Συζήτηση:Τάιγκα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 14:06, 26 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]

Δάση φυλλοβόλων της εύκρατης ζώνης[επεξεργασία κώδικα]

τα φυλλοβόλα δάση τα συναντούμε στη Β.Αμερική, την ανατολική Ασία και τη δυτική Ευρώπη.Η ζώνη αυτή εμφανίζεται σε περιοχές με ζεστά καλοκαίρια και έντονους χειμώνες. τα εδάφη είναι εύφορα,πλούσια σε ανόργανα άλατα και οργανικά λιπάσματα. Κυριαρχούν σε αυτά τα μεγάλα φυλλοβόλα δέντρα με τα μεγάλα φύλλα και τους σκληρούς κορμούς όπως η βελανιδία, η καρυδία,η οξία, ενώ νοτιότερα κυριαρχούν πολύ περισσότερα είδη δέντρων. Οι βροχές είναι αρκετές και φτάνουν τα 75 με 125 cm το χρόνο.

Στις ζώνες αυτές κατοικούν θηλαστικά όπως πούμα, λύκοι, ελάφια, βίσσωνες, αρκόυδες και πολλά μικρά είδη θηλαστικών και πουλιών.Υπάρχουν άφθονα αμφίβια και ερπετά και μεγάλη ποικιλία εντόμων.

ένα μεγάλο μέρος των παραδοσιακών φυλλοβόλων δασών της Ευρώπης καταστράφηκε από τον άνθρωπο για γεωργικούς σκοπούς

Αφαίρεση κειμένου[επεξεργασία κώδικα]

Αφαίρεσα κείμενο με πν. δικαιώματα. Αντιγραφή από Δομή. --Divineale (συζήτηση) 15:32, 3 Ιουλίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο 11-1-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

δεν λεει για το που ανηκει Αναφορά: 85.73.193.155 17:31, 11 Ιανουαρίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Δε κατάλαβα--Istoria1944 (συζήτηση) 09:25, 25 Απριλίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Η τάιγκα δεν ανήκει κάπου, αναφέρεται ποιες περιοχές καλύπτει, αλλαγή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 08:45, 4 Μαΐου 2017 (UTC)[απάντηση]