Συζήτηση:Φ.Α.Σ. Πυρσός Γρεβενών

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ιστοριά Πυρσού - Συγχωνευσεις μετονομασίες[επεξεργασία κώδικα]

Συγκεντρώνοντας τα στοιχεία από την Ιστορία ΦΑΣ Πυρσού (που στο πρωτο μερος με πηγη το σαιτ της ομαδας γραφει για την ιστορια του Πυρσου και στο δευτερο εχει μια σειρα απο αλλαγες καταστατικων για το χρωμα της ομαδας και πηγη τον greveniotis.gr) κι από τη βάση δεδομένων ανγνωρισμένων σωματείων της ΓΓΑ (πίνακας dbo_foreis) :

  • 1928-1950 : Ιδρύεται το 1928 μεχρι το 1950 δεν διασωζονται καταστατικά κλπ
  • 1950-1973 : Αρχικά ονομάζεται Σύλλογος Νέων Γρεβενών ο Πυρσός κι αργότερα μετονομαζεται σε Φιλοπροοδευτικό (η Φιλαθλητικό συμφωνα με ΓΓΑ κωδικό ΙΞ41) Αθλητικό Σύλλογο ο Πυρσός.
  • 1973-1989 : Υποβιβάζεται από Β΄ Εθνική και συμμετεχει στα τοπικα η στο Περιφερειακό (3η και 4η κατηγορια απο το 83)
  • 1989-1993 : Συγχωνεύεται to 1989 με Α.Σ. Αγράμπελης (ΚΡ73 κωδ. ΓΓΑ) και δημιουργούν τον Α.Ο. Γρεβενά που αργότερα (το 1993 σύμφωνα με το μπλογκ) μετονομάζεται σε Φιλοπροοδευτικό Α.Σ. ο Πυρσός (ΝΛ51 στη βαση δεδομένων γραφει πως προερχεται απο συγχωνευση ΙΞ41 + ΚΡ73 και μετονομασία αλλα δε λέει απο ποιο ονομα μετονομασία)
  • 1996 : Συγχωνεύεται συμφωνα με το μπλογκ με τον Α.Π.Ο. Μέγας Αλέξανδρος Γρεβενών που έχει μετονομαστεί σε Π.Α.Ο. Πυρσός (κωδ. ΛΩ83). Μάλιστα στο 1ο μέρος γραφει οτι με αυτη τη συγχωνευση εγινε κι η μετονομασια του ΑΟ Γρεβενα σε ΦΑΣ ο Πυρσός (και οχι με την αλλαγη κατστατικού νωρίτερα το 1993?)
  • 2005 : Νέα συγχώνευση σύμφωνα με το 2ο μερος του μπλογκ με την ομάδα Ευκλείδης 2000 (ΛΩ82) που προερχεται απο μετονομασία του Αλιάκμων Πόρου (σύμφωνα με ΓΓΑ) - που συμμετείχε στο 1ο πρωτάθλημα της ΕΠΣΓ σύμφωνα με το λήμμα . Ετσι βρίσκουμε το σύλλογο Φ.Α.Σ. Γρεβενών ο Πυρσος (προστεθηκε το Γρεβενών) με κωδικό ΓΓΑ ΦΘ94 (και ημερομηνία εναρξης Σεπτεμβρη 2006 στην αντιστοιχη στήλη του πινακα dbo_foreis της βάσης δεδομενων)

Τα βάζω εδώ να υπάρχουν (και σαν σημειωματάριο) καθως νομίζω οτι είναι αρκετά για να ενσωματωθουν στην ιστορία του συλλογου στο λήμμα που κανει αλμα απο το 1928 στον 21ο αιώνα.