Συζήτηση:Χάρτα του Ρήγα/Καλό λήμμα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Χάρτα του Ρήγα (επεξεργασία | συζήτηση | ιστορικό | σύνδεσμοι | παρακολούθηση | μητρώο | εμφανίσεις)

Το λήμμα αυτό έχει αξιολογηθεί Propozycja DA.svg ως καλό λήμμα, με βάση τα Κριτήρια καλών λημμάτων, στις 18/05/2017
Ψήφοι & σχόλια στα επιχειρήματα σύμφωνα με τα κριτήρια
  • Ναι {{v+}} Ναι
  • Ναι υπό προϋποθέσεις {{v+!}} Ναι υπό προϋποθέσεις
  • Όχι {{v-}} Όχι
  • Σχόλιο, άποψη {{v!}} Σχόλιο
  • Ουδέτερο {{v=}} Ουδέτερη θέση
  • Αλλαγή θέσης {{v/}} Αλλαγή γνωμάτευσης
  • Μεταβολή {{v~}} Μεταβάλλεται


Αξιολόγηση
1. Καλογραμμένο; Μεταβολή Ναι, αν και έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις:
  • Στην ενότητα περιγραφή καλό θα ήταν να προστεθούν σύνδεσμοι προς τους χαρτογράφους (κάποιοι από τους οποίους είναι γραμμένοι στο λατινικό αλφάβητο) και άλλα ονόματα που αναφέρονται. Επίσης, ποιος είναι ο αναφερόμενος Αλέξανδρος στην ενότητα «Προετοιμασία και σύνταξη της Χάρτας»;
  • Στην ενότητα χρήση παντογράφου δεν ξέρω, αλλά η ερώτηση δεν ταιριάζει σε λήμμα εγκυκλοπαίδειας.--C Messier 06:12, 14 Μαΐου 2017 (UTC)
C συμφωνώ για τα παραπάνω και έκανα τις αλλαγές όπου δυνατό (όσοι ήταν άγνωστοι από τους χαρτογράφους με λατινικό αλφάβητο μπήκαν σε παρενθέσεις ως επεξηγήσεις/πληροφορίες). Οι προσθήκες που έγιναν από τον μετέπειτα χρήστη ήταν πολύ ουσιαστικές αλλά υπήρχαν και κάποια άλλα εκφραστικά προβλήματα (συχνός ενεστώτας χρόνος, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά θα δεί κ.α.) τα οποία ήταν προβληματικά και διορθώθηκαν επίσης. Gts-tg (συζήτηση) 09:14, 15 Μαΐου 2017 (UTC)
ΟΚ, απλά να επαναφερθεί η πληροφορία (όχι όλη η ενότητα) ότι ο Ρήγας Φεραίος έκανε ενδεχομένως χρήση παντογράφου για να σχεδιάσει τη Χάρτα, μεγεθύνοντας τους πρότυπους χάρτες, καθότι ήταν τεκμηριωμένη. --C Messier 14:25, 16 Μαΐου 2017 (UTC)
C messier Έγινε Gts-tg (συζήτηση) 14:48, 16 Μαΐου 2017 (UTC)
Ναι C Messier 14:57, 16 Μαΐου 2017 (UTC)
2. Επαληθεύσιμο; Η πηγή 31 θέλει μορφοποίηση, τώρα είναι απλώς ένα σκέτο url, επίσης, δεν φαίνεται να τεκμηριώνει αυτό που γράφει. Ο σύνδεσμος στα ΓΑΚ δεν δουλεύει. --C Messier 06:12, 14 Μαΐου 2017 (UTC)
Μορφοποιήθηκε, και σε σχέση με την τεκμηρίωση νομίζω πως είναι εκεί ως αναφορά για το ποιους χάρτες πρόκειται. Για τα ΓΑΚ βλέποντας στο ιστορικό αυτός ήταν ο πρωτότυπος σύνδεσμος και πλέον δεν υπάρχει πλέον, ούτε και στο WayBack. Αφαίρεσα το URL, και όσο για περισσότερες βιβλιογραφικές πληροφορίες για τον τίτλο χμμ, θα προσπαθήσω να βρω κάτι αν και αμφιβάλλω ότι θα βρεθεί κάτι καθώς ήταν απλή παρουσίαση του οργανισμού του ΓΑΚ και όχι τίτλος που εκδόθηκε ώστε να έχει ISBN κτλ κτλ. Gts-tg (συζήτηση) 09:18, 15 Μαΐου 2017 (UTC)
Gts-tg, δεν μου απάντησες το ερώτημα σχετικά με την πηγή 31 «δεν φαίνεται να τεκμηριώνει αυτό που γράφει», και επίσης γιατί αφαιρέθηκε η πηγή που τεκμηρίωνε τον αριθμό των τοπωνυμίων;
Σε σχέση με την τεκμηρίωση είναι εκεί ως αναφορά για το ποιους χάρτες πρόκειται. Η σύνδεση της παραπομπής με το κείμενο προέκυψε από το αρχικό CC-BY-SA κείμενο όπου μεγάλο μέρος του λήμματος στηρίχτηκε. Νομίζω πως μπορεί να παραμείνει, αν προτιμάς να μην είναι εκεί μπορώ να την μεταφέρω στην συγκεκριμένη αναφορά του Ρίτζι Τζανόνι όπου υπάρχει άμεση συσχέτιση. Για την παραπομπή που αφαιρέθηκε έγινε εκ παραδρομής (αποτελεί και την πηγή μεγάλου μέρους του κειμένου). Gts-tg (συζήτηση) 14:48, 16 Μαΐου 2017 (UTC)
Gts-tg, Θα μπορούσε να μπει στο κείμενο ως παραπομπή που να γράφει (εντός παραπομπής): Δείτε έναν από τους χάρτες που χρησιμοποιήθηκαν: [...] C Messier 14:57, 16 Μαΐου 2017 (UTC)
C messier έγινε Gts-tg (συζήτηση) 15:20, 16 Μαΐου 2017 (UTC)
3. Ευρεία κάλυψη; Ναι , με μία παρατήρηση: Σχετικά με την ενότητα δύο εκδόσεις, μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις «πρόσφατες έρευνες» (ποιος και πότε); Ως έχει τώρα είναι πολύ ασαφές. --C Messier 06:12, 14 Μαΐου 2017 (UTC)
C messier Έγινε Gts-tg (συζήτηση) 14:52, 16 Μαΐου 2017 (UTC)
Χειρότερα νομίζω ότι το έκανες (Σύμφωνα με τα γνωστά δεδομένα), αλλά δεν θα κάτσω να σκάσω SFriendly.svg C Messier 14:57, 16 Μαΐου 2017 (UTC)
Ε αφού έγιναν πρόσφατες έρευνες και αυτό καλύπτει η παραπομπή, το σκέφτηκα πως είναι γνωστό δεδομένο. Gts-tg (συζήτηση) 15:07, 16 Μαΐου 2017 (UTC)


4. Ουδέτερη οπτική γωνία; Υπάρχει στην εισαγωγή η δήλωση «ένα έργο με σημαντική θέση στην ιστορία της χαρτογραφίας εν γένει», αλλά αυτός ο ισχυρισμός δεν εμφανίζεται στη συνέχεια του κειμένου (γιατί κατέχει αυτή τη σημαντική θέση, κατέχει όντως ή απλώς ευλογούμαι τα γένια μας;), ούτε φαίνεται ο αντίκτυπος που είχε και δικαιολογεί αυτή τη σημαντική θέση. --C Messier 06:12, 14 Μαΐου 2017 (UTC)
Διορθώθηκε και είναι αρκετά πιο συγκεκριμένο τώρα. Gts-tg (συζήτηση) 14:52, 16 Μαΐου 2017 (UTC)
Ναι C Messier 14:57, 16 Μαΐου 2017 (UTC)
5. Σταθερό; Ναι --C Messier 06:12, 14 Μαΐου 2017 (UTC)
6. Εικονογραφημένο; Ναι , με μια μόνο ερώτηση: στα τμήματα του χάρτη, γιατί τα δύο πρώτα είναι μεγαλύτερα, με αποτέλεσμα το τρίτο κομμάτι της σειράς να πάει από κάτω; --C Messier 06:12, 14 Μαΐου 2017 (UTC)
C (ένα ένα τα βλέπω, καλύτερα να βάζουμε τον σχολιασμό ως ξεχωριστή παράγραφο πιο κάτω + έχει γίνει χαοτικό τι αρχίζει ποιος που αριστέρα παραδίπλα κάτω), αυτό είναι καλή ερώτηση. Πρόκειται για αυτόματη μετατροπή του browser (έχεις μάλλον χαμηλή ανάλυση). Θα το δω καλύτερα στο Πρότυπο:Χάρτα του Ρήγα αλλά με την πρώτη ματιά δεν βγάζω κάποια άκρη (όλα τον ίδιο κώδικα και μέγεθος έχουν). Gts-tg (συζήτηση) 15:07, 16 Μαΐου 2017 (UTC)


Δεν έχω διαβάσει το λήμμα για να προχωρήσω σε αναλυτική κριτική, αλλά βλέπω ότι δεν ήταν σταθερό, με σημαντικές προσθήκες μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, σχεδόν 2 μήνες μετά την υποψηφιότητα. --C Messier 11:10, 19 Απριλίου 2017 (UTC)

@C messier: ναι μπήκε κάποιος άλλος συντάκτης και έκανε αρκετές προσθήκες. Όμως σύμφωνα με τα Βικιπαίδεια:Κριτήρια_καλών_λημμάτων η σταθερότητα δεν έχει να κάνει με το αν γίνονται αλλαγές (το κόμμα στο κριτήριο μετά το μέρα σε μέρα είναι παραπλανητικό, προτείνω να αφαιρεθεί καθώς είναι ευκρινές και από την παραπομπή τι εννοείται) αλλά με τι τύπου αλλαγές γίνονται (διαφωνίες/μη εποικοδομητικές αλλαγές) σε κάποιο λήμμα. Φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές του (τελευταία επεξεργασία πριν 3 εβδομάδες πριν), και το λήμμα εξακολουθεί να είναι καλό νομίζω, οπότε αν θες να προχωρήσεις με την αξιολόγηση αυτό νομίζω πως μπορεί να γίνει χωρίς πρόβλημα, και θα κάνω τις όποιες ανανεώσεις/διορθώσεις ενδεχομένως προταθούν. Gts-tg (συζήτηση) 18:26, 19 Απριλίου 2017 (UTC)