Συζήτηση:Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.


Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 12:52, 26 Αυγούστου 2009 (UTC)

Κατ΄ αρχήν η συμφωνία Ζυρίχης είναι άλλη από εκείνη του Λονδίνου. Η πρώτη ήταν διμερής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τους δε όρους της έμαθε ο Μακάριος μετά την συνομολόγησή της. Η δε δεύτερη στην ουσία ήταν τριμερής στην οποία κλήθηκαν οι δύο κυπριακές κοινότητες όπου μετά από πολλές πιέσεις το συνυπέγραψαν αποδεχόμενοι αυτή ως νέο σύνταγμα της νεοσύστατης χώρας. Αυτά που γράφονται στο άρθρο είναι ιστοριούλες που ουδεμία βαρύτητα έχουν επί του κυρίου θέματος. Γενικά η δεύτερη συμφωνία χαρακτηρίστηκε ολέθρια εκτός του ότι περιελάμβανε και απόρρητα άρθρα που ουδέποτε έμαθαν οι ενδιαφερόμενοι λαοί, ειδικά ο ελληνικός ο επιλεγόμενος κατά το Σύνταγμα "κυρίαρχος" (ο φαρισαϊσμός και η πολιτική προστυχιά με συνταγματική βούλα!). Τέλος πάντων, το άρθρο πρέπει να χωρισθεί με ανάπτυξη στη κάθε μια συμφωνία χωριστά.--Templar52 18:57, 17 Ιουνίου 2011 (UTC)