχουν τα επιχειρήματα και όχι την πρόταση, να έπρεπε να έχουμε πρότυπα με το ίδιο οπτικό σημάδι (+) , (-) αλλά αντί να λένε «Υπέρ» και «Κατά» να λένε «συμφωνώ» και «διαφωνώ», με μικρό πρώτο γράμμα. ManosHacker 07:17, 18 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Τα παραπάνω σχόλια μεταφέρθηκαν από το Σημειωματάριο Διαχειριστών ως χώρο πιο κατάλληλο για συζήτηση-διαμόρφωση πολιτικής [1]. Ggia (συζήτηση) 14:00, 18 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Απλά σχολίασα το ποστ του Vagrand, Μάνο, δεν είχα διαβάσει καν τις λεπτομέρειες για το σύστημα "ψήφοι στα επιχειρήματα" όπως περιγράφεται στην Αγορά (φαντάζομαι αυτό εννοείς) οπότε μάλλον δεν προκύπτει αδυναμία εφαρμογής (αλλά ούτε και δυνατότητα βέβαια). Ωστόσο βλέποντάς το, μου φαίνεται μάλλον αδιέξοδο, και μάλλον προτιμώ το τωρινό (ελεύθερη συζήτηση). Υποστηρίζω την μη-χρήση των οπτικών αυτών σημάτων, ως έναν επιπλέον "βαθμό δυσκολίας" αν θες, για το κλείσιμο μιας συζήτησης. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κόσμος γουστάρει να βλέπει τους διαχειριστές να βασανίζονται SFriendly.svg. Το ψωμί, πάντως, το κόβω με τα δόντια SFriendly.svgSFriendly.svg - Badseed απάντηση 19:22, 18 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)