Συζήτηση:Σεκταρισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αρχείο συζητήσεων


Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 22:03, 25 Αυγούστου 2009 (UTC)

Λάθος ο ορισμός, σεκταρισμός δεν είναι η αυστηρή ή φανατική, ή η μη μαλθακή, προσκόλληση σε μια σέκτα αλλά το σύνολο των διαφοροποιημένων αρχών και πεποιθήσεων που διέπουν αυτή και ακολουθούν τα μέλη της. Αν τα μέλη της ακολουθούν αυστηρά ή όχι και σε ποιο βαθμό φανατισμού αυτό είναι αδιάφορο, διότι τούτο μπορεί να οφείλεται σε πολλές παραμέτρους. Αντίστοιχα με τον σεκταρισμό είναι και οι όροι σεκταριστική αντίληψη, σεκταριστική πολιτική κ.λπ. Τέλος σέκτες δεν είναι οι πολυπληθείς θρησκείες που αναφέρονται στην ενότητα Σεκταρισμός και (επιλεκτικά μόνο) Χριστιανισμός, αφού τούτο μπορεί να εκδηλωθεί σ΄ όλες τις αβρααμιστικές θρησκείες και όχι μόνο. --Templar52 13:29, 27 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)