Συζήτηση:Σχετικότητα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Τι δουλεία έχει η αρχή με την θεωρία????? --Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης, ο πλαστουργός της νιας ζωής εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής. 00:40, 9 Ιουλίου 2006 (UTC)

Τεράστια!!!!! Η αρχή της σχετικότητας και η θεωρία της σχετικοτητας υποστηρίζουν ακριβώς το ίδιο πράγμα: Την ανεξαρτησία των αποτελεσμάτων των μετρήσεων από το σύστημα αναφοράς. Αυτή η ιδέα που σήμερα μας φαίνεται σχεδόν αυτονόητη, δεν ήταν κατανοητή ούτε καν αποδεκτή μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν. Πρώτος που διατύπωσε αυτήν την ιδέα ως αρχή ήταν ο Γαλιλαίος, ο οποίος όμως δε μπόρεσε να διανοηθεί την ανεξαρτησία του χρόνου. Το έργο του ολοκλήρωσε μαθηματικά ο Λορέτζ και το ερμήνευσε με φυσική σημασία ο Αιστάιν με ιδιοφυή τρόπο σε μια ολοκληρωμένη Θεωρία. Ίσως, αν ο Γαλιλαίος ήξερε για τη σταθερότητα του φωτός να την είχε βγάλει ο ίδιος τη θεωρία.--Πer 15:01, 14 Ιανουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

δες το αγγλικό[επεξεργασία κώδικα]

Μια προσπάθεια μετάφρασης έκανα γιατί πολλά link οδηγούσαν μέχρι πρόσφατα σε ανύπαρκτο άρθρο. Μίλαγαν για Θεωρία της σχετικότητας χωρίς να αποσαφηνίζουν ποια εννοούσαν.

en:Theory of relativity

Odd 01:41, 9 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

στα ελληνικά δεν υπάρχει σύγχυση, γιατί είναι ευρέως γνωστό ότι υπάρχουν δύο θεωρίες. ίσως είναι καλύτερα να δημιουργηθεί σελίδα απποσαφήνισης ή ανακατεύθυνσης. --Πer 09:27, 16 Ιανουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]