Συζήτηση:Φωτοσύνθεση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

Γιατί τα φύλλα των φυτων παιζουν σημαντικο ρολο στη φωτουνθεση;

Που βρισκουν τα φυτα αυτες τις απλες χημλκεσ ουσιες ;

Σε ποια κυτταρα οργανιδια πραγματοποιειται η φωτοσυνθεση;

        ΘΑ ΠΕΡΙΝΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλημέρα, απαντήσεις με την αυτή σειρά:
  1. Λόγω του φωτοτροπισμού τα φύλλα αναπτύσσονται προς τη φωτεινή ενεργεια σε διάταξη κάθετη προς εκείνη, αφενός και αφετέρου λόγω της μεγάλης επιφάνειας και του μικρού πάχους η ενέργεια του φωτός γίνεται σε όλη σχεδόν τη μάζα των φύλλων.
  2. Τις χημικές ουσίες λαμβάνουν τα φυτά μαζί το νερό που απορροφούν (λιπάσματα)
  3. Στους χλωροπλάστες που βρίσκονται μέσα σε παρεγχυματικά κύταρα των φύλλων και σε διάφορες χρωστικές ουσίες αυτών κατά τη διάρκεια της καλούμενης "αντίδρασης φωτός".--Templar52 04:35, 19 Μαρτίου 2008 (UTC)

καποια φυτα δεν εχουν πρασινο χρωμα με ποιον τροπο φωτοσυνθετουν?????

Με άλλες χρωστικές, όπως τα καροτενοειδή. --C Messier 07:01, 18 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Σχόλιο 7-4-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

μήπως θα ήταν χρήσιμο να εκφραστούμε ως εξής: Τα οργανίδια του κυττάρου, στα οποία γίνονται οι αντιδράσεις αυτές, είναι οι χλωροπλάστες. αντί για : το σημείο .... Αναφορά: 176.58.172.4 04:44, 7 Απριλίου 2015 (UTC)


Άλλαξε στο απλό "οι αντιδράσεις αυτές γίνοναι στους χρωροπλάστες". Αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 09:24, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)