Συζήτηση:Big Brother

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Για είναι ποιό ισορροπημένο το άρθρο πρέπει να προστεθεί και μια διαφορετική οπτική. Δεν ξέρω αν έχουν γίνει σχετικές κοινωνιολογικές μελέτες και δεν είμαι ειδικός. Μιλάμε για ένα show που μοναδικό σκοπό έχει να βγάλει λεφτά η παραγωγή και τα προς το ζείν όσοι εμπλέκονται στο θέαμα αυτό. Το θέμα είναι που βάζει μια κοινωνία τα όρια της. Στημένες αρένες που φθείρουν ψυχολογικά νέους και νέες δελέαζωντας τους να συμμετέχουν σε ένα σκηνοθετημένο show διαρκείας χωρίς κανένα άλλο ουσιαστικό όφελως τείνουν να μετατοπίζουν τα όρια αυτά εθίζοντας μια κοινωνία σε όλοένα και περισσότερο αρρωστημένους τρόπους φυχαγωγίας. Πχ θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια σελίδα όπως: Controversy_and_criticism_of_Big_Brother


Πχ στο φετινό big brother 2010 μου έκανε εντύπωση πώς στα πλαίσια του show πχ εκβιαστικά με πρόστιμο 50.000€ τους ανάγκασαν να κάνουν φανερή ψηφοφορία ή πως πχ η παραγωγή μέσω της παρουσιάστριας αποδυνάμωσε μια ομάδα παικτών ασκώντας τρομερή ψυχολογική πίεση. (Έμμέσως αποκάλεσε μπροστά στο πανελλήνιο διπρόσωπη μια παίκτρια) . Φυσικά όλα είναι ένα show αλλά αυτό δεν είναι ξεκάθαρο όταν υπάρχει ένα έπαθλο και τα όρια παιχνιδιόυ-show τα καθορίζει η παραγωγή ανάλογα με τα κέφια της. Αυτή η στάση της παραγωγής το καθιστά ποιό πολύ show κατά τη γνώμη μου αλλά είναι διπροσωπη και δόλεια μια παραγωγή αν το πλασάρει προς τα έξω (στους υποψήφιους παίχτες και στους θεατές) σαν παιχνίδι. Η παραγωγή επανέφερε παίκτες που είχαν αποχωρήσει μετά από ψηφοφορία του κοινού. Το παιχνίδι είναι και show αλλά αυτό δεν είναι ξεκάθαρο όταν υπάρχει ένα έπαθλο και τα όρια παιχνιδιόυ-show τα καθορίζει η παραγωγή κατά το δοκούν.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 94.66.181.6 (συζήτησησυνεισφορά) .

Όλα τα ριάλιτι σ' αυτό αποσκοπούν, στο να βγάλουν λεφτά η παραγωγή και τα κανάλια. Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκουν και τα σώου ταλέντων. Δεν νομίζω να ενδιαφέρεται κανείς για την «καριέρα» των νεαρών αοιδών. Το Big Brother τουλάχιστον είναι το μόνο σκουπίδι που δεν βγήκε ποτέ να το παίξει «ποιοτικό», σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα τηλεσκουπίδια που μας πλασάρουν εμμέσως «καλλιτεχνικό» (μη χέσω) ενδιαφέρον. Dimitrisss 02:20, 6 Ιανουαρίου 2011 (UTC)