Συζήτηση:Χρήστος Ξανθόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Soccerball Greece.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.


Τεκμηρίωση και εγκυκλοπαιδικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Steliosxan και Up2TheStage, γεια σας. Το συγκεκριμένο λήμμα πάσχει στα σημεία:

  • η μόνη χρησιμοποιούμενη πηγή (xanthopoulos.club) είναι μπλογκ και –κυρίως– αυτοαναφορική (δείτε Αξιόπιστες πηγές και με την ευκαιρία όλη την οδηγία Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα). Εννοείται ότι δεν μπορούσε να παραμείνει.
  • ακόμη όμως και βάσει των στοιχείων που αυτή περιλάμβανε, δεν δικαιολογείται ο ισχυρισμός ότι ο παίκτης σημείωσε περισσότερα από 250 γκολ σε όλες τις κατηγορίες
  • από τις παραπομπές [1] και [2] που μόλις τοποθετήθηκαν στο λήμμα, προκύπτει ότι για την Παναχαϊκή αγωνίστηκε όντως από το 1979, αλλά επί 2 αντί 3 χρόνια και πετυχαίνοντας στο πρωτάθλημα 4 γκολ, όχι 19
  • επίσης, στον Εθνικό πήγε το 1981 αντί το 1982 και σκόραρε μία φορά, όχι 18 ([3]). Σημειωτέον ότι όπως αναφέρεται στο τέλος του κουτιού πληροφοριών, σε αυτό πρέπει να αναγράφονται συμμετοχές/γκολ αποκλειστικά σε αγώνες πρωταθλήματος (αν κι η διαφορά των 5 γκολ έναντι των 37 δεν καλύπτεται ούτε από το κύπελλο και μάλλον ούτε από φιλικά).
  • η παραπάνω χρονική διαδοχή (1979-80 και 1980-81 Παναχαϊκή, 1981-82 Εθνικός) συμφωνεί με την προϋπάρχουσα πληροφορία στο λήμμα ότι όταν μετά από ένα χρόνο στον Λεβαδειακό (1982-83) πήγε στον Ιωνικό, αυτός είχε μόλις υποβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική. Άρα ο Ξανθόπουλος έπαιξε εκεί το διάστημα 1983 με 1986, αντί 1984 με 1987, με δύο χρονιές στη Γ΄ Εθνική και μία στη Β΄, όχι αντίστροφα (καθώς ο Ιωνικός προβιβάστηκε την ενδιάμεση 1984-85).
  • τα προηγούμενα διορθώθηκαν στο λήμμα, ενώ λόγω έλλειψης άλλων πηγών δεν μεταβλήθηκε η καριέρα από το 1987 και μετά. Κάτι που σημαίνει ότι σε αυτήν υπάρχει ένα κενό για την αγωνιστική περίοδο 1986-87.

Πέραν και πάνω από όλα τα προηγούμενα, για τον Ξανθόπουλο θα υπάρξει σοβαρότατο ζήτημα εγκυκλοπαιδικότητας (Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα) εάν δεν τεκμηριωθούν τρία από τα σημεία που έχουν σημανθεί:

  • 159 συμμετοχές Β΄ Εθνικής με την Προοδευτική
  • ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ του συλλόγου (ανεξαρτήτως εάν ζουν)
  • βράβευση από UNESCO (αρκεί βέβαια να αφορά στο ποδόσφαιρο).

Και ακόμη καλύτερα να βρεθούν περισσότερα για τη στοιχειοθέτηση εγκυκλοπαιδικότητας. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 10:29, 21 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Καλησπέρα Στέλιος Πετρουλάκης! Το λήμμα για τον Χρήστο Ξανθόπουλο δεν το δημιούργησα εγώ και απ΄ ότι έχω δεί όλα τα γραφόμενα σε αυτό αντλήθηκαν από το μπλογκ του εν λόγω ποδοσφαιριστή. Οι συμμετοχές επίσης δεν προστέθηκαν από εμένα και νομίζω ούτε στο μπλογκ του δεν γράφει συμμετοχές στην Προοδευτική. Παρόλα αυτά φυσικά εάν το λήμμα δεν ανταποκρίνεται στην εγκυκλοπαιδικότητα της Βικιπαίδεια, ας γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες. Πάντως αυτό που έκανα εγώ στο λήμμα είναι πως τροποποίησα τη σύνταξη του λήμματος και πως είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή παίκτης του συλλόγου (διότι Φραντζής και Σκούφος που είναι από τους πρώτους δεν είναι δυστηχώς εν ζωή), καθώς πριν έγραφε ότι είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών σκόρερ της Προοδευτικής (πράγμα που δεν ισχύει γιατί Γιάννης Φραντζής, Παναγιώτης Σκούφος και Πέτρος Χριστοφίδης τον ξεπερνάνε στα τέρματα. Συμφωνώ εάν το λήμμα δεν συμβιβάζεται με τους κανόνες της Βικιπαίδεια να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις όπως π.χ. διάφορες ταμπέλες). Εάν εν το μεταξύ μπορέσω να βρώ πηγές με τα χαράς μου να τις προσθέσω.