Συζήτηση:Σπάρτη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Προτείνω να μετακινηθεί η σελίδα στο Σπάρτη (σύγχρονη) και η παρούσα σελίδα να γίνει σελίδα αποσαφήνισης. Σε πρόσφατη διόρθωση των εισερχόμενων συνδέσμων μόλις 129 από 450 αναφέρονταν στην σύγχρονη Σπάρτη (από τις οποίες 129 πάλι κάποιες είναι για την Αρχαία, ενώ ικανό μέρος είναι από πρότυπο). Πιστεύω ότι και στο μέλλον οι περισσότεροι σύνδεσμοι θα είναι ασαφείς οπότε όντας σελίδα αποσαφήνισης θα είναι πιο εύκολα ελέγξιμοι και διορθώσιμοι. --Egmontaz συζήτηση 13:46, 23 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Κάτι τέτοιο όμως θα επέβαλε αντίστοιχη μετακίνηση και στην συνέχεια αποσαφήνιση σε όλες τις σύγχρονες πόλεις που έχουν σημαντική αρχαία ιστορία και σήμερα είναι κάπως άσημες π.χ. (Θήβα, Ορχομενός Βοιωτίας, Άργος, Σικυώνα, Κόρινθος, Μέγαρα, Ελευσίνα, Ερέτρια κλπ.). Καλύτερα να μείνουν ως έχουν και απλά στην κορυφή του κάθε άρθρου να μπει το πρότυπο Δείτε που να παραπέμπει στην σελίδα αποσαφήνισης. --Costas78 14:01, 23 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Μήπως καλύτερα όχι, εφόσον ο όρος αναφέρεται στην επικρατέστερη σήμερα έννοια. Συμφωνώ με τον Κώστα ότι θα έπρεπε να την ίδια λογική να μετακινήσουμε κάθε άρθρο πόλης του υπήρχε και στην αρχαιότητα. Για την ιστορία διαφωνώ γενικά με δημιουργία αποσαφηνίσεων σε κύρια έννοια. --Alaniaris 14:10, 23 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

ΟΚ, είναι όντως πρόβλημα αφού είναι και οι άλλες. Το μόνο θέμα ήταν η λάθος σύνδεσμοι (οι εν δυμάμει, τώρα έχουν διορθωθεί), θα φτιάξω ενότητα στην βικιεπιχείρηση να τους παρακολουθούμε (και τους παρόμοιους), γιατί γενικά όντως δεν στέκει τελικά. --Egmontaz συζήτηση 14:35, 23 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Συμφωνώ κι εγώ με το συλλογισμό του Κώστα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:01, 23 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Ο χάρτης είναι λάθος παιδιά, βάλατε την Σπάρτη στη περιοχή της σημερινης Καλαμάτας !

Λάθος ΤΚ, Τηλεφωνικός κωδικός και θέση της Σπάρτης στο χάρτη[επεξεργασία κώδικα]

Τα σωστά είναι 23100 και 2731, τα διόρθωσα. Επίσης όπως αναφέρεται η τοποθεσία στο χάρτη είναι λάθος, εκεί είναι η Καλαμάτα. Προσπάθησανα αλλάξω τη θέση της Σπάρτης στο χάρτη αλλά δεν ξέρω πως... Έψαξα τον κώδικα αλλά τίποτα. Όπως και να έχει για όποιον ξέρει να το αλλάξει πιστεύω πως με left: 6px; top: -6px στο style του 8px-Red_pog.svg.png θα δείχνει την Σπάρτη στο χάρτη μια χαρά.Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 79.131.247.76

Pictogram voting keep.svg Έγινε..Ευχαριστούμε για την συνεισφορά σου.--Vagrand (Συζήτηση) 10:05, 12 Αυγούστου 2012 (UTC)