Συζήτηση:Συμφωνία της Καζέρτας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τι εννοείται εγκάθετος... μηπως με συνθήκες γερμανικής κατoχής μπορούσαν να διενεργηθούν εκλογές. Παρακαλώ να προσέχουμε τι γράφουμε. Ο Θ.Σοφούλης εκ των πραγμάτων δεν έπεισε.. Τίποτε δεν είναι απόλυτο εκτός του σχετικού. Dgolitsis--'```` 16:09, 4 Απριλίου 2012 (UTC)

Η ενότητα Συνέπειες πράγματι δεν παρουσιάζει ουδετερότητα, ένεκα των συγκεκριμένων πηγών, όπου αναφέρουν την γενικότερη άποψη του ΚΚΕ όπως αυτή επικράτησε. Υπάρχουν όμως και κάποια πολύ περίεργα σημεία στα Δεκεμβριανά που αλλάζουν τελείως την εικόνα, όπως π.χ. η αργότερα ομολογία του Έβερτ "περί άνωθεν εντολής", ή ενώ τους διαδηλωτές κτύπησαν η τότε Αστυνομία Πόλεων, οι κομουνιστές επιτέθηκαν στη συνέχεια σε μονάδες και στρατόπεδα της Χωροφυλακής που δεν συμμετείχε και ούτε είχε αρμοδιότητα μέσα στην πόλη της Αθήνας, ομοίως και στον Πειραιά κτυπήθηκαν υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος και όχι της Αστυνομίας του Πειραιά, ή η επίθεση επί των Άγγλων αεροπόρων στη Κηφισιά κ.ά. Εξ αυτών όλη η ενότητα θα συμπτυχθεί με μεταφορά κάποιων στοιχείων σε αντίστοιχα άρθρα, καθώς και η συμπλήρωση και άλλων πηγών κρίνεται αναγκαία.--Templar52 (συζήτηση) 19:47, 18 Αυγούστου 2012 (UTC)

Η Καζέρτα, της Καζέρτας

Παρακαλώ μην μετακινείτε το λήμμα. Της Καζέρτας είναι η συμφωνία, με σίγμα, σε όλη τη βιβλιογραφία. Αλλά κι έτσι να μην ήταν, πάλι η προσθήκη του σίγμα θα ήταν απαραίτητη. Τα ξένα θηλυκά ονόματα που λήγουν σε άλφα προσφέρονται ανεμπόδιστα για εξελληνισμό. --Mimis Amimitos (συζήτηση) 13:03, 13 Ιουνίου 2014 (UTC)