Συζήτηση:Σύνταγμα της Ελλάδας του 1975

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Επειδή είναι το Σύνταγμα που είναι σήμερα σε ισχύ (μαζί με τις αναθεωρήσεις του), νομίζω ότι το 1975 περιττεύει στον τίτλο του. Οι χρονολογίες στα παλιότερα (1952, 1911, κλπ) πρέπει να παραμείνουν όμως. Το Σύνταγμα της Ελλάδας περιέχει την συνταγματική ιστορία και παραπλανά με τον τίτλο του. Οπότε πρόταση:

ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη CubicStar (συζήτησησυνεισφορά) .

  • Δε θεωρώ ότι είναι περιττό το 1975 στον τίτλο. Ότι ισχύει τώρα δε θα ισχύει για πάντα. Άλλωστε το σύνταγμα που βρίσκεται σε ισχύ είναι το Σύνταγμα της Ελλάδας 2008, η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1975 από την Η' Αναθεωρητική Βουλή και όχι το σύνταγμα του 1975.
  • Το λήμμα Σύνταγμα της Ελλάδας θεωρώ ότι είναι καλό να έχει μια γενική άποψη: Ποιο είναι το σημερινό σύνταγμα σε ισχύ (κύριο λήμμα: Σύνταγμα της Ελλάδας 2008), την (κύριο λήμμα) συνταγματική ιστορία της Ελλάδας (όπου να επεκταθεί το περιεχόμενο αυτό, όταν κάποιος ενδιαφερθεί να το επεκτείνει)
  • Υλικό από το Συνταγματικό Δίκαιο (Ελλάδα) μπορεί σαφέστατα να χρησιμοποιηθεί και αλλού
  • Ο κατάλογος των συνταγμάτων είναι ένα σύντομο, χρησιμότατο λήμμα. Αν μας αρέσει μπορούμε άνετα να το ενσωματώσουμε σε οποιοδήποτε λήμμα γράφοντας {{:Κατάλογος συνταγμάτων της Ελλάδας}} και βάζοντας κάποιο noinclude μέσα στο κείμενο του λήμματος για να μην έρχονται π.χ. και οι κατηγορίες του.

--Focal Point 07:52, 8 Αυγούστου 2014 (UTC)[απάντηση]

Αυτό είναι το θέμα: Το τρέχον σύνταγμα θα είναι χωρίς χρονολογίες (γιατί είναι το τρέχον) και θα μετακινηθεί σε τίτλο με χρονολογία όταν αλλάξει για να πάρει το τότε νέο τίτλο με χρονολογία κοκ. Ακόμη, δεν νομίζω ότι η αναθεώρηση μετρά σαν καινούριο σύνταγμα, δεν εξακολουθούμε να μιλάμε για το "Σύνταγμα του 1975, αναθεωρημένο το 1986/2001/2008";--cubic[*]star 19:42, 10 Αυγούστου 2014 (UTC)[απάντηση]