Συζήτηση:Ρομπέρ Μπραζιγιάκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Είναι δυνατόν να διαπιστώνεται η ομοφυλοφιλία του Μπραζιγιάκ από τα λόγια του η Γαλλία κοιμήθηκε με τη Γερμανία και θα το θυμάται με τρυφερότητα. Είναι εντελώς αβέβαιο, το αν ήταν ομοφυλόφιλος, προφανώς χρησιμοποιήθηκε από τους δικαστές του από εμπάθεια. Legion 12:07, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πού είδες να διαπιστώνει το λήμμα την ομοφυλοφιλία του; Αναγράφει επί λέξει: "Παρέπεμπε έτσι στην ενδεχόμενη ομοφυλοφιλία του, καθώς είναι αβέβαιο αν είχε ποτέ ομοφυλοφιλικές σχέσεις...". Διαπιστώνει κανείς ομοφυλοφιλία από αυτή τη φράση; --Ttzavarasσυζήτηση 12:28, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Το καθώς είναι αβέβαιο αν είχε ποτέ ομοφυλοφιλικές σχέσεις εγώ το πρόσθεσα ώστε να φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές... Το ενδεχόμενη ομοφυλοφιλία αφήνει υπονοούμενα, θεωρώ. Legion 12:52, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Είτε αφήνει είτε όχι, έτσι αναγράφει η παρατιθέμενη πηγή: "There was his indeterminate sexuality -- it is uncertain if he ever had homosexual relations, but his writing certainly had homoerotic strains, and he was widely believed homosexual by his peers.". Και, όπως ξέρεις, η Βικιπαίδεια στηρίζεται στις πηγές της, όχι σε προσωπικές απόψεις. --Ttzavarasσυζήτηση 13:01, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Θα βάλω και άλλες πηγές, αν χρειάζεται. Πάντως νομίζω ότι αν κάποιος γράφει ως gay, τον κατηγορούν ως gay ενδεχόμενα είναι gay. --Istoria1944 (συζήτηση) 14:49, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια δηλαδή... Και νισάφι πια με την προσπάθεια αγιοποίησης του κάθε Ναζί, δωσίλογου, συμπαθούντα τους Ναζί κ.ο.κ. --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:54, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Δηλαδη, αν είμαι υπερ των δικαιωμάτων των gay, σημαίνει ότι είμαι και gay....αν είναι δυνατόν. Ο Μπραζιγιάκ ήταν λογοτεχνης μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει αυτό δεν τον κάνει gay, μην τρελαθούμε...Ακόμη, πολύ θα ήθελα να δώ και σε ποιο βιβλίο του, εκφράζεται έτσι!!! Επίσης δεν δέχομαι προσωπικές επιθέσεις περι ναζισμού. Legion 14:57, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Κάθε προθήκη σοβαρής πηγής είναι, όπως ξέρεις αγαπητέ Istoria1944, ευπρόσδεκτη. Ανεξάρτητα από το τι άποψη έχεις εσύ, εγώ, ο Legion ή όποιος άλλος χρήστης, η ΒΠ οφείλει να γράφει αυτά που συναντά στις πηγές της και μόνον. Οι προσωπικές απόψεις του καθενός μας δεν έχουν θέση σε λήμματα, αν δεν υποστηρίζονται από πηγές. --Ttzavarasσυζήτηση 16:08, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Κύριε Ttzavaras, ασφαλώς έχετε απόλυτο δίκιο. Ορίστε λοιπόν:

βιβλίο

Για κάποιο λόγο, όταν κάποιος γράφει gay, λατρεύει το αντρικό σώμα, δεν έχει σχέσεις με γυναίκες, ενώ όλες οι παρομοιώσεις του είναι gay, ενώ παράλληλα όλοι τον θεωρούν -και τον κατηγορούν- gay μάλλον είναι gay. Μέχρι και στην εκτέλεση του, τον είπε o εισαγγελέας gay. Όλο το σύμπαν τον έλεγε gay. Τώρα αν δεν ήταν, τι να κάνουμε. Ας ζήσουμε με το λάθος.

--Istoria1944 (συζήτηση) 18:43, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Διόρθωσα λίγο τον σύνδεσμο, όλα ΟΚ τώρα με αυτόν, ευχαριστούμε για την παράθεση. Ωστόσο καλό είναι να προστεθεί ως πηγή και στο λήμμα. --Ttzavarasσυζήτηση 18:56, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


1

--Istoria1944 (συζήτηση) 19:21, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Αγαπητέ Istoria1944, δεν τα προσθέτεις και στο λήμμα αυτά; Εμπλουτισμό του αποτελούν... --Ttzavarasσυζήτηση 19:52, 5 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Είναι εντελώς ασαφές το θέμα της ομοφυλοφιλίας, πρέπει να αναφέρεται αν ήταν. Αν ήταν έτσι, θα θεωρούσαμε όλους τους υπερμαχους των gay, gay!!! Eίναι εντελώς υποθετικό και ασαφές αν ήταν ομοφυλόφιλος. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε...πρέπει να υπάρχει αντικειμενικότητα. Προτιμώ να παραμείνει έτσι... Legion 15:38, 6 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Ας παραμείνει όπως θέλεις, δε με πειράζει. Πάντως αν το αναζητήσεις θα βρεις ότι τον είχαν όλοι για gay. Έγραφε με gay ύφος και παρομοιώσεις, είχε "φίλους" που είχε κάνει "σχέδια μαζί" και τέλος μέχρι και ο εισαγγελέας τον κατηγόρησε εμμέσως ως gay γιατί την εποχή του 44-5 ο gay ήταν κοινωνικά κατακριτέος. Γενικά πάντως, η αισθητική του ναζισμού, η υπέρμετρη λατρεία του ανδρικού σώματος, έχει ένα gay feeling, και τα S.A του Ρεμ ήταν τα πιο γνωστά για τα gay όργια, την ίδια στιγμή που κυνηγούσαν...τους gay. --Istoria1944 (συζήτηση) 16:33, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

H ομοφυλοφιλία είναι μια "συμπεριφορά" που υπάρχει παντού, σίγουρα θα υπήρχε και στο Γ ραίχ. Το θέμα όμως, είναι ότι πολλές φήμες δεν είναι και πάντα αληθινές. Η αντικειμενικότητα προυποθέτει στοιχεία... Legion 14:08, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)