Συζήτηση Βικιπαίδεια:Ημέρα της Ελληνικής Βικιπαίδειας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δήλωσε Συμμετοχή 19-21 Νοεμβρίου 2011[επεξεργασία κώδικα]

Οι συμμετέχοντες μετά τη δήλωση τους εδώ θα εντάσσονται στην κύρια σελίδα.Δήλωσε συμμετοχή για το Τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου 2011.

Συζητήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να κάνουμε Ημέρα της Ελληνικής Βικιπαίδειας όταν όλα αυτά που λέτε εκεί απλά μπορούμε να τα κάνουμε καθημερινά , τι διαφορετικό θα έχει αν τα κάνω εκείνη την ημέρα? --✻tony esopi λέγε 11:22, 12 Ιουνίου 2011 (UTC)

Είναι μια επιπλέον αφορμήν, για να γίνει ακριβώς εκείνη την ημέρα. Για να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και να εμπλουτιστεί η βικιπαίδεια με περισσότερα άρθρα. Είναι ο καλός σκοπός, στον οποίο οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε. Μικροί και μεγάλοι, παλιοί και νέοι, πεπειραμένοι και ερασιτέχνες. Όλοι, όσοι μπορούμε. --Wehnekoeh 20:59, 12 Ιουνίου 2011 (UTC)

Εστι ακριβώς, συμφωνώ με τον χρήστη Wehnekoeh... Ewiki

Ωραία, στο κάτω κάτω είναι προαιρετική η συμμετοχή. Εκεί όμως που είχαν δηλώσει τόσοι χρήστες, ξαφνικά ξεκινάμε πάλι από την αρχή (ή τέλος πάντων αυτό κατάλαβα). Μετά από αυτά, θα προχωρήσω μόνος μου σε αυτό που είχα υποσχεθεί, πέρα από προδιαγεγραμμένες ημερομηνίες.--Dipa1965 17:50, 14 Ιουνίου 2011 (UTC)

Απολογισμός πρώτης συνάντησης[επεξεργασία κώδικα]

Μιας και σήμερα είναι η επιλεγμένη μέρα.. Δημιούργησα 2 άρθρα: το άρθρο Νίκο Πιροσμάνι από την περιοχή του Καυκάσου (όπως είχα υποσχεθεί) και το άρθρο Θρακικά μετέωρα (οι φωτογραφίες στο άρθρο αυτό είναι δικές μου).. Πάντως αν ήμουν Αθήνα πολύ πιθανόν να ήμουν στο σύνταγμα και να μην έγραφα κανένα άρθρο.. Ίσως καλύτερα να μην υπάρχει 1 μέρα για συγγραφή άρθρων.. αλλά ένα διάστημα 5 ημερών ώστε να έχει ο καθένας το χρόνο του.. Ggia 18:59, 15 Ιουνίου 2011 (UTC)

εμ! είναι αυτά που φωνάζω και με τις βικιεπειχηρήσεις και σας κακοφαίνεται μετά. Μάλλον είσαι ο μόνος που έγραψες. --✻tony esopi λέγε 19:10, 15 Ιουνίου 2011 (UTC)

Θα δούμε μπορεί να το κάνουμε 5 ημέρες.Τελικά δεν είχα πολύ χρόνο για σήμερα δημιούργησα μόνο το άρθρο Φούρνοι (πόλη).Επίσης και ο Wehnekoeh δημιούργησε τα άρθρα Αμφορέας των Παναθηναίων, και Αμφορέας προτομής αλόγου.(Ewiki 19:26, 15 Ιουνίου 2011 (UTC))

Ο απολογισμός είναι πρώτα απόλα συμβολικός. Σήμερα έγινε μια καινούργια αρχή που συνέπεσε μεν με τους δύσκολους καιρούς που περνούμε, αλλά έδωσε καινούργιο θάρρος στο επιχείρημα. Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους έδωσαν το παρόν, επώνυμα και ανώνυμα, με μικρές και μεγάλες συνεισφορές. Καλή συνέχεια σε όλους. --Wehnekoeh 19:51, 15 Ιουνίου 2011 (UTC)

Έψαξα για άρθρα ζωτικής σημασίας που δεν έχουν δημιουργηθεί και διάλεξα την αψίδα. Κομματάκι δύσκολο για τις γνώσεις, τον χρόνο και τη διάθεση που έχω αυτή τη στιγμή. Πάντως έκανα μια αρχή.--Dipa1965 22:20, 15 Ιουνίου 2011 (UTC)


Απολογισμός δεύτερης συνάντησης[επεξεργασία κώδικα]

Λίγο αργά, αλλά και έγκαιρα δηλώνω συμμετοχή και θα προσπαθήσω να γράψω ένα αρκετό αριθμό άρθρων για ξένους παλαιογράφους, ιδιαίτερα εκείνους που μελέτησαν την εξέλιξη της ελληνικής γραφής. Ξεκινάω με τον Βίλχελμ Βάττενμπαχ και θα συνεχίσω με πολλούς άλλους, don bernard de montfaucon, don paul brioys, don gregorio piacentini, friedrich jacob bast, chr. walz, joh. h. chr. schubart, joh. leonh. hug, constantin tischendorf, c. r. gregory, v. gardthausen, iwan müller, Friedrich blass, edward maunde thompson, biscioni, bandini, th. astle, zanetti, silvestre, westwood, seroux d'agincourt, am. peyron, jos. forshall, c. leeman, fr. wilken, théodule devéria, sabas episcopus mojaisky, archimandrit amphilochius, ad. v. velsen, palaeographical society, e. a. bond, g. f. warner, f. g. kenyon, john p. mahaffy, gir. vitelli, cesare paoli, bordier, h. omont, charles graux, albert martin, ulrich, wilken, stan. julien, langlois, jebb, cozza luzi, oscar von gebhardt και άλλους, όσους προλάβω. --Palaeographus graecus 19:29, 15 Ιουλίου 2011 (UTC)

Σε αυτή τη συνάντηση δημιουργήθηκαν 53 άρθρα, σε σύγκριση με τη προηγούμενη που δημιουργήθηκαν μόνο 7. Σε αυτό το τρίημερο, εκπληρώθηκε ο στόχος της συνάντησης :) Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 12:30, 18 Ιουλίου 2011 (UTC)

Όντως αυτη η συνάντηση τα πήγε πολύ καλά..Ελπίζω η επόμενη να πάει ακόμα καλύτερα.. (Ewiki 13:02, 18 Ιουλίου 2011 (UTC))