Συζήτηση:Σίρλεϊ Μακ Λέιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Κινηματογράφος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Επιχείρησης Κινηματογράφος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση και κάλυψη λημμάτων του κινηματογράφου από τη Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στην Επιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.Σωστή εκφορά?[επεξεργασία κώδικα]

Αλλού επιμένουμε στη σωστή εκφορά των ονομάτων όπως προφέρονται στη γλώσσα προέλευσης (ακόμα και για εξωτικές γλώσσες) κι εδώ έχουμε αφεθεί στην έξη του λάθους, προφέροντας το Shirley ως Σίρλεϊ, αντί του ορθού Σέρλι? Δύο μέτρα και δύο σταθμά ή υπάρχει ελεύθερο πεδίο για (την απαραίτητη) διόρθωση? --MedMan (συζήτηση) 19:40, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Είναι πράγματι λανθασμένη η απόδοση. Αλλά για ονόματα τόσο δημοφιλών ατόμων, μάλλον δεν μπορούμε να κάνουμε, οπότε το όνομα θα παραμείνει ως έχει... Πάντως δεν είναι και 100% σωστό το "Σέρλι", το "i" είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδοθεί στα ελληνικά... Οπότε και το Σίρλι απλά δε θα μας πείραζε. Γενικά! Γιατί εδώ καλύτερα να μείνει έτσι. Υπήρχε μία γενικότερη εντύπωση κάποτε ότι το "ey" προφέρεται απαραίτητα "έι" ή "έυ"... Δυστυχώς η "εντύπωση" έγινε συνήθεια και όποτε βλέπουμε το "ey" το μεταφράζουμε ως "έι"... Πάντως για όχι και τόσο δημοφιλή άτομα, έχουμε το περιθώριο να τιτλοφορούμε το λήμμα σε ορθότερο τίτλο! —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 17:44, 15 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)