Συζήτηση:Σάββας Πούμπουρας/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σάββας Πούμπουρας[επεξεργασία κώδικα]

Σάββας Πούμπουρας (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Καμία τεκμηρίωση, έλλειψη πηγών και άρθρο διαφήμιση ενός τηλεπλασιέ. Απαραίτητη η διαγραφή. 2.103.3.129 22:23, 3 Μαΐου 2021 (UTC)

Διαγραφή "Ειδήσεις" τύπου γκόσιπ, κυρίως από σόσιαλ μίντια και σελίδες σχολιασμού παντός επιστητού, από "θορύβους" που προκαλεί ο ίδιος για να έχει την όποια "δημοσιότητα", αυτοαναφορές κλπ. Δεν τεκμηριώνεται εγκυκλοπαιδικότητα από κατάλληλες πηγές. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 07:01, 4 Μαΐου 2021 (UTC)


Διατήρηση Μην ξεχνάτε ότι εδώ κρίνουμε το θέμα του λήμματος - το πρόσωπο δηλαδή - και όχι το λήμμα (το πως είναι γραμμένο). Ο Πούμπουρας έχει δώσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε έγκριτους και με μεγάλη τηλεθέαση σταθμούς, όπως εδώ https://www.in.gr/2020/07/07/life/fizz/savvas-poumpouras-milise-gia-proti-fora-gia-provlima-tou-ton-alkoolismo/ έχει δώσει συνεντεύξεις σε αξιόπιστες ιστοσελίδες https://eleftherostypos.gr/lifestyle/338578-o-savvas-poympouras-anoigei-to-spiti-tou-sta-vrilissia/ και εδώ https://www.olivemagazine.gr/tag/σάββας-πούμπουρας/ και εδώ https://www.alphanews.live/sabbas-poympoyras. Το ότι μπορεί να ασχολείται με ανοησίες, δυστυχώς, δεν τον κάνει μη εγκυκλοπαιδικό, αφού η πλειοψηφία των τηλεοπτικών προσώπων ασχολείται με ανοησίες. Προφανώς, ο ανώνυμος χρήστης τσαντίστηκε με τις δηλώσεις του για τα εργασιακά, και αποφάσισε να τον διαγράψει. "ΔώραΣ.'' (συζήτηση) 17:03, 4 Μαΐου 2021 (UTC)

Διατήρηση Ο εν λόγω είναι, καλώς ή κακώς, δημόσιο πρόσωπο αλλά αυτό δεν είναι θέμα που πρέπει να απασχολεί τη Βικιπαίδεια. Το λήμμα είναι εγκυκλοπαιδικό, όπως φυσικά τόσα άλλα αντίστοιχα. Για λόγους επικαιρότητας το λήμμα μάλλον απέκτησε προσωρινά αρκετό ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα γιατί ο εν λόγω εξέφρασε την άποψή του για το θέμα της απλήρωτης εργασίας -άποψή του- αλλά και πάλι αυτό δεν είναι λόγος να τεθεί το λήμμα προς διαγραφή. Μάλιστα αυτή η άποψή του δυνητικά και υποθετικά θα μπορούσε αργότερα να ιστορικοποιηθεί και να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του λήμματος σε κάμποσα χρόνια από τώρα... Προφανώς από το λήμμα απουσιάζουν οι πηγές. Διαφωνώ με τη διαγραφή του.--Enpatrais (συζήτηση) 12:25, 5 Μαΐου 2021 (UTC)

Διατήρηση Το θέμα του λήμματος είναι ένα γενικά αναγνωρίσιμο πρόσωπο, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει τόσο σημαντικό πρόβλημα στο λήμμα. Τα περισσότερα λήμματα για τηλεοπτικά πρόσωπα είναι περίπου του ίδιου είδους, με ελάχιστες παραπομπές και τεκμηρίωση που προσφέρεται από ιστοσελίδες κουτσομπολιού που δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες. Βέβαια μπορεί να βελτιωθεί με τεκμηρίωση, ενώ η δήλωση του για τα εργασιακά κατά την γνώμη μου θα μπορούσε να πάρει κάποια αναφορά. Προφανώς το λήμμα θέλει σημαντική βελτίωση, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο σημαντικό πρόβλημα που να με πείθει για την διαγραφή. Ναι μεν τα περισσότερα λήμματα για τηλεοπτικά πρόσωπα έχουν ίδια μορφολογία λίγο πολύ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγραφούν όλα. Επίσης συμφωνώ με τις απόψεις των ΔώραΣτρουμπούκη και Enpatrais.NikosLikomitros (συζήτηση) 12:32, 5 Μαΐου 2021 (UTC)

Διαγραφή Δεν υπαρχουν αξιόπιστες δευτερογενείς πηγές (οι συνεντεύξεις δεν θεωρούνται τέτοιες) ώστε να μπορει να γραφτεί ένα λήμμα. Χωρίς εγκυκλοπαιδικότητα λοιπόν. [Cinadon]]36 18:30, 5 Μαΐου 2021 (UTC)

@Cinadon36: το να δίνει ένα πρόσωπο συνέντευξη σε έναν έγκριτο δημοσιογράφο ενός έγκριτου μέσου ενημέρωσης, φανερώνει το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρόσωπο, άρα την εγκυκλοπαιδικότητά του. Δεν υπονοώ ότι μια συνέντευξη αρκεί - αλλά το ότι - η προβολή σε έγκριτα μέσα ενημέρωσης - είναι τρόπος τεκμηρίωσης της εγκυκλοπαιδικότητας."ΔώραΣ.'' (συζήτηση)
Εσύ πριν λίγο παρουσίασες πηγές όπως τα Alpha Κύπρου και Olive Magazine(!!!) ως εγκυκλοπαιδικές. Ο τύπος που ούρλιαζε 'Σάββα καφέ' στη Πορτογαλία έγινε εγκυκλοπαιδικός επειδή υπάρχει ενδιαφέρον. Τι άλλο θα ακούσουμε? 79.66.201.46 17:59, 6 Μαΐου 2021 (UTC)
Δεν είναι αξιόπιστη ως πηγή το Olive magazine (του ομίλου της Καθημερινής) ή ο Alpha;;. Και όταν υπάρχουν λήμματα για τον καθένα τυχάρπαστο όπως η Τζούλια Αλεξανδράτου και ο Μένιος Φουρθιώτης, ο Πούμπουρας σε πείραξε; "ΔώραΣ.'' (συζήτηση)
@ΔώραΣτρουμπούκη: έχεις δικαιο για τις συνεντεύξεις. Παντως διατηρω τις επιφυλαξεις μου κατα ποσο ειναι οντως Αξιοπιστες πηγες τα εντυπα που ανέφερες παραπάνω. Cinadon36 18:38, 6 Μαΐου 2021 (UTC)