Συζήτηση:8 Λέξεις/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

8 Λέξεις[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Διατήρηση: δεν υπήρξε συναίνεση ως προς την διαγραφή. --Diu (συζήτηση) 07:39, 20 Φεβρουαρίου 2020 (UTC) (διαγραφή)
8 Λέξεις (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Δεν υπάρχουν επαρκείς αναφορές στη σειρά αυτή. Οι διαδικτυακές αναφορές αφορούν κυρίως gossip ή προωθητικό περιεχόμενο, ενώ δεν καλύπτονται ούτε τα γενικά ούτε τα ειδικά κριτήρια συμπερίληψης.--Τεχνίτης (ο Βικιπαιδικός) 07:53, 17 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Δεν πρόκειται για το τηλεοπτικό φαινόμενο της χρονιάς, αλλά είναι σταθερά ανάμεσα στις δημοφιλέστερες της σεζόν (θέση 3-5 από 15) [1], με τηλεθέαση σταθερά λίγο πάνω από το 20%. Υπάρχουν επίσης και κριτικές, Έθνος, [2] μεταξύ άλλων. Οριακά προς Διατήρηση. --C Messier 10:05, 18 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Διαγραφή Δεν βρήκα πηγές (ΑΠ) που να απλώνονται σε βάθος χρόνου οι οποίες να συζητάνε την συγκεκριμένη σειρά. Cinadon36 19:16, 23 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Πόσο βάθος χρόνου απαιτείται; Η σειρά υπάρχει για λιγότερο από έξι μήνες. --C Messier 09:57, 25 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Δεν υπαρχει ακριβής αριθμος ωρων ή ημερών, η οδηγια γράφει: "Wikipedia articles cover notable topics—those that have gained sufficiently significant attention by the world at large and over a period of time...". Γενικα πρεπει να εχει αποσπασει τα φωτα της δημοσιοτητας σε δυο ανεξαρτητες χρονικές περιόδους. Περισσοτερα στο ΒΠ:Ε. Cinadon36 10:32, 25 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Το ξέρω τι λέει γι'αυτό και ρωτάω εσένα ποιο θεωρείς το απαιτούμενο διάστημα. Παραπάνω έχω παραθέσει πηγές, αυτές με την πρεμιέρα και αυτές που δείχνουν μια κάποια επιτυχία μετά από ένα χρονικό διάστημα, και αναφέρεται συστηματικά στις ανασκοπήσεις τηλεθέασης (αυτές που αναφέρουν μόνο τις 5 δημοφιλέστερες επιλογές κάθε ώρας). --C Messier 10:59, 25 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Είθισται να εννοούμε 2 διακριτές χρονικές περιόδους-αυτό είναι το συμπέρασμα μου από τις προηγούμενες συζητήσεις διαγραφής. Οσο αφορά τις πηγές που εχεις παραθέσεις:
Όνομα πηγής Σημαντική κάλυψη? Ανεξάρτητη Πηγή; Αξιόπιστη πηγή; Δευτερογενής; Pass/Fail Ημερομηνία

Εκδοσης

Σημειώσεις
Έθνος Green tickY Green tickY Green tickY Green tickY Green tickY Σεπτ 2019
Καθημερινή Red XN Green tickY Green tickY Green tickY Red XN Δεν ασχολείται το αρθρο με τις "8 λέξεις", απλώς αναφέρει την σειρά
Menshouse Green tickY ???? Red XN Green tickY Red XN Εψαξα να βρω το editorial policy του Menshouse και δεν βρήκα
Συνολικές Πηγές που πληρουν τα κριτήρια 1 Δεν υπάρχουν πολλαπλές πηγές οι οποίες να καλύπτουν το λήμμα.

