Συζήτηση Βικιπαίδεια:Πολιτική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Η συζήτηση μέχρι 2 Ιουνίου 2005 αρχειοθετήθηκε στο Αρχείο 1.
Η συζήτηση για το Ημερολόγιο βρίσκεται εδώ.


Παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας εδώ: ΧρονολογίεςGeraki μήνυμα2005-06-2 T 21:19 Z


Στην αγγλική wikipedia δίπλα από τα ξένα ονόματα/όρους γράφουν τη μετάφραση, γραμμένη στη γλώσσα του ονόματος, και ακολουθεί η προφορά γραμμένη σε διεθνές φθογγολογικό αλφάβητο. Παραδείγματος χάρη Greece. Η πολιτική αυτή διαλευκάνει κάθε αμφιβολία ως προς την προφορά του ονόματος. Αν δούμε το ζήτημα σε επίπεδο πιστότητας, πιστεύω ότι θα ήταν θετικό βήμα η υιοθέτηση όπου είναι δυνατό (από όποιον γνωρίζει το αλφάβητο)

Είδα στο αρχείο ότι όταν έγινε η ψηφοφορία δεν υπήρχε τέτοια αναφορά. Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μια μικρή τροποποίηση/επέκταση στην ήδη ακολουθούμενη πολιτική για αυτό και επανέφερα το θέμα. Thnx anyway. --lady 18:28, 5 Ιουνίου 2006 (UTC)

Αυτό που έχω καταλάβει ότι ισχύει, είναι ότι κυκλοφορεί κάποιος άγραφος κανόνας που λέει ότι αναφέρουμε τα ονόματα όσο πιο πληρέστερα μπορούμε (όνομα με ελληνική γραφή, όνομα με λατινική ή άλλη γραφή, προφορά σε διεθνές φθογγολογικό αλφάβητο). Με άλλα λόγια ο καθένας κάνει ότι νομίζει... Καλό είναι πάντως να προστεθεί κάτι στην πολίτική, αλλά και να τονίζεται (όποτε δίνεται η ευκαιρία) στους νέους χρήστες. Αρκετοί μπορεί να έχουν σοβαρές ικανότητες μετάφρασης και να μη ξέρουν ότι θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουν. Gepsimos 19:04, 5 Ιουνίου 2006 (UTC)

Άύ΄τό΄ς έί΄νάί έ΄νά΄ς ΄τί΄τ΄λό΄ς ΄μέ ΄μ΄κ΄ρά ΄τό΄νί΄σ΄μέ΄νά ΄γ΄ρά΄μ΄μά΄τά. Αυτός είναι ένας τίτλος με μικρά γράμματα και τόνο. Εναλλακτικά αυτός είναι ένας τίτλος με μικρά γράμματα και τονισμένος:)))--Αρχίδαμος 16:31, 17 Ιουλίου 2006 (UTC)

Αυτή η σελίδα έχει interwiki? Έψαξα, αλλά δεν είμαι σίγουρος.--FocalPoint Συζήτηση 19:33, 24 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Νομίζω είναι κάτι ανάλογο του w:en:List_of_policies - 19:36, 24 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Ναι, το είδα κι εγώ. Κοντά πέφτει.--FocalPoint Συζήτηση 19:42, 24 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Θεμέλια ή πυλώνες; 5 ή 3;[επεξεργασία κώδικα]

Το παρόν λήμμα γράφει ότι η πολιτκή της WP στηρίζεται σε τρεις πυλώνες, ενώ το λήμμα Βικιπαίδεια:Τι_δεν_είναι_η_Βικιπαίδεια αναφέρεται σε "πέντε θεμέλια", τα οποία αντιστοιχούν ακριβώς στους πυλώνες (pillars) της αγγλικής έκδοσης. Πιστεύω ότι αυτό είναι πηγή σύγχυσης και ότι θα έπρεπε τα "πέντε θεμέλια" να ονομαστούν οι "πέντε πυλώνες" και να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες τρεις. Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας πριν προχωρήσω σε κάποια επέμβαση σε αυτά τα βασικά λήμματα. Patrinos 20:33, 5 Απριλίου 2011 (UTC)

Pillars of the Earth[επεξεργασία κώδικα]

Οι πυλώνες ,οι κολώνες,οι στυλοβάτες είναι τα στηρίγματα κάθε οικοδομήματος,υλικού ή πνευματικού και πρέπει να είναι ισχυρά για να μπορέσει αυτό να σταθεί.Εξέφρασα εσχάτως τις αμφιβολίες μου για την ισχύ του πυλώνος της ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ.Η πολιτική της ΒΠ συνδέει άμεσα την επαληθευσιμότητα με τις αξιόπιστες πηγές,γεγονός που ενισχύει τις ενστάσεις μου.

Επαλήθευση χωρίς αξιόπιστες πηγές ισούται με ψευδορκία.Και οι αξιοπιστες πηγές δεν απαιτούν μόνο το δηλωθέν τρίπτυχο(ΕΡΓΟ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΕΚΔΟΤΗΣ)αλλά και τη λογική απόδειξη μέσα από τα συμφαζόμενα.

Οπότε η ΒΠ είναι καλυμμένη τυπικά ως προς το θέμα αυτό.

Το θέμα λοιπόν περνάει σε μας,τους χρήστες(Διαχειριστές,εγγεραμμένους ή μη χρήστες,απλούς αναγνώστες).Η άκριτη παράθεση πηγών μετατρέπει ή μπορεί να μετατρέψει την ΒΠ από εγκυκλοπαίδεια σε σάιτ εξυπηρέτησης ή προπαγάνδας κάθε είδους.

Καθένας έχει το δικαίωμα να προσφέρει στην ΒΠ κάποια πηγή.Όμως πριν αυτή η πηγή ενσωματωθεί στο αντίστοιχο λήμμα,πρέπει να ελέγχεται λεπτομερώς από ειδικούς και αμερόληπτους χρήστες στο θέμα το οποίο αναφέρεται η πηγή.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.Ποιοί,πως και με ποιό τρόπο θα μεθοδεύσουν το θέμα?Εχω κάποιες σκέψεις,άγγουρες ακόμα αλλά δεν έχω ως ανώνυμος χρήστης αυξημένα δικαιώματα.Ας ξεκινήσουν οι διαχειριστές τον προβληματισμό και στην πορεία θα τα ανακαλύψουν/με όλα.

Μην αμελήσετε το θέμα.Είναι ιδιαιτέρως σοβαρό,για να μην πω το σοβαρότερο.Καλύτερα φτωχά λήμματα παρά ψευδή και βλαβερά λήμματα. --77.49.61.174 19:34, 12 Ιανουαρίου 2016 (UTC)