Συζήτηση:Ορειβατικό καταφύγιο Φλαμπούρι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Συζήτηση:Φλαμπούρι)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
OTRS Το περιεχόμενο αυτού του λήμματος βασίζεται στο σύνολό του ή εν μέρει σε προηγουμένως δημοσιευμένο υλικό. Έχει δοθεί άδεια από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων για τη χρήση και διακίνηση του υλικού σύμφωνα με τις άδειες χρήσης CC-BY-SA-3.0 και GFDL και απόδειξη αυτού έχει αρχειοθετηθεί από το Wikimedia στο OTRS με αριθμό 2018010210002048.

Η παρούσα επιβεβαίωση μη-παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων βασίζεται σε επικοινωνία με τον προφανή ιδιοκτήτη του περιεχομένου. Σε περίπτωση προγενέστερης παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων από μέρους του ή παραπλάνησής μας, αποποιούμαστε κάθε ευθύνη και το κείμενο θα διαγραφεί άμεσα.
Η παρούσα επιβεβαίωση μη-παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων δεν αποτελεί εγγύηση ότι το περιεχόμενο θα παραμείνει στην Βικιπαίδεια και ότι ικανοποιεί την πολιτική εγκυκλοπαιδικότητας.


διαφήμιση - πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Στη Πάρνηθα λειτουργούν δύο καταφύγια με παρόμοιες παροχές. Ειδικά το Φλαμπούρι που λειτουργεί μόνο το ΠΣΚ και είναι πιο απομονωμένο θεωρείται πιο "καταφυγιο" από όσους περπατούν στη Πάρνηθα. Η επιμονή κάποιων να διαγράφουν μόνο το λήμμα για το ένα καταφύγιο χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια διαφήμισης και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με πνευματικά δικαιώματα μόνο ως ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί αν δε κρύβει σκοπιμότητα.

Mmaroglou (συζήτηση) 17:53, 2 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητητα. Ωστόσο το λυρικό ύφος του κειμένου παραπέμπει σε διαφήμιση και η Βικιπαίδεια δεν είναι ο κατάλληλος χώρος. Επίσης τίθενται θέματα εγκυκλοπαιδικότητας.--Texniths (συζήτηση) 19:57, 2 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

"λυρικό κείμενο" ???!!!![επεξεργασία κώδικα]

Τι θα πει λυρικό κείμενο; Η περιγραφή του καταφυγίου θα έπρεπε να είναι τύπου έκθεσης δευτέρας δημοτικού; " το καταφύγιο Φλαμπούρι είναι ένα πέτρινο σπιτάκι, με ξύλινη στέγη και παράθυρα πάνω στο βουνό "; Και ως πηγή θα παραθέσω την έκθεση;

Εγκυκλοπαίδεια είναι για όνομα του Θεού. Θα περιγράψει τα καταφύγια, τη θέα τους, τα προνόμια ΚΑΙ τις παροχές τους. ΚΑΙ των δύο καταφυγίων. Κάθε φορά γινόταν διαγραφή για πνευματικά δικαιώματα (χωρίς η σελίδα να απαγορεύει την αναδημοσίευση) τώρα το πρόβλημα είναι η λυρικότητα του κειμένου, αύριο η σύνταξη;;;

Mmaroglou (συζήτηση) 22:16, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)


Επειδή ακριβώς είναι εγκυκλοπαίδεια, εκφράσεις όπως «Ένας χώρος τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά και τόσο μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Σας δίνει την δυνατότητα να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε στη φύση, μέσα στο μοναδικό ελατόδασος του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Ιδανικός χώρος μέσα στη φύση και για οικογένειες με παιδιά, αφού στους κλειστούς χώρους του καταφυγίου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.» δεν είναι αποδεκτές. Παρακαλώ μελετήστε την πολιτική της Βικιπαίδειας σχετικά με την ουδετερότητα.--Texniths (συζήτηση) 22:19, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Το κείμενο παραβίαζε πνευματικά δικαιώματα. Αυτό είναι κατανοητό;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:21, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
Προφανώς φίλτατε, είναι αντιγραφή από την ιστοσελίδα του καταφυγίου.--Texniths (συζήτηση) 22:27, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
Εσύ το γνωρίζεις και ευτυχώς γιατί η παρακολούθηση τέτοιων επεξεργασιών είναι λαβυρινθώδης πολλές φορές. Ο κύριος Mmaroglou το γνωρίζει;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:31, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Αγαπητέ μου φίλε αυτό με την αντιγραφή θα πρέπει να σταματήσει κάποτε εφόσον έχει σταλεί mail σύμφωνα με την πολιτική της εγκυκλοπαίδειας. Εφόσον ο συντάκτης του κειμένου και ο υπεύθυνος της σελίδας δίνουν εγγράφως την συγκατάθεσή τους νομίζω ότι η επιμονή στα πνευματικά δικαιώματα είναι πλέον αβάσιμη. Πάμε παρακάτω. Είναι ένας χώρος κοντά στην Αθήνα. Πώς θα το αφαιρέσω αυτό;

Σε ενοχλεί η "απόδραση από την ρουτίνα"; αφαίρεσε τη. Θα προσθέσω "δίνει τη δυνατότητα στους πεζοπόρους και τους εκδρομείς να ξεκουραστούν".

Μελέτησα με προσοχή τους όρους. Στην αρχή είπα να καλύψω το κενό και μου κέντρισε το ενδιαφέρον ότι λείπει το ένα από τα δύο καταφύγια. Θα ενημερώσω τον Ορειβατικό σύλλογο Αχαρνών να γράψει ένα διαφορετικό κείμενο με αναλυτική περιγραφή του καταφυγίου και της ιστορίας του, των παροχών του και τις μέρες και ώρες λειτουργίας του ώστε να γνωρίζουν οι εκδρομείς πότε μπορούν να το επισκεφτούν.

Σύμφωνοι έτσι;

Mmaroglou (συζήτηση) 00:45, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
Θα περιμένουμε να δούμε αν έχει έλθει email στο OTRS, αν και αυτό δεν αναιρεί τα προβλήματα εγκυκλοπαιδικότητας--Kalogeropoulos (συζήτηση) 07:28, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Επιμέλεια[επεξεργασία κώδικα]

Το κείμενο όπως είχε διαμορφωθεί όταν είδα το λήμμα, ήταν απλό και δεν είχε καμιά σχέση με όσα αναφέρονται παραπάνω. Τα περί διαφημίσεων και διαγραφής τα αφαίρεσα. Απλά χρειάζεται τεκμηρίωση. --Focal Point 13:07, 7 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Έγινε επιμέλεια. --Focal Point 14:12, 7 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ Mmaroglou (συζήτηση) 17:25, 7 Ιανουαρίου 2018 (UTC)