Συζήτηση:M3 Grant

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.


1. η τελευταία πρόταση της εισαγωγής "Παρά το γεγονός αυτό θεωρήθηκε από τον Hans von Luck (ενός συνταγματάρχη της Πάντσερ Commander) ανώτερο από το καλύτερο τότε γερμανικό άρμα μάχης, το Panzer IV."

Πολύ αμφιβάλλω ότι υπήρξε ποτέ άνθρωπος που θεώρησε το Μ3 ανώτερο από το Panzer IV, ακόμα κι αν υπάρχει citation από δίπλα. Αλλά ακόμα κι αν το citation είναι ακριβές, πρόκειται ξεκάθαρα για POV του γράφοντος το σχετικό βιβλίο και πάλι πρέπει να αφαιρεθεί από την εισαγωγή γιατί είναι ακραία ανακριβές. Το Μ3 ήταν ένα ογκωδέστατο άρμα μάχης, ιδιαίτερα ψηλό και άρα ευκολότερα εντοπίσιμο από τον αντίπαλο, με ανεπαρκή θωράκιση και το κύριο πυροβόλο του τοποθετημένο όχι στον πύργο αλλά στο κύτος. Δηλαδή έπρεπε να στρίψει όλο το άρμα για να στοχεύσει με το βασικό του όπλο... Γενικώς ήταν αποτυχία σε σχέση με τον ανταγωνισμό (Pz III και Pz IV) κι αυτός είναι ο λόγος που αποσυρθήκανε *ταχύτατα* από την Ευρώπη-Β. Αφρική με το που μπήκε το Serman σε παραγωγή.

Από την άλλη το Pz IV ήταν ένα από τα καλύτερα άρματα του πολέμου, διαρκώς αναβαθμιζόμενο από την αρχή μέχρι το τέλος του και εξαιρετική πλατφόρμα για την ανάπτυξη πολυάριθμων εξειδικευμένων οχημάτων, όπως πυροβόλα εφόδου, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά, γεφυροφόρα κλπ κλπ.

Θα περιμένω καναδυό μέρες μήπως υπάρξει απάντηση, διαφορετικά θα αφαιρέσω την πρόταση.


2. νομίζω πως χρειάζεται εκτενέστατη γλωσσική επιμέλεια η συγκεκριμένη μετάφραση από την αγγλική ΒΠ. -- Spiros790 (συζήτηση) 17:48, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]