Οπόταν, εγώ τείνω προς την δγρ. Cinadon36 15:47, 25 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Να τονίσω πως Η Καθημερινή ανήκει στον ίδιο δημοσιογραφικό όμιλο με τον ΣΚΑΪ, τον σταθμό δηλαδή που μεταδίδει τη σειρά. Άρα ίσως η πηγή δεν είναι όσο ανεξάρτητη όσο θα έπρεπε.--Τεχνίτης (ο Βικιπαιδικός) 18:17, 25 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Και εγώ πιστεύω ότι το ???? για την ανεξαρτησία θα έπρεπε να πάει προς Καθημερινή και όχι στο Menshouse, το οποίο θάβει τη σειρά, όπως και άλλα μπλογκοειδή. Αλλά στην τελική σου λέει για την τηλεθέαση των σειρών, κάτι που μπορεί να διασταυρωθεί με τις τηλεθεάσεις που δημοσιεύουν πολλές ιστοσελίδες. Εγώ την έβαλα γι'αυτό το λόγο, ότι είναι από τις δημοφιλέστερες σειρές (βλ. Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (τηλεοπτικές σειρές), κριτήριο 4). Όπως και να έχει είναι οριακής εγκυκλοπαιδικότητας και πιθανόν σε 5 χρόνια θα έχει ξεχαστεί. --C Messier 20:16, 25 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Διατήρηση Δεν πάμε καλά μου φαίνεται. Τι μανία σας έχει πιάσει όλους τώρα τελευταία με τις διαγραφές; Εννοείται διατήρηση. Είναι δυνατόν να έχει λήμμα ο κάθε μπασκετμπολίστας της Γ΄ κατηγορίας ή ο κάθε ανθυπολοχαγός των Βαλκανικών πολέμων και όχι μια τηλεοπτική σειρά σταθμού εθνικής εμβέλειας με σημαντική τηλεθέαση; Ανδρέας Κρυστάλλης (συζήτηση) 16:18, 31 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Σχόλιο Απάντηση επί του προσωπικού: Η "μανία" (δική σας λέξη) βασίζεται στην πολιτική και τις οδηγίες της Βικιπαίδειας, όπως αναφέρονται στην εισήγηση. Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο αν έχει τηλεθέαση ή από ποιον σταθμό προβάλλεται, αν δεν καλύπτονται τα κριτήρια τα οποία συναινετικά έχουν αποφασιστεί από την κοινότητα. Επίσης αν θεωρείτε πως κάποιο λήμμα δεν πρέπει να υπάρχει, καλύτερα να μην το αναφέρετε εδώ, αλλά να προχωρήσετε σε πρόταση διαγραφής του. Εξάλλου διαχρονικά αυτού του είδους τα επιχειρήματα δεν γίνονται δεκτά. Μέσω της απάντησης μου δεν στοχεύω να σας αλλάξω γνώμη, αλλά να διελευκάνω κάποια πράγματα, μιας και η λέξη "μανία" μου κακοφάνηκε. Ευχαριστώ.--Τεχνίτης (ο Βικιπαιδικός) 16:36, 31 Ιανουαρίου 2020 (UTC)
Αγαπητέ μου Τεχνίτη δεν αφορούσε ούτε εσάς ούτε κανέναν χρήστη προσωπικά, σε καμία περίπτωση, και σας ζητώ συγγνώμη εάν σας ενόχλησε έτσι όπως το έθεσα. Νομίζω ήταν ξεκάθαρο («Τι μανία σας έχει πιάσει όλους τώρα τελευταία»). Δεν προβαίνω σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις, αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από την συμμετοχή/συνεισφορά μου όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα επί του θέματος, ο καθένας έχει τις απόψεις του, κατέθεσα την δική μου. Πολύ φιλικά, Ανδρέας Κρυστάλλης (συζήτηση) 19:51, 31 Ιανουαρίου 2020 (UTC)

Ξέχασα να προσθέσω ότι προβάλλεται ταυτόχρονα και στην Κύπρο από τον Άλφα [3] (και μπορεί και σε άλλες χώρες, αλλά δεν έχω βρει επαρκή τεκμηρίωση για αυτό). Βρήκα επίσης και αυτό [4] για τα παρασκήνια της σειράς. --C Messier 20:13, 2 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)