Συζήτηση:Συνδιαμόρφωση

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η λέξη συνδιαμόρφωση μπορεί να έχει δύο σημασίες. Η πρώτη είναι αυτή της συμφωνίας ανάμεσα στα μέλη μιας κοινότητας. Η δεύτερη είναι η σύνδεση θεωρίας και πράξης αναφορικά με την επίτευξη τέτοιων συμφωνιών.

Συνδιαμόρφωση σημαίνει από κοινού διαμόρφωση period. Ούτε δύο σημασίες έχει ούτε τρεις ούτε τέσσερις. Σαφώς δε σημαίνει συμφωνία, προϋποθέτει συμφωνία. Ακόμα λιγότερο σημαίνει τη σύνδεση θεωρίας και πράξης (από πού κι ως πού).

Μια ισοδύναμη έκφραση θα ήταν η "συλλογική άποψη" μιας ομάδας

Συνδιαμόρφωση λοιπόν, όπως προαναφέραμε, σημαίνει δράση. Η άποψη προηγείται (ή καλό είναι να προηγείται) της δράσης. Αν αναφέρεται το κείμενο στη συνδιαμόρφωση άποψης, αυτή κι αν δεν μπορεί να σημαίνει συλλογική άποψη (αν την αντικαθιστούσαμε θα είχαμε "συλλογική άποψη άποψης", quod erat demonstrandum).

Για την επίτευξη συνδιαμόρφωσης μεταξύ των μελών μιας ομάδας

Μα τα μέλη θα επιτύχουν συνδιαμόρφωση κάποιου τρίτου πράγματος, δε θα συνδιαμορφωθούν μεταξύ τους (εκτός αν μιλάμε για "άλλα κόλπα").

Η μόνη λογικοφανής εξήγηση για το μνημείο αυτό υπερρεαλισμού (συνδιαμόρφωση σημαίνει αυμφωνία σημαίνει συλλογική άποψη σημαίνει όποιος κατάλαβε να το εξηγήσει και στους άλλους) είναι ότι ο όρος συνδιαμόρφωση πιθανώς είναι πέραν της γνωστής λέξης και terminus technicus σε κάποιον τομέα, οπότε θα πρέπει να επιγράφεται το λήμμα "Συνδιαμόρφωση (γνωστικός τομέας)", π.χ. "Συνδιαμόρφωση (βαθειά φιλοσοφία)" ή "Συνδιαμόρφωση (ψυχασθένεια)". Αλλιώς πάει για διαγραφή και ταχεία μάλιστα.--Αρχίδαμος 01:30, 16 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]