Συζήτηση:Χάρτα του Ρήγα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Σύμβολο καλού λήμματος
Αυτό το λήμμα έχει αναγνωρισθεί ως καλό λήμμα βάσει των κριτηρίων καλών λημμάτων.

Αφαιρέσεις[επεξεργασία κώδικα]

EntMP υπάρχει κάποιος λόγος για τις αφαιρέσεις, π.χ. όπως εδώ και εδώ. Καθώς το λήμμα είναι Καλό λήμμα σύμφωνα με τις αξιολογήσεις της Βικιπαίδειας ειδικά οι αφαιρέσεις υλικού θα πρέπει να έχουν κάποια καλή εξήγηση. Gts-tg (συζήτηση) 13:05, 24 Ιουλίου 2017 (UTC)

Επίσης αυτό που με προβληματίζει είναι ότι φαίνεται να αντικαθιστώνται οι παραπομπές της Παζαρλή με παραπομπές Λιβιεράτου. Αυτό είναι κάτι που έχω παρατηρήσει και στο παρελθόν και θα πρέπει να το προσέξετε ιδιαίτερα, καθώς από την Παζαρλή πάρθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του κειμένου, ειδικά αυτό που αφαιρείται. Gts-tg (συζήτηση) 13:06, 24 Ιουλίου 2017 (UTC)

Gts-tg Αγαπητέ μου φίλε, έχω στείλει σχετικό mail στους διαχειριστές παλιότερα αλλά μάλλον δεν το έχετε υπόψη. Το θέμα είναι ότι είμαι η Παζαρλή, που έχει γράψει το διδακτορικό με θέμα τη Χάρτα του Ρήγα στο οποίο γίνονται παραπομπές και από το οποίο όντως προέρχεται πολύ μεγάλο μέρος του άρθρου. Οι αλλαγές που γίνονται, γίνονται κατόπιν συζήτησης με τον επιβλέποντα καθηγητή και για λόγους δεοντολογίας αναφέρεται προγενέστερη σημαντική βιβλιογραφία, με αναφορές όχι μόνο στον Λιβιεράτο αλλά και σε άλλους πολύ σημαντικούς μελετητές που έχουν διατυπώσει πρώτοι τις πληροφορίες που παραθέτω στο διδακτορικό (Λάιος, Μελάς, Τόλιας κ.ά.). Εκτός από την παράθεση των σωστών παραπομπών έχω προσθέσει και θέματα της πρόσφατης έρευνας πολύ σημαντικά για όσους ασχολούνται με τη Χάρτα, όπως η αποκάλυψη των δύο εκδόσεών της. Επίσης, πρέπει να σας πω ότι έχω κάνει και την επιμέλεια στην άλλη βασική πηγή του άρθρου, στην έκθεση των Γενικών Αρχείων του Κράτους τον Ιούνιο του 2013, μόνο που τα λινκ που περιλαμβάνονται στο άρθρο δεν είναι πια ενεργά, το υλικό της έκθεσης έχει κατέβει. Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι θέλετε να συζητήσουμε ή αν χρειάζεστε ως διαχειριστής αποδείξεις για την ταυτότητά μου. Παρεπιπτόντως, χαίρομαι πολύ που υπάρχει ενδιαφέρον για τη Χάρτα στη Βικιπαίδεια --EntMP (συζήτηση) 09:20, 25 Ιουλίου 2017 (UTC)

EntMP ευχαριστώ για την ανταπόκριση, δεν γνωρίζω για το μύνημα που στείλατε ωστόσο αποδείξεις για την ταυτότητα και αδειοδότηση δεν χρειάζονται σε σχέση με το περιεχόμενο Παζαρλή καθώς αυτό διατέθηκε με την άδεια Creative Commons Attribution Sharealike (κάτι για το οποίο είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στην συγγραφέα και γενικά σε όσους αδειοδοτούν το έργο τους με την συγκεκριμένη άδεια χρήσης). Σε γενικές γραμμές πάντως, το περιεχόμενο εδώ ενδέχεται να αλλάξει από τον καθένα και προσωπικά θα προτιμούσα να είμαστε κάπως πιο φειδωλοί στην αφαίρεση περιεχομένου, ωστόσο βάσει των παραπάνω και βάσει καλής πίστης ο ίδιος δεν έχω κάποιες άλλες αντιρρήσεις, συνεχίστε όπως θεωρείτε καλύτερα και σας εύχομαι καλή συνέχεια. Gts-tg (συζήτηση) 11:33, 25 Ιουλίου 2017 (UTC)

Παρεπιπτόντως σκοπεύω κάποια στιγμή να δημιουργήσω και μια έκδοση του λήμματος στα αγγλικά, οπότε με την ύπαρξη λήμματος στην αγγλική βικιπαίδεια από εκεί θα παρθεί και θα μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες σε άλλες Βικιπαίδειες (και συνεπακολούθως θα γίνει διασπορά της γνώσης για την Χάρτα και σε άλλες γλώσσες). Gts-tg (συζήτηση) 12:51, 25 Ιουλίου 2017 (UTC)

Gts-tg Από τη στιγμή που το διδακτορικό βρίσκεται δημοσιευμένο στη βάση του ΕΚΤ και του ΑΠΘ με άδεια Creative Commons και είχατε κάνει όλες τις αναφορές, εννοείται ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη δημοσίευση αυτή καθαυτή -το μήνυμα προς τους διαχειριστές ειχε να κάνει με την ταυτότητα μου ως entMP, με το ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διορθώσεις και προπαντός με το ότι έχω σκοπό να προσθέσω κάποιες ακόμη παραγράφους, που θα προέρχονταν από ήδη υπάρχοντα κείμενα, για να μη θεωρηθούν λογοκλοπή ή αυθαίρετες επεμβάσεις -σκοπός φυσικά ήταν πάντα να γίνει ακόμα καλύτερο το όντως καλό λήμμα :-). Ίσα ίσα όπως σας είπα και παραπάνω χαίρομαι πολύ που δημιουργήθηκε λήμμα για τη Χάρτα και για τη δουλειά που κάνατε. Σκοπεύω να κάνω μερικές ακόμα διορθώσεις στο κείμενο για να το κλείνουμε -κυρίως όσον αφορά τους χάρτες που προέκυψαν από την επεξεργασία των δεδομένων της Χάρτας, για να είναι πιο κατανοητοί και κάποια βασική ακόμα βιβλιογραφία που είναι διαθέσιμη on line.

Για τις αφαιρέσεις, έχετε υπόψη ότι σε αρκετές περιπτώσεις απλώς μεταφέρθηκαν κάποιες πληροφορίες σε άλλη παράγραφο που νοηματικά έκρινα πως ταιριάζουν καλύτερα. Σε κανά δυο περιπτώσεις όντως σβήστηκαν κάποιες πληροφορίες: π.χ. η αναφορά ότι ο Ρήγας αντέγραψε 8 από τις επιπεδογραφίες από συγκεκριμένο έργο, μόνο και μόνο γιατί αυτό αφορά τις πηγές του Ρήγα και για να είμαστε ακριβείς θα έπρεπε να αναφερθούν και οι πηγές των υπόλοιπων επιπεδογραφιών/νομισμάτων/σχολίων κλπ, οπότε το κείμενο θα πλατείαζε χωρίς λόγο. Σας διαβεβαιώ πάντως ότι δεν σβήστηκαν ουσιώδη πράγματα, είμαι προσεκτική σε αυτό.

Επίσης καλό νέο η δημιουργία του λήμματος για την αγγλική έκδοση! Θα χαρώ πολύ να συνεισφέρω αν υπάρχει κάπου ανάγκη, ειδικά με την ειδική χαρτογραφική ή άλλη ορολογία.

Καλή συνέχεια και σε εσάς! --EntMP (συζήτηση) 08:31, 26 Ιουλίου 2017 (UTC